|
Post by Sakis on Jun 15, 2012 11:15:43 GMT 2
Λογικό να μιλάτε για τα φώτα κύριε Σταύρο μας μιας και το υπόλοιπο είναι προιόν ταχύτητας και βιασύνης! ;D ;D ;D Mille mercis! Κώστα (αν θυμάμαι σωστά) έχει να κάνει με το τί αποφασίζει να κάνει ο μοντελιστής.Τον τελευταίο καιρό οι περισσότεροι από μας δείχνουμε υπερβάλλοντα ζήλο στις κατασκευές μας.Αυτό ναι μεν θα οδηγήσει σε πολύ ιδιαίτερο αποτέλεσμα (το εύχομαι για όλους) αλλά κουράζει πολύ,προχωράει αργά και από αυτά που βλέπεις στις φωτό δεν έχεις ιδέα πόσες εργατώρες κρύβονται από πίσω.Άποψή μου είναι ότι χάσαμε λίγο το δάσος κοιτώντας το δέντρο και κάποιες φορές ξεχνάμε την παλιά καλή χαρά του μοντελισμού.Τότε που αγοράζαμε ένα κιτ όποιας εταιρείας και αν ήταν αρκεί να είχε το αυτοκίνητο για το οποίο τρελαινόμασταν.Το πινέλο έπαιρνε φωτιά και το spray ή ο αερογράφος ήταν κάπως πιό εξωτικά. Σήμερα χανόμαστε στα MFH κιτ,τα απέραντα πλαίσια με φωτοχαραγμένα,τα orange peel και αν έχει την τάδε θερμοκρασία ή υγρασία για ''να ρίξω βερνίκι'' λες και θα χτυπήσουμε γκλουόνια στο Cern! Σαφώς και είναι θεμιτές οι λεπτομέρειες και το κυνήγι του πιστότερου προς το πραγματικό μοντέλου αλλά δε μπορούν όλα τα μοντέλα να είναι super detailed.Επίσης δεν είναι ωραία και η στασιμότητα αντί της προόδου στις τεχνικές και τους πειραματισμούς.Η χρυσή τομή είναι δύσκολη όπως βλέπεις! Το GB αυτό πραγματικά με χαλάρωσε από το άλλο μέτωπο που άνοιξα με τη Mercedes κι ας φαίνεται ότι τρέχω με τα τέσσερα στις εργασίες.Δοκίμασα νέα πράγματα,έπαιξα με τον αερογράφο μου χωρίς το άγχος του αψεγάδιαστου φινιρίσματος και απολαμβάνω την εκλεκτή παρέα ακομπλεξάριστων μοντελιστών κάνοντας παρέα και χαβαλεδιάζοντας από διαφορετικά μέρη της Ελλάδας σαν να ήμασταν όλοι μαζί (μπροστά σε μια ψησταριά και μπύρες,δεν άντεξα το ονειρεύτηκα ;D ;D ;D ). Όντας στο πνεύμα του αγώνα βλέπεις ότι όπως εκεί έτσι κι εδώ έχουμε κάποιους που προχωράνε ταχύτατα χωρίς προβλήματα αξιοπιστίας (Χρηστάκης),έχουμε αλλαγές πλάνων και στρατηγικής (πάλι Χρηστάκης με το βερνίκι).'Αλλοι προχωρούν αργά και σταθερά,άλλοι δοκιμάζουν καινούρια πράγματα/τακτικές,άλλοι έχασαν το δρόμο προς την πίστα (που είσαι ρε Άλεξ man; ;D ;D ) και μετράμε ήδη και μία εγκατάλειψη (Παναγιώτης R.I.P GT 40 ).Αυτά είναι! Να είμαστε όλοι καλά και σε περιμένουμε του χρόνου!
