|
Post by Chris Fragkoulis on Apr 23, 2013 19:42:23 GMT 2
Αλεξανδρε το 4 πιθανον να ειναι η ταπα του ρεζερβουαρ. Για τα υπολοιπα δεν μπορω να σκεφτω κατι :/
|
|
|
Post by AlexAmarandos on Apr 23, 2013 19:44:03 GMT 2
Χρήστο η τάπα του ρεζερβουάρ είναι στο καπώ μπροστά
|
|
|
Post by Chris Fragkoulis on Apr 23, 2013 19:46:17 GMT 2
wtf?? Και τα αλλα τα μπικικινια τι ειναι
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Apr 23, 2013 22:10:42 GMT 2
Καλησπερα Αλεξ, εψαξα μια το "Le Mans 1949-1960" του Quentin Spurring, δυστυχως στη μια και μοναδικη φωτο που εχει για το αυτοκινητο το 1951 (αυτο που φτιαχνεις) δεν φαινεται τιποτα. Αυτο παντως που μπορω να μεταφερω απο αυτα που διαβασα και ισως σε βοηθουσε στο ψαξιμο ειναι οτι το "LM" που χρησιμοποιει η Profil24 στο κουτι ειναι λιγο παραπλανητικο. Το αυτοκινητο λεγοταν 356SL (εκ του Super Licht - πολυ ελαφρυ αρε μανα δεν πηγαν χαμενα τα λεφτα που εδινες για γερμανικα ) και το κατεβασε η Πορσε το 1951 και το 1952 ως βασικο οπλο (Καλαζνικοφ ενα πραγμα με 46 ολοκληρα αλογα ) ενω το 1953 εφερε μια 356SL επικουρικα στις νεοεμφανιζομενες 550. Οποτε με προβληματιζεις οταν αναφερεσαι σε διαφορες μεταξυ SL και LM γιατι για το ΛεΜαν τουλαχιστον δεν υπαρχει καποια αναφορα σε μοντελο 356LM. Ισως αναφερεσαι σε διαφορες μεταξυ μοντελων 1951/1952/1953 γιατι εκει ναι υπαρχουν ορισμενες λεπτομερειες που αλλαζουν απο χρονο σε χρονο. Οπως και να εχει συγγνωμη για την πολυλογια, συγγνωμη αν σε μπερδεψα, ευχομαι καλο ψαξιμο και καλη συνεχεια με το μοντελο! : :
|
|
|
Post by AlexAmarandos on Apr 23, 2013 22:43:23 GMT 2
Γεια σου Δημήτρη! Φίλε τι πολύλογία..χαρά μου είναι η ανταλλαγή γνώσεων και απόψεων! Είναι βασικό κομμάτι του μοντελισμού! Στο θέμα μας, έχεις δίκιο για τα 2 διακριτικά των εκδόσεων...το LM δεν παίζει κάπου, ενώ το SL παντού...και στα 4 βιβλία porsche που έχω ως SL την έχουν.. Το ζήτημα είναι όμως, πως αν πατήσεις στο google images για την SL θα δεις πως είναι "ξυρισμένη" και δεν έχει κανένα από όλα αυτά τα τσουτσούνια που αναφέρω...μόνο οι παλιές φωτό από τα αγωνιστικά τα έχουν...και τώρα έρχεται το ερώτημα... Τα ξυρίζω όλα και την κάνω όπως είναι οι SL στις φωτό των εκθέσεων, ή την κάνω όπως στην αγνιστική φωτό και βελτιώνω όλα τα "τσουτσούνια" "ξυρισμένη", "τσούτσούνια"...μου αρέσει πολύ η επιστημονική αγωνιστική ορολογία! χαχχαχα!!!
