|
Post by nektarios on Feb 4, 2013 12:30:22 GMT 2
Καλημέρα! Σας παρουσιάζω τα αποτελέσματα των εργασιών με τα νέα μου εργαλεία: Βελτιώθηκαν οι γρίλιες του καπώ, όπου το scriber έδωσε ρεσιτάλ ακρίβειας! : : Στη συνέχεια, ήρθε η ώρα να βαθύνουν οι γραμμώσεις στο σκάφος. Αρχικά χρησιμοποιήθηκε και πάλι το scriber, αλλά τα αποτελέσματα ήταν πραγματικά αποκαρδιωτικά (βλ. δεξιά πόρτα, που θα χρειαστεί στοκαρίσματα, αφού είναι πολύ χειρότερη από πριν...), και τελικά τη λύση έδωσε η μυτερή τριγωνική λεπίδα του exacto. : :
|
|
georgenc
GP3 Driver
Γιώργος
|
Post by georgenc on Feb 4, 2013 12:46:49 GMT 2
Οι γρίλιες μια χαρά βγήκαν : : ... Η πορτα όντως θέλει δουλίτσα...
|
|
|
Post by AlexAmarandos on Feb 4, 2013 14:48:23 GMT 2
Νεκτάρια οι γρύλιες έστρωσαν πολύ καλύτερα φίλε! Με το scriber πρέπει να βιάστηκες λίγο, για αυτό και σου έφυγαν...θέλει αργές κινήσεις στην αρχή και μετά "βαραίνεις" το χέρι! Όπως και να έχει, είναι θέμα εξάσκησης και πολύ σύντομα θα το δουλεύεις μια χαρά ;D
|
|
|
Post by Chris Fragkoulis on Feb 6, 2013 19:59:18 GMT 2
Νεκταριε καλοριζικα τα εργαλεια σου!! Το scriber θελει εξοικειωση αλλα θα δεις οτι θα πηγαινει μονο του το χερι μετα!! Οσο αναφορα τις γριλιες, επειδη σε βλεπω να βασανιζεσαι και στεναχωριεμαι, την επομενη φορα δοκιμασε την ιαπωνικη οδο που λεει τριψιμο απο την πισω μερια μεχρι να λεπτυνει αρκετα και να εμφανιστουν οι γριλιες. Μετα με μια μικρη λιμα η ενα τρυπανακι τριμμαρεις τα κενα και βουαλα!!! Καλη συνεχεια
|
|
|
Post by nektarios on Feb 7, 2013 11:29:17 GMT 2
Φίλοι μου, σας ευχαριστώ για τα σχόλιά σας! Το scriber σίγουρα χρειάζεται εξάσκηση, πιστεύω οτι στη συνέχεια θα τα παω καλύτερα. Για τις γρίλιες, η γιαπωνέζικη μέθοδος σίγουρα ακούγεται πιο εύκολη, αλλά φοβήθηκα μήπως σπάσουν κάποιες γρίλιες κατά τη διάρκεια του τριψίματος, και γι' αυτό δεν το τόλμησα. Μπορώ όμως να το δοκιμάσω στο "εφεδρικό" καπώ που έδινε το κιτ...
|
|
|
Post by rawshooter on Feb 7, 2013 14:40:15 GMT 2
Βασικά scriber με scriber έχουν διαφορές και μπορώ να πώ μεγάλες, όπως και λάμες με λάμες έχουν διαφορές.....δεν ξέρω κατα πόσο μπορώ* να πώ + και - ανάλογα εταιριών κτλ * Μιλώ καθαρά σαν θέμα διαφήμισης - δυσφήμισης και ομαλής λειτουργίας του forum....ΔΕΝ θέλω επ' ουδενί λόγω να προκαλέσω κάποιο πρόβλημα στο forum και ιδιαίτερα στον φίλο Γιώργο (gtziaf) που εκτιμώ : :
|
|
|
Post by AlexAmarandos on Feb 8, 2013 10:30:02 GMT 2
Βασικά scriber με scriber έχουν διαφορές και μπορώ να πώ μεγάλες, όπως και λάμες με λάμες έχουν διαφορές.....δεν ξέρω κατα πόσο μπορώ* να πώ + και - ανάλογα εταιριών κτλ * Μιλώ καθαρά σαν θέμα διαφήμισης - δυσφήμισης και ομαλής λειτουργίας του forum....ΔΕΝ θέλω επ' ουδενί λόγω να προκαλέσω κάποιο πρόβλημα στο forum και ιδιαίτερα στον φίλο Γιώργο (gtziaf) που εκτιμώ Καλημέρα φίλε! Πληροφορίες και προσωπικές απόψεις-συμβουλές από έμπειρους μοντελιστές του επιπέδου σου, θα βοηθούσαν πολύ όλους μας. Πιστεύω πως αν ανοίξεις ένα θέμα με τα + και - των scriber, κοπιδιών και ότι άλλο θες, αναφέροντας τις δικές σου προσωπικές απόψεις και εμπειρίες δεν θα αποτελέσει κάποιο πρόβλημα. Εξάλλου 1. δεν θα αναφέρεις καταστήματα που πουλούν τα αντίστοιχα εργαλεία και 2. δεν θα αποτελεί διαφήμιση, απλά ενημέρωση των μελών του forum
