|
Post by nektarios on May 23, 2012 13:31:47 GMT 2
Φίλοι συνχομπίστες, χαίρετε! Χωρίς πολλά λόγια, σας παρουσιάζω το πιο αγαπημένο μου Honda, το S-2000! Το έχω ήδη σε κλίμακα 1/24 (αυτό που βλέπετε), όπως επίσης και σε 1/43 (die cast), και μου λείπει μόνο στην 1/1!... ;D Είναι το δεύτερο μοντέλο αυτοκινήτου που έφτιαξα, γι’ αυτό παρακαλώ για την επιείκειά σας!... Ευχαριστώ για τον χρόνο και την προσοχή σας! ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΟΝΤΕΛΟΥ Εταιρία κατασκευής : Tamiya. (Κωδικός: 24245). Κλίμακα : 1:24. Διαστάσεις : Μήκος : 17,1 εκατοστά. Πλάτος : 7,4 εκατοστά χωρίς καθρέπτες, 7,8 εκατοστά με καθρέπτες. Ύψος : 5,4 εκατοστά (hard top) ή 4,8 εκατοστά (cabrio). Στοιχεία αγοράς : Έτος : 2006. Τιμή : 34 €. Στοιχεία ολοκλήρωσης : Έτος : Ιούλιος 2006. Σειρά : 45. Τροποποιήσεις / Βελτιώσεις / Μετασκευές : - Δυνατότητα επιλογής hard top ή cabrio. - Τροποποίηση κρυστάλλων των θυρών (αφαίρεση από το πλαίσιο του παρμπρίζ και ενσωμάτωση στην οροφή). - Επικάλυψη δισκόφρενων με αλουμινόχαρτο. - Προσθήκη αυτοκόλλητης μοκέτας στο πάτωμα (από το spare box), βαμμένης με αερογράφο. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΟΧΗΜΑΤΟΣ Ονομασία Οχήματος : S-2000. Εταιρία κατασκευής : Honda Motor Co. Ltd. Κινητήρας : Ατμοσφαιρικός, 4κύλινδρος, 16βάλβιδος, DOHC, VTEC (Variable Valve Timing and Electronic Lift Control). Κυβισμός : 1.997 c.c. Ιπποδύναμη : 240 ps / 8.300 rpm. Ροπή : 208 kN / 7.500 rpm. 0 – 100 χλμ / ώρα : 6,2 sec. Τελική ταχύτητα : 241 km / h. Έτος πρώτης κυκλοφορίας : 1999. Διαστάσεις : Μήκος : 4,13 μέτρα. Πλάτος : 1,75 μέτρα. Ύψος : 1,28 μέτρα. Διακρίσεις : Κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ ειδικής ισχύος για μη υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες (120 hp / 1.000 c.c.) μεταξύ των εργοστασιακών αυτοκινήτων.
|
|
|
Post by rous74 on May 23, 2012 15:42:47 GMT 2
Νεκτάριε καλησπέρα,
Συγχαρητήρια για την προσπάθεια! Αυτό που έχω να παρατηρήσω εγώ είναι ότι βλέπω μια καλή κατασκευή που υστερεί μόνο στο γυάλισμα και το τελικό φινίρισμα.. Το βερνίκι έπρεπε να έχει μελώσει καλύτερα όπως λέμε στη μοντελιστική διάλεκτο και να έχεις αποφύγει όσο μπορείς μπιμπίκια και σκονίτσες πάνω στο αμάξωμα... ( αλήθεια, ποιό βερνίκι χρησιμοποίησες?) Κατά τ'αλλα είναι μια χαρά! Και πάλι μπράβο!
|
|
costas
F3 Driver
Κώστας Σταματάκης
|
Post by costas on May 23, 2012 17:50:19 GMT 2
Φιλε Νεκταριε, Αγαπημενο θεμα σε οποια κλιμακα και να το δεις. Συμφωνω με τον Αντρεα για το γυαλισμα, αλλα αν βλεπω καλα, δεν εχεις περασει βερνικι. Συμπασχω μαζι σου, γιατι το κοκκινο χρωμα ειναι πολυ δυσκολο και μονο ενα βερνικι το σωζει (βλεπε κατασκευη μου Porsche 944 turbo), εκτος αν εχεις πολυ καλα χρωμματα (zero) και πολυ καλο χερι...
keep modeling!
