|
Post by gtziaf on May 2, 2012 20:16:34 GMT 2
Ένα wip από το φθινόπωρο του '10... Επειδή τα κιτ κυκλοφορούν ακόμη στην αγορά, το δημοσιεύω, μήπως βοηθήσει κάποιον που θέλει να τις φτιάξει...Υπό κανονικές συνθήκες, το επόμενο κτύπημα μου θα ήταν η ολοκλήρωση της F360 Spider, αλλά ένα λάθος στα Logistics!!! κράτησαν το αμάξωμα και το πάτωμα σε μια απόσταση 200 περίπου χλμ το ένα από το άλλο, οπότε η συνεύρεση τους ήταν αδύνατη… Έτσι αναζήτησα το επόμενος project μου, αρχικά στην αραχνιασμένη 328 που καρτερεί λίγο προσοχή εδώ και καιρό… . Ώσπου σε μια αναζήτηση μου στο internet έπεσα εδώ… Αλλά, το μοντελιστικό καμπανάκι χτύπησε όταν άνοιξε η πόρτα και αποκαλύφθηκε το εσωτερικό της… Ο συνδυασμός μου άρεσε, πρέπει να το ομολογήσω (κυρίως η μπλε, ασορτί, μοκέτα στο εσωτερικό), και μετά μανίας όρμησα στη ντουλάπα και ξέθαψα από το στοκ την θρυλική 550 Maranello της Fujimi, η οποία στρογγυλοκάθισε στον πάγκο μου… Αντί να σχολιάσω εγώ την 550 αφήνω τους συντάκτες του Αγγλικού Autocar να εκφραστούν: «The 550 Maranello will go down as one of the most memorable Ferraris of recent times. Performance as blistering as this, mated to a chassis that is friendlier and better than any Ferrari’s since the 246 Dino, means you don’t quickly forget a hard drive over a good road in the 550M. In fact, it sticks with you for days. In short, the Maranello is every inch the new Testarossa. With a smarter suit and more musical engine it could even quite easily become the spiritual successor to the fabled Daytona.» Το κιτ της Fujimi, θα το σχολιάσω όμως εγώ, αφού πρώτα σας δείξω τα περιεχόμενα του : Οι οδηγίες, τα σήματα και το βελτιωτικό (της Hobby Design) : Όσοι θυμάστε την απόπειρα μου με την F355 spider της Fujimi, θα είχατε προσέξει τις πολλές ελλείψεις του κιτ… Η 550 δυστυχώς ανήκει στην ίδια κατηγορία ποιότητας μιας και ουσιαστικά είναι ένα curbside κιτ, χωρίς κινητήρα με υποτυπώδεις αναρτήσεις (μόνο τα κάτω ψαλίδια και χωρίς αμορτισέρ-αντιστρεπτικές κλπ.) και ένα βασικό λάθος στο εσωτερικό… Το κιτ διαθέτει τις πόρτες και τα καθίσματα της 575Μ, την οποία επίσης κυκλοφορεί η Fujimi, αλλά είναι εντελώς λάθος για την 550… Προφανώς οι περικοπές δεν αποτελούν αποκλειστικό προνόμιο της Ελλαδίτσας μας, αλλά επεκτείνεται και στη Άπω Ανατολή!!! Κατά τα άλλα το αμάξωμα δείχνει σωστό, αλλά οι πρώτες δοκιμαστικές εφαρμογές δείχνουν κάποια προβλήματα εφαρμογής. Αλλά αυτά θα μας απασχολήσουν στο μέλλον. Προς το παρόν σας χαιρετίζω και εύχομαι να σας άρεσε η επιλογή του θέματος και του χρώματος (αν όχι κράξτε ελεύθερα)… Να είστε όλοι καλά… Με φιλικούς-συναδελφικούς χαιρετισμούς…
|
|
|
Post by gtziaf on May 2, 2012 20:19:48 GMT 2
|
|
|
Post by gtziaf on May 2, 2012 20:22:07 GMT 2
