|
Post by freetezas on Feb 28, 2013 18:19:36 GMT 2
Χαιρετώ τους απανταχού αυτοκινητο-μοντελιστές. Το παρακάτω Mini υπάρχει σαν thread σε αδερφό forum κ είπα να το μεταφέρω κ δω. Πρόκειται για αυτό το αγωνιστικό Mini Cooper (με δυνατότητα κατασκευής κ πολιτικού μέσα στα κομμάτια) στην 1/24 από τη TAMIYA. Το πήρα σε καλή τιμούλα από ebay, μεταχειρισμένο, μιας κ ο προηγούμενος κάτοχος το είχε ξεκινήσει. (Δωράκι μαζί, 4 πινέλα, 2 κοπίδια κ 2 κόλλες!) Σκοπός της αγοράς αυτής είναι η κατασκευή ενός engine swap Mini με κινητήρα Honda VTi B16A ! (αυτός με τα 160 άλογα) Κάτι τέτοιο δλδ: Επειδή είχα ένα μεταλλικό μοντέλο Civic με κινητήρα Β16, αποφάσισα να κόψω από εκεί το καπάκι του κινητήρα κ να μη το scratchάρω. Επίσης, εδώ φαίνεται το σκάλισμα για να κοπεί κ να αφαιρεθεί το μπροστά μέρος. Εδώ πάλι, αφού κόπηκαν: Βαμμένα , καθώς κ το σωληνωτό πλαίσιο που θα τοποθετηθεί ο κινητήρας: Αυτό κατασκευάστηκε από χοντρό σύρμα, μετά από αρκετές δοκιμές. Βασικές Ελλείψεις: Οι βάσεις του μοτέρ, καθώς κ οι βάσεις του "καπό" του κινητήρα από το πλαίσιο (οι οποίες ευελπιστώ ότι θα τις φτιάξω αργότερα, αφού μονταριστεί ο κινητήρας επάνω) Τέλος, μια photo για το πως "κάθεται" χοντρικά ο κινητήρας μέσα στο πλαίσιο: c u Ηλίας. EDIT: Όπως βλέπετε έχω πρόβλημα με τις φωτογραφίες Δε μπορώ να τις βάλω σε μικρό μέγεθος, αλλά επίσης δεν μου εμφανίζει μια (ενώ στο imageshack την βλέπω κανονικά) Να σημειώσω ότι τις οδηγίες του forum ΔΕΝ μπορώ να τις διαβάσω, μου εμφανίζει κάτι περίεργα σύμβολα αντι για γράμματα, σε όλο το 1ο section κ όχι μόνο στους κανόνες.
|
|
georgenc
GP3 Driver
Γιώργος
|
Post by georgenc on Feb 28, 2013 19:31:29 GMT 2
Πόλύ ωραία εξελίσετε το Hondacooper... ;D ;D Καλη συνέχεια!!!
Να μπαίνεις με Internet Explorer ή Mojila...Υπάρχει ένα θεματάκι με τον chrome και δεν διαβάζει ελληνικούς χαρακτήρες...
|
|
|
Post by gtziaf on Feb 28, 2013 19:59:14 GMT 2
Ηλία καλωσόρισες. Οι αυτοκινητομοντελιστές σε χαιρετούν Ελπίζω να απολαύσεις την παραμονή σου, να βρεις το παρεχόμενο περιεχόμενο χρηστικό και να το διασκεδάζεις όπως εμείς. Καλή επιτυχία στο ομολογουμένως δύσκολο εγχείρημα. Με τα θέματα του φόρουμ τώρα. Για τις φωτογραφίες σου προτείνω να χρησιμοποιείς το Post Image (κουμπάκι add image to post) scalewheels-gr.com/index.cgi?board=admin3&action=display&thread=743Αν πάλι επιμένεις στο imagehachk, πρέπει να φροντίζεις από πριν οι φώτο να είναι μέχρι 1024Χ768 ανάλυση. Για τα ελληνικά, υπάρχει σχετικό θέμα... scalewheels-gr.com/index.cgi?board=admin2&action=display&thread=216Όπως σου έγραψε κι ο Γιώργος, η καλύτερη λύση είναι ο firefox. Καλή πλοήγηση και καλή συνέχεια : :
|
|
|
Post by rous74 on Feb 28, 2013 20:17:41 GMT 2
Ηλία καλοσώρισες φίλε !
