georgenc
GP3 Driver
Γιώργος
|
Post by georgenc on Oct 17, 2012 13:36:14 GMT 2
Καλησπέρα και πάλι!!!!!!!!!! Σειρά για να ταλαιπωρηθώ έχει ένα παλιό κιτ της Revell, η Porsche 928 στην 1/25...Τα χρώματα που θα χρησιμοποιήσω είναι Ακρυλικά της Gunze, μαυρο για το έξω και μπέζ για το εσωτερικό. Θα είναι και η 1η μου προσπάθεια με αερογράφο. Το κίτ ολοκληρωμένο, με μοτερ, βέβαια δεν έχει τόσο μεγάλη λεπτομέρεια στο εσωτερικό και έχει μικρά θεματάκια τα οποία διορθώθηκαν. 1α απόλα το αμάξωμα μαλλον δεν είχε τοποθετηθεί σωστά στο κουτί και είχε στραβώσει με αποτέλεσμα όταν πηγαινες να βάλεις τον πίσω προφυλακτήρα να έχανε γύρω στο 1,5 εκατοστό. Με την βοήθεια μιας χαρτοταινίας και αφου είδα που πρέπει να έιναι σωστά το ζέστανα με σεσουαρ για τα μαλλιά και λίγο πίεση ήρθε στα σωστά σημεία. Το κιτ το δίνει με την ηλιοροφή κλειστή, επειδή ως συνήθως τις κάνω ανοιχτές χρειάστηκε να φαγωθεί το τζάμι με το αγαπημένο dremel και να κοπεί στα δύο...Ευτυχώς γιατί το έδινε ολόκληρο απο μπρός μέχρι πίσω και δεν καθόταν σωστά. Ήταν πιο μεγάλο (μακρύ). Έπειτα στην 1/1 διάσταση το αμάξι έχει καθρέπτη συνοδηγού ενώ το κίτ το δίνει μόνο με οδηγού έτσι έφτιάξα έναν και για τον συνοδηγό. Τώρα πάμε στις εργασίες.... Κολλήθηκαν τα πίσω καπάκια των καθισμάτων και στοκαρίστηκαν... Και ανοίχτηκαν καλύτερα οι σωληνώσεις της πολλαπλής... Δεξιά το πρίν, αριστερά το μετά... Αυτά προς το παρών.....
|
|
|
Post by rous74 on Oct 17, 2012 13:43:27 GMT 2
Καλησπέρα Γιώργο,
Φουριόζος μπήκες με το θέμα...ήδη έχεις κάνει αρκετές εργασίες, μπράβο !
Μ' άρεσε η προσθήκη του δεύτερου καθρέπτη....
Κατά τη γνώμη μου μη βάψεις με ακρυλικό το αμάξωμα ή αν τελικά το κάνεις να περάσεις βερνίκι σμάλτου... Να σε βοηθήσει σε μετέπειτα εργασίες και θα είναι και πιο ανθεκτικό...
Καλή συνέχεια φίλε !
|
|
pnspanas
GP3 Driver
Παναγιωτης
|
Post by pnspanas on Oct 17, 2012 15:01:03 GMT 2
Πολυ δυναμικο ξεκινημα και ευστοχες παρεμβασεις !!!
καλη συνεχεια
|
|
|
Post by AlexAmarandos on Oct 17, 2012 17:36:50 GMT 2
Γιώργο χαίρομαι που έχεις μπει τόσο ζεστά σε αυτό το project! Έχεις ξεκινήσει από την αρχή με πολύ μεράκι και έχεις δώσει μεγάλη βάση στην λεπτομέρια : : Καλή συνέχεια φίλε, η οποία αναμένεται πολύ ενδιαφέρουσα : :
|
|
RS2000
GP3 Driver
Απόστολος
|
Post by RS2000 on Oct 17, 2012 19:09:59 GMT 2
Καλησπέρα Γιώργο, Καλή αρχή με το Πορσικό!!! Πολύ όμορφα εκτελεσμένες οι εργασίες σου μέχρι τώρα, και είμαι σίγουρος για το αποτέλεσμα. ΥΓ. Συμφωνώ με τον Ανδρέα για το είδος των χρώμάτων, και κυρίως για το βερνίκι. Απόστολος
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 17, 2012 19:13:09 GMT 2
Καλή αρχή george... Μην ξεχάσεις να κολλήσεις όλα τα κομμάτια του αμαξώματος (καπό, προφυλακτήρες, φουστίτσες, κλπ) πριν ασταρώσεις για να σε διευκολύνει στο βάψιμο και να μην έχεις προβλήματα εφαρμογών στη συνέχεια. Πάν' το αργά και με δοκιμές (το κιτ το απαιτεί γιατί έχει τα θεματάκια του) και θα βγει super... : :
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Oct 17, 2012 19:32:02 GMT 2
Καλη αρχη Γιωργο! Οι επεμβασεις θα το ανεβασουν σιγουρα επιπεδο. Καλα, εβγαιναν Πορσε με εναν καθρεφτη μοντιέ!!