Όπως σας είχα προϊδεάσει, ασχολήθηκα με το εσωτερικό, και κυρίως με την μετατροπή των κομματιών του κιτ, ώστε να αναπαριστούν μια 550 και όχι μια 575Μ όπως τα δίνει το κιτ της Fujimi. Η σύγκριση των επενδύσεων στις πόρτες ακολουθεί (η πρώτη είναι από 550 η δεύτερη από 575 και η τρίτη το κομμάτι που δίνει το κιτ)… Ξεκίνησε η δουλειά με φύλλο πλαστικού (από την "πάντα όλα πράσινη" προμηθεύτρια του σχετικού υλικού – evergreen ελληνιστί) Η σύγκριση του αποτελέσματος με τα αρχικά κομμάτια του κιτ. Το αποτέλεσμα με ικανοποίησε αρκετά αν και δεν είναι 100% ακριβές. Τέλος ξεκίνησα την αναπαράσταση των επιμέρους λεπτομερειών τις επένδυσης (π.χ. χειρολαβές). Τα υπόλοιπα ακολουθούν. Η επόμενη επέμβαση αφορούσε την μπανιέρα του κόκπιτ, όπου αφαιρέθηκε η ανάγλυφη λεπτομέρεια της θήκης για μικροαντικείμενα. (Αλήθεια, πότε δεν μου άρεσε αυτή η λύση – σαν καλάθι νοικοκυράς από λαϊκή μοιάζει). Επίσης έτριψα το κεντρικό τούνελ της μετάδοσης, ώστε να αποκτήσει σχήμα-καμπύλη ανάλογο του πραγματικού (από σχετικές φώτο) και να ταιριάζει με την κονσόλα, η οποία θα κολληθεί από πάνω. Η επόμενη επέμβαση αφορούσε τα καθίσματα. Εδώ έκανα την πρώτη παραδοχή και ελπίζω να μου τη συγχωρέσετε. Το κιτ δίνει τα καθίσματα μιας 575 και όχι της 550 (κάπου το έχετε ξανακούσει αυτό). Αποφάσισα να μην επέμβω (λίγο γιατί δεν αισθανόμουν ικανός για κάτι τέτοιο, λίγο γιατί βαριόμουν, λίγο γιατί θέλω να τελειώσω ένα κιτ σε λογικό χρόνο) στο κυρίως σχήμα τους και απλά έκανα τις σχετικές βελτιώσεις, με την προσθήκη της πλάτης και των πλαϊνών λεπτομερειών (από φύλλο πλαστικού). Τελευταία επέμβαση στο εσωτερικό (μέχρι την επόμενη) αφορά την εταζέρα!!!!. Όπως σωστά μαντέψατε… το κιτ δίνει αυτή της 575, οπότε όλη η λεπτομέρεια αφαιρέθηκε (ούτως η αλλιώς θα καλυφτεί με την μοκέτα). Τέλος δημιουργήθηκε η υποδοχή για τη ζώνη, σκάβοντας τη σχετική λεπτομέρεια που δίνει του κιτ και σκεπάζοντας την με φύλλο πλαστικού, ώστε να σχηματιστεί η ανάλογη εγκοπή. Περιμένω τα σχόλια σας. Να είστε όλοι καλά… Με φιλικούς-συναδελφικούς χαιρετισμούς…
|
|
|
Post by gtziaf on May 2, 2012 20:23:59 GMT 2
Μιας και μιλούσαμε για το εσωτερικό, είπα να συνεχίσω από εκεί την κατασκευή της 550 μου. Ξεκίνησα με το βάψιμό του κρεμ, για το οποίο χρησιμοποίησα το Η318 Radome (semi gloss) της Gunze, ξανοιγμένο με μια σταγόνα λευκό. Το περίμενα πιο ανοικτό αλλά δεν μου βγήκε μιας και σκούρυνε μετά το 2ο και το 3ο χέρι… Επίσης μασκαρίστηκαν και βάφηκαν τα μαύρα (mat Tamiya). Με μαύρο base color της Alclad, βάφτηκαν κάποια PE (πίνακες, ζώνες, σίτες) και κάποιες άλλες λεπτομέρειες. Το ραδιοCD βάφτηκε με semigloss Από το κάλυμμα του πίνακα οργάνων έξυσα τη στεφάνη των οργάνων, ώστε να φανεί το ασημί υπόστρωμα, όπως η πραγματική. Τέλος συναρμολογήθηκε ολόκληρη η κονσόλα και βάφτηκαν με πολύ λεπτό πινελάκι οι λεπτομέρειες του. Τα καθίσματα έγιναn wash, όπως επίσης και οι δέστρες των αποσκευών (από το PE set). Στη συνέχεια ξεκίνησε