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Apr 23, 2013 23:04:51 GMT 2
Απο την μικρη εμπειρια που εχω λογω ψαξιματος για την ΜΡ4/4, αν ζητας πιστοτητα με το πως ετρεχε εκεινη την εποχη, νομιζω πρεπει να ξεχασεις τις φωτο απο αναπαλαιωσεις, μουσεια κτλ. Ασε που κατα βαθος να τα ξυρισεις ολα θελεις ;D [edit: και να τα ξαναφτιαξεις εννοω φυσικα ;D ]
|
|
|
Post by AlexAmarandos on May 14, 2013 22:11:02 GMT 2
Δεν καθόμαστε...το παλεύουμε σε κάθε ευκαιρεία, η οποία όσο πάει και λιγοστεύει Αρκετά με την γκρίνια όμως...συνεχίζουμε με τις εργασίες, οι οποίες είναι λίγε σε αριθμό, αλλά χρονοβόρες... Καταρχήν δοκιμάστηκε το πάτωμα από την 356 της Fujimi, αλλά δεν ταιριάζει μία, θέλει πολύ κόψιμο και τρομερά μετρηματα για να έρθεί όλο το σύνολο αρμονικά...και επειδή είμαι σε κρίσιμη ηλικία, το σχέδιο απορρίφθηκε... Στην συνέχεια ασχολήθηκα με το αμάξωμα, όπου έπεσε άπειρο τρίψιμο και στοκάρισμα και ακόμα είμαστε στην αρχή. Η ρητίνη είναι παλιά και έχει πολλά σημάδια κόπωσης. Σκαλίστηκαν τα φιλέτα στα καπάκια, μιας και είχαν κενά τα οποία δεν ήταν ομαλά και ο στόκος δεν τριβόταν έυκολα...έτσι ξηλώθηκε και τα κενά καλύθφηκαν με συρματάκι πηνίου, ώστε να αναπαραστήσουν και το "χειλάκι" που έχει και στην πραγματικότητα... Ξειλώθηκε ο αεραγωγός του οδηγού, ο οποίος ήταν σαν κουμπί, και έφτιαξα έναν από κομμάτι χαλκού, το οποία τσάκισα και τρίμαρα μέχρι να το φέρω στο μέγεθος που ήθελα... Οι εξοχές που είχε και ήταν μέσα στις φυσαλίδες, κόπηκαν και άνοιξα τρύπες για να φτιάξω δίκες μου και πιο κοντά στην κλίμακα. Επίσης, καθώς με έπιασες οίστρος, έξυσα τους μεντεσέδες από το καπώ για να βάλω καινούργιούς, καθώς και άνοιξα την γρίλια του κινητήρα. Σκόπος μου είναι να φτιάξω το μοτερ από την 356 της Fujimi και να φαίνεται με από την γρίλια...να μην είναι μαυρίλα...θα δούμε αν θα το πετύχω... Τέλος ξύρισα τις υποδοχές για τα φλας μιας και ήταν καλουπωμένες απαράδεκατα. Έφτιαξα νέες από πλαστικό και για βίδες χρησιμοποίησα σίρμα 0,5mm. Αυτά για την ώρα! Ότι διορθώσεις...τώρα είναι η ώρα!!!! Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας : :
|
|
est1976
GP3 Driver
Σταύρος
|
Post by est1976 on May 15, 2013 8:17:40 GMT 2
Και τώρα κάποιες συμβουλές-ιδέες φίλοι μου... Στο διαδύκτιο, αλλά και στα βιβλία που έχω υπάρχουν 2 εκδόσεις. Η SL και η LM. Οι διαφορές βασίζονται στο ότι η SL είναι λουστραρισμένη και ότι η LM δεν έχει βερνίκι επάνω και έχει κάποια σημεία εξωτερικά διαφορετικά... Αυτά είναι τα ακόλουθα στην παρακάτω φωτό, όπου τα έχω σημειώσει. Θα σας πω τι πιστεύω εγώ ότι μπορεί να είναι και έπειτα μου λέτε την γνώμη σας... 1. Εισαγωγή για φρέσκο αέρα στον οδηγό. Στις περισσότερες εικόνες φαίνεται σαν "μπάλωμα". 