|
|
tony V
Kart Driver
live to built/built to live
|
Post by tony V on May 23, 2012 18:34:39 GMT 2
φιλε νεκταριε καταρχην σου ευχομε να χτυπησεις κ το 1/1 μετα συμφωνω με τους προλαλησαντες. και προσθετω οτι τα πατακια στο εσωτερικο τα εχεις πετυχει εντελως. : : : :
|
|
|
Post by nektarios on May 23, 2012 20:41:26 GMT 2
Φίλοι μου Ανδρέα, Κώστα και Αντώνη, σας ευχαριστώ πολύ για τα σχόλιά σας! Για το φινίρισμα έχετε απόλυτο δίκαιο, ο δε Κώστας πολύ σωστά παρατήρησε οτι δεν υπάρχει καθόλου βερνίκι! Το μοντέλο απλά περάστηκε ένα χέρι αστάρι (matt Humbrol) και ένα (!!) χέρι χρώμα (gloss Tamiya), και αυτό ήταν όλο! Όλα τα υπόλοιπα (orange peel, compounds, micromesh, wax, κ.λπ.) ήταν τότε για μένα "terra incognita"!... : :
|
|
|
Post by alex78 on May 23, 2012 20:50:51 GMT 2
Νεκτάριε, πολύ καλή η κατασκευή σου φίλε μου, όσο για το αμάξι εντάξει τι να πώ.....''ΠΡΙΟΝΙ''....!!! : :
|
|
|
Post by Chris Fragkoulis on May 23, 2012 21:07:56 GMT 2
Νεκταριε το S2K ειναι κουκλι!! Orange Peel κ τα σχετικα δεν εχουν καμια σημασια για μενα...τα πρωτα μου μοντελα δεν τα ειχα βαψει καν κ να σου πω την αληθεια, ειναι μια γλυκια αναμνηση να βλεπεις τετοια μοντελα στη βιτρινα σου κ να θυμασαι απο που ξεκινησες κ ποσο ψηλα εχεις φτασει ΥΓ1: Ερωτας το ατιμο ΥΓ2: Σκεψου το ενδεχομενο να το ξαναφτιαξεις!! Λευκο, χαμηλωμενο με μαυρες 18" BBS img3.imageshack.us/img3/1549/bbs1y.jpg Περαστικα μας
|
|
|
Post by Sakis on May 23, 2012 23:51:04 GMT 2
Ας διαβάζουμε λίγο τις διευκρινήσεις του γράφοντα ο οποίος ποστάρει μια δουλειά του.Είναι το ΔΕΥΤΕΡΟ μοντέλο του φορ γκαντς σεΐκ.... Τι βερνίκια,μέλια και άλλα όμορφα;Δεν έχει καν βερνίκι .... Respect στο post του Χρηστάκου και συγχαρητήρια στο Νεκτάριο όχι μόνο για τη δουλειά του αλλά και γιατί έχει τα ''κότσια'' να ποστάρει φωτό από το ΔΕΥΤΕΡΟ μοντέλο του.Χρόνια ολόκληρα έφτιαχνα μοντέλα αυτοκινήτων και στο άκουσμα της φράσης orange peel το μυαλό μου πήγαινε σε εξωτική φρουτοσαλάτα.Αφήστε δε ότι μετά από καμμιά 30αριά μοντέλα άρχισα να σκέφτομαι ότι ίσως χρειάζεται να βερνικώσω. Για να σας δω να ποστάρετε φωτό από τα πρώτα σας μοντέλα αν σας βαστάει ή μήπως φοβάστε ότι θα ''πέσουν οι μετοχές'' σας....;Φυσικά πρώτος και καλύτερος στον οποίο πηγαίνουν αυτά είμαι εγώ.. Νεκτάριε μπράβο σου! : : : :
|
|
|
Post by nektarios on May 24, 2012 10:02:50 GMT 2
Φίλε Αλέξη, ευχαριστώ πολύ για το σχόλιό σου! : :
|
|
|
Post by nektarios on May 24, 2012 10:11:58 GMT 2
Φίλε Χρήστο, συμφωνώ και επαυξάνω! Αυτό άλλωστε είναι και το βασικό ζητούμενο στον μοντελισμό, η συνεχής βελτίωση των ικανοτήτων μας, μέσα από μια ευχάριστη διαδικασία! Για το ΥΓ1: Προσυπογράφω με κλειστά μάτια! Για το ΥΓ2: Λες να;... Πολύ καλή η πρότασή σου, αλλά το λευκό θα μαζεύει εύκολα σκόνη... ;D
|
|
|
Post by nektarios on May 24, 2012 10:32:59 GMT 2