|
|
|
Post by nektarios on Feb 13, 2013 14:23:43 GMT 2
Κύριοι, Καλησπέρα! Οι εργασίες στο S-800 προχωρούν με ικανοποιητικούς ρυθμούς, το επόμενο update πιστεύω ότι δεν θα αργήσει πολύ, αλλά στο σημείο αυτό χρειάζομαι τη βοήθειά σας σε 2 ζητήματα: Πρώτο : Αφού βάφηκαν τα καθίσματα,
ήρθε η ώρα για ζώνες ασφαλείας. Όπως είχα γράψει και στην αρχική παρουσίαση, το κιτ έχει λεπτομερέστατες οδηγίες για την κατασκευή των ζωνών, δεν δείχνει όμως τον τρόπο στήριξής τους στο σασί. Στηρίζονταν όπως των σύγχρονων αγωνιστικών, ή μήπως υπήρχε κάποιος άλλος τρόπος; Μια φωτό από κάποιο αγωνιστικό εκείνης της εποχής θα με βοηθούσε πολύ! Και δεύτερο : Κινητήρας. Το κιτ δίνει full 3D κινητήρα, αλλά είναι κατάλληλος για να φτιαχτεί η πολιτική έκδοση, ενώ εγώ θέλω, εκτός από τις διάφορες ψιλοπροσθήκες που θα κάνω, να τον μετατρέψω και σε αγωνιστικών προδιαγραφών (τρομάρα μου
). ;D Τα εξαρτήματα του κιτ είναι αυτά (σε dry fit): Έχω ήδη κάποιες φωτογραφίες αναφοράς, που είναι αυτές : Η πρώτη φωτό είναι από τον αγωνιστικό κινητήρα που επιθυμώ να φτιάξω, Η δεύτερη και η τρίτη είναι από τον κινητήρα της πολιτικής έκδοσης, Η τέταρτη είναι από μοντέλο της πολιτικής έκδοσης, Και η πέμπτη είναι από το S-500 που έχω φτιάξει, που είναι ίδιος με αυτόν του w.i.p. - αφού είναι το ίδιο κιτ - εκτός από τις διάφορες προσθήκες που έχω κάνει (μπαταρία και καλωδιώσεις). Αυτό που χρειάζομαι οπωσδήποτε, είναι κάποια φωτό από τον αγωνιστικό κινητήρα του S-800, που να τον δείχνει από πάνω, ώστε να φαίνονται καλύτερα και στο σύνολό τους οι καλωδιώσεις και οι λοιπές λεπτομέρειες. Επιπλέον, αν βρεθεί και καμιά ακόμη φωτό, που να είναι βγαλμένη από πλάγια γωνία, ακόμη καλύτερα
Επίσης, οι τεχνικές σας γνώσεις (αν δεν είναι πολύπλοκες και λεπτομερειακές, ώστε να μπορέσει να τις καταλάβει ο μηχανολογικά αδαής που έχετε απέναντί σας), θα ήταν επίσης πολύ χρήσιμες! Σας ευχαριστώ προκαταβολικά! : :
|
|
|
Post by AlexAmarandos on Feb 14, 2013 11:25:53 GMT 2
Προσωπικά δεν πιστεύω πως θα έχει τεράστιες διαφορές ο πολιτικός κινητήρας από τον αγωνιστικό στο θέμα καλωδίωσης...ίσως κάποια σωληνάκια να ήταν υψηλής...κάτι τέτοιο.. Η πιο εμφανή διαφορά για μένα είναι το φίλτρο αέρα μπροστά από τις εισαγωγές, το οποίο θα πρέπει να κόψεις και να βάλεις χοάνες
|
|
billgr
Kart Driver
Βασίλης
|
Post by billgr on Feb 14, 2013 16:14:54 GMT 2
Νεκτάριε καλησπέρα. Και εγώ η μόνη τρανταχτή διαφορά που βλέπω ειναι οι χοάνες τις οποιές πρέπει να αντικαταστήσεις με άλλες after market ή να τις φτιάξεις απο στρογγυλο μήκος πλαστικού και ταχυτροχό. Σε σύγκριση με τον πολιτικό κινητήρα που έχεις φτιάξει χρειάζεσαι κάποιες ντίζες(γκαζιού-αέρα)που μπορεις να τις φτιαξεις με καλωδιο τηλεφώνου όπου απο την άκρη θα βγάλεις την μονώση για να ξεχωρίζει το εσωτερίκο.Και τέλος κάποιες έξτρα καλωδιώσεις.
|
|
|
Post by rawshooter on Feb 14, 2013 22:04:22 GMT 2
|
|
.JOHNY.B.