|
|
|
Post by gtziaf on Jun 15, 2012 12:07:52 GMT 2
Θάνο συμφωνώ με όλα... : : : : Να είμαστε όλοι καλά και σε περιμένουμε του χρόνου! +1000 : : : :
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Jun 15, 2012 12:24:17 GMT 2
(μπροστά σε μια ψησταριά και μπύρες,δεν άντεξα το ονειρεύτηκα ;D ;D ;D ) Το νου σου μη μου λαδωσεις καμια χαλκομανια ;D : :
|
|
renti
Kart Driver
|
Post by renti on Jun 15, 2012 12:42:18 GMT 2
Φιλε Θανο ακριβως αυτο εχω στο νου μου για τον μοντελισμο,απλο κι αν θες αγνο οπως τον ξεκινησαμε σχεδον ολοι εδω μεσα πιστευω καπου στα τελη του δημοτικου..Απλα γουσταρω επισης (σ αυτον τον λιγο χρονο που χω εδω μεσα) το γεγονος οτι τα σχολια ειναι σε πολυ φιλικο κλιμα και με προφανη σκοπο την βελτιωση και οχι να επικρινουν και να επειδειξουν την γνωση και την εμπειρια. Οσον αφορα ομως και τα MFH και τα λοιπα καλουδια που κυκλοφορουν ειναι ο λογος που ξαναπιασα κοπιδι το 2008-2009 μετα απο ενα διαλλειμα 8 σχεδον ετων.Βεβαιως χρειαζονται κι αυτα και βεβαιως και οι εργατογωρες ειναι καπου καπου απαραιτητες προκειμενου να γνωρισουμε νεο ορια! Να σαι καλα που τα ανεφερες ολα αυτα! : : : : : :
|
|
|
Post by gtziaf on Jun 15, 2012 13:00:50 GMT 2
(μπροστά σε μια ψησταριά και μπύρες,δεν άντεξα το ονειρεύτηκα ;D ;D ;D ) Το νου σου μη μου λαδωσεις καμια χαλκομανια ;D Σιγά μην αφήσει έστω και μια σταγόνα λάδι, που προέρχεται από ψητό, να πάει χαμένη... Προτιμά να λαδώσει το στομαχάκι του. ;D ;D
|
|
|
Post by gtziaf on Jun 15, 2012 17:35:41 GMT 2
Το καθιερωμένο σημερινό Update, περιέχει αρκετά πράγματα... Μιας και είμαστε οn time , οι εργασίες γίνονται πια με πιο αργούς ρυθμούς. Χαλλλαρά, που λλλλέμε και μεις εδώ πάνω ;D ;D Πρώτο check, ο άξονας των τροχών, που δυστυχώς θέλει κόψιμο. Τι πέριεργο. Γενικά, η τοποθέτηση των τροχών είναι μια σπαζοκεφαλιά, που δεν θέλω να σκέφτομαι ακόμη. Ντε ζα βου από πέρσι, για όσους θυμούνται. Επίσης αλλάχτηκε το σώμα του λεβιέ και ολοκληρώθηκε ο πίνακας οργάνων. Ακολουθεί το τιμόνι, που είναι από τα κάλυτερα που έχω δει σε οποιοδήποτε κλίμακα, για αυτό σας το δείχνω, αναλυτικά. Το decal, είναι 3D της Hobbydesign για 430!!! Η επόμενη εργασία, αφορούσε το εσωτερικό. Το κιτ δίνει το σασμαν (με την ασφάλεια για την όπισθεν παρακαλώ! - εντελώς αλλοπρόσαλλη profil. Δίνει λεπτομέρειες που δεν έχουν ούτε τα MFH, και δεν βάζει ένα σωστό άξονα. Τι να πεις ), ανάγλυφα τα πεντάλ και το κάθισμα. Όποτε πρόσθεσα το σκελετό (από φώτο της πραγματικής), τον άξονα του κιβωτίου και καλωδιώσεις (ξέρω αυτές στα αριστερά είναι OOS, αλλά αυτές είχα πρόχειρες, αυτές έβαλα ). Στο κάθισμα έβαλα μια λωρίδα από αλουμινοταινία (το είδα στο εξωτερικό του κουτιού της profil ) και το έκανα wash και στεγνά πινέλα, αλλά δεν φαίνεται στις φώτο μιας και το φλας κατέστρεψε τη προσπάθεια. Με burnt iron βάφτηκαν οι εξατμίσεις και τους έγινε στεγνό πινέλο με μεταλλικές αποχρώσεις και τα πορτοκαλο-μπλε της tamiya, από το γνωστό weathering set. Όχι ότι φαίνεται στις φώτο (φωτογράφε άλλαξε επάγγελμα ;D) Επίσης κολλήθηκαν τα δισκόφρενα και οι ασφάλειες των τροχών. Διαδικασία που φαίνεται απλή, αλλά έπρεπε να διασφαλιστεί η σταθεροότητα τους, γιατί θα θα πρέπει να σηκώσουν το διόλου ευκαταφρόνητο βάρος του μοντέλου. Τέλος, ασχολήθηκα με το αμάξωμα, όπου βάφτηκαν μαύρες (οι τρύπες ) πίσω και το εσωτερικό στο κόκπιτ. Με αλουμίνιο και πινελάκι (είπαμε back to basics) βάφτηκαν τα εσωτερικά των φώτων (τα ίδια τα φωτιστικά σώματα δεν τα ασχολήθηκα, καθώς θα τα αντικαταστήσω με έτοιμα). Με bare metal foil αναπαραστάθηκε το firewall του κόκπιτ. Αυτά, ελπίζω να μην σας κούρασα... Επόμενες εργασίες αφορούν το κόψιμο των vac διαφανών (fingers crossed), το γυάλισμα (εεε, να μην του περάσω κανά δυο compound, να δικαιολογήσω και το όνομα : , τα σήματα (λίγα είναι) και οι τελική συναρμολόγηση που περιλαμβάνει ένα κάρο όμορφες ψιλολαλακιούλες που δίνει η profil και νοστιμίζουν το γλυκό και βελτιώνουν το τελικό αποτέλεσμα (αν κολληθούν και βαφούν σωστά).... Μέχρι το επόμενο να είστε όλοι καλά... Από αύριο που θα έχουμε αγώνα σας προσκαλώ όλους να συμμετέχουμε σχολιάζοντας τον αγώνα. Καλό απόγευμα
|
|
|
Post by gtziaf on Jun 15, 2012 17:44:27 GMT 2
|
|
renti
Kart Driver
|
Post by renti on Jun 15, 2012 19:39:39 GMT 2
Καλα ,τον αξονα των τροχων για daf τον ποοριζαν? : : Για τιμονι και ταμπλο δινω τα ρεστα μου,για τα υπολοιπα τα βλεπω!πλακα κανω,απλως αυτα τα δυο μ εντυπωσιασαν!
|
|
|
Post by Sakis on Jun 15, 2012 20:47:55 GMT 2
Αυτά είναι ομορφιές Γιώργο!Μιά χαρά σε βρίσκω!Το τιμόνι όντως τα σπάει αν και θα ήθελα και μία πλαινή,είναι απο εκείνα που φαίνεται το μέταλλο της στεφάνης στα πλάγια και εκατέρωθεν το ξύλο; Εσωτερικό όμορφο και τα ζαντικά υπέροχα,μπράβο! : : Άλλος τρώει κι άλλος έχει την κοιλίτσα Τζιαφά μου,άντε μπράβο...