Καλή επιτυχία στην κατασκευή σου εύχομαι !!
|
|
|
Post by nektarios on Feb 28, 2013 21:29:08 GMT 2
Ηλία, καλώς ήρθες στην παρέα μας! Η επιλογή θέματος μού αρέσει πολύ, όπως και η ιδέα της "μεταμόσχευσης" κινητήρα! : : (και ειδικά τού Β16, στον οποίο έχω μα ιδιαίτερη αδυναμία!...). Τα αρχικά στάδια της κατασκευής σου είχαν ένα πολύ όμορφο αποτέλεσμα, εύχομαι το ίδιο και για τη συνέχεια! : :
|
|
|
Post by alex78 on Feb 28, 2013 22:19:21 GMT 2
Καλησπέρα Ηλία και καλωσόρισες στο ScW! Απαιτητική και δύσκολη εργασία που εύχομαι να ολοκληρωθεί επιτυχώς. Το συγκεκριμένο κίτ το δουλεύω και εγώ αυτό τον καιρό και δηλώνω εντυπωσιασμένος!! Αλέξης : :
|
|
|
Post by freetezas on Mar 1, 2013 10:22:10 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ για το καλωσόρισμα κ για τα καλά σας λόγια!
Άμα σας πω ότι χρησιμοποιώ Mozilla τι θα μου πείτε; κ άμα σας πω ότι σήμερα τα βλέπω κανονικά τα γράμματα κ όχι όπως την 1η κ την 2η μέρα;;;
Ευχαριστώ κ για την καθοδήγηση όπως κ το συμμάζεμα των φωτογραφιών.
EDIT: Για την μια φωτό που δεν εμφανιζόταν, μάλλον οφειλόταν στο imageshack. Την πρόσθεσα ξανά (στο imageshack) κ την έβαλα κ στο 1ο post.
|
|
billgr
Kart Driver
Βασίλης
|
Post by billgr on Mar 1, 2013 16:12:34 GMT 2
Ηλία καλωσόρισες στην παρέα μας και ελπίζουμε στην βοήθεια σου για ακόμα καλύτερα post. Ήδη ξεκινάς δυνατά με ένα δύσκολο και απαιτητικό "παντρεμα" Καλή συνέχεια
|
|
vagelis207
GP3 Driver
Βαγγελης Κοντοδημος
|
Post by vagelis207 on Mar 1, 2013 17:45:43 GMT 2
Ηλια καλωσορισες κι απο μενα και καλη αρχη!!! Πολυ ενδιαφερον θεμα και πρωτοτυπο!! : : Αντε μολις το τελειωσεις με το καλο να μας φτιαξεις και ενα με κινητηρα hayabusa youtu.be/hJ8opDxuimM
|
|
|
Post by freetezas on Mar 1, 2013 20:29:09 GMT 2
Να ξαναφχαριστήσω για το καλωσόρισμα! Βαγγέλη δεν είναι κακή ιδέα (!) , αλλά κάτι λίγο διαφορετικό. Hayabusa σε Golf MKI ! κ μάλιστα η όλη δουλειά είναι λιγότερο μανίκι από αυτό!!! Στην παρακάτω (κακή) φωτό φαίνεται το νταρντάνεμα του κινητήρα καθώς κ το πρόσθετο σασμάν: Στο εσωτερικό θα χρησιμοποιηθεί το σαλόνι από το Honda (ταμπλό-καθίσματα-τιμόνι) (δεξιοτίμονο) Ορίστε το ταμπλό: Η μηχανή πιο κοντά στο τελείωμα. Οι σωληνώσεις της εξάτμισης αλλάχθηκαν, έκοψα λιγάκι το κάρτερ για να περάσουν πιο ψηλά (δε χώραγε το μοτέρ γιατί βρίσκαν οι εξατμίσεις στο σωληνωτό πλαίσιο κ δε "καθόταν" σωστά) Επίσης δεξιά φαίνεται η πολ/πλή εισαγωγής: Προτού τοποθετηθούν ξανά οι σωληνώσεις της εξάτμισης, καθώς κ η 1η τοποθέτηση του πλαισίου στο αμάξωμα Αυτάααααα....!!!
|
|
andreas
Kart Driver
Aνδρέας
|
Post by andreas on Mar 1, 2013 23:19:34 GMT 2
Καλησπερα Ηλια καλως ηρθες στο site μας. Πολυ καλο ξεκινημα, μου αρεσουν τα εξειδικευμενα θεματα. Καλη συνεχεια στο εργο σου!!!
