|
Post by alex78 on Jan 28, 2021 16:03:45 GMT 2
Αλέξ, θα συμφωνήσω αλλα να τονίσω η Tamiya ήταν και είναι πρωτίστως RC εταιρία! Αλεξ μου με το πρωτο διαφωνω καθετα γιατι απο την δεκαετια του 90 η tamiya ειχε rc k 4wd με παγκοσμιους αγωνες κ τρομερα event . Δεν αντιλέγω, απλώς αναφέρθηκα στο ότι τα λεφτά και η εξέλιξη διοχετεύεται πλέον ολοένα και πιό στοχευμένα στον δυναμικό μοντελισμό που ''πουλάει'' περισσότερο, με συνέπεια να επικεντρώνεται και το ενδιαφέρον της εταιρείας. Έτσι πιστεύω τουλάχιστον... Οσο για το δευτερο ....πιστευω ενα πολυ ποσοστο των πωλησεων ηταν ιαπωνια κ αμερικη ,και οι δυο χωρες εχουν φανατικους μοντελιστες κ φτιαχνουν τα παντα . Ο ευρωπαιος εχει πολυ μεγαλη ποικιλια εταιρειων με φοβερα μοντελα σε ολους τους κλαδους Οσο για τον χρονο συμφωνω ,και μην ξεχνας κ τα smartrhone που εχει κ το καθε παιδι .
Καταρχήν πές μας ποιός σου έμαθε τα μυστικά της ''σωστής'' παράθεσης...?
Ελεύθερη παγκόσμια αγορά έχουμε παιδιά, όλες οι εταιρείες διαθέτουν αξιόλογα προιόντα και υπηρεσίες ώστε να παραμένουν ανταγωνιστικές.
Η ευρωπαική αγορά αποτελεί ένα μεγάλο κομμάτι της αγοραστικής πίτας όλων των Ασιατικών εταιρειών, αυτό κάτι λέει νομίζω...
Ο Ιάπωνας πάλι διαθέτει μοντελιστική κουλτούρα και παιδεία συνδυασμένο με ένα πάθος που δύσκολα συναντάς σε άλλο μέρος της υφηλίου.
|
|
|
Post by mikys2019 on Jan 28, 2021 19:51:48 GMT 2
Αλεξ μου καλησπερα ....εγω στεναχωρηθηκα για την μιζερια τις tamiya k παρουσιασε 3 αυτοκινητα 1 αρμα κ κανενα αεροπλανο Ειμαι μοντελιστης που λατρευω ολους τους κλαδους κ ολα τα ωραια ...μην ξεχνας οτι τα αυτοκινητα γενικα εχουν το 10-15 % στις παγκοσμιες πωλησεις οποτε περιμενα πιο πολλα αρματα κ αεροπλανα . Οσο για τα μυστικα θα τα πουμε με ενα καφε στο χερι κ συντομα πιστευω .
|
|
|
Post by freddieslotcars on Jan 29, 2021 16:22:14 GMT 2
Ασχολουμε και εγω με τα rc απο το '91.Και με την Tamiya εχω εμλπακη απο το '93 με το πρωτάθλημα του Καλφακη με ενα ta02 Opel Calibra το οποιο το επανακυκλοφορεί με το ίδιο σασί φέτος.Βεβαια εχω ακομα.Ειναι η μονη εταιρια που ειναι ποιο κοντα σε κλιμακα και λεπτομερια απο αλλες εταιριες.
|
|
|
Post by czt on Jan 30, 2021 7:33:53 GMT 2
Επειδή μπήκαμε και στο μάρκετινγκ που αγαπώ τρέλα όπως ξέρετε οι περισσότεροι θα μπω και εγώ στο χορό. Αρχικά οι αγορές είναι πέντε όπως είναι και ήπειροι. Εν συνεχεία δεν ισχύει ίδια στρατηγική μάρκετινγκ για την κάθε ήπειρο. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να πάρεις πληροφορίες που διαφέρουν από ήπειρο σε ήπειρο. Για να μην αναλύσουμε υπερβολικά το πως κινούνται και πως βγάζουν τον κατάλογο εγώ θα αναφέρω ότι υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός, Η κάθε εταιρία βλέποντας τα δεδομένα του κορονοϊού αναλυ τα δεδομένα και κινείται ανάλογα.
