|
Post by volidas on Apr 26, 2012 13:22:24 GMT 2
|
|
|
Post by nektarios on Apr 26, 2012 14:04:58 GMT 2
Φίλε Διονύση, καλώς επανήλθες! Και πολύ δυναμικά, θα έλεγα!... Ο τράκτορας που φτιάχνεις με ενδιαφέρει άμεσα, καθώς εδώ και κάποιες μέρες "ζαχαρώνω" τον αντίστοιχό του στην έκδοση "Blue Shark", αν και δεν ξέρω αν τελικά θα καταφέρω να τον αποκτήσω... Το "730" τι είναι; Τι διαφορές έχει από το "620"; Επίσης, νομίζω οτι αν έγραφες τι τροποποιήσεις θα κάνεις, θα ήταν πιο κατανοητή η δουλειά σου σε κάτι μηχανολογικά άσχετους σαν εμένα... Σε κάθε περίπτωση, εύχομαι καλή συνέχεια! : :
|
|
|
Post by volidas on Apr 26, 2012 14:48:55 GMT 2
Φίλε Νεκτάριε σ'ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Μάλλον τοποθετήθηκα λάθος όσο αναφορά τις μετατροπές, φινιρίσματα θέλω να πω γιατί η ITALERI στα κομμάτια της είναι άλλαντάλα αλλού πατάς αλλού βρίσκεσαι. Τώρα το 620 με το 730 είναι διαφορά στα άλογα της μηχανής. Μηχανικά είναι ίδια μόνο που δίνει το κομπιούτερ περισσότερα άλογα. Η μηχανή είναι 16 λίτρα οκτακύλινδρη και απ'όσο θυμάμαι βγαίνει σε R560 R620 R730 με προοπτικές γιατί η VOLVO το 16αρι το έκανε 750 άλογα οπότε περίμενε και τη SCANIA.
|
|
georgenc
GP3 Driver
Γιώργος
|
Post by georgenc on Apr 26, 2012 17:18:38 GMT 2
Η καρότσα που φτιάχνεις γι'αυτό προορίζετε?
|
|
|
Post by nektarios on Apr 26, 2012 18:34:49 GMT 2
Φίλε Νεκτάριε σ'ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Μάλλον τοποθετήθηκα λάθος όσο αναφορά τις μετατροπές, φινιρίσματα θέλω να πω γιατί η ITALERI στα κομμάτια της είναι άλλαντάλα αλλού πατάς αλλού βρίσκεσαι. Τώρα το 620 με το 730 είναι διαφορά στα άλογα της μηχανής. Μηχανικά είναι ίδια μόνο που δίνει το κομπιούτερ περισσότερα άλογα. Η μηχανή είναι 16 λίτρα οκτακύλινδρη και απ'όσο θυμάμαι βγαίνει σε R560 R620 R730 με προοπτικές γιατί η VOLVO το 16αρι το έκανε 750 άλογα οπότε περίμενε και τη SCANIA. Ευχαριστώ για την άμεση - και διαφωτιστική! - απάντηση! Αυτό που λες για την Ιταλέρι μού κάνει εντύπωση, γιατί σε όσα μοντέλα της έχω φτιάξει δεν είχα κανένα τέτοιο θέμα, ωστόσο με προβληματίζει κιόλας. Λες να πάρω τον "μπλε καρχαρία" και να μην μπορώ να τον "συμμαζέψω"; Καλή συνέχεια! : :
|
|
|
Post by volidas on Apr 26, 2012 21:03:44 GMT 2
|
|
|
Post by volidas on Apr 26, 2012 21:29:49 GMT 2
Φίλε Νεκτάριε σ'ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Μάλλον τοποθετήθηκα λάθος όσο αναφορά τις μετατροπές, φινιρίσματα θέλω να πω γιατί η ITALERI στα κομμάτια της είναι άλλαντάλα αλλού πατάς αλλού βρίσκεσαι. Τώρα το 620 με το 730 είναι διαφορά στα άλογα της μηχανής. Μηχανικά είναι ίδια μόνο που δίνει το κομπιούτερ περισσότερα άλογα. Η μηχανή είναι 16 λίτρα οκτακύλινδρη και απ'όσο θυμάμαι βγαίνει σε R560 R620 R730 με προοπτικές γιατί η VOLVO το 16αρι το έκανε 750 άλογα οπότε περίμενε και τη SCANIA. Ευχαριστώ για την άμεση - και διαφωτιστική! - απάντηση! Αυτό που λες για την Ιταλέρι μού κάνει εντύπωση, γιατί σε όσα μοντέλα της έχω φτιάξει δεν είχα κανένα τέτοιο θέμα, ωστόσο με προβληματίζει κιόλας. Λες να πάρω τον "μπλε καρχαρία" και να μην μπορώ να τον "συμμαζέψω"; Καλή συνέχεια! Κοίτα δεν θέλω να σε τρομάξω... Αλλά απο το 1983 που πήρα το πρώτο VOLVO μέχρι και σήμερα πρέπει να κρατάς και μια λίμα μαζί. Τι εννοώ... Όταν έφτιαξα αυτό postimage.org/image/dhge3oo2n/ στη μηχανή κόλλησα τα κομμάτια ακριβώς εκεί που τα έδειχνε και μετά τα ξεκόλλησα για να πέσουν τα κολλάρα. Όταν κόλλησα την καμπίνα λιμάρισα το ταμπλό στις άκρες γιατί έβρισκε στην επένδυση της πόρτας και κάνα δυο ακόμα λεπτομέριες. Γενικά όμως στα φορτηγά μιλάω πάντα γιατί δεν έχω φτιάξει κάτι άλλο είναι καλά κομμάτια. Α και κάτι ακόμα σ'αυτό που φτιάχνω τώρα η SCANIA έχει μεγαλώσει τα γράμματα στη μάσκα (SCANIA) αν δεις αυτά που έχει μέσα στο μέγεθος δεν έχουν καμιά σχέση είναι πολύ μικροτέρα.....