|
|
|
Post by gtziaf on Jun 15, 2012 20:56:10 GMT 2
Thanks Θανούλη είναι απο εκείνα που φαίνεται το μέταλλο της στεφάνης στα πλάγια και εκατέρωθεν το ξύλο; Ναι από αυτά είναι : : . Αύριο θα σου βγάλω φώτο (με το φως της ημέρας, γιατί βράδυ θα βγει μουτζούρα, για μια ακόμη φορά) Για το Love Pillow, λες? ;D ;D Οπότε την επόμενη φορά που θα πάμε για μεζέδες (πότε γ@μώτ0... : : : : ) θα πάρω μόνο σαλάτα... ;D ;D : :
|
|
|
Post by Sakis on Jun 15, 2012 21:17:34 GMT 2
|
|
|
Post by gtziaf on Jun 15, 2012 23:22:37 GMT 2
Πολύ όμορφο Θάνο... Άντε να πάει καλά και το βερνίκι και είμαστε Jet. Μην ψεκάσεις όμως μεσημεριάτικα το 2Κ. Μην παίζουμε με την τύχη μας. Διάλεξε μια πιο δροσερή, ώρα. Απλά μια σκέψη... Α και που 'σαι πάλι Τζιαφά,δε θα σε παρεξηγήσουμε που δε θα αντέξεις έστω κι ένα μοντέλο χωρίς λίγο τρίψιμο με compound!Να σου πω την αμαρτία μου,ούτε κι εγώ μπορώ να αντισταθώ σε λίγο carbon στο δικό μου... ;D ;D ;D Ευχαριστώ για την κατανόηση. Είναι σαν μην σε αφήναμε να πιάσεις το scriber. Για τα κάρμπον, καλά θα κάνεις. Καλα ,τον αξονα των τροχων για daf τον ποοριζαν? Για τιμονι και ταμπλο δινω τα ρεστα μου,για τα υπολοιπα τα βλεπω!πλακα κανω,απλως αυτα τα δυο μ εντυπωσιασαν! Σε ευχαριστώ Κώστα. Ο άξονας αψυχολόγητος, ενώ το τιμόνι και οι ζάντες, είναι από τα δυνατά σημεία του κιτ. Στον πίνακα, έπεσε πολύ προσωπική εργασία, αλλά δεν τα περιέγραψα όλα, γιατί ξεφεύγει λίγο από το στυλ του GB.
|
|
|
Post by Chris Fragkoulis on Jun 15, 2012 23:46:55 GMT 2
Γιωργο μια χαρα παει!! Θανο αψογος!!
Εγω κυριοι ειμαι πλεον στην Αθηνα κ μακρυα απο την κουκλα 935....Το παλεψα μεχρι 20' πριν φυγω για τα ΚΤΕΛ αλλα ειπα να μην το βιαστω παραπανω κ τα κανω σκατα..... Οποτε φορτωνωμαι την ποινη μου κ θα τελειωσει μεσα στην επομενη εβδομαδα, εκπροθεσμα μεν..! (1ο GB που δεν τελειωνω στην ωρα μου....) Καλη συνεχεια σε ολους!!!
|
|
|
Post by alex78 on Jun 15, 2012 23:52:54 GMT 2
|
|
|
Post by gtziaf on Jun 15, 2012 23:56:04 GMT 2
Το παλεψα μεχρι 20' πριν φυγω για τα ΚΤΕΛ αλλα ειπα να μην το βιαστω παραπανω κ τα κανω σκατα Και μόνο η προσπάθεια μετράει. Άλλωστε δικαιούσαι 2 μέρες. Καλά έκανες και το άφησες, όταν έκρινες εσύ. Εξάλλου σε τιμάει, που το πάλεψες μέχρι πριν φύγεις. Πολύ εντυπωσιακό το πάθος σου. Θα τα λέμε, ελπίζω, στον αγώνα... Καλές mini διακοπές : : : :
|
|
|
Post by gtziaf on Jun 16, 2012 0:00:38 GMT 2
Καλή αρχή Αλεξ... Στα μέλια σε κόβω ΥΓ. Το κιτ είχε τα τζάμια κολλημένα? Θειικό...
|
|