η δουλειά με τη φλοκάτη!!! της hiro. Δημιούργησα μάσκες από την ταινία μασκαρίσματος, με βάση την οποία έκοψα το υλικό. Στη συνέχεια το υλικό κολλήθηκε στις σχετικές θέσεις. Η ολοκλήρωση του εσωτερικού πραγματοποιείται με την συναρμολόγηση των επιμέρους τμημάτων του. Το πίσω μέρος από τις ζώνες, θα κολληθεί όταν το εσωτερικό κάτσει πάνω στο σασί και κολληθεί και η εταζέρα!!! :lol:. Στις φώτο ξέχασα να βάλω το δίχτυ πίσω από τα καθίσματα, την απουσία του οποίου διαπίστωσα μετά και κόλλησα αφού είχα βγάλει τις φώτο. Επίσης διέκρινα και κάποια σημεία που χρήσουν επέμβασης, διόρθωσης και τελικού φινιρίσματος με το πινελάκι. Θα επέμβω στη συνέχεια. :roll: Αυτά για σήμερα, ακολουθεί η ενασχόληση με το πάτωμα, όπου θα ασχοληθώ με την προσθήκη των ψαλιδιών, των αμορτισέρ, της αντιστρεπτικής και ότι άλλο μου προκύψει στη πορεία μιας και απουσιάζουν από το κιτ. ΥΓ. Επειδή νόμιζα ότι το είχα αναφέρει, αλλά με μια μικρή επισκόπηση των μέχρι τώρα γραφομένων μου, με διαβεβαίωσε για το αντίθετο, θέλω να ευχαριστήσω και να σας ενημερώσω ότι τις οδηγίες για τη χρήση των σπρέι της Tamiya μου τις έδωσε ο Est1976, το οποίο και ευχαριστώ. Περιμένω τα σχόλια σας. Να είστε όλοι καλά… Με φιλικούς-συναδελφικούς χαιρετισμούς…
|
|
|
Post by gtziaf on May 2, 2012 20:28:37 GMT 2
Αγαπητοί φίλοι προχώρησα ακόμη λίγο την Maranello μου, ασχολούμενος με το σασί και τα όποια μηχανικά μέρη δίνει το κιτ ή αυτά που έφτιαξα σκρατς. Αρχικά από κομμάτια πλαστικού, έφτιαξα τα άνω πίσω ψαλίδια – τα οποία λάμπουν δια της απουσίας τους. Οι επεμβάσεις στο σασί συνεχίστηκαν με την επέκταση των θόλων των τροχών (μετά από άπειρες δοκιμές, κοψίματα και τριψίματα ώστε να ταιριάζουν με το καπάκι). Επίσης με ένα φύλλο πλαστικού κάλυψα το πίσω μέρος για να εξαφανιστεί ένα κενό που δημιουργούταν κατά την εφαρμογή του αμαξώματος. Σ Στα πιο σημαντικά πρόσθεσα, από συνδετήρα, την εμπρός αντιστρεπτική – ανοίγοντας τις κατάλληλες οπές στο ψαλίδι και σκράτσαρα τις βάσεις για τα αμορτισέρ (εμπρός-πίσω). Το συνονθύλευμα πλαστικού βάφτηκε με Alclad Black Base Color και εδώ προέκυψε μια χρήσιμη παρατήρηση. Το συγκεκριμένο χρώμα είναι ουσιαστικά μαύρο primer, το οποίο όμως έχει ωραία απόχρωση για μηχανικά μέρη. Έτσι γλύτωσα αρκετό χρόνο από το αστάρωμα και το βάψιμο με μαύρο (έγινε και η σχετική οικονομία! ), όποτε μάλλον θα το καθιερώσω. Επίσης με διάφορα μεταλλικά της Alclad και ελεύθερο χέρι πέρασα το σύστημα εξάτμιση-καταλύτες. Λίγο ασήμι σε μια οδοντογλυφίδα ήταν αρκετό για να αναπαραστήσω κάποιες βίδες στο πάτωμα. Τέλος από κομμάτια σύρματος και πλαστικού (όπως σας έχω ξαναδείξει) έφτιαξα τα αμορτισέρ και τα κόλλησα στις θέσεις που είχα ετοιμάσει. Ακλούθησαν τα δισκόφρενα, όπου το pe κομμάτι κολλήθηκε πάνω στο ήδη υπάρχον του κιτ, κολλήθηκε το σχετικό decal και έγινε το ανάλογο στεγνό πινέλο. Οι δίσκοι κολλήθηκαν στο σασί, περάστηκε και ο μεταλλικός άξονας σύνδεσης των τροχών και το σασί είναι έτοιμο για τα περεταίρω… Ελπίζω να σας αρέσει και να μην βαρεθήκατε… Να είστε όλοι καλά… Με φιλικούς-συναδελφικούς χαιρετισμούς…
