|
Post by gtziaf on Dec 24, 2012 12:49:11 GMT 2
Καθρέφτη, καθρεφτάκι μoυ... ποία είναι η ομορφότερη? Και κάπως έτσι σας παρουσιάζω το επόμενο διπλό Project μου... που αφορά τις εκπληκτικές Aston Martin DBR9 GT1 και Ferrari F430 GT2. Τα κιτ αναπαυόταν στη βιβλιοθήκη μου, χωρίς να μπορώ να αποφασίσω με ποια να ξεκινήσω. Οπότε τι καλύτερο από το να τις φτιάξω μαζί Aston Martin DBR9 GT1 - Le Mans 24Hours 2007H DBR9 σηματοδότησε την επιστροφή της Aston Martin στους αγώνες. Πήρε την ονομασία της από την DBR1 (νικήτρια του Le Mans to 1959) και απέδειξε ότι τα αγωνιστικά γονίδια δεν κρύβονται, καθώς η DBR9 επικράτησε στον 24ώρο αγώνα του 2007 (κατηγορία GT1). Το αυτοκίνητο (No009) που προετοίμασε η Prodrive, με τους David Brabham, Darren Turner και Rickard Rydell στα πηδάλια, τερμάτισε 5ο γενικής και πρώτο στη GT1. Λεπτομέρειες για το αυτοκίνητο : en.wikipedia.org/wiki/Aston_Martin_DBR9ο αγώνας του 2007 : en.wikipedia.org/wiki/2007_24_Hours_of_Le_Mansκαι μια αναλυτική παρουσίαση της παρουσίας της Aston Martin στον 24ώρο αγώνα του 2007: www.astonmartins.com/aston_martin_racing/dbr9_lemans_2007.htm Και bonus, για να ζεσταθούμε λίγο: Ferrari F430 GT2 - ALMS 2007H Michelotto Automobili μετέτρεψε την πολιτική 430 στην πολεμική της εκδοχή το 2006 και για μια 5έτια διέπρεψε στο παγκόσμιο αγωνιστικό στερέωμα με νίκες στις 24 ώρες του Le Mans, με πρωταθλήματα στα στις κατηγορίες GT2 και GT3 και με νίκες σε πολλούς σημαντικούς αγώνες. Το 2007 η αμερικάνικη αγωνιστική ομάδα, Risi Competizione συμμετείχε στο αμερικάνικο πρωτάθλημα αντοχής με δύο 430... Το ιταλικό αυτοκίνητο κέρδισε 8 από τους 12 αγώνες τους θεσμού, με τους Mika Salo - Jaime Melo και μετά από σκληρή μάχη με τις Porsche κατέκτησε το πρωτάθλημα. Στο παλμαρές της ομάδας προστέθηκε και μια δεύτερη θέση στο Le Mans (GT2), για τον 24ώρο αγώνα του 2007. Λεπτομέρειες για το αυτοκίνητο : en.wikipedia.org/wiki/Ferrari_F4302007 American Le Mans Series season : en.wikipedia.org/wiki/2007_American_Le_Mans_Series_seasonΠληροφορίες για τη Risi Competizione : en.wikipedia.org/wiki/Risi_CompetizioneΤο πρωτάθλημα ALMS του 2007 ξεκίνησε με τις 12 ώρες του Sebring, όπου μετά από επική μάχη ως τη γραμμή τερματισμού η Ferrari με το Νο62 πήρε μια ιστορική νίκη : Σύντομα, πληροφορίες για τα κιτ...
