ixodeservice
Kart Driver
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΣΥΡΟΥ
|
Post by ixodeservice on Apr 17, 2013 22:58:37 GMT 2
Καλησπέρα στην παρέα!!! Ενα μικρό update με το μπροστινό πιρουνι της (S)catan(R)as ;D Τα καλάμια θα φτιαχτούν απο ηλεκτρόδιο ανοξείδωτο 2.5mm. Παίρνουμε ενα ηλεκτρόδιο και με ενα μικρό σφυράκι αφαιρούμε την πάστα.Πάντα με προσοχή γιατί το ανοξείδωτο ειναι μαλακό σαν μέταλλο και μπορει να το πληγώσουμε. Μετά αφου το πιάσουμε στο τσοκ ενός τόρνου,με αλοιφή γυαλίσματος και με συρματάκι κατσαρόλας το γυαλίζουμε. Ο τόρνος πρέπει να δουλέυει (να γυρίζει το τσόκ περίπου 560 στροφές ανα λεπτό).Με προσοχη κρατάμε το συρματάκι γύρω απο το ηλεκτρόδιο και η περιστροφή κάνει τη δουλειά για εμάς. Α!!ξεχασα να σας πω οτι θα χρειαστουμε και έναν τόρνο.... ;D Το αποτέλεσμα μετά το γυάλισμα.... Μετά τορνίρουμε τις άκρες στις επιθυμιτές διαστάσεις (μήκος-πάχος)και ειμαστε έτοιμοι!!! Το αποτέλεσμα μιλάει απο μόνο του. Εκοψα τα πλαστικά καλάμια και η κάτω τιμονόπλακα γεμίστηκε με πλαστικό.Θα τρυπηθεί με κατάλληλο τρυπάνι και τα καλάμια θα περάσουν απο μέσα. Τώρα θα μου πείς...Εντάξει ρε φίλε εσυ έχεις τόρνο και τα βλέπεις έυκολα.Εγω που δεν έχω τι κάνω ? Οταν μετρήσεις σωστά και πας σε ένα μηχανουργείο....ΑΝ ομάστορας εκεί έχει κέφια θα του πάρει 15 λεπτά να το φτιάξει. Εγώ ήθελα να μοιραστώ μαζί σας την διαδικασία.Ελπίζω να σας άρεσε!!! Καλό σας βράδυ και ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.
|
|
|
Post by Kομνηνοs on Apr 18, 2013 11:22:05 GMT 2
Τρομερη πατεντα Ηλια ΜΠΡΑΒΟ!!! : : : : Το ηλεκτροδιο χρειαστηκε να το λεπτυνεις στον τορνο? η ειχε την ιδια διαμετρο με το καλαμι? Λες με λιγη καλη θεληση και ενα τρυπανι με ροοστατη στροφων πακτωμενο στον παγκο να μπορει να γινει η δουλεια??
|
|
ixodeservice
Kart Driver
|
Post by ixodeservice on Apr 18, 2013 13:59:18 GMT 2
κομνηνέ σε ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο φίλε. Οχι δεν τορνίρισα την διάμετρο καθόλου.Το πλαστικό καλάμι ειναι 2.6mm,το ηλεκτρόδιο ειναι 2.4mm.Αρα κανένα πρόβλημα. Με το τρυπάνι που ρωτάς μπορεις να γυαλίσεις μεν αλα δεν μπορεις να τορνίρεις.... Και με Dremel μπορεις να γυαλίσεις. Ηλίας : :
|
|
billgr
Kart Driver
Βασίλης
|
Post by billgr on Apr 18, 2013 18:03:04 GMT 2
Ηλία όσο πας και μας ρίχνεις ποιό βαθιά στο βούρκο. Κινητήρας βαψίματα πεντακάθαρη δουλεια και τώρα μας τσακίζεις πάλι με τόρνους και ηλεκτρόδια!!!!!! :respect: :respect: :respect: :respect: Μου φαίνεται θα το γυρίσω στα LEGO Καλή συνέχεια
|
|
|
Post by rous74 on Apr 18, 2013 18:14:50 GMT 2
Ηλία καλησπέρα !
Να δούμε τι άλλη πατέντα θα σκεφτείς για να μας τρελλάνεις ακόμα περισσότερο !!
Τρομερή έμπνευση και εξίσου πετυχημένη η εκτέλεση !!
Μπράβο φίλε !!!
|
|
ixodeservice
Kart Driver
|
Post by ixodeservice on Apr 18, 2013 21:27:48 GMT 2
Βασίλη ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!!!Και μη λές για lego γιατι εχω ενα κόλημα και με δάυτα.....αστα να πάνε!!!!! ;D
Ανδρέα ευχαριστώ πολύ ρε φίλε!!!!Να'σαι καλά!!!!
|
|
RS2000
GP3 Driver
Απόστολος
|
Post by RS2000 on Apr 18, 2013 22:25:09 GMT 2
Καλησπέρα Ηλία, Πολύ δυνατά τα καλάμια!!! Προσθέτει πόντους φίλε στην κατασκευή σου. Απόστολος : :
|
|
vagelis207
GP3 Driver
Βαγγελης Κοντοδημος
|
Post by vagelis207 on Apr 19, 2013 21:04:17 GMT 2
Ηλια εδωσες ρεστα φιλε!!! :respect: Καλη συνεχεια! : :
|
|
ixodeservice
Kart Driver
|
Post by ixodeservice on Apr 20, 2013 18:41:41 GMT 2
Απόστολε φίλε σε ευχαριστώ πολύ!!! Ευχαριστώ πολύ Βαγγέλη!!!!
|
|
|
Post by AlexAmarandos on Apr 20, 2013 18:46:44 GMT 2
Ηλία respect για την εφευρετικότητα και το tutorial! Ωραία πατέντα φίλε, το αποτέλεσμα θα είναι φοβερό : : : :
|
|
geokat
F3 Driver
Γιώργος
|
Post by geokat on Apr 20, 2013 23:21:15 GMT 2
Ηλια 1000 μπράβο φίλε!!!!μακάρι να είχαμε όλοι ένα τόρνο να κόβαμε όλη μέρα σίγουρα μετά από αυτή τη σκρατσια το ψαλίδι θα είναι σουπερ!!! αν έχεις όρεξη και διάθεση βάλε και άλλες τέτοιες χειροποίητες λεπτομέριες
|
|
ixodeservice
Kart Driver
|
Post by ixodeservice on Apr 21, 2013 10:46:52 GMT 2
Αλέξη σε ευχαριστώ πολύ για τα καλα σου λόγια!!!! Γιωργη να σαι καλά φίλε μου!!!Σε ευχαριστώ πολύ!!!! : :
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Apr 23, 2013 22:36:59 GMT 2
Φοβερο τρικ με τον τορνο και τα ηλεκτροδια! Καλη συνεχεια : :
|
|
ixodeservice
Kart Driver
|
Post by ixodeservice on Apr 25, 2013 7:51:04 GMT 2
Να'σαι καλά Δημήτρη. Σε ευχαριστώ πολύ
|
|
|
Post by alex78 on Apr 27, 2013 20:16:32 GMT 2
Ηλία και μόνο που μοιράζεσαι τις τεχνικές σου μαζί μας σου αξίζουν πολλά :respect:, τώρα όσον αφορά τα υπόλοιπα αρχίζω και νοιώθω μοντελιστικά λίγο σαν......''γατάκι''....... Καλή συνέχεια πατριωτάκι και σου εύχομαι Καλό Πάσχα!! Αλέξης : :
|
|
ixodeservice
Kart Driver
|
Post by ixodeservice on Apr 27, 2013 20:26:17 GMT 2
Ελα ρε Πατρίδα!!!!! Χαρά μου ειναι να μοιράζομαι τις δουλειές μου μαζί σας ρε φίλε!!! Να εισαι καλά Αλέξη...Θα τα πούμε εμεις
|
|