|
Post by alex78 on Oct 20, 2013 20:31:58 GMT 2
Νάσο αν θές πόσταρε φωτό, θα βοηθήσει καλύτερα.....: :
|
|
|
Post by nasosampa on Oct 20, 2013 20:54:51 GMT 2
Τώρα πάει Alex, ξέβαψαν ήδη....
|
|
|
Post by nasosampa on Oct 27, 2013 19:23:52 GMT 2
|
|
|
Post by nasosampa on Oct 28, 2013 12:58:29 GMT 2
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Oct 28, 2013 13:13:38 GMT 2
Καλησπέρα Νάσο,
Όλα όμορφα κ ωραία μέχρι εδώ. Το μοτέρ μου άρεσε πολύ αλλά να σε ρωτήσω κάτι.
Για ποιό λόγο μασκάρισες στο αστάρι??
Φιλικά,
Αγάπιος
|
|
|
Post by nasosampa on Oct 28, 2013 13:21:14 GMT 2
Αγάπιε σ' ευχαριστώ για το θετικό σχόλιο. Με το αστάρι δεν ξέρω αν έκανα καλά... Σκέφτηκα πως αν μάσκαρα μόνο το μαύρο χρώμα, για να ρίξω απο πάνω το άσπρο αστάρι και μετά το κόκκινο θα μου έκανε δόντι. Εσύ τι θα πρότεινες??
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Oct 28, 2013 15:16:35 GMT 2
Κοίτα γενικά το μασκάρισμα πάντα σου αφήνει σκαλοπάτι.
Τώρα υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να αφήσει μικρότερο σκαλοπάτι αλλά πάντα θα υπάρχει.
Προσωπικά, αν ήταν να το κάνω θα επέλεγα λευκό αστάρι για όλο το κομμάτι, βάψιμο το ανοιχτό χρώμα πρώτα και μετά μασκάρισμα και βάψιμο το μαύρο τελευταίο.
Με ένα τριψιματάκι κατα μήκος της γραμμής θα έφευγε το σκαλοπάτι και τέλος στο τρίψιμο του βερνικιού θα στρώνανε όλα...
Προσωπική άποψη πάντα. Και μιλάω σαν κλασικός τύπος που σιχαίνεται τα μασκαρίσματα... ;P
Όπως και να χει, καλή συνέχεια.
Φιλικά,
Αγάπιος
|
|
|
Post by nasosampa on Oct 28, 2013 15:28:25 GMT 2
Αγάπιε η τεχνική που προτείνεις μου ακούγεται πολύ ενδιαφέρουσα. Σ' ευχαριστώ πολύ για την συμβουλή σου και να είσαι σίγουρος πως θα με δεις να την δοκιμάζω σε κάποια από τις μελλοντικές δουλειές μου.
|
|
|
Post by rous74 on Oct 28, 2013 18:39:43 GMT 2
Νάσο χαίρομαι πολύ που ξανάπιασες το GPZ !!
Πολύ όμορφες οι εργασίες σου, περιμένω εναγωνίως τη συνέχεια !!
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Oct 28, 2013 18:42:04 GMT 2
Καλησπερα Νασο, καλη επιτυχια με το μηχανακι. Απο μηχανακια δεν ξερω, απο μασκαρισματα οχι και πολλα μιας και λιγες φορες εχει χρειαστει να μασκαρω καπακια για τελικο φινιρισμα, αλλα επειδη εχω προσφατη την εμπειρια απο την ΜακΛαρεν, καταθετω τις εμπειριες μου. Βασικα οπως σωστοτατα ειπε και ο Αγαπιος το αρχικο σκαλοπατι δεν το γλυτωνει ουτε ο Μαραντονα. Τωρα για να μη γινει εντονο, ποτε μην ψεκαζεις κοντρα στην ταινια γιατι θα χτισει. Απο εκει και υστερα με πολυ ψιλο ντουκοχαρτο (πχ Micromesh ή αλλα αντιστοιχα) μπορεις να κατεβασεις ελαφρα το σκαλοπατι. Μετα βερνικι και τριψιμο και θα φυγει. Αν δεν φυγει, ξανα βερνικι και τριψιμο και θα φυγει ;D Επειδη φαινεται να εχει τρεξει λιγο απο κατω σε μερικα σημεια, ενα κολπο που μπορεις να κανεις ειναι πριν το χρωμα να ψεκασεις πολυ λιγο βερνικι στο σημειο που πιανει η ταινια για να κλεισουν πιθανες χαραμαδες. Επισης οταν μασκαρεις καμπυλες καλυτερα κοψε πολυ λεπτες λωριδες ταινια (1mm πλατος ή και λιγοτερο ακομα), ακολουθουν πιο ευκολα τις καμπυλες, και μετα μασκαρεις το υπολοιπο. Για να μην παιδευεσαι με κοψιματα, σουπερ για αυτη τη δουλεια ειναι οι ταινιες της Aizu. Συχωραμε για το πολυ μπλα-μπλα, και καλη συνεχεια : :
|
|
|
Post by nasosampa on Oct 28, 2013 19:28:32 GMT 2
Ανδρέα σ' ευχαριστώ για το σχόλιο και εσένα Μήτσε για την πολύτιμη καθοδήγηση.