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 24, 2012 13:11:13 GMT 2
|
|
|
Post by alex78 on Dec 24, 2012 18:05:18 GMT 2
Πανέμορφα και τα δύο....... Γιώργο μου είχες αναφέρει τηλεφωνικώς το λόγο που ασχολείσαι τελευταία με ρητινένια κίτ, αλλά δεν περίμενα φίλε μου να πιάσεις και δύο ταυτόχρονα , τι να πώ καλό κουράγιο, όσο για το αποτέλεσμα αναμένετε άρτιο!! Σε γενικές γραμμές και με δεδομένη την εμπειρία σου ποιά απο τις δύο εταιρείες θεωρείς καλύτερη? Ένας αρχάριος όπως εγώ που κάποια στιγμή θελήσει ν'ασχοληθεί με ρητίνη με τι είναι καλό να ξεκινήσει? Ίσως βοηθούσε μελλοντικά ένας ''δεκάλογος'' στα Tips με εργαλεία , τεχνικές και τα σχετικά? Καλές Γιορτές να περάσεις φίλε μου!! Αλέξης : :
|
|
natna
Kart Driver
Παναγιώτης
|
Post by natna on Dec 25, 2012 2:04:21 GMT 2
Θα προβοκάρω εδώ, αλλά η DBR9 είναι σίγουρα η πιο όμορφη aston που βγήκε ποτέ και σίγουρα ένα από τα πιο όμορφα και καλοβαμμένα αγωνιστικά!
Και πέρα από τα αγωνιστηκά αντικειμενικά ή μή, σίγουρα η 430 απλά δεν έχει αισθητικό νόημα μπροστά στην DBR9.
Αλλά περί ορέξεως...
Μπράβο Γιώργο για την υπομονή. Είμαι σίγουρος για τα όμορφα αποτελέσματα!
|
|
|
Post by Chris Fragkoulis on Dec 25, 2012 11:19:35 GMT 2
Γιωργο διαλεξες θεματαρες!!!!! Και τα δυο αμαξωματα δειχνουν εντυπωσιακα σε λεπτομερια και γραμμωση, με την Aston να με κερδιζει για λιγο!! Καλη αρχη σου ευχομαι!!
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 27, 2012 10:45:20 GMT 2
Φίλοι μου σας ευχαριστώ πολύ για τη στήριξη και χαίρομαι που σας άρεσε το θέμα. Θα μας πάρει καιρό, οπότε εδώ θα είμαστε θα τα λέμε Ίσως βοηθούσε μελλοντικά ένας ''δεκάλογος'' στα Tips με εργαλεία , τεχνικές και τα σχετικά? Θα το προσπαθήσω αλεξ. Για να έχω ένα μπούσουλα... Π.χ. Τεχνικό θέμα με εργαλεία που απαιτούνται για την κατασκευή μοντέλων ρητίνης και ένα δεύτερο με τα βασικά βήματα? Ένας αρχάριος όπως εγώ που κάποια στιγμή θελήσει ν'ασχοληθεί με ρητίνη με τι είναι καλό να ξεκινήσει? Υπάρχουν δύο δρόμοι... Ο ένας λέει ότι ξεκινάς με κάποιο 43άρι από τις σειρά starter. Είναι απλά και καλύπτουν όλες τις βασικές εργασίες που χρειάζονται τα κιτ ρητίνης. Βέβαια τα 43άρια απαιτούν κάποιες ειδικές δεξιότητες που έχουν να κάνουν με το χειρισμό τον πολύ μικρό κομματιών και την ανάδειξη μικροσκοπικών λεπτομερειών. Ο δεύτερος λέει ότι πας σε 24άρι, οπότε τα προβλήματα μεγεθύνονται (κυρίως όσο άφορά την προετοιμασία του αμαξώματος). Μια καλή αρχή είναι τα μοντέλα της Fisher Models (δες την καμήλα μου - 512Μ) που είναι ποιοτικά και και με καλή εφαρμογή. fishermodels.com/?mainURL=/store/category/h9lf/Automobiles.htmlΣε γενικές γραμμές και με δεδομένη την εμπειρία σου ποιά απο τις δύο