Η ταμιγια είναι μία εταιρεία Η οποία πολύ γνωστή στο χώρο της με καλά μοντέλα και με μεγάλες επιτυχίες. Όταν αναπτύσσεις Διάφορους τομείς όπως είναι τα μοντέλα τα τηλεκατευθυνόμενα και ότι άλλο φτιάχνει λογικό είναι να δώσει βάρος κάπου περισσότερο διότι τους αποφέρει μεγαλύτερα κέρδη. Στο χώρο του στατικό μοντελισμό τα τελευταία χρόνια που ξανά εντάχτηκα ξανά στο συγκεκριμένο χόμπι είδα πλειάδα εταιρειών να έχουν ενταχθεί και ναΈρχονται όλο και περισσότερες. Αυτό κάνει τις άλλες εταιρείες είτε μικρές είτε μεγάλες να κινούνται με διαφορετικές στρατηγικές από την με το παρελθόν. Άρα δεν είναι περίεργο γιατί η εταιρεία αποφάσισε να κοιμηθεί έτσι το 2021.
Προσωπική άποψη είναι από την ώρα που ζήτησε η εταιρεία όπως μας ανέφερε και ο Αλέξης σε παλαιότερο post για το τι θέλει ο καταναλωτής – μοντελιστής να βγάλει εταιρεία Σιγά-σιγά κάνει το όνειρο του κάθε μοντέλου στην πραγματικότητα. Τώρα αν είναι F4 η Ραφάλ Η Lamborghini η υποβρύχιο Παπανικολής ή οτιδήποτε άλλο το κάνει διότι ο παλμός του Μοντελιστή έδωσε Η γραμμή του. Θα ήθελα να δω οχήματα το οποίο μου αρέσουν αλλά φυσικά αυτό δε γίνεται γιατί το θέλω μόνο εγώ η μια πολύ μικρή μερίδα ανθρώπων. Δυστυχώς ξέχασα να αναφέρω κάτι πολύ βασικό το οποίο είναι με τα στάνταρ μοντέλα που έχει σε παραγωγή εταιρεία. Η εταιρεία έχει μια μεγάλη γκάμα αυτοκινήτων από αγωνιστικά φόρμουλες μέχρι και απλά συμβατικά αυτοκίνητα κάτι που εταιρείες της Ευρώπης δεν το έχουν.
Η Ευρώπη είναι μια σεβαστή αγορά αλλά με μεγάλο ανταγωνισμό. Όλοι ευελπιστούμε και θέλουμε στην θεματολογία μας που ασχολούμαστε να βγουν τα μοντέλα που θέλουμε ονειρευόμαστε αλλά πρέπει να έχουμε υπομονή όπως κάνουν στην δημιουργία ενός μοντέλου μέχρι τη στιγμή που θα βγει είτε από την συγκεκριμένη εταιρείαΕίτε από κάποια. Ως προς την Ελλάδα για να κλείσω είναι μια πάρα πολύ μικρή αγορά μα πάρα πολύ μικρή σε όλα τα επίπεδα, αυτό αποτυπώνεται σε όλους και σ’ όλα τα προϊόντα Και να μην ξεχνάμε το πιο βασικό τη αγοραστική δυνατότητα Έχει πια καταναλωτής λόγω της συνολικής καταστάσεις που επικρατεί τον τελευταίο χρόνο. Αν δεν υπήρχε το θέμα με τον ιο Το ερώτημα θα ήταν την αγοραστική δυνατότητα έχει ο έλληνας καταναλωτής τι ο ευρωπαίος και Τι ο ασιάτης – ιάπωνας; Σε όλες τις περιοχές Τις οποίες ανέφερα οι διαφορές είναι τεράστιες. Άρα ευελπιστούμε να αφήσουν τα κινητά τις ταμπλέτες και τους υπολογιστές να κοινωνικοποιηθούν οι νέες γενιές διαφορετικά και να κάνουν φιλίες μέσω χόμπι που δημιουργούνται και διαπροσωπικές σχέσεις.
|
|
|
Post by czt on Feb 6, 2021 1:40:19 GMT 2
Η ταμιγια υα βγάλει το εσκορτ σε τηλεκατευθυνόμενο λέτε να βγει και σε 24 αρι για εμάς σύντομα;
|
|
|
Post by gtziaf on Mar 27, 2021 9:29:22 GMT 2
H Tamiya πιθανόν θα επανακυκλοφορήσει τη Martini Brabham BT44B στην 1/12. Το νέο δεν είναι επιβεβαιωμένο, απλά πληροφορία που σας μεταφέρω. Προφανώς αν συμβεί θα συνοδεύεται από τα φωτοχαραγμένα και τις χαλκομανίες της Cartograf, που περιελαμβανόταν στην προηγούμενη επανακυκλοφορία του κιτ, 12 χρόνια πριν.