Φίλε Θάνο, ομολογώ οτι ο πολύ ιδιαίτερος τρόπος σχολιασμού σου μού είχε λείψει! (Χωρίς πλάκα!). Ευχαριστώ για το θετικό σχόλιο αλλά και για την υποστήριξη! Η αλήθεια είναι οτι κανένας μοντελιστής, όσο ταλαντούχος και να είναι, δεν γεννήθηκε μαθημένος... Νομίζω οτι σημασία έχει η αγάπη του καθενός για το χόμπυ και η προσπάθεια που καταβάλει για το καλύτερο... Πέρα όμως από αυτά, είμαι σίγουρος οτι η φωτογράφηση του μοντέλου ήταν τελείως λάθος: αν είχα βγάλει φωτογραφίες από απόσταση δυο μέτρων και είχα βάλει και 5-6 φωτό από το εσωτερικό (που τουλάχιστον δεν έχει καθόλου orange peel! ) νομίζω οτι όλοι θα έλεγαν τα καλύτερα! ;D ;D ;D : :
|
|
RS2000
GP3 Driver
Απόστολος
|
Post by RS2000 on May 24, 2012 11:46:08 GMT 2
Καλημέρα Νεκτάριε, Είναι πολύ καλή κατασκευή για μόλις δεύτερο μοντέλο!!! Δεν έχει σημασία να σταθώ στο κατασκευαστικό, και στο τι θα μπορούσε να γίνει, γιατί από τότε μέχρι σήμερα οι κατασκευές σου έχουν προχωρήσει έτη φωτός μπροστά. Σου εύχομαι να αποκτήσεις γρήγορα το 2000 σε 1/1, αν και θα προτιμούσα να σε δω μέσα σε NSX... ;D Απόστολος : :
|
|
|
Post by m@ster k@frer on May 24, 2012 12:27:20 GMT 2
Νεκ, να σε δώ μέσα σε NSX και τι άλλο ;D και σιγά τη μετάβαση δλδ... τι περισσότερο θα χει από το Jazz ? Για το μοντέλο είπώθηκαν όλα τι άλλο να πούμε?..Προσωπικά, μου άρεσε το σαλόνι και ειδικά τα πατάκια... Αγάπιος : :
|
|
|
Post by rous74 on May 24, 2012 13:33:04 GMT 2
Επανέρχομαι και πάλι για να συμφωνήσω με τον Θάνο οτι όλοι μας στα πρώτα μας μοντέλα η ποιότητα της δουλειάς δεν έχει καμία σχέση με το σήμερα!!! Ανάμεσα σε αυτούς είμαι και εγώ που ξεκίνησα να βάφω με πινέλο και για χρόνια μετά με spray... Kαι όμως τότε μπορεί να το απολάμβανα και περισσότερο απ' ότι τώρα που η σκέψη είναι αν θα πετύχει το χρώμα ή πόσα βελτιωτικά θα βάλω στο αυτοκίνητο! Πάνω απ'ολα πρέπει να χαιρόμαστε τον μοντελισμό και όχι να μας αγχώνει....
|
|
|
Post by nektarios on May 24, 2012 19:03:16 GMT 2
Σου εύχομαι να αποκτήσεις γρήγορα το 2000 σε 1/1, αν και θα προτιμούσα να σε δω μέσα σε NSX... Φίλε Απόστολε, ευχαριστώ για το μήνυμα και για τις ευχές περί απόκτησης του S2Κ στην 1/1, αλλά δεν το βλέπω... Όταν το είχα δείξει στη γυναίκα μου και της εξηγούσα πόσο μου αρέσει, μου είπε "Καλό είναι, πολύ καλό, αλλά δεν έχει χώρο για τα καθισματάκια των παιδιών"!... Οπότε, όπως καταλαβαίνεις, οι πιθανότητες τόσο για εκείνο όσο και για το NSX, είναι πρακτικά ανύπαρκτες... ;D ;D : :
|
|
|
Post by nektarios on May 24, 2012 19:22:51 GMT 2
να σε δώ μέσα σε NSX και τι άλλο και σιγά τη μετάβαση δλδ... τι περισσότερο θα χει από το Jazz ? Αγαπητέ μου, για τους λόγους που εξέθεσα και στον Απόστολο, είναι πρακτικά αδύνατον να με δεις "μέσα" σε ένα NSX στην 1/1, είναι ωστόσο πιθανό κάποια στιγμή (υπολογίζω εντός της επόμενης πενταετίας...) να με δεις να ποζάρω περήφανα "δίπλα" σε κάτι τέτοιο (στην 1/24) : ;D ;D ;D Όσο για τη σύγκριση με το Jazz, πραγματικά δεν βλέπω κάποια ουσιαστική διαφορά! Μπορεί το NSX να έχει μερικές φάρμες αλόγατα παραπάρω, και so what?
|
|