Έχω μια απορία - πρόβλημα. Σε κλίαρ χρώμα έχω μόνο χάμπρολ και έχω την εντύπωση πως δεν πρέπει να έχουν διαλύτη το γουάιτ σπίριτ. Σε δοκιμή που έκανα σε μαχαίρι διάφανο μου άφησαν μπιμπίκια και μετά δεν μπορούσα να καθαρίσω το πινέλο. Τελικά το καθάρισα με άζαξ και πλύσιμο με σαπούνι. Είναι ακρυλικά? Γιατί αντιδρούν έτσι? Μήπως έχετε να προτείνετε κάτι άλλο σε κλίαρ που να δίνει πολύ καλό αποτέλεσμα, γιατί όπως και να το κάνουμε τα φανάρια είναι απο τα πολύ βασικά σημεία των κιτ.
|
|
|
Post by alex78 on Oct 29, 2013 0:16:51 GMT 2
Καταρχήν ένα μεγάλο μπράβο Νάσο που το ξανάπιασες με τόση όρεξη και το προχωράς περίφημα.... Όλες σου οι εργασίες καλοδουλεμένες (ίσως να ήθελε λίιιιγο περισσότερη προσοχή το μασκάρισμα στο ντεπόζιτο), αλλά στο μοτέρ πραγματικά έκανες super δουλειά!! Να σου πω την αλήθεια εγώ θα αστάρωνα όλο το φέρινγκ πρώτα με λευκό αστάρι (να πάρει και την απαιτούμενη φωτεινότητα που πρέπει το κόκκινο...) λευκό χρώμα όπου χρειάζεται, μασκάρισμα, κόκκινο και τέλος.... Για το ''clear'' που γράφεις (αναφέρομαι στα ''τενεκεδάκια'', κωδικοί 1321-1322 αν θυμάμαι σωστά), ξέρω οτι είναι enamels, προσωπικά τα έχω χρησιμοποιήσει (μέχρι στιγμής) μόνο πινελάτα και όχι ψεκαστά, αραιώνοντας τα με white spirit και καθαρίζοντας ύστερα το πινέλο πρώτα με ασετόν και ύστερα με σαπουνόνερο δίχως πρόβλημα....
|
|
|
Post by nasosampa on Oct 29, 2013 1:18:49 GMT 2
Σ' ευχαριστώ ’λεξ. Μιλάω γι' αυτό εδώ το προϊόν : Στην εττικέτα αναφέρει πως για καθαρισμό πινέλων χρησιμοποιείται cellulοse thinner (μετάφραση google - διαλυτικό κυτταρίνης) τι είναι τούτο πάλι ?? : : : :
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 29, 2013 17:48:31 GMT 2
Πολύ, όμορφη και οργανωμένη δουλειά Νασο. Μου άρεσε ο κινητήρας. Για το φαίρινγκ τα παιδιά με κάλυψαν απόλυτα. Κάνε δοκιμές σε κουτάλι ή παλιό μοντέλο αν χρειαστεί, μιας και το φινίρισμα είναι κάλως ή κακώς το πιο σημαντικό σημείο της θεματολογίας μας. Για τα διάφανη χρώματα, νομίζω η καλύτερη επιλογή είναι τα γκουνζοταμιγιά ή τα alclad (δεν βάφονται με πινέλο όμως). Τώρα το συγκεκριμένο humbrol που δείχνεις, νόμιζα ότι ήταν ακρυλικό (από το κουτάκι). Το cellulοse thinner είναι ίδια βάση με το Λάκερ (με αυτό αραιώνονται τα π.χ. zero, τα alclad, τα finishers και τα mr hobby με το ψηλό καπάκι). Για τα συγκεκριμένα humbrol, τι να σου πω... Είχα ξεχάσει ότι υπήρχαν καν : :
|
|
|
Post by AlexAmarandos on Nov 7, 2013 22:39:21 GMT 2
Νάσσο ορεξάτος φίλε και με χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός! Πολύ όμορφη και οργανωμένη δουλειά έχεις κάνει...για τα προβλήματα δεν έχω να πω κατι παραπάνω από ότι είπαν τα παιδιά... Keep On : :
|
|
|
Post by nasosampa on Nov 7, 2013 23:03:07 GMT 2
Γιώργο και ’λεξ σας ευχαριστώ για τα θετικά σας λόγια. Το χρώμα που φαίνεται λίγο σαγρέ, πρίν βερνικώσω πρέπει να το κάνω γυαλί ή ριχνω βερνίκι και κάνει όλη τη δουλειά??
|
|