|
|
|
Post by Φάνης on Mar 27, 2021 10:09:13 GMT 2
Μακάρι να συμβει αυτό! Θα είναι εξαιρετικά νέα! Ας ελπίσουμε η Tamiya να ξανά-επανακυκλοφορήσει αρκετές από τις 12αρες είτε μόνη της είτε σε συνεργασία με την Ebbro όπως έπραξε πρόσφατα με την Matra MS11! Καλημέρα και καλό Σ/Κ!
|
|
|
Post by alex78 on Mar 27, 2021 14:15:48 GMT 2
Παιδιά να θέσω μια γενικότερη απορία μου? Ποια θεωρείτε πλεονεκτήματα/οφέλη σε μια επανέκδοση ενός κιτ?
|
|
|
Post by mikys2019 on Mar 27, 2021 17:00:17 GMT 2
Και μια ακομη ερωτηση .....αφου εχουν τα καλουπια γιατι δεν βγαζουν κατα διαστηματα ολα τα μοντελα παλι .
|
|
|
Post by konstantinf on Mar 27, 2021 17:33:10 GMT 2
Να πω εγώ ένα πλεονέκτημα: Θα ήθελα πολύ να ξαναφτιάξω κάνα-δυο από τα πρώτα μου μοντέλα και να φτιάξω μερικά που μου ξέφυγαν (π.χ. την Pontiac Firebird της Revell-Monogram στην 1/8) με τις κάποιες περισσότερες γνώσεις και απαιτήσεις που έχω σήμερα... Και περιμένω τις επανεκδόσεις (μάλλον επί ματαίω...).
Και Μιχάλη: Διότι η (καλή) επανέκδοση ενός μοντέλου δεν είναι μόνο τα καλούπια (που κι αυτά θέλουν επιδιορθώσεις ή τουλάχιστον καθάρισμα). Σημαίνει μπλοκάρισμα μιας από τις γραμμές παραγωγής για κάποιο διάστημα, καινούργια κουτιά, σύγχρονες οδηγίες, προσθήκη ΡΕ, καινούργιες χαλκομανίες κ.α.π. Και όλα αυτά αξίζουν τον κόπο μόνο όταν υπάρχει διαπιστωμένη ζήτηση. Είμαι σίγουρος ότι η Tamiya παρακολουθεί την ζήτηση/κίνηση παλιών της μοντέλων στο eBay και άλλες πλατφόρμες πωλήσεων και πράττει ανάλογα. Και μιας και θίξαμε το θέμα: ποιος ξέρει άραγε πού κατέληξαν τα καλούπια των Pocher Classic όταν η εταιρεία πουλήθηκε στην Lima;
|
|
|
Post by Φάνης on Apr 1, 2021 14:05:53 GMT 2
Είμαι ο μόνος στην παρέα που δεν ήξερα ότι η Tamiya έβγαλε 1mm και 2mm masking tapes?
|
|
|
Post by mikys2019 on Apr 1, 2021 14:15:28 GMT 2
Και 3mm Φανη ....Καλησπερα
|
|
|
Post by konstantinf on Apr 1, 2021 18:17:20 GMT 2
Ούτε εγώ το 'ξερα, μάλλον διότι είμαι καλυμμένος με αντίστοιχες που έχω πάρει πριν μερικά χρόνια σε μια έκθεση IPMS...
|
|
|
Post by alex78 on Apr 1, 2021 20:38:19 GMT 2
Είμαι ο μόνος στην παρέα που δεν ήξερα ότι η Tamiya έβγαλε 1mm και 2mm masking tapes?
Μην αισθάνεσαι ενοχικά Φάνη, 3ος στην σειρά ανίδεος....
|
|
Antonis
F3 Driver
Αντώνης
|
Post by Antonis on Apr 2, 2021 11:20:50 GMT 2
Πάντως βγάζει και γευστικά μπισκότα!!!! Ειχαχτην τύχη να τα δοκιμάσω το 2017 στην Mizushima!!!! 😄😄😄
|
|
|
Post by alex78 on Apr 3, 2021 8:38:11 GMT 2
Απίστευτο marketing στα ορια της υπερβολής.
Παρ'ολ'αυτά Αντώνη αν έχεις ''στοκάρει'' και δεν έχουν φυσικά λήξει , ευχαρίστως να σε ξαλαφρώσω όταν με το καλό συναντηθούμε από κοντά.
Υ.Γ. Ελπίζω να προλάβατε τις εξελίξεις της διώρυγας και να γλυτώσατε την άσκοπη ταλαιπωρία, καλή επιστροφή φίλε!
|
|