|
Post by LUNATIC on Nov 28, 2013 0:20:03 GMT 2
Καλησπερα παιδες!!! Ξεκινησα ενα project για γερα νευρα και απαιτητικα βλεμματα. Πηρα αποφαση να αρχιζω το μαζεμα ολων των υλικων για να κατασκευασω το: Εταιρια:Kawasaki Μοντελο:ZX-RR Χρονια MotoGP:2009 Πιλοτος:Marco Melandri Ομαδα:Hayate team Αγωνας:Mugello GP Η πικρη αληθεια ειναι το ειχα ξεκινησει σαν ενα "κοινο" ZX-RR του 2009. Το ειχα παρατησει στην μεση γιατι μου ειχε κανει τα νευρα για πεταμα. Αποφασισα μετα απο τα κοσμηματα Yamaha Μ1 που εχω κατασκευασει να ασχοληθω με ενα MotoGP Kawasaki. Αλλα τα θελω μου πια και η πειρα μου μου απαιτησε να ψαξω και να βρω ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ πανω σε αυτο. Χαμηλοτερο απο κορυφαιο αποτελεσμα δεν το δεχομαι. Και ξεκιναω να "σπρωχνω" ευρα... Παμε!!! 1) Tamiya Kawasaki ZX-RR 2006 (ως δοτης) 2) K's Workshop Kawasaki ZX-RR 2009 (ως κυριως δυναμη) 3) Woodbell Moto Modeling Kawasaki Ninja ZX-RR 2008 (ως δοτης ορισμενων κομματιων) 4)Top Studio Kawasaki ZX-RR 2006 Super detail set (οχι οσο θελω να ειναι) Αυτα ειναι οι βασικες κολωνες kit και transkit. Εχω παρει και πολλα αλλα (1 φορτηγο εξελιχτικα πραματακια). Οταν τα μαζεψω ολα μαζι θα πεσει και φωτο. Ειδα επεισης τις επιλογες-προτασεις της Max Moto Modeling της Studio 27 της EPM Model και της Reji τις ποιες μετα απο πολυ μελετη τα θεωρω εντελως και τελειως ΑΚΥΡΕΣ!!! Οπως ηρθαν εφυγαν!!! Τα standar τα εχω ανεβασει οσο μπορουν τα χερια μου και αντεχουν τα νευρα μου. Ειμαι ετοιμος να κανω πραγματα που δεν εχω κανει ποτε πανω στον μοντελισμο. Ελπιζω ολα να πανε καλα...
|
|
|
Post by Kομνηνοs on Nov 28, 2013 0:41:16 GMT 2
Περιμενω με αγωνια να δω περισσωτερο φως. Kαι δεν θελω δικαιολογιες αυτη τη φορα εχεις ποοοολυ καιρο μεχρι την IPMS. Καλη δυναμη και καλη επιτυχια. Α!! Δε στο πα!!.. Και εκεινο το κακο NSR που σε αποσυντονιζει θα σου το παρω μεχρι να τελειωσεις το ZX. ;D ;D ;D ;D
|
|
|
Post by rous74 on Nov 28, 2013 17:54:11 GMT 2
Θεματάρα !!!
Έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στα έμπειρα χέρια σου είμαι βέβαιος για το τελικό αποτέλεσμα !!
Καλό κουράγιο και καλή κατασκευή να έχεις !
|
|
|
Post by LUNATIC on Nov 29, 2013 2:34:55 GMT 2
Φιλε Κομνηνε και Ανδρεα. Να ειστε καλα για τα καλα λογια και δυναμη που μου δινετε. Θα την χρειαστω πραγματικα γιατι εχω φτασει οριακα τις δυνατοτητες μου. Δεν θα σας απογοητευσω... Οποιος απλωσει τα ξερα του στο NSR μου... Θα του εγκρινουν σιγουρα αναπηρικη συνταξη... Αντε μπραβο!!!
|
|
|
Post by nektarios on Nov 29, 2013 8:05:46 GMT 2
Με τόση προετοιμασία και... επενδύσεις που έχουν γίνει, το project αναμένεται να έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον! : : Καλή αρχή! : :
|
|
pnspanas
GP3 Driver
Παναγιωτης
|
Post by pnspanas on Nov 29, 2013 18:53:31 GMT 2
Φιλε Lunatic τωρα με χαλασες!! τοσο χαλια ειναι το τρανσκιτ της reji? ? το εχω αγορασει και περιμενει την σειρα του!! Τοσο εκτος τοπου ειναι ?? παντως το σιγουρο ειναι οτι περιμενω πως και πως να δω την κατασκευη σου, για να δω και εγω πως θα το φτιαξω!! καλες εργασιες!!!
