|
xromata
Apr 28, 2012 13:10:10 GMT 2
Post by thanosmav on Apr 28, 2012 13:10:10 GMT 2
ΚΑΛΗΜΕΡΑ Θέλω να θέσω ένα θέμα που σίγουρα έχει απασχολήσει αρκετούς από εμάς. Εδώ και αρκετό καιρό χρησιμοποιώ μόνο ακριλικά χρώματα αντί για σμάλτα που έβαφα παλιότερα. Αλλα με τα ακρυλικά αντιμετωπίζω μεγάλο θέμα με την αραίωση όταν είναι να βάψω με πινέλο, ενώ με αερωγραφο πετυχαίνω μια καλή αραίωση (σαν γάλα που λέμε) . Όταν θέλω να βάψω με πινέλο δεν μπορώ να πετύχω την αραίωση που θέλω το χρώμα βγαίνει η πολύ πηκτό και αφήνει γραμμές--πινελιές,η βγαίνει πολύ αραιό με αποτέλεσμα να μην πιάνει Τα χρώματα τα διαλύω με το αντίστοιχο διαλυτικό gunze - tamiya και τα κομμάτια είναι ασταρωμένα . Τι δεν κάνω σωστά
|
|
|
xromata
Apr 28, 2012 13:14:48 GMT 2
Post by gtziaf on Apr 28, 2012 13:14:48 GMT 2
Δες αυτό το θέμα... scalewheels-gr.com/index.cgi?board=ref5&action=display&thread=643Γενικά τα ακρυλικά δεν είναι τόσο καλά με πινέλο... οπότε είναι λογικό... Εγώ μερικές φορές δεν τα αραιώνω καθόλου, για βάψιμο με πινέλο ή ελάχιστα... Πολλά ελαφριά περάσματα είναι μια καλή τακτική. Μην περιμένεις πλήρη καλυπτικότητα από το πρώτο πέρασμα. Για πινέλο χρησιμοποιώ σμάλτα, Lifecolor και valejo... τα υπόλοιπα ακρυλικά τα χρησιμοποιώ με αερογράφο... Αλλά, είναι τι βολεύει τον καθένα... Και οπωσδήποτε απαιτούνται δοκιμές... πολλές δοκιμές... Αν παρόλα αυτά έχεις πάλι απορίες... στείλε μου pm...
|
|