|
|
|
Post by gtziaf on May 2, 2012 20:30:26 GMT 2
|
|
|
Post by gtziaf on May 2, 2012 20:32:24 GMT 2
Έχετε λοιπόν, βάψει λοιπόν το τελευταίο σας αριστούργημα, με το αγαπημένο σας grigio titanio (ότι μου περίσσεψε από την 360), έχετε βερνικώσει με το TS-13 της Tamiya (απευθείας μετά το βάψιμο – με αναμονή περίπου 20 λεπτών), τρίψατε με micromesh 6000-12000 βαθμών και κάνατε rubbing με τα καταπληκτικά compound της Finisher’s… Αλλά κάτι λείπει… Τα υλικά που χρειαζόμαστε είναι τα ακόλουθα : Εδώ χρησιμοποίησα χρώματα της lifecolor, τα οποία δεν είναι πολύ ποιοτικά αλλά είναι ιδανικά για αυτή τη δουλειά γιατί είναι σχετικά ακίνδυνα για το βάψιμο του μοντέλου μας. Φυσικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιοδήποτε ακρυλικό ή enamel χρώμα με τον ανάλογο διαλύτη. Στα χρώματα της lifecolor, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άζαξ, εκτός από το διαλυτικό της εταιρίας. Η επιλογή του χρώματος, εξαρτάτε καθαρά από τον χρωματισμό του αμαξώματος. Στα σκούρα χρώματα το μαύρο είναι καλή επιλογή, ενώ στα πιο ανοιχτά η ανάμιξη του κύριου χρώματος με λίγο μαύρο (γκρι για τα λευκά, κοκκινοκαφέ για τα κόκκινα, κ.ο.κ. ) είναι επίσης ένα καλό εφέ, για την ανάδειξη του μοντέλου μας. Έτσι τοποθετούμε με ένα στικ από τα πλαίσια του κιτ λίγο χρώμα σε ένα κεσεδάκι (εγώ έχω βρει αυτά από τα γαλατάκια πολύ χρήσιμα). Για να ελέγχουμε την προσθήκη του διαλύτη χρησιμοποιούμε μια σύριγγα. Η αναλόγια της διάλυσης πρέπει να είναι κάτι μεταξύ 1:5 με 1:10. Ένας εμπειρικός κανόνας για να είστε σίγουροι για την αναλογία του μίγματος, είναι το χρώμα να τρέχει αφήνοντας ίχνος χρώματος πίσω του. Στη συνέχεια τοποθετούμε το αμάξωμα σε μια βάση ώστε να το περιστρέφουμε με ασφάλεια… Και ξεκινάει η διαδικασία του wash, με τη χρήση πολύ λεπτού πινέλου (00 ή 000 ανάλογα με την κλίμακα και το πάχος των γραμμώσεων), το οποίο ουσιαστικά τοποθετούμε μέσα στη εγκοπή και αφήνουμε το μίγμα μας να τρέξει μέσα στη γράμμωση. Αν το ίχνος που αφήνει είναι πολύ αχνό, αυξάνουμε την ποσότητα χρώματος στο μάγμα. Αν δεν είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα, αφήνουμε για λίγο το μοντέλο να στεγνώσει και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία. Το μυστικό εδώ είναι να αφήσουμε το μοντέλο να στεγνώσει αρκετά (5-10 λεπτά) και στη συνέχεια με μια μπατονέτα κατά μήκος της γράμμωσης (και όχι κάθετα για να μην βγάλουμε το χρώμα), καθαρίζουμε τα υπολείμματα του χρώματος. Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία, παίρνουμε ένα πανάκι και με λίγο wax καθαρίζουμε το μοντέλο για να αφαιρεθούν σκόνες, δαχτυλιές και σημάδια και να αποκτήσει την επιθυμητή γυαλάδα. Ελπίζω να σας φανεί χρήσιμο και περιμένω τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας. Να είστε όλοι καλά… Με φιλικούς-συναδελφικούς χαιρετισμούς…