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 29, 2013 19:13:50 GMT 2
Καλή επιτυχία κι από μένα... Μάλλον ανέβασες πολύ ψηλά το πήχη, οπότε σου εύχομαι να πετύχεις το αποτέλεσμα που φαντάζεσαι. ΥΓ. Εκείνα τα M1, στα οποία αναφέρθηκες γιατί δεν τα ανεβάζεις να τα θαυμάσουμε. Οι μισοί απο εδώ έχουμε Μ1 στο στοκ και σίγουρα θα βοηθούσε σε μελλοντικές κατασκευές. Αν μάλιστα συνοδεύονται και από λεπτομερείς φώτο ή από wip φώτο, θα ήταν σούπερ. : :
|
|
|
Post by LUNATIC on Nov 29, 2013 23:55:47 GMT 2
Πιστολι Νεκταριε!!! Με πιανεις. Ενα πραγμα θα σου πω. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΝΕΚΤΑΡΙΕ. Αμα σας πω τι εχω "σπρωξει" μεχρι τωρα (που το θεωρω γυφτια) θα με βριζετε. Θα κανω οτι μπορω...
Φιλε Παναγιωτη μην χαλιεσαι. Να ξερεις οτι το ZX-RR εχει πανω απο 10 διαφορετικες αλλαγες σε ολη την σεζον του 2009. Απο εναν παραπανισιο χορηγο ως εντελως καινουργιο πλαισιο. Το τρανσκιτ της Reji δεν το βρησκω τραγικο. Απλα εχω ανεβασει πιο ψηλα τον πηχη απ τα standar της Reji. Για την εκδοση που θελω να κανω οι εταιριες που απερριψα δεν μου προσεφεραν τιποτα. Πιστεψε με. Το Super detail set της Top δεν φτανει τα θελω μου. Σου λεει κατι αυτο? Και θα σου πω κατι απο τωρα. Το κιτ της Woodbell το πηρα μονο και μονο για το πλαισιο (ενω ειναι του 2008). Το οποιο δεν ειναι σωστο. Απλα θελει λιγοτερη δουλεια. Θα βαζω οσες περρισοτερες φωτο αντεχω να βλεπετε. Ξεκινα το και εσυ να τρεξουμε μαζι την ιδια σεζον.
Master Γιωργο... Για τις δικες μου δυνατοτητες εχω ανεβασει τον πηχη σε αηδιαστικο επιπεδο... Ευχαριστω για την ευχη. Τα Μ1 θα τα βαλω αλλα θα ειναι φωτο απ το τελικο αποτελεσμα και πληροφοριες. Ποτε δεν τραβαγα φωτο γιατι δεν εδινε κανεις δεκαρα να δει τα βηματα της κατασκευης. Απ την ωρα που "εμπλεξα" στα πλοκαμια του Scalewheels βγαζω. Tι ειναι το wip?
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 30, 2013 10:43:45 GMT 2
To wip είναι η συντομογραφία του work in progress. Κοινώς αυτό που αναφέρεις δύο σειρές πιο πάνω, δηλαδή φωτογραφίες κατά τη διάρκειας της κατασκευής. Σε σχέση με τις φωτογραφίες, μια τεχνική που χρησιμοποιώ και ίσως σου φανοί χρήσιμη είναι η εξής... Όταν φτιάχνω κάτι, κυρίως όταν περιέχει πολύ λεπτοδουλειά, το βγάζω φωτογραφία και το βλέπω σε υψηλό ζουμ στον υπολογιστή μου. Μέτα διορθώνω ότι ατέλειες βλέπω. Θα εκπλαγείς πόσα πράγματα δεν πιάνει το μάτι και φαίνονται στον υπολογιστή. Τα αναφέρω Just in case... ΥΓ. Μην με λες μάστερ ρε συ... Απλά Γιώργος : :
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Dec 2, 2013 14:34:39 GMT 2
Καλη αρχη : : Δωσε πονο ;D
|
|
|
Post by LUNATIC on Oct 21, 2014 23:38:14 GMT 2
|
|
|
Post by alex78 on Oct 25, 2014 23:21:46 GMT 2
Ανδρέα ξεκίνα το να μαζεύουμε σαγόνια απ' τα πατώματα....