|
|
georgenc
GP3 Driver
Γιώργος
|
Post by georgenc on Oct 18, 2012 9:51:11 GMT 2
Καλησπέρα Γιώργο, Φουριόζος μπήκες με το θέμα...ήδη έχεις κάνει αρκετές εργασίες, μπράβο ! Μ' άρεσε η προσθήκη του δεύτερου καθρέπτη.... Κατά τη γνώμη μου μη βάψεις με ακρυλικό το αμάξωμα ή αν τελικά το κάνεις να περάσεις βερνίκι σμάλτου... Να σε βοηθήσει σε μετέπειτα εργασίες και θα είναι και πιο ανθεκτικό... Καλή συνέχεια φίλε ! Καλησπέρα Γιώργο, Καλή αρχή με το Πορσικό!!! Πολύ όμορφα εκτελεσμένες οι εργασίες σου μέχρι τώρα, και είμαι σίγουρος για το αποτέλεσμα. ΥΓ. Συμφωνώ με τον Ανδρέα για το είδος των χρώμάτων, και κυρίως για το βερνίκι. Απόστολος Τα ακρυλικά είναι πιο ευπαθή χρώματα? Τι χρώμα να χρησιμοποιήσω? Το βερνίκι σμάλτου χρειάζεται αραίωση? Πολυ δυναμικο ξεκινημα και ευστοχες παρεμβασεις !!! καλη συνεχεια Γιώργο χαίρομαι που έχεις μπει τόσο ζεστά σε αυτό το project! Έχεις ξεκινήσει από την αρχή με πολύ μεράκι και έχεις δώσει μεγάλη βάση στην λεπτομέρια Καλή συνέχεια φίλε, η οποία αναμένεται πολύ ενδιαφέρουσα Σας ευχαριστώ πολύ και τους δύο σας... Καλή αρχή george... Μην ξεχάσεις να κολλήσεις όλα τα κομμάτια του αμαξώματος (καπό, προφυλακτήρες, φουστίτσες, κλπ) πριν ασταρώσεις για να σε διευκολύνει στο βάψιμο και να μην έχεις προβλήματα εφαρμογών στη συνέχεια. Πάν' το αργά και με δοκιμές (το κιτ το απαιτεί γιατί έχει τα θεματάκια του) και θα βγει super... Μόνο οι καθρέπτες μπορούν να μπουν γιατί το καπό ανοίγει για να φαίνεται το μοτερ και τους προφυλακτήρες τους δίνει να μπαίνουν στο τέλος γιατί αλλιώς δεν μπαίνει το καπάκι. Καλη αρχη Γιωργο! Οι επεμβασεις θα το ανεβασουν σιγουρα επιπεδο. Καλα, εβγαιναν Πορσε με εναν καθρεφτη μοντιέ!! Στην 1/1 έχει καθρέπτη κανονικά, απλά η Revell βαριότανε και δεν έβαλε... ;D
|
|
|
Post by Chris Fragkoulis on Oct 18, 2012 9:56:51 GMT 2
Γιωργο καλημερα!! Ωραια ξεκινησες φιλε με μεγαλη ορεξη!! Οι επεμβασεις σου ειναι καιριες κ σωστες!! Καλη συνεχεια!!