|
|
RS2000
GP3 Driver
Απόστολος
|
Post by RS2000 on Apr 29, 2012 11:28:53 GMT 2
Καλημέρα Διονύση, Ωραία επιλογή το Scania, και θα δέσει τέλεια με το ψυγείο!!! Υ.Γ. Δεν υπάρχει κιτ στην αγορά (σε όποια κατηγορία) που να μην χρειάζεται τις διορθώσεις του. Αλλιώς θα ήμασταν απλά συναρμολογητές, και όχι μοντελιστές... Καλή συνέχεια!!! Απόστολος : :
|
|
|
Post by volidas on Apr 29, 2012 14:34:43 GMT 2
Καλημέρα Διονύση, Ωραία επιλογή το Scania, και θα δέσει τέλεια με το ψυγείο!!! Υ.Γ. Δεν υπάρχει κιτ στην αγορά (σε όποια κατηγορία) που να μην χρειάζεται τις διορθώσεις του. Αλλιώς θα ήμασταν απλά συναρμολογητές, και όχι μοντελιστές... Καλή συνέχεια!!! Απόστολος Έχεις δίκιο Απόστολε στο Υ.Γ... Αλλά σαν Ελληνας γκρινιάζω τίποτα παραπάνω.
|
|
|
Post by volidas on May 12, 2012 2:35:51 GMT 2
|
|
|
Post by nektarios on May 14, 2012 12:50:39 GMT 2
Όμορφο! Το χρώμα δείχνει πολύ στρωτό και πολύ γυαλιστερό! : : Ερωτήσεις: 1) Πώς καταφέρατε και καλύψατε το σκούρο μπλε με άσπρο, και μάλιστα χωρίς καθόλου σταξίματα και λοιπές ατέλειες; 2) Στη φωτό που υπάρχει στο κουτί της Ιταλέρι, το ταμπελάκι της ιπποδύναμης γράφει 620. Το 730 πού το βρήκες; 3) Φαντάζομαι οτι το μοντέλο δεν έχει ολοκληρωθεί, και οτι θα προστεθούν καθρέφτες και λοιπά αξεσουάρ, σωστά;
|
|
|
Post by volidas on May 14, 2012 21:47:15 GMT 2
Όμορφο! Το χρώμα δείχνει πολύ στρωτό και πολύ γυαλιστερό! Ερωτήσεις: 1) Πώς καταφέρατε και καλύψατε το σκούρο μπλε με άσπρο, και μάλιστα χωρίς καθόλου σταξίματα και λοιπές ατέλειες; 2) Στη φωτό που υπάρχει στο κουτί της Ιταλέρι, το ταμπελάκι της ιπποδύναμης γράφει 620. Το 730 πού το βρήκες; 3) Φαντάζομαι οτι το μοντέλο δεν έχει ολοκληρωθεί, και οτι θα προστεθούν καθρέφτες και λοιπά αξεσουάρ, σωστά; Ευχαριστώ Νεκτάριε. Τώρα να σου λύσω τις απορίες. 1) Περάσαμε μόνο χρώμα χωρίς πραγματικά καμία ατέλεια μόνο που ο ξάδελφος ασχολείται και αυτός αρκετά χρόνια και έχει ξεβάψει και βάψει πάρα πολλά μοντέλα. Βλέπε εδώ www.hellenicminitruckersclub.gr/ είναι ένας από τα παιδιά. 2)Το ταμπελάκι είναι Photoshop από πραγματική φώτο σελοτέιπ μπρος πίσω και ταινία διπλής όψης για να κολλήσει. 3)Ναι δεν έχει ολοκληρωθεί περιμένω ένα κουτί με καλούδια να του προσθέσω και πιστεύω να το παρουσιάσω σύντομα τελειωμένο.
|
|
|
Post by rous74 on May 17, 2012 18:32:53 GMT 2
Καλησπέρα Διονύση,
Πολύ καλή δουλειά στον τράκτορα, μπράβο... Τι καλό θα προσθέσεις ακόμα?
|
|
|
Post by volidas on May 17, 2012 22:33:21 GMT 2
Καλησπέρα Διονύση, Πολύ καλή δουλειά στον τράκτορα, μπράβο... Τι καλό θα προσθέσεις ακόμα? Καλησπέρα Ανδρέα, Θα μπει μπάρα με μπόμπους Michelin προβολείς και εξάτμιση, μόνο που τα περιμένω να μου έρθουν και μην το περιμένεις να βγει σαν τα δικά σου!!!!!!!!!!
|
|
|
Post by rous74 on May 18, 2012 13:07:06 GMT 2
Μια χαρά θα βγεί μην τρελαίνεσαι...και σαν σκανιάκιας που είσαι έρχεται σύντομα ένα r620...
|
|
.JOHNY.B.
F3 Driver
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΥΡΑΚΗΣ
|
Post by .JOHNY.B. on May 19, 2012 19:23:36 GMT 2
Διονύση γεια σου. Ωραια προσπαθεια αλλα γενικα μου φαινεται βιαστικη κατασκευη...το πλαισιο με τον κινητηρα ειναι βαμενα; δεν σου αφησε σημαδι στην βαφη το φλας του καλουπιου; αν οχι ποσα χερια λευκο το περασατε; Επισης μπορουσες να παραλειψεις την εργοστασιακη εξατμιση αφου θα βαλλεις εξτρα, οπως επισης θα ηθελα να εβαφες το τεποζιτο... Καλη συνεχεια με την προσθηκη των τελικων λεπτομεριων : :
|
|