F3 Driver
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΥΡΑΚΗΣ
|
Post by .JOHNY.B. on Feb 15, 2013 13:10:41 GMT 2
HONDAριε Νεκταριε καλη αρχη και απο μενα ! Πολυ ομορφο αυτοκινητο το οποιο σαν μοντελο σιγουρα στα χερια σου θα βρει την ...στοργη και την φροντιδα που του αρμοζει...θα μου αρεσε να το εκανες λευκο... : :
|
|
|
Post by nektarios on Feb 15, 2013 13:44:50 GMT 2
Φίλοι μου, σας ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκριση! Αλέξανδρε και Βασίλη, έχετε δίκαιο. Κι εγώ, με μια πρόχειρη ματιά που έριξα, δεν διέκρινα άλλες σημαντικές διαφορές (ευτυχώς!! ;D). Παναγιώτη, με αυτό που μου έστειλες, φτιάχνεται άνετα και στην 1:1! ;D Δείχνει ακόμη και τα εργαλεία που περιλαμβάνει η εργαλειοθήκη του αυτοκινήτου! Γιάννη, σε ευχαριστώ πολύ! Η παράφραση είναι εξαιρετικά ευφάνταστη! : : Ακόμα γελάω! Όσο για το χρώμα, δεδομένου οτι το όχημα θα γίνει αγωνιστικών προδιαγραφών, οι χρωματικές επιλογές είναι οι εξής... μία: Racing White! : :
|
|
|
Post by nektarios on Mar 28, 2013 14:44:18 GMT 2
Φίλοι μου, Καλησπέρα! Μετά από αρκετό καιρό, ήρθε η ώρα να παρουσιάσω ένα ακόμη update. Μετά το τέλος των διάφορων τροποποιητικών επεμβάσεων, έγιναν διάφορες εργασίες στο εσωτερικό, που πλέον χρειάζεται μόνο συναρμολόγηση. Οι εργασίες αυτές είναι: 1) Βάφηκαν τα νίκελ εξαρτήματα με Alclad Chrome Silver. 2) Βάφηκαν τα εσωτερικά καλύμματα των θυρών και το ταμπλώ, και κολλήθηκαν χαλκομανίες στον πίνακα οργάνων (χορηγία gtziaf), καθώς το κιτ έδινε τα όργανα ανάγλυφα. 3) Βάφηκε το τιμόνι, με τη γνωστή μέθοδο rous74 που χρησιμοποίησα για πρώτη φορά, και τρυπήθηκαν οι βραχίονές του. 4) Κατασκευάστηκαν και τοποθετήθηκαν ζώνες ασφαλείας. Οι ζώνες είναι από βαμμένο λευκοπλάστ. Τα εξαρτήματά τους τα χορηγούσε το κιτ, αλλά λεπτύνθηκαν με κοπίδι (ήταν πολύ χοντρά) και βάφηκαν με Alclad Chrome Silver. Επίσης, κατασκευάστηκαν από φύλλο πλαστικού εξαρτήματα για τη στήριξη των ζωνών στο σασί (αγωνιστικό γαρ
), και θα βαφούν επίσης με Alclad Chrome Silver. Επίσης, βάφηκαν οι ζάντες. Το κιτ χορηγούσε 2 σετ ζαντών, τις «κλασικές» (νίκελ ζάντες με νίκελ τάσια) και τις «αγωνιστικές» (στο χρώμα του αμαξώματος, χωρίς τάσια), και φυσικά προτιμήθηκαν οι τελευταίες, που βάφηκαν με Humbrol Satin Black, ενώ τα «στεφάνια» τους βάφηκαν με τον Chrome Silver μαρκαδόρο της Tamiya. Επιπλέον, έγιναν οι πρώτες εργασίες για τη βελτίωση του κινητήρα. Συγκεκριμένα, αφαιρέθηκε το φιλτροκούτι, και κατασκευάστηκαν 4 χοάνες (από μήκος κυλινδρικού πλαστικού), που βάφηκαν με Alclad Chrome Silver. Τέλος, έχουν πραγματοποιηθεί εκτεταμένες εργασίες ασταρώματος και βαψίματος στο σκάφος, που όμως θα παρουσιαστούν στο επόμενο update, αφού ολοκληρωθούν. Σας ευχαριστώ για τον χρόνο και την προσοχή σας! : :
|
|
|
Post by rous74 on Mar 28, 2013 15:35:31 GMT 2
Νεκτάριε μια χαρά προχωράει το χοντάκι !
Πολύ καλή δουλειά με όλες αυτές τις μικρολεπτομέρειες στο εσωτερικό και καθαρά βαψίματα !
Καλή συνέχεια φίλε !
|
|
|
Post by gtziaf on Mar 28, 2013 17:09:44 GMT 2
Νεκ, πολύ όμορφη πρόοδος με τις χοάνες και τον πίνακα να ξεχωρίζουν. Πρόσθεσε λίγο γυαλιστερό βερνίκι (με ένα πινελάκι) πάνω από τα όργανα για να αναπαραστήσεις το τζάμι τους. Επίσης, αν δεν κόλλησες, διόρθωσε το μαξιλαράκι της ζώνης του συνοδηγού. Όπως και να έχει πρέπει να προμηθευτείς ένα σετ PE ζώνες. Δεν έχουν σχέση με τα πλαστικά ή τα ιδιοκατασκευασμένα. Αξίζουν την επένδυση Καλή συνέχεια : :
|
|