|
|
|
Post by gtziaf on May 2, 2012 20:33:58 GMT 2
Μια και είχα πάρει φόρα, είπα να ολοκληρώσω σχεδόν παράλληλα με την 550 και την 575Μ. Για το εξωτερικό βάψιμο, χρησιμοποίησα, όπως ίσως θα είδατε στο προηγούμενο post, τα υπολείμματα του grigio titanio, από την 360, και βερνίκωσα με το TS-13 της Tamiya. Για το εσωτερικό εφάρμοσα την αρχική ιδέα για την 360, δηλαδή κάτι σε σκούρο κόκκινο (μίξη κόκκινου, λίγο μαύρου και ελάχιστου σκούρο καφέ), για να δω πως ταιριάζει τελικά με το εξωτερικό «νεοπλουτίστικο» ασημογκρί. Τα υπόλοιπα έγιναν σχεδόν ΟΟΒ, με κάποιες προσθήκες από PE στο εσωτερικό (ζώνες, πεντάλ, βάση ημιαυτόματου, paddles, λογότυπα) + flocking με φλόκο χρώματος red wine. Το σασί και οι εξατμίσεις βάφτηκε όπως αυτό της 550, με μοναδική προσθήκη από φύλλο πλαστικού τα ψαλίδια που λείπουν. Ελπίζω να σας αρέσει, και να μην με κράξετε πολύ για το χρωματολόγιο! Να είστε όλοι καλά…
|
|
|
Post by gtziaf on May 2, 2012 20:38:47 GMT 2
|
|
|
Post by alex78 on May 2, 2012 20:44:48 GMT 2
Αμάν....ρε συ Γιώργο με πρόλαβες κυριολεκτικά στο παραπέντε....ήταν το επόμενο μου wip....για ν'ακριβολογώ δλδ το ''αδελφάκι'' τής η 575Μ της Fujimi. Αλλά όπως λέει και ο σοφός λαός ''κάθε εμπόδιο για καλό'' θα πέρνω ιδέες, τεχνικές και μεθόδους απο σένα μπάς και γλυτώσω τον ''ξεφτυλισμό'' του δικού μου wip.... ;D ;D Τώρα για την κατασκευή τι να πώ ο φουκαράς....άντε βρήκα τι να πώ....καλή συνέχεια..... ;D Αλέξης : :
|
|
|
Post by gtziaf on May 2, 2012 21:34:48 GMT 2
Αμάν....ρε συ Γιώργο με πρόλαβες κυριολεκτικά στο παραπέντε....ήταν το επόμενο μου wip....για ν'ακριβολογώ δλδ το ''αδελφάκι'' τής η 575Μ της Fujimi. Αλλά όπως λέει και ο σοφός λαός ''κάθε εμπόδιο για καλό'' θα πέρνω ιδέες, τεχνικές και μεθόδους απο σένα μπάς και γλυτώσω τον ''ξεφτυλισμό'' του δικού μου wip.... ;D ;D Τώρα για την κατασκευή τι να πώ ο φουκαράς....άντε βρήκα τι να πώ....καλή συνέχεια..... ;D Αλέξης ;D ;D Άλεξ, θα χαρώ αν σου χρησιμέψει... Απλά, στη 575 δεν χρειάζεται να πειράξεις την επένδυση της πόρτας. Είναι σωστή... Η 575 είναι ασημί με το κόκκινοι εσωτερικό, στο συγκεκριμένο wip. Γενικά δεν έχουν πολλές διαφορές... Καλή επιτυχία : :
|
|
georgenc
GP3 Driver
Γιώργος
|
Post by georgenc on May 3, 2012 9:30:20 GMT 2
George χαιρόμαι να διαβάζω τις παρουσιάσεις που κάνεις!!!!!!! Μεθοδικές με λεπτομέριες που δείχνουν βήμα βήμα την κατασκευή των μοντέλων σου. Ετσι...για να μαθαίνουμε και μεις... : : : : Όσο αφορά τις πολυπόθητες Ferrari...άψογες!!!!!!! -Όταν κάνεις flocking μπορείς μετά να το βάψεις σε όποια απόχρωση θές και αν ναι, πως? -Με ταινία διπλής όψεως την έβαλες? Δεν σε βόλευε η κόλλα?
