|
Post by LUNATIC on May 8, 2013 19:36:23 GMT 2
Oπως εχω πει ηδη μου αρεσουν οι ξεχωριστες κατασκευες. Μια απο αυτες ειναι το Ducati Desmosedici GP10 (κανονικα ειναι το 9). Ομαδα:Aspar Paginas Amarillas Οδηγος:Hector Barbera Αγωνιστικη σεζον:2010 (Aragon GP) Η αληθεια ειναι οτι δεν ειναι καποιο πασιγνωστο Ducati η κανενας απιστευτος οδηγος. Δεν με ενδιαφερει αυτο. Με νοιαζει η μοναδικοτητα. Η εξαιρεση. Περιμενα υπομονετικα να δω τι θα βγει πανω σε αυτο το μωρο. Απο κιτ ή χαλκομανιες ή transkit και ποιες εκδοσεις θα βγουν (εχει και ενα σκασμο διαφορετικες εκδοσεις). Και πανω απ ολα να μην υπαρχει στα σχεδια εταιριων να βγει. Θεωρω οτι αρκετα περιμενα... Οι λυσεις που υπαρχουν πανω σε αυτο το project ειναι: Transkit απ την K's ή σκετες χαλκομανιες. Αυτο ειναι ολο. Αμα τα υπολογησεις το transkit συν το κιτ δοτη συν μεταφορικα συν και τα γυρω-γυρω αξεσουαρ... Θες διακοποδανειο! Η λυση που ακολουθω λοιπον ειναι περιεργη αλλα οικονομικη και αξιοπρεπη. Η κινητηριος δυναμη στο μοντελο ειναι η minichamps. Πριν πεσουν "ουυυυυυυ" να ξεκαθαρισω οτι πολλες φορες ειδα μοντελο της minichamps απο κοντα και το απερριψα. Πεφτει πολυ συγκριση με το πραγματικο για να παρει το ΟΚ και να ξεκινησει. Αρα... Μοντελο: Minichamps Desmosedici GP9 Stoner Χαλκομανιες: K's GP10 #40 Studio 27 FP0003 Και ξεκιναω... [/quote]
|
|
|
Post by Kομνηνοs on May 8, 2013 20:15:20 GMT 2
Καλησπερα φιλε μου. πολυ ομορφο θεμα και πρωτοτυπο χρωματικα. Πολυ καλη ιδεα το να μετατρεψεις το minichamps. Αλλα αν προκειται να μας το παρουσιασεις κατα την διαρκεια της κατασκευης, θα πρεπει να μεταφερεις το θεμα σου στην ενοτητα bike work in progress. Ανυπομονουμε για τη συνεχεια. Κομνηνος.
|
|
|
Post by rous74 on May 9, 2013 8:46:26 GMT 2
Καλημέρα φίλε μου !
Τρομερή επιλογή , μπράβο !!
Προσωπικά εμένα μ' αρέσουν τα δίτροχα που ξεφεύγουν απο τους συνηθισμένους χρωματισμούς και τα πολυφορεμένα livery....
Θα παρακολουθώ με ενδιαφέρον, καλή κατασκευή να έχεις !
|
|
|
Post by gtziaf on May 9, 2013 9:04:53 GMT 2
|
|
pnspanas
GP3 Driver
Παναγιωτης
|
Post by pnspanas on May 9, 2013 9:25:37 GMT 2
Καλως μας ηρθες φιλτατε!!!
ειμαι σιγουρος οτι οι γνωσεις σου, θα μου ειναι πολυτιμες σε καποιες μελλοντικες κατασκευες μου !!
φοβερο θεμα επιασες περιμενω με ανυπομονησια
καλη επιτυχια!!!!
|
|
|
Post by AlexAmarandos on May 9, 2013 10:01:23 GMT 2
Καλημέρα φίλε μου!
Φοβερό project! Και φοβερό livery!
Θα παρακολουθώ με ενδιαφέρον!
Υ.γ. Αν θες σε παρακαλώ πολύ, γράψε το μικρό σου όνομα στην υπογραφή σου ώστε να γνωριστούμε καλύτερα!
|
|
|
Post by LUNATIC on May 9, 2013 23:57:34 GMT 2
Ξεκιναω με την αγορα του μοντελου. Παρ ολο που ειναι το Desmosedici 2009 μοντελο (και εγω φτιαχνω το GP10) ειναι το σωστο. Οι δορυφορικες ομαδες συνηθως παιρνουν το περσινο μοντελο. Αρα η δορυφορικη ομαδα το 2010 παιρνει το εργοστασιακο του 2009. Υπαρχουν και εξαιρεσεις αλλα δεν ειναι μια απο αυτες.
|
|
|
Post by LUNATIC on May 10, 2013 0:03:05 GMT 2
Σιγα-σιγα κανω φυλλο και φτερο το μοντελο. Προσεχω να μην κανω ζημιες. Πρεπει να βρω ολες τις κρυμενες βιδες (που ειναι παρα πολυ καλα κρυμενες). Ακυρωνω τα πριτσινια αλουμινιου χωρις ζημιες. Βαζω τα βιδακια σε ξεχωριστα σακουλακια και γραφω απ εξω απο που τα εβγαλα. Δεν κανουν ολες παντου.