2. Πιθανολογώ ότι είναι kill switch. 3. Ίσως κάποιος δείκτης λαδιού για γρήγορο τσεκάρισμα ή κάποιο είδος φίλτρου.. 4. Είτε το φίλτρο αέρα, είτε κάποια εισαγωγή αέρα...Δείτε και από άλλη όψη στην παρακάτω φωτό. Ρωτάω γιατί αυτά τα σημεία είναι καλουπαρισμένα με το αμάξωμα και είναι άθλια, εκτός κλίμακας και γεμάτα τρύπες... Αναμένω την πολύτιμη βοήθεια σας Αλέξανδρε Καλημέρα Ζητώ τη κατανόησή σου στη καθυστέρηση να απαντήσω στα ερωτήματά σου. Είχα τις περισσότερες απαντήσεις αλλά προτίμησα να τις διπλοτσεκάρω με φίλο στη Γαλλία που διαθέτει απίστευτο αρχείο πάνω στους αγώνες. Να ξεκαθαρίσουμε ότι φτιάχνεις την 356SL σε configuration Le Mans (εξ’ ου και το LM στο κουτί του κιτ που δεν αναφέρεται όμως πουθενά στην καταλογογράφηση της Porsche, εμφανίζεται όμως συχνά λόγω εθιμικού δικαίου!!). Mε αριθμό σασί 356/2-063, αριθμό κυκλοφορίας AW 21-0729, έτρεξε στον 24ωρο αγώνα του 1951, με αριθμό συμμετοχής 46 και πλήρωμα τους Γάλλους August Veuillet & Edmond Mouche, τερμάτισε στην 20η θέση της Γενικής Κατάταξης και κέρδισε την κατηγορία S1.1. Μια ακόμη ίδια 356 με αριθμό συμμετοχής 47 και πλήρωμα τους Rudolph Sauerwein & Robert Brunet δεν πήρε εκκίνηση στον αγώνα λόγω ατυχήματος στα δοκιμαστικά. Στις ερωτήσεις σου τώρα: Από τη φωτό που έχεις αναρτήσει το 2 είναι διακόπτης ηλεκτρικού, το 3 είναι ο ...δείκτης της στάθμης λαδιού και το 4 η αναπλήρωση του λαδιού!! Για το 1 όλοι εικάζουν ότι είναι βοηθητικό φως για τους μηχανικούς των πιτς. Αυτά. Σταύρος
|
|
|
Post by nektarios on May 15, 2013 8:34:05 GMT 2
Πραγματικά πολύ εντυπωσιακή μοντελιστική δουλειά! Το κάθε απειροελάχιστο τμήμα τού μοντέλου χρειάζεται - και δέχεται! - επεξεργασία, με εξαιρετικά αποτελέσματα! Χαρά στην υπομονή σου, ρε φίλε! Εγώ θα το είχα παρατήσει εντός 5 λεπτών! Καλή συνέχεια! Υ.Γ. 1: Το χαλκόσυρμα φαίνεται να δίνει λύση σε πάρα πολλά προβλήματα! Μάλλον πρέπει να αρχίσω να ψάχνω για κανένα παλιό πηνίο! ;D Υ.Γ. 2: Πολλά συγχαρητήρια στον Σταύρο, για τις αστείρευτες γνώσεις του! : :
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on May 15, 2013 10:26:50 GMT 2
Ειστε... πολυ ωραιος κυριε <φωνη Ζουγανελη mode off> Μαρεσει που κανετε και like στη σελιδα της Προφιλ24 στο φατσοβιβλιο Σοβαρα τωρα, πολυ μερακλιδικη δουλεια, και μια που πηρες φορα, δεν σκεφτεσαι να κανεις κατι και για τις ζωνες που ασφαλιζουν το καπω μπροστα?! Btw, εχω την εντυπωση οτι για να βαλεις κινητηρα πισω πρεπει να ριξεις πολυ τριψιμο στο πισω καπω Τι να πω καλο κουραγιο, συνεχισε ετσι δυνατα! : :
|
|
|
Post by AlexAmarandos on May 15, 2013 12:21:50 GMT 2
Σταύρο φίλε σε υπέρ-ευχαριστώ για την έρευνα και τις τεκμηριωμένες απαντήσεις σου φίλε! Θα ακολουθήσω τις συμβολές ευαγγέλειο!