|
|
|
Post by gtziaf on May 3, 2012 11:59:37 GMT 2
Σε ευχαριστώ Γιώργο... <div><font class="spoiler">2 ερωτησούλες μόνο...<div class="spoilerbody"> -Όταν κάνεις flocking μπορείς μετά να το βάψεις σε όποια απόχρωση θές και αν ναι, πως? -Με ταινία διπλής όψεως την έβαλες? Δεν σε βόλευε η κόλλα?</div></div> Για τις ερωτήσεις : Στη μπλε (550) δεν έκανα flocking... Εϊναι αυτοκόλλητο σουετ, της MFH... Οι χαρτοταινία που βλέπεις πάνω του είναι για να κάνω μάσκες και να κόψω το σουετ σε κατάλληλα μεγέθη... Το υλικό είναι αυτοκόλλητο.. Τώρα για το βάψιμο... Αν χρησιμοποιήσεις έτοιμο αυτοκόλλητο υλικό, δεν μπορείς να το βάψεις... Απλά διαλέγείς τις από υπάρχουσες αποχρώσεις, του εμπορίου... Για το κλασσικό flocking (όπως στο κόκκινο εσωτερικό της 575), μπορείς να το βάψεις, αλλά με ανάλογο χρώμα παρόμοιας απόχρωσης. Δεν έχει νόημα να κάνεις flocking με κρεμ, και μετά να το βάψεις μαύρο... Κάνεις διπλή δουλειά. Στην Καλιφόρνια, έβαψα τον κρεμ φλόκο, αφού τον τοποθέτησα, γιατί ήθελα μια λίγο πιο σκούρα απόχρωση, σε σχέση με αυτή που μου έδινε το αρχικό υλικό. Σε παρόμοιες περιπτώσεις, έχει νόημα το βάψιμο του... Ελπίζω να βοήθησα... Αν όχι θα επανέλθω...
|
|
georgenc
GP3 Driver
Γιώργος
|
Post by georgenc on May 4, 2012 8:23:42 GMT 2
Ευχαριστώ George!!!!!!!!!!
|
|
|
Post by nektarios on May 4, 2012 16:05:28 GMT 2
Γιώργο, εξαιρετική δουλειά! : : : : Μου άρεσαν ιδιαίτερα το χρώμα (μάλιστα σε κάποιες φωτό δείχνει σαν να είναι περλέ, δεν ξέρω αν αυτό ισχύει στην πραγματικότητα), ο συνδυασμός χρωμάτων εσωτερικού και εξωτερικού, οι scratchιές στις΄πόρτες, οι προσθήκες στο σασί, η ιδιοκατασκευασμένη αντιστρεπτική και η πατέντα στο τρίτο φως! (Μήπως σού περισσεύει κανένα κομματάκι από το ωραίο εκείνο υλικό; ). Επίσης, η 575 είναι πραγματικά αψεγάδιαστη! : : : : : : Για το τέλος όμως, και μετά από τόσα καλά λόγια έχω και μια μικρή ένσταση: αναφορικά με τη δυνατότητα βαψίματος της "φλοκάτης" που ανέφερε ο συνονόματός σου, έχω την εντύπωση οτι μπορεί σε κάθε περίπτωση να γίνει (με πολλαπλά mist ψεκάσματα και ματ χρώματα), ασχέτως αποχρώσεων (καλά, εννοείται οτι δεν θα ψεκάσεις με άσπρο πάνω από μαύρη ταπετσαρία...). Το έχω κάνει στο S-2000, όπου χρησιμοποίησα ένα κομμάτι γκρι ταπετσαρίας αφού πρώτα το ψέκασα με κόκκινο ματ της Humbrol και νομίζω οτι έγινε καλό. Θα το δείτε σύντομα και θα μου πείτε, αν και εσύ, επειδή το έχεις δει και από κοντά, μπορείς να το σχολιάσεις άμεσα... : :
|
|
tony V
Kart Driver
live to built/built to live
|
Post by tony V on May 4, 2012 16:20:17 GMT 2
φιλε τζιαφ κανεις σχολη μοναχος σου! παρακολου8ω σιωπιλα ανελειπως. καλη συνεχεια! : : (αν κ καινουργιος , θεωρω δεδομενα τα αποτελεσματα σου.)
|
|