|
Post by nektarios on Apr 29, 2013 14:15:47 GMT 2
Φίλε Γιώργο, σε ευχαριστώ για το σχόλιο! Οι χοάνες με παίδεψαν αρκετά, και χαίρομαι ιδιαίτερα που σας άρεσαν! : :
|
|
|
Post by nektarios on Apr 30, 2013 11:47:43 GMT 2
Φίλοι μου, Χαίρετε! Επειδή σήμερα λήγει η «επίσημη προθεσμία» για την ολοκλήρωση του GB, είπα να σας παρουσιάσω κάποιες τελευταίες εξελίξεις, που είναι οι εξής : 1) Συναρμολογήθηκαν τα εξαρτήματα του σασί, χωρίς κάτι το αξιοσημείωτο. Όταν όμως ήρθε η ώρα να τοποθετηθούν τα ζαντολάστιχα που έδινε το κιτ, δηλαδή αυτά: ... μού ήταν αδύνατον να φανταστώ ότι ένα «φτιαγμένο» όχημα αγωνιστικών προδιαγραφών θα είχε ελαστικά «ποδηλάτου», όταν μάλιστα είχα στα χέρια μου μια ευγενική προσφορά [του «αναδόχου» του οχήματος gtziaf : : ] όπως αυτή: Η διαφορά ήταν πραγματικά αβυσσαλέα
και η απόφαση άμεση : βουρ για το χειρουργείο! Μετά λοιπόν από αρκετές τροποποιήσεις εξαρτημάτων του σασί, και με σύμμαχο την τύχη (αφού το σετ της Stratos ήταν κατασκευής Fujimi και είχε ακριβώς τον ίδιο τρόπο τοποθέτησης στο σκάφος!), : : το αποτέλεσμα είναι αυτό: Ξέρω, θα σχολιάσετε ότι μοιάζει με Big Foot, αλλά προσωπικά το προτιμώ από το «ποδήλατο»! ;D Εξάλλου, νομίζω ότι και το πραγματικό αγωνιστικό S-800 έμοιαζε περισσότερο με αυτό που έφτιαξα, παρά με αυτά που έδινε η Fujimi
2) Έγινε το βερνίκωμα το σκάφους, με 2Κ, χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις. Υπάρχουν κάποιες ατέλειες και orange peel (όχι πολύ έντονο), αλλά δεδομένων των πολλών επιφανειών νίκελ δεν σκοπεύω να διακινδυνεύσω τριψίματα και λοιπές επεμβάσεις
Αυτά για την ώρα. Το επόμενο update θα είναι πιθανότατα και το τελευταίο. Σας ευχαριστώ όλους για τον χρόνο και την προσοχή σας! Σας εύχομαι Καλή Ανάσταση! : :
|
|
|
Post by AlexAmarandos on Apr 30, 2013 13:51:03 GMT 2
Νεκ μου αρέσει πολύ φίλε το προφίλ που διάλεξες και πιστεύω ότι δεν κάθεται άσχημα. Το χρώμα πολύ ωραίο και στρωτό, ίσως θα ήθελαν λίγο παραπάνω δουλειά τα νίκελ... : : : : : :
|
|
natna
Kart Driver
Παναγιώτης
|
Post by natna on May 1, 2013 0:09:57 GMT 2
Ωραία δουλειά Νεκταριε. Πρεπει και εγω να συνεχίσω το ghia...
|
|
|
Post by nektarios on May 1, 2013 9:44:06 GMT 2
Φίλοι μου, σας ευχαριστώ πολύ! Αλέξανδρε, για τα νίκελ έχεις δίκαιο, αλλά επικαλούμαι το ελαφρυντικό της μεγάλης λεπτομέρειας και δυσκολίας! ;D Στο επόμενο [S-800 ] θα τα πάω καλύτερα! Παναγιώτη, θα χαρώ πολύ αν με το update μου σε προτρέψω να συνεχίσεις το Ghia! Εμένα με έβαλε στα μεράκια ο Χρήστος, μετά εγώ εσένα, και ούτω καθεξής, μέχρι να ολοκληρωθούν όλα! Περιμένω update!