εταιρείες θεωρείς καλύτερη? Εδώ, απλά δεν υπάρχει σύγκριση. Η MFH είναι η καλύτερη εταιρίας κατασκευής multimedia τροχοθεμάτων. Βέβαια αυτό ισχύει για τα full detail κιτ της. Η Aston, όπως και η Beta που είχα φτιάξει παλιότερα, είναι curbside οπότε προφανώς υστερούν ποιοτικώς. Αλλά και πάλι το καλούπωμα είναι σχεδόν άψογο, αλλά έχουν τα θεματάκια τους. H Aston για παράδειγμα, θεωρείτε ζόρικο μοντέλο και απαιτεί επεμβάσεις έσω-έξω για να δείξει σωστή. Η Studio27, είναι ένα ή δύο επίπεδα χαμηλότερα. Έχουν κάποια θεματάκια εφαρμογής αλλά το κυριότερο πρόβλημα τους είναι η κάπως "σχετική" λεπτομέρεια τους, με την ακρίβεια και την πιστότητα να θέλουν δουλειά. Σε τιμές εμπορίου όμως στοιχίζουν γύρω στα 100$ λιγότερα από τα hiro. Και τώρα στα μπικικινια. Θα είμαι απόλυτα ειλικρινής. Δεν αγόραζα την Αστον στην τιμή των 200€ που ζητούσε η hiro, όσο και αν μου αρέσει. (θα έπαιρνα ένα welly diecast και ένα σετ σήματα και θα έπαιζα με αυτά ) Δεν τα αξίζει... Αλλά στο 1/3 αυτής της τιμής, που την πήρα από το Af, ήταν ευκαιρία. Κάτι ανάλογο ισχύει και με την F430 που τη ψώνισα από το ebay στη μισή τιμή της αρχικής κυκλοφορίας. Την έψαχνα καιρό, αλλά αν δεν την έβρισκα θα έμενα με την έκδοση challenge της fujimi. Θα προβοκάρω εδώ, αλλά η DBR9 είναι σίγουρα η πιο όμορφη aston που βγήκε ποτέ και σίγουρα ένα από τα πιο όμορφα και καλοβαμμένα αγωνιστικά! Παναγιώτη για ατό το έθεσα έτσι το θέμα. Η γνώμη του καθένα είναι σεβαστή. Χαίρομαι που κατέθεσες τη δική σου. Γιωργο διαλεξες θεματαρες!!!!! Και τα δυο αμαξωματα δειχνουν εντυπωσιακα σε λεπτομερια και γραμμωση, με την Aston να με κερδίζει για λίγο!! Χρηστάρα θα συμφωνήσω μαζί σου. Ανυπομονώ να τις δω τελειωμένες στη βιτρίνα μου αλλά το poject έχει πολύ δουλειά, οπότε θα κάνω υπομονή. : :
|
|
|
Post by rous74 on Dec 27, 2012 11:34:44 GMT 2
Γιώργο καλημέρα !
Τρομερό project με την μεγάλη μου αγάπη την aston martin να κλέβει κατά τη γνώμη μου την παράσταση !!
Ανυπομονώ να δώ τα στάδια κατασκευής με τη δική σου ξεχωριστή φροντίδα....
Καλή αρχή !!
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 27, 2012 11:57:11 GMT 2
Σε ευχαριστώ Ανδρέα... Θα δούμε τι θα δούμε. Έχει δουλειά το project... : : Και μια και λέμε Aston, η συγκεκριμένη της LMP1 είναι επίσης πανέμορφη. Ελπίζω κάποια στιγμή να την πετύχω σε καλή τιμή. Είναι στη wish list πάντως
|
|
ixodeservice
Kart Driver
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΣΥΡΟΥ
|
Post by ixodeservice on Dec 28, 2012 12:09:23 GMT 2
Γιώργο καλη σου μέρα και Χρόνια πολλά με υγεία!!! Καλή αρχη σου έυχομαι!!! Απο αυτοκίνητα και ειδικά απο αγωνιστικά δε σκαμπαζω σχεδόν τίποτα. Καλή αρχή και φυσικά καλά τελιώματα φίλε!!!