|
|
|
Post by LUNATIC on Oct 31, 2014 0:01:15 GMT 2
Ερχονται φωτο...
|
|
|
Post by LUNATIC on Jul 11, 2015 19:47:04 GMT 2
Παιδες αρχιζω να περναω πληροφοριες... Εδω ειναι το πλαισιο που εχει το ZX-RR την χρονια του 2006 μεσα απ το κουτι της Tamiya. Eδω ειναι η προταση της K's στο transkit της πανω στο πλασιο του 2006. Να προσθεσεις ενα κομματι πλαισιου (ρητινη) το οποιο θα φαινεται μονο απ το πλα'ι' των φερινγκ. Ειναι απαγορευτικη η επιλογη να ειναι το μοντελο με τα φερινγκ εκτος μηχανης.Επρεπε να κανω κατι γι αυτη τη ΑΠΑΡΑΔΕΧΤΗ επιλογη απ την K's.Ψαχνοντας βρηκα το transkit της Woodbell που ειναι για το 2008 μοντελο.Αλλα ηταν το πιο κοντινο στο σωστο πλαισιο για να κατασκευασεις της χρονιας 2009.Ενα ολοκληρο transkit μονο για το πλαισιο.Θα με καψει ο Διας!!!Μετα απο πολυ κοψε-ραψε-αδυνατισε-ταιριαξε κλπ κλπ κλπ ειναι ετοιμο. Εβαλα πανω του κινητηρα-ψαλιδι μπροστινα.Εννοειτε οτι ΚΑΝΕΝΑ δεν ταιριαζε με ΚΑΝΕΝΑ.Αυτο που ηθελα να μοιραστω μαζι σας σε αυτο το κομματι της κατασκευης ειναι το εξης...Το μοτερ δεν χωραγε στο πλαισιο και αρχισα λοιπον να σκαβω τα τοιχωματα.Με αποτελεσμα να το υπεραδυνατισω (σαν τσιγαροχαρτο).Και πρωτη φορα περασα στην μεθοδο...Πως να το πω τωρα?Παχυνσης πλαισιου!!!Καλο?Εβαλα και πανω του ολα τα φωτοχαραχτα που επρεπε να μπουν.Τελιωνοντας και αυτη την διαδικασια αρχισε το στοκαρισμα και primerακι.Χρησιμοποιουσα τοοοοοοοοοσο καιρο την λυση πριμερ Mr Hobby αραιωμενο με Tamiya λακερ θινερ.το κοστος υψηλο και το λακερ σπανιο πια και η ποσοτητα που εβγαινε μηδαμινη.ασε που ηθελε αραιωση συνεχεια μεχρι το αψογο αποτελεσμα.Και ο αερογραφος στο τελος απαιτει τρελη μπουγαδα και τα νευρα στα καγκελα.Αλλα με φωτισε ο Ηφαιστος και δοκιμασα παιδια το σπαρε'ι' της Morris "grey primer".Παιδια επαθα ΣΟΚ!!!ΚΑΛΥΨΕ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΤΕΓΝΩΣΕ ΣΦΑΙΡΑ και ειμαι υπερχαρουμενος.Σε 10 λεπτα το ετριβα.Το ιδιο αποτελεσμα εχει και το λευκο χρωμα για καποιον που θελει να εχει ετοιμο λευκο φοντο για αμεσο βαψιμο.Το προιον ειναι ολα τα λεφτα!!!Οπως επεισης και της ιδιας εταιριας ο υγρος στοκος.Πολυ πραμα στρωνει στεγνωνει σφαιρα αλλα αφηνει μια ελαφρα σαγρε επιφανεια για τριψιμο.Αλλα "μπαζωνει" πολλα. Συνεχιζω λειαν συντομος.Φιλια!!!
|
|
billgr
Kart Driver
Βασίλης
|
Post by billgr on Jul 11, 2015 20:31:00 GMT 2
Χειρουργικές επεμβάσεις και ανεξάντλητη υπομονή Θα ευχαριστηθούμε wip και αποτέλεσμα Καλή συνέχεια και γρήγορο update !!!!!!!
|
|
|
Post by gtziaf on Jul 12, 2015 9:58:49 GMT 2
Πολύ ενδιαφέρον πρότζεκτ Ανδρέα και αναλυτική παρουσίαση των εργασιών. Ευχαριστούμε επίσης για το review των ασταριών της Morris.
|
|