|
|
|
Post by freetezas on Mar 21, 2013 16:55:38 GMT 2
Ευχαριστώ κ εσένα Αντρέα. Χαζεύοντας τις διάφορες δουλειές εδώ στο forum , συνειδητοποιώ ότι "παίζω" αρκετές κατηγορίες κάτω... Όπως κ να 'χει το project πρέπει να τελειώσει ! Για τον χώρο του μοτέρ κατασκευάστηκαν 3 μικρά δοχεία, που ομολογώ δεν ξέρω ποιος ο ρόλος του καθένα, αλλά επειδή τα έβλεπα στις περισσότερες photo με τέτοιου είδους mini, τα αντέγραψα(!) Φτιάχτηκε η σωλήνα της εισαγωγής κ η φιλτροχοάνη, η οποία αποτελεί τη μύτη από κάλαθο ρουκετών Α/Φ στην 1/72. Εδώ (εκτός από την εισαγωγή του μοτέρ) πήρα έκλεισα τα κλασικά καθίσματα Honda (που είχα) στη πλάτη, γιατί ήταν κενά, έβαλα κ τη σιτούλα μέσα στο προσκέφαλο...αλλά... .... άλλη ιδέα... «προσέκρουσε» στο κεφάλι μου... (TO BE CONTINUED…)
|
|
|
Post by freetezas on Mar 25, 2013 11:19:07 GMT 2
Η ιδέα: Είμαι «λάτρης» των καθισμάτων της KIRKEY (όχι τόσο γνωστά στη χώρα μας) Δεν έχω καθίσει, ούτε ακουμπήσει, ούτε δει από κοντά τέτοιο κάθισμα, αλλά λατρεύω την νοοτροπία του strict – lightweight – τελείως άβολου καθίσματος (βάλε σε τέτοιο να κάτσει το ασθενές φύλο...κ αν δε σε σουτάρει...) Πάντα ήθελα ένα τέτοιο στο αμάξι μου, αλλά ΔΕΝ το βάζεις αν δεν είναι το 2ο αμάξι (για να μην πω το 3ο) στην οικογένεια. Είναι τελείως άβολα (όπως άλλωστε φαίνεται) Παράλληλα αποφάσισα αυτή τη φορά να κατασκευάσω ΣΩΣΤΑ τις ζώνες ασφαλείας (4 σημείων) χρησιμοποιώντας το κλασικό τρόπο με αυτ/τη ταινία BAND-AID. Τα διάφορα μεταλλικά κομμάτια στις ζώνες είναι κομμένα από λεπτό φύλλο αλουμινίου (εσωτερικό σφραγιστικό καπάκι NESCAFE). Επίσης, το κεντρικό κομμάτι της ζώνης (όπου κουμπώνουν τα τέσσερα ζωνάρια) είναι ο πίσω τροχός από αεροπλάνο του Α’Π.Π. στην 1/72 (!) Είναι η 1η μου φορά που κατασκευάζω τέτοιες ζώνες κ ομολογώ ότι ενθουσιάστηκα με την αληθοφάνεια που προσδίδει η συγκεκριμένου τύπου ταινία. Στις photo φαίνονται κ δύο περιοδικά (import tuners) που φτιάχτηκαν για να μπουν μέσα στο αμάξι (να γεμίσουν λίγο το χώρο). Πραγματικά εξώφυλλα του Αγγλικού περιοδικού, εκτυπωμένα σε απλό χαρτί, με σελοτέιπ απ’έξω για να προσδώσει γυαλάδα. Επίσης φαίνεται το ψυγεί ο του Mini που σκέφτομαι να το χρησιμοποιήσω κ στο κινητήρα Honda , αν κ του πέφτει λίγο μικρό...δε ξέρω ακόμα τι θα κάνω... Η αρχική ιδέα ήταν να γίνει από λεπτό φύλλο αλουμινίου, αλλά δεν το «είχα».... κ κατέληξα στο χαρτονάκι... ξέρω, ούτε αρέσει σαν ιδέα η χρήση του χαρτονιού, ούτε τόσο realistic θα φαίνεται. Όμως για disclaimer θα πω για το ανύπαρκτο κόστος κ για το πως το βλέπεις με κλειστό το. . . «καπάκι» (αμάξωμα), είμαι ελαφρώς ικανοποιημένος. (Υπάρχει έτοιμο κιτ photo etched του καθίσματος της KIRKEY κ μάλιστα αυτού του τύπου, από ένα τέτοιο μάλιστα αντέγραψα το σχέδιο του δικού μου) Το ύψος κ το πλάτος των καθισμάτων της KIRKEY έχει μεγάλη ποικιλία. Δεν είναι κάτι το standard. Για το κάθισμα του συνοδηγού θα χρησιμοποιηθεί το Hondo-κάθισμα. Το roll-bar ενιχύθηκε από μια διαγώνιο κ βάφτηκε περτικαλί(!) για να τραβάει το μάτι. Κακή ποιότητα όμως το πορτοκαλί που είχα κ χάλασε αρκετά το αποτέλεσμα, παρά τις προσπάθειες που έκανα για επιδιορθώσεις. Στις φωτό φροντίζω να φαίνονται όλες οι ντροπιαστικές λεπτομέρειες Υ.Γ.: Να πω ότι σκοπός μου (εκτός από την κατασκευή κ τον χαβαλέ με το engine swap) είναι να μη μπω σε ιδιαίτερα έξοδα αλλά να χρησιμοποιήσω ότι υλικά (κυρίως μπογιές) είχα από τα παλιά...όταν ήμουν πιτσιρικάς κ ασχολούμουν (ή έτσι πίστευα) με τον μοντελισμό. Γι'αυτό κ κάποιες μπογιές είναι σαφώς κατώτερες ποιοτικά. Όπως η πορτοκαλί στη συγκεκριμένη περίπτωση, η οποία είναι της Revell κ επιεικώς ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ...