|
|
|
Post by LUNATIC on May 21, 2013 22:05:59 GMT 2
Συγνωμη παιδες για την καθηστερηση αλλα εχω παθει τρελλη στραβη με το Ducati αυτο. 1)Δυστυχως ακολουθησα τις οδηγιες της K's για το ιδιο της το κιτ. 2)Εχω αρκετα μοντελα σε σταδιο κατασκευης και απο βλακεια μου εχασα ενα κομματι του GP10 μεσα στον χαμο. 3)Αρα επρεπε να βρω ενα ιδιο και να το αντιγραψω. 4)Αρα δεν μπορουσα να περασω στο ασταρωμα και βαψιμο και των υπολοιπων. 5)Επισης το πισω φτερο δεν εχει καμια μα καμια σχεση με το σωστο. 6)Υποτιμησα το ζορι της ολοκληρωσης. 7)Αλλα αυτα εχει ο μοντελισμος...
Συνεχιζουμε...
|
|
|
Post by LUNATIC on May 21, 2013 22:09:07 GMT 2
Να το undertail που εχασα και επεσα με τα μουτρα για αντιγραφη. Κατι ομως καταφερα και δεν εχω παραπονο για το αποτελεσμα.
|
|
|
Post by LUNATIC on May 21, 2013 22:13:54 GMT 2
Εβγαλα με χαρτοταινια ολα τα πατρον που ηθελα απο carbon ως χρωματισμο. Τα κολλησα σε ζελατινα για να μπορω να βγαλω και τα αντικριστα κομματια οπου χρειαστει...
|
|
|
Post by LUNATIC on May 21, 2013 22:21:04 GMT 2
Εβαλα στο ισχυρο διαβρωτικο της 3Μ τα μεταλλικα κουστουμια του μοντελου. Εαν δεν παρεις πρεφα τα πλαστικα κομματια που ισως τα συνοδευουν και δεν τα αφαιρεσεις απο πριν απλα ξεχνα τα. Εβγαλε τα χρωματα τα υποστρωματα και οτιδηποτε αλλο σαν τσιχλα. Περασα και ενα καλο μπανιο τα κομματια με ασετον για να φυγει η γλιτσα που αφηνει το διαβρωτικο. Και ετοιμος για ασταρωμα-λευκο ασταρωμα-χρωμα.
|
|
|
Post by LUNATIC on May 21, 2013 22:39:22 GMT 2
Να λοιπον οι χαλκομανιες της K's. Εβαλα κυκλο στα κομματια που δεν θα χρησιμοποιησω. Ο λογος ειναι γιατι δεν τις θεωρω σωστες ή εχω τις ιδιες σε καλυτερη ποιοτητα ή δεν χρειαζονται στην εκδοση που αποφασισα να κατασκευασω. Ναι μεν θεωρω οτι ο κατοχος ενος εκτυπωτη της ALPS σειρας MD ειναι ευλογημενος αλλα αμα βρισκω ιδιες απο επαγγελματικη εταιρια τις αντικαθιστω.
|
|
|
Post by LUNATIC on May 21, 2013 22:55:05 GMT 2
Οι τροχοι ετοιμοι. Γυαλοχαρταρισα τα ελαστικα μεχρι 3000 νουμερο (πιο κατω ειναι ανωφελο) Τρυπισα και την πισω δισκοπλακα για να ειναι οντως αεριζομενη. Τοποθετησα και τα χρωματιστα φιλετα στους τροχους. Ενοειτε οχι της K's αλλα της Dexter. Της K's ειναι καναρινι-φοσφοριζε. Το σωστο χρωμα για αυτο το Ducati ειναι το TS-47 της Tamiya. Εψαξα παρα πολλες χρωματικες επιλογες σε χρωματα και σπρευ αλλα δεν βρηκα τιποτα που να με ικανοποιει οταν το συγκρινα με το πραγματικο υπο το φως της ημερας (φωτο). Αλλιως θα πηγαινα σε φτιαχτο χρωμα αυτοκινητου και θα καταλαβαινα την διαφορα απο αυτο που επελεξα αμα αφηνα το τελειωμενο μοντελο 40 χρονια στον ηλιο. Παμε δυνατα. (το ονομα μου θα ερθει...Υπομονη) ;D
|
|
|
Post by m@ster k@frer on May 21, 2013 23:04:53 GMT 2
Καλησπέρα φίλε μου,
Δεν είναι ανάγκη να κάνεις 40 πόστ κάθε φορά... Μπορείς να τα οργανώσεις και να τα ανεβάσεις όλα μαζί... Και οπτικά είναι καλύτερο, αλλά και για το φόρουμ...
Καλή συνέχεια.
Φιλικά,
Αγάπιος
|
|
|
Post by LUNATIC on May 21, 2013 23:27:40 GMT 2
Δεν το κατεχω φιλε Αγαπιε. Εχω φαει τα νιατα μου για να το βρω. Να ξαναστρωθω? Αν ειναι θα τα ελατωσω τα post. Thank you αγορι
|
|