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 28, 2012 13:59:42 GMT 2
Ηλία αντεύχομαι και σε ευχαριστώ για τη στήριξη. Να είσαι καλά : :
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 28, 2012 15:20:49 GMT 2
Ανάμεσα σε τραπεζώματα, γαλοπούλες, χοιρινά και μελομακαρονοκουραμπιέδες βρήκα λίγο χρόνο να ασχοληθώ με την προετοιμασία των αμαξωμάτων - σασί. Ξεκίνησα με την 430 και το σασί της, όπου ανοίχτηκαν τρύπες για την κόλληση των μεταλλικών τμημάτων. Στη συνέχεια λέπτινα και άνοιξα τα πλαϊνά βράγχια του εμπρός προφυλακτήρα. Στη πρώτη φώτο φαίνεται η αρχική τους μορφή. Ξεκίνησα επίσης την εμβάθυνση των γραμμώσεων, Πέρα από τους αισθητικούς λόγους, στη προκειμένη η διαδικασία είναι απαραίτητη για να εξαφανιστεί το γρέζι από το καλούπι που έχει μείνει μέσα στις γραμμώσεις. Αυτά τα λίγα προς το παρόν. Σύντομα, ελπίζω, περισσότερα... Καλή χρονιά σε όλους : :
|
|
|
Post by rous74 on Dec 28, 2012 16:00:34 GMT 2
Γιώργο καλησπέρα,
Βλέποντας τις ιδιαιτερότητες ρητινένιων καλουπιών με έλουσε κρύος ιδρώτας περιμένοντας να μου έρθει απο το εξωτερικό το κίτ της aston martin one 77...
’ραγε αυτά θα περάσω και εγώ ?
Πάντως οι πρώτες εργασίες σου μας προετοιμάζουν για δυο πολύ καλά φτιαγμένα κίτ !
Καλή συνέχεια...
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 28, 2012 18:52:32 GMT 2
Ανδρέα σε ευχαριστώ... Οι ρητίνες τις Hobby Design είναι πιο λεπτές (η Άστον και η 430 είναι τύπου τούβλου ), οπότε δεν έχουν τόσα θέματα και είναι πιο απλό το να ανοιξεις γρίλιες, οπές, κλπ. Βέβαια, απαιτούν περισσότερο καθάρισμα (λόγο φλας) και είναι πολύ πιο ευαίσθητες (για στραβώματα - σπασίματα). Επίσης από μια μελέτη του συγκεκριμένου wip : www.automotiveforums.com/vbulletin/showthread.php?t=1083878αποκαλύπτονται κάποιες ανακρίβειες στην 77άρα της HD. Αλλά αυτές είναι κοινές τόσο για πλαστικά όσο και για ρητινένια μοντέλα. Να είσαι καλά : :
|
|
|
Post by jvolume on Dec 30, 2012 8:04:45 GMT 2
Γιώργο καλημέρα και χρόνια πολλά. Παρατηρώ πως ο μοντελιστικός μαζοχισμός που σε συντρόφευε τους τελευταίους μήνες του 2012 συνεχίζει και το 2013. Ευτυχως για μας!! Τόσο η θεματολογία σου, όσο και η ποιότητα κατασκευής των μοντέλων σου (κυρίως) είναι πολύ μακριά...... : : Τώρα και τα δύο αμάξια είναι πανέμορφα αλλά μια ελαφρά καψούρα στην Aston την έχω. Αυτό το πρασινάκι της....................... Μέτα την Πόρσε και Αστον Μάρτιν? Η πρωτοκαθεδρία της Φερράρι στην βιτρίνα σου τελευταία αμφισβητείται έντονα. Άντε και σε κανα WRC να χαρούμε και μεις : : : : Καλή αρχή και από εμένα φίλε μου.
|
|
|
Post by alex78 on Dec 30, 2012 8:21:46 GMT 2
Καλημέρα Γιώργο και Χρόνια Πολλά! Με κάλυψες απόλυτα,σ'ευχαριστώ πολύ!! Π.χ. Τεχνικό θέμα με εργαλεία που απαιτούνται για την κατασκευή μοντέλων ρητίνης και ένα δεύτερο με τα βασικά βήματα? Ναί, γιατί όχι, μιά χαρά φαίνεται, πάντως ανέμεινε και τις γνώμες των υπόλοιπων φίλων...... Καλή συνέχεια με τα ''θηρία''........ Αλέξης : :
|
|
natna
Kart Driver
Παναγιώτης
|
Post by natna on Dec 30, 2012 10:36:11 GMT 2
Γιώργο με τί ακριβώς εργαλείο (ή κεφαλή) άνοιξες τα βράγχια
|
|