Νεκτάριε θέλει πολύ δουλειά ακόμα! Σε ευχαριστώ πολυ φίλε!
Δημήτρη έκανα λικε για τον μαζοχισμό της υπόθεσης! Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια! Τις ζώνες τις τρώει ο κ@λ#ς τους, αλλά δεν ξέρω αν είμαι ικανός να τις κάνω σωστές...θα πέσει μελέτη και θα δω αν θα τις πειράξω τελικά...
|
|
|
Post by gtziaf on May 15, 2013 20:01:59 GMT 2
Αλέξανδρε πραγματικά πολύ μελετημένη και λεπτομερειακή δουλειά. Ζήλεψα τον μαζοχισμό της ρητίνης Αλλά το Le Mans είναι κοντά : : Για τις δέστρες του καπό, μην το σκέφτεσαι καν. Θα σου πρότεινα να τις φτιάξεις πρώτα και μετά να τις ξυρίσεις. Αν θες οποιαδήποτε βοήθεια εδώ είμαστε. Όσο για τον κινητήρα, αν το σκέφτεσαι, μάλλον πρέπει να κόψεις το πίσω καπό και να φτιάξεις άλλο από φύλλο χαλκού. Δεν το βλέπω να λεπταίνει χωρίς να γεμίσεις έναν τόνο ρητινόσκονες. Μαρεσει που κανετε και like στη σελιδα της Προφιλ24 στο φατσοβιβλιο Δημήτρη έκανα λικε για τον μαζοχισμό της υπόθεσης! Έπρεπε να με ρωτήσετε πρώτα... Αυτά δεν είναι αστεία πράγματα... Ακόμη ξυπνάω τα βράδια με εφιάλτες από το τρίψιμο της βαμμένης 250P, με σμυριδόπανο, για να χωρέσω τις ροδάρες των Γάλλων : : Θα απεργήσω από το LMGB και μετά θα με επιτάξω... Η να με επιτάξω πρώτα και να απεργήσω μετά? Μπερδεύτηκα... ;D Τέσπα... Καλή συνέχεια μαν... : :
|
|
|
Post by Chris Fragkoulis on May 15, 2013 21:27:16 GMT 2
Ο Κουρεας ξαναχτυπα! Αλεξανδρε εχεις πραγματικα απιστευτη υπομονη!! Δε μου λες ωρε παλικαρε, τον χαλκο με τι τον κολλας στη ρητηνη, CA? Οσο για τις δεστρες, σιγουρα μπορεις να φτιαξεις καινουριες Καλη συνεχεια
|
|
|
Post by m@ster k@frer on May 15, 2013 22:16:42 GMT 2
Έλα Αλεέεεεεκο.... Τι γίνεται εδώ.... Δε μου λές δοκίμασες να ανέβεις πάνω στο αμάξωμα, αντέχει βάρος?? Εγώ θα ανέβαινα Πέρα από την πλάκα, καλό κουράγιο για τη συνέχεια... Αγάπιος
|
|
|
Post by alex78 on May 16, 2013 0:50:12 GMT 2
Αλέξανδρε συγχαρητήρια, αξιοθαύμαστη υπομονή : : : :, υποδειγματική δουλειά : : : : , καλή συνέχεια φίλε μου!! Αλέξης : :
|
|
pnspanas
GP3 Driver
Παναγιωτης
|
Post by pnspanas on May 16, 2013 8:43:43 GMT 2
Φιλε μου πραγματικα χαρας το κουραγιο σου!!!
οπως ειπε και ο παπαραδιενεργος : μερακλιδικη δουλεια!!! συνεχισε ετσι δυνατα
|
|