|
|
natna
Kart Driver
Παναγιώτης
|
Post by natna on May 1, 2013 13:19:40 GMT 2
Ε κάτι θα κάνουμε... Χρόνος υπάρχει, όρεξη και χώρος? χμμμμ
|
|
|
Post by alex78 on May 1, 2013 14:48:53 GMT 2
Θεωρώ την επιλογή των ζαντολάστιχων σου Νεκ ορθή επιλογή, δίνει άλλον ''αέρα'' (πιό ταιριαστό) στο όλο project.....επίσης το αμάξωμα δείχνει κούκλα, συγχαρητήρια φίλε μου!! Αλέξης
|
|
geokat
F3 Driver
Γιώργος
|
Post by geokat on May 1, 2013 15:08:35 GMT 2
Νεκ οπως κάθε δουλειά σου φανερώνει το πολυ μεράκι σου!!!! μας λες λίγο τι έχεις φτιάκσει εδώ πανώ από το alclad έχεις βερνικώσει με 2Κ??δεν εχει πρόβλημα?
|
|
|
Post by nektarios on May 1, 2013 21:49:32 GMT 2
Φίλοι μου σας ευχαριστώ πολύ για τα τιμητικά σας σχόλια! Επίσης, χαίρομαι ειλικρινά που σας άρεσε η αλλαγή των ελαστικών, γιατί δεν ήμουν σίγουρος αν έκανα το σωστό. Γιώργο, με το 2Κ δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα, ούτε με σμάλτα, ούτε με ακρυλικά, ούτε πάνω από Alclad. Λειτουργεί εντελώς ουδέτερα! Σχετικά με το τι έφτιαξα: με λίγες λέξεις, "σήκωσα" λίγο το όχημα (περίπου 1,5 χιλιοστό), για να χωρέσουν οι - μεγαλύτερης διαμέτρου - τροχοί στους θόλους. Στον πίσω άξονα τα πράγματα ήταν απλά, καθώς αρκούσε το να παρεμβάλω 2 τακάκια από φύλλο πλαστικού μεταξύ σασί και άξονα. Στο σύστημα διευθύνσεως όμως απαιτήθηκε τροποποίηση όλων σχεδόν των εξαρτημάτων. Τώρα, αν δεν βαριέσαι, διάβασε και τα παρακάτω: 1) Το στενόμακρο εξάρτημα επάνω στο οποίο στηρίζονται τα συγκροτήματα των τροχών είχε σχήμα "U", με τα άκρα του αρκετά ανασηκωμένα. Αυτά κόπηκαν, αφαιρέθηκαν 2 λωρίδες, και ξανακολλήθηκαν, ώστε οι τροχοί να βρίσκονται πιο μακρυά από τους θόλους. 2) Το μακρόστενο εξάρτημα που είναι μπροστά από το παραπάνω και παράλληλα με αυτό, που έχει κυκλικά άκρα με τρύπες στα κέντρα τους, και που χρησιμεύει για να στρίβουν οι τροχοί, χρειάστηκε επίσης χαμήλωμα. Επειδή όμως ήδη ακουμπούσε στο σασί, έκοψα τα δυο γαντζάκια που υπήρχαν στα συγκροτήματα των τροχών και τα κόλλησα ανάποδα, για να κερδίσω το απαραίτητο ύψος. Ακολούθως, πρόσθεσα το (ροζ) φύλλο πλαστικού, ώστε να κρατάει το μπροστινό στενόμακρο εξάρτημα πατημένο πάνω στο σασί και να μην βγαίνουν τα διάτρητα άκρα του από τα γαντζάκια των συγκροτημάτων των τροχών. 3) Το κυλινδρικό κομμάτι πλαστικού μεταξύ σασί και θόλου προστέθηκε για να κρατάει κόντρα στις κομμένες και ξανακολλημένες άκρες του εξαρτήματος "U", επειδή είχαν την τάση να σπάζουν, παρά το οτι ήταν κολλημένες με κυανοακρυλική. Αν ζαλίστηκες και δεν κατάλαβες τίποτε από όλα αυτά, μη σκας, πιθανότατα φταίει η έμφυτη φλυαρία μου! Προτείνω να έρθεις στην έκθεση, να τα πούμε από κοντά! Καλό βράδυ! : :
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on May 1, 2013 22:14:11 GMT 2
Μια χαρα βγαινει το μοντελο Νεκταριε! Οι ζαντες κλασεις ανωτερες απο της μανας του, μονο μακρυα απο λακουβες γιατι θα κλαιμε τα λαστιχα πανω στους θολους ;D Καλη συνεχεια : :
|
|
georgenc
GP3 Driver
Γιώργος
|
Post by georgenc on May 2, 2013 17:10:03 GMT 2
Πολύ ωραίο Νεκ, καλά τελειώματα... Το βερνίκι έστρωσε πολύ καλά...
