|
Post by AlexAmarandos on Dec 30, 2012 20:53:07 GMT 2
Γιώργο respect φίλε για την θεματολογία!
Είναι και τα 2 μοντελάρες και θεματάρες και θα δούμε όλοι μας ένα πολύ απολαυστικό και επιμορφωτικό wip!
Keep Up φίλε!
|
|
amyntas
Kart Driver
Αμύντας
|
Post by amyntas on Dec 30, 2012 23:19:39 GMT 2
Γιώργο κάθε σου δουλειά είναι ένα σεμινάριο για όλους μας.Ειδικά σε δύο δύσκολα κιτ, τουλάχιστον για μένα...Αναμένω την Aston πως και πως.Να ρωτήσω και κάτι.Πού μπορούμε να βρούμε τέτοια κιτ στην Ελλάδα?Αν όχι πέρα από το ebay υπάρχουν εξειδικευμένα καταστήματα?Να είσαι καλά,Αμύντας
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 1, 2013 14:38:31 GMT 2
Φίλοι μου καλημέρα και καλή χρονιά σε όλους. Παρατηρώ πως ο μοντελιστικός μαζοχισμός που σε συντρόφευε τους τελευταίους μήνες του 2012 συνεχίζει και το 2013. Ευτυχως για μας!! Γιάννη ισχύει απόλυτα , αλλά το κυριότερο είναι ότι σας αρέσει η θεματολογία. Κάτι πολύ θετικό για μένα μιας και η συμμετοχή και τα σχόλια (θετικά και αρνητικά) σου δίνουν την απαιτούμενη ώθηση, όταν κάθεσαι στο πάγκο σου. Τώρα και τα δύο αμάξια είναι πανέμορφα αλλά μια ελαφρά καψούρα στην Aston την έχω. Αυτό το πρασινάκι της... Μάλλον η ετυμηγορία είναι ομόφωνη. Πόσο μάλλον που συμφωνώ κι εγώ που είμαι φερραρικός. Την Aston θα προσπαθήσω να τη περιποιηθώ λίγο παραπάνω (το σηκώνει το μοντέλο άλλωστε μιας και αποτελεί καλύτερη βάση για μετατροπές). Στη Ferrari για γίνει το κάτι παραπάνω σε λεπτομέρεια, πρέπει να κοπεί ο αναγλυφος κινητήρας και να αντικατασταθεί με κάποιον από τη tamiya ή τη revell, κάτι που δεν έχω αποφασίσει ακόμη. Μάλλον θα φτιάξω παράρτημα ;D . Και ναι χρωστάω ένα wrc. Κάποια στιγμη θα πάρει σειρά... Π.χ. Τεχνικό θέμα με εργαλεία που απαιτούνται για την κατασκευή μοντέλων ρητίνης και ένα δεύτερο με τα βασικά βήματα? Ναί, γιατί όχι, μιά χαρά φαίνεται, πάντως ανέμεινε και τις γνώμες των υπόλοιπων φίλων.. Αλέξη χαίρομαι που σε κάλυψα. Με τις τεχνικές έχω μείνει λίγο πίσω, καθώς έχουμε κάποια χρωστούμενα από παλιότερα και κάποιες ιδέες που μου ήρθαν πρόσφατα. Μετά τις γιορτές θα επανέλθω : :
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 1, 2013 14:47:51 GMT 2
Γιώργο με τί ακριβώς εργαλείο (ή κεφαλή) άνοιξες τα βράγχια Παναγιώτη χρησιμοποίησα μια καρφίτσα σφηνωμένη σε x-acto για αρχή, scriber στη συνεχεία, μετά design knife της tamiya και τέλος ντουκόχαρτα. Κάποια στιγμή ρώτησες για άνοιγμα γρίλιας σε κάπο. Δεν θυμάμαι που, γιατί έχω να μπω καιρό στο φόρουμ. Αυτή γίνεται από μέσα με τρίψιμο. Αλλιώς κάνεις wash με μαύρο. Ελπίζω να σε κάλυψα : :
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 1, 2013 14:59:01 GMT 2
Είναι και τα 2 μοντελάρες και θεματάρες και θα δούμε όλοι μας ένα πολύ απολαυστικό και επιμορφωτικό wip! Αλέξανδρε, όπως έγραψα και στο Γιάννη αυτο είναι πολύ θετικό. Τα μοντέλα θα μας απασχολήσουν καιρό, αφού όμως ολοκληρωθεί η 330. Παράλληλα θα προσπαθήσω να καλύψω τις μοντελιστικές εκκρεμότητες που άφησε το '11. Ειδικά σε δύο δύσκολα κιτ, τουλάχιστον για μένα... Αμύντα, τα κιτ είναι όντως δύσκολα. Η Αστον ιδίως που είναι σχετικά δημοφιλές θέμα, θέλει δουλίτσα για να αναδειχθεί. Συνφωνούν σε αυτό και 2-3 από τους καλύτερους μοντελιστές παγκοσμίως, που την έχουν φτιάξει στο AF. Να ρωτήσω και κάτι.Πού μπορούμε να βρούμε τέτοια κιτ στην Ελλάδα?Αν όχι πέρα από το ebay υπάρχουν εξειδικευμένα καταστήματα Φίλε μου δεν υπάρχει περίπτωση να βρεις τέτοια κιτ στην Ελλάδα. Εδώ τα μαγαζιά δεν φέρνουν τα εμπορικά πλαστικά. Επίσης είναι και θέμα τιμής - ισοτιμιών, φόρων και τελωνείων. Παράδειγμα η F12 της Fujimi. Οι γιαπωνέζοι την δίνουν περίπου στα 30€. Στη ευρ'ωπη πουλείται από 50 έως 70!!! Σκέψου κάτι αντίστοιχο με κιτ που έχει αρχική τιμή στην Ιαπωνία 150 ή 200 €. Απλά είναι αδύνατο να στοκάρει κάτι τέτοιο ένα οποιοδήποτε μαγαζί. Τώρα όλα τα μεγάλα γιαπωνέζικα ή ευρωπαϊκά μαγαζιά τα έχουν. Εγω σε τέτοια ακριβά κιτ, προτιμώ τις λύσεις των αγγελιών σε φόρουμ ή το ebay, γιατί τα βρίσκεις πολύ φθηνότερα. Ελπίζω να μην σε κούρασα. Τις ευχές μου και πάλι : :
|
|