|
|
|
Post by freetezas on Apr 18, 2013 19:37:29 GMT 2
Μικρή πρόοδος. Καταρχάς, έκλεισε το . . . "καπάκι" κ στοκαρίστηκαν όπως-όπως τα κενά στη μηχανή (έγιναν λάθος υπολογισμοί στην αρχική κατασκευή) Δεν χρησιμοποίησα τελικά το ψυγείο του Mini γιατί του παραήταν μικρό για τον Honda. Έφτιαξα λοιπόν άλλο, με φύλλα αλουμινίου, ένα κομμάτι πλαστικό. Έβαλα ένα κομματάκι για τάπα κ μια εκτύπωση για το Logo στο ψυγείο. Επίσης φτιάχτηκαν οι σωληνώσεις του ψυγείο (κυκλοφορία νερού, από κ προς στο ψυγείο), αλλά κ το σωληνάκι για το δοχείο διαστολής (δοχειάκι αριστερά πάνω στο ψυγείο) Από αριστερά τοποθετήθηκαν τα γρανάζια (χρονισμού) του κινητήρα, όχι των εκκεντροφόρων, αυτά δεν φαίνονται, τα καλύπτει (υποτίθεται) το καπάκι. Φτιάχτηκαν καινούργια αμορτισέρ κ ελατήρια, τα οποία δεν τελείωσαν αλλά τοποθετήθηκαν (πρόχειρα). Στη συνέχεια (δουλεύοντας παράλληλα) προέκυψε ένα θεματάκι με τις ζάντες. Υπήρξε η ιδέα οι ζάντες να είναι νίκελ. Έβαψα λοιπόν τις ζάντες που ήθελα να χρησιμοποιήσω νίκελ κ την άλλη 4άδα μαύρο ματ. Μου 'ρθε λοιπόν κ η ιδέα να κάνω μια γραμμή μπλε στην άκρη του στεφανιού της ζάντας. Κ μ'αυτή τη μπλε γραμμή στη νίκελ ζάντα λέω, δεν κάνω κ μια κόκκινη στις μαύρες; (!) Κ τώρα (μάλλον) οι μαύρες μ'αρέσουν πιο πολύ !!! Εσείς τι λέτε;
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 18, 2013 20:04:55 GMT 2
Ηλία προσπάθησε να διορθώσεις ή να ξαναγράψεις το κείμενο. Εγώ δεν δυστυχώς μπορώ να κάνω κάτι. Για τις ζάντες η 2η επιλογή μου φαίνεται πιο ταιριαστή. Καλή συνέχεια : :
|
|
|
Post by freetezas on Apr 19, 2013 9:23:27 GMT 2
Γιώργο έχω πρόβλημα με το forum. Το'χω κρατήσει σε σελιδοδείκτη κ με τα στοιχεία μου κρατημένα να με κάνει αυτόματα login. Κάθε φορά που μπαίνω, δεν βλέπω Ελληνικά, αλλά κάτι σύμβολα.
Παρόλα αυτά, πήγα να γράψω εγώ τα δικά μου κ τα εμφάνιζε έτσι στους υπόλοιπους (προφανώς).
Για να διαβάζω Ελληνικά στο forum, πρέπει να πατήσω πάνω στο σύνδεσμο που έχεις αναρτήσει στο πιο πάνω post σου, να ξανακάνω από εκεί login κ μετά να περιηγηθώ στο forum.
Νομίζω το διόρθωσα πάντως ! (κ sorry για την αναστάτωση!)
|
|