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 18, 2012 10:09:24 GMT 2
τους προφυλακτήρες τους δίνει να μπαίνουν στο τέλος γιατί αλλιώς δεν μπαίνει το καπάκι. Δοκίμασε αν μπορείς να τους κολλήσεις στο αμάξωμα και να μπαίνει το καπάκι. Αλλιώς, είμαι σίγουρος ότι θα έχεις πρόβλημα στην εφαρμογή τους, στο τέλος ή στην καλύτερη θα φαίνεται η κόλληση πάνω στο γυαλισμένο αμάξωμα. Οι οδηγίες είναι για να παρακάμπτονται ;D : :
|
|
georgenc
GP3 Driver
Γιώργος
|
Post by georgenc on Oct 18, 2012 10:26:21 GMT 2
Οι οδηγίες είναι για να παρακάμπτονται ;D Αυτό έιναι το μόνο σίγουρο... Θα ακολουθήσω την συμβουλή σου με ένα dry fit και θα επανέλθω....
|
|
georgenc
GP3 Driver
Γιώργος
|
Post by georgenc on Oct 18, 2012 10:26:41 GMT 2
Γιωργο καλημερα!! Ωραια ξεκινησες φιλε με μεγαλη ορεξη!! Οι επεμβασεις σου ειναι καιριες κ σωστες!! Καλη συνεχεια!! Ευχαριστώ πολύ!!!!! : : : :
|
|
|
Post by nektarios on Oct 18, 2012 13:37:17 GMT 2
Φίλε Γιώργο, ξεκίνησες πολύ ζεστά (κυριολεκτικά - με το πιστολάκι! - και μεταφορικά! ;D ) και συνέχισες πολύ δυναμικά (με την ιδιοκατασκευή του καθρέφτη, που μου άρεσε πολύ! : : )! Εύχομαι αντίστοιχη συνέχεια! : :
|
|
|
Post by rous74 on Oct 18, 2012 14:00:10 GMT 2
Γιώργο καλησπέρα,
Το βερνίκι σμάλτου είναι πιο ανθεκτικό. Καταρχήν αν το γυάλισμα σου δημιουργήσει ατέλειες και θέλεις να περάσεις ντουκόχαρτα και αλοιφές απλά το ξεχνάς με το ακρυλικό. Έπειτα όταν θα βάψεις τα μαύρα πλαίσια των τζαμιών στο αμάξωμα έτσι και ξεφύγεις στα μασκαρίσματα αν έχεις βερνίκι σμάλτου και τα πλαίσια είναι με ακρυλικό σκούπισες και καθάρισες ενώ με ακρυλικό βερνίκι θα έχεις θέμα...
|
|
georgenc
GP3 Driver
Γιώργος
|
Post by georgenc on Oct 18, 2012 17:01:48 GMT 2
Φίλε Γιώργο, ξεκίνησες πολύ ζεστά (κυριολεκτικά - με το πιστολάκι! - και μεταφορικά! ;D ) και συνέχισες πολύ δυναμικά (με την ιδιοκατασκευή του καθρέφτη, που μου άρεσε πολύ! )! Εύχομαι αντίστοιχη συνέχεια! Ευχαριστώ πολύ φίλε μου, χαιρομαι που σου άρεσε... Γιώργο καλησπέρα, Το βερνίκι σμάλτου είναι πιο ανθεκτικό. Καταρχήν αν το γυάλισμα σου δημιουργήσει ατέλειες και θέλεις να περάσεις ντουκόχαρτα και αλοιφές απλά το ξεχνάς με το ακρυλικό. Έπειτα όταν θα βάψεις τα μαύρα πλαίσια των τζαμιών στο αμάξωμα έτσι και ξεφύγεις στα μασκαρίσματα αν έχεις βερνίκι σμάλτου και τα πλαίσια είναι με ακρυλικό σκούπισες και καθάρισες ενώ με ακρυλικό βερνίκι θα έχεις θέμα... Thanks!!!!!!!!!
|
|
costas
F3 Driver
Κώστας Σταματάκης
|
Post by costas on Oct 19, 2012 2:21:25 GMT 2
Γιωργο διαλεξες αγαπημενο θεμα και ειμαι σιγουρος οτι θα τα καταφερεις με τον αερογραφο. Θα σου προτεινα για βερνικι το σπρει 516 τις gunze , μεταγγιση σε μπουκαλακι και χρηση αερογραφου. Δεν χρειαζεται αραιωμα και το αποτελεσμα ειναι αριστο. Καλη συνεχεια : :
|
|