|
Post by nektarios on Feb 24, 2012 19:27:10 GMT 2
Αγαπητοί συνάδελφοι, Χαίρετε! Περιδιαβαίνοντας το forum, είδα οτι αρκετοί χρησιμοποιείτε μοντελιστικούς μαρκαδόρους, και ιδίως τον chrome silver της Tamiya. Επειδή δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ μοντελιστικό μαρκαδόρο, θα ήθελα να ρωτήσω τα εξής: -Ο chrome silver δημιουργεί αποτέλεσμα εξίσου ρεαλιστικό με χρώματα που ψεκάζονται, π.χ. το ομώνυμο της Alclad; - Η χρήση του γίνεται όπως ενός απλού μαρκαδόρου, ή χρειάζεται κάποια ειδική τεχνική και ικανότητα; - Η πάροδος του χρόνου και ο ήλιος επηρεάζουν το αποτέλεσμα; - Τι περίπου κοστίζει; - Υπάρχει σε ελληνικά μοντελιστικά καταστήματα; - Εν τέλει, θα τον συστήνατε σαν εναλλακτική για βάψιμο λεπτομερειών, αντί για μασκάρισμα και ψέκασμα με αερογράφο; Σας ευχαριστώ προκαταβολικά! : :
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Feb 24, 2012 19:46:49 GMT 2
Καλησπέρα Νεκτάριε, Δεν έχω και την τεράστια εμπειρία στο θέμα αλλά μια γνώμη δεν είναι ποτέ κακή... Προσωπικά έχοντας χρησιμοποιήσει λίγο τον Chrome Silver (και τον black) της Tamiya, δεν έχω ενθουσιαστεί κιόλας... Το πρόβλημα στα δικά μου μάτια (και χέρια) είναι ότι έχουν πολύ χοντρές μύτες και δεν μπορείς ουσιαστικά να βάψεις λεπτομέρειες τόσο εύκολα... Εγώ κατέληξα να χρησιμοποιώ χρώμα από τη μύτη του μαρκαδόρου με το πινέλο... ;D ;D Στο θέμα του χρώματος περιέχουν μέσα σμάλτα... Οπότε μπορείς να υπολογίσεις μια συμπεριφορά περίπου σαν τα χρώματα της humbrol. Αλλά δεν έχει επ ουδενί το αποτέλεσμα των χρωμάτων της Alclad. Επίοης, το σημείο που βάφεις είναι αρκετά ευαίσθητο στα αγγίγματα κτλ και το χρώμα μπορεί να φύγει και να χρειαστεί να ξαναπεράσεις τοπικά... Αυτές ήταν οι δικές μου εμπειρίες από τα λίγα που έχω δοκιμάσει...Σ'ιγουρα τα υπόλοιπα παιδιά θα σε βοηθήσουν πολύ περιισσότερο με πιο εμπεριστατωμένες (και κυρίως πιο δοκιμασμένες ) γνώμες. Tο ζουμί: Δεν νομίζω να ξανααγόραζα τον μαρκαδόρο...Για μένα μάλλον πινέλο και ένα απλό chrome silver για ψιλοδουλειές... Φιλικά, Αγάπιος
|
|
est1976
GP3 Driver
Σταύρος
|
Post by est1976 on Feb 24, 2012 19:56:30 GMT 2
Αγαπητοί συνάδελφοι, Χαίρετε! Περιδιαβαίνοντας το forum, είδα οτι αρκετοί χρησιμοποιείτε μοντελιστικούς μαρκαδόρους, και ιδίως τον chrome silver της Tamiya. Επειδή δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ μοντελιστικό μαρκαδόρο, θα ήθελα να ρωτήσω τα εξής: -Ο chrome silver δημιουργεί αποτέλεσμα εξίσου ρεαλιστικό με χρώματα που ψεκάζονται, π.χ. το ομώνυμο της Alclad; - Η χρήση του γίνεται όπως ενός απλού μαρκαδόρου, ή χρειάζεται κάποια ειδική τεχνική και ικανότητα; - Η πάροδος του χρόνου και ο ήλιος επηρεάζουν το αποτέλεσμα; - Τι περίπου κοστίζει; - Υπάρχει σε ελληνικά μοντελιστικά καταστήματα; - Εν τέλει, θα τον συστήνατε σαν εναλλακτική για βάψιμο λεπτομερειών, αντί για μασκάρισμα και ψέκασμα με αερογράφο; Σας ευχαριστώ προκαταβολικά! 1. Ο μαρκαδόρος Νεκτάριε έχει μέσα χρώμα σμάλτου. Είναι για λεπτομέρειες και ίσιες γραμμές. Καμμία σχέση με τους ψεκασμούς. Εχει μύτη 45 μοιρών που σου επιτρέπει να διαλέξεις γωνία και -σχετικό αυτό- πάχος γραμμής. Πολλοί, όπως και εγώ, αφήνουμε μια σταγόνα σε πλακάκι και μετά πινελάκι. Δίνει πολύ καλό αποτέλεσμα 2. Απλά σαν μαρκαδόρος δουλεύει ή το πινελάκι που προείπα 3. Οχι 4. Νομίζω €7 5. Καλφάκης σίγουρα, μπορεί και άλλοι που φέρνουν υλικά Tamiya 6. Σύσταση ναι αλλά όχι σαν εναλλακτική. Πολλοί προτιμούν και τον Matt Black. : : : :
|
|
|
Post by alex78 on Feb 24, 2012 20:12:59 GMT 2
Νεκτάριε, ο Καλφάκης έχει διαθέσιμους αυτή τι στιγμή 7 αποχρώσεις 3,70Ε ο καθένας.... : :
|
|
geokat
F3 Driver
Γιώργος
|
Post by geokat on Feb 24, 2012 23:54:24 GMT 2
επίσης είναι πολύ βολικοί για τα λάστιχα των παρα8ύρων
|
|
|
Post by nektarios on Feb 25, 2012 2:16:44 GMT 2
Αγάπιε, Σταύρο, Αλέξη και Γιώργο, σας ευχαριστώ πολύ για τη άμεση και χρησιμότατη απόκριση! Με καλύψατε από όλες τις απόψεις! Το συμπέρασμα είναι οτι μάλλον αξίζει τον κόπο να αποκτήσω έναν, και μετά να δω εμπειρικά σε ποιές περιπτώσεις βολεύει να τον αξιοποιήσω. : : Φίλε Σταύρο, ειδικά η δική σου "ένα-προς-ένα" απάντηση αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα της μεθοδικότητας που σε διακρίνει γενικότερα! Εντυπωσιάστηκα! : :
|
|