|
|
|
Post by nektarios on May 3, 2013 18:01:24 GMT 2
Φίλοι μου, σας ευχαριστώ πολύ! Δημήτρη, με αυτά τα πέλματα και αυτή την ανύπαρκτη ανοχή στους θόλους, μάλλον μόνο για 400άρια το βλέπω κατάλληλο! ;D Καλή Ανάσταση! : :
|
|
ixodeservice
Kart Driver
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΣΥΡΟΥ
|
Post by ixodeservice on May 12, 2013 13:18:06 GMT 2
Μια χαρά προχωράει Νεκτάριε. Καλή συνέχεια
|
|
billgr
Kart Driver
Βασίλης
|
Post by billgr on May 12, 2013 21:24:21 GMT 2
Νεκτάριε το μέχρι στιγμής αποτέλεσμα είναι πολύ όμορφο. Νομίζω και εγώ ότι η αλλαγή των τροχών ήταν επιτακτική. Άλλωστε το αποτέλεσμα των επεμβάσεων σε δικαιώνει : : : : : : Καλή και απροβλημάτιστη συνέχεια
|
|
|
Post by nektarios on May 13, 2013 8:34:33 GMT 2
Ηλία και Βασίλη, σας ευχαριστώ πολύ για τα θετικά σας σχόλια! Το update με το ολοκληρωμένο μοντέλο δεν θα αργήσει! : :
|
|
|
Post by nektarios on May 14, 2013 11:36:25 GMT 2
Φίλοι μου, Χαίρετε! Ήρθε η ώρα για το τελευταίο - και εκπρόθεσμο
- update. Μετά από το βάψιμο και το βερνίκωμα, ήταν η κατάλληλη στιγμή για να προσθέσει ο «ανάδοχος» του μοντέλου (gtziaf) ;D τη δική του «πινελιά» : wash, και στη συνέχεια περιποίηση με τα προβλεπόμενα «ζουμιά». : : Στη συνέχεια, τοποθετήθηκαν η «μπανιέρα» και ο κινητήρας. Ακολούθησε η τελική συναρμολόγηση, δηλαδή η τοποθέτηση καθισμάτων, ταμπλώ, τιμονιού, roll bar, μάσκας, φώτων, προφυλακτήρων, κ.λπ. Και ιδού το τελικό αποτέλεσμα: Ειλικρινείς ευχαριστίες προς όλους, για τον χρόνο, τα σχόλια και τις ιδέες σας! : : Υ.Γ. : Το μοντέλο αφιερώνεται στον gtziaf, για την πολύπλευρη συμμετοχή και βοήθειά του, που συνοπτικά περιλαμβάνει: - Την παραχώρηση του μοντέλου - Την παροχή πολλών σημαντικών εξαρτημάτων και υλικών, όπως ζαντολάστιχων, σίτας, χαλκομανιών, αυτοκόλλητης γυαλιστερής επιφάνειας για τους καθρέπτες, κ.λπ. - Το τελικό φινίρισμα (wash & wax).
|
|