dmoshid
Kart Driver
Δημητρης
|
Post by dmoshid on Oct 3, 2012 23:36:21 GMT 2
Γιώργο και εγώ το σκέφτηκα για τις ρόδες, δίσκους και άλλα τετοια όμορφα, άλλα λόγω στενότητας, οικονομικής, γιατί θέλει κιτ στην 1/6 για να μην χάσει, από 1/12 φαίνονται σαν βοηθητικές!!! Αλέξη και εγώ πιστεύω ότι θα δείξει, άλλα άσπρο κόκκινο δεν τις έχουν βαμμένες; (καταραμένη αχρωματοψία, ότι θέλω βλέπω!!) Όσο για την παράκληση, αλίμονο, αν και δεν είμαι ο πλέον κατάλληλος, αύριο που θα το δουλέψω και θα ξαναβράσω τους τροχούς θα προχωρήσω με φωτογραφίες και βήμα βήμα!! Σήμερα χάζευα στο ίντερνετ..... ... και άλλα τετοια όμορφα!!! Θα επανέλθω Δημήτριος
|
|
RS2000
GP3 Driver
Απόστολος
|
Post by RS2000 on Oct 4, 2012 10:34:38 GMT 2
Καλημέρα Δημέτρη, Να βλέπω δράση, και όμορφες κατασκευές από τα χέρια σου παρακαλώ... Καλή συνέχεια. Απόστολος : :
|
|
|
Post by alex78 on Oct 7, 2012 22:57:45 GMT 2
Αλέξη και εγώ πιστεύω ότι θα δείξει, άλλα άσπρο κόκκινο δεν τις έχουν βαμμένες; (καταραμένη αχρωματοψία, ότι θέλω βλέπω!!) Φίλε Δημήτρη εσύ αχρωματοψία δεν έχεις, εγώ έχω μάλλον ''φαγούρα στα δάχτυλα'' και απο κεκτημένη ταχύτητα έγραψα για το ασημοπράσινο που είναι τα ''επίσημα'' χρώματα της...... Benelli......βλέπεις και οι δύο εταιρείες απo..... βου ξεκινάνε και μπερδεύτηκα....... ;D ;D Όσο για την παράκληση, αλίμονο, αν και δεν είμαι ο πλέον κατάλληλος, αύριο που θα το δουλέψω και θα ξαναβράσω τους τροχούς θα προχωρήσω με φωτογραφίες και βήμα βήμα!! Όλοι κατάλληλοι είμαστε Μήτσε, αναμένουμε με ενδιαφέρον...... Αλέξης : :
|
|
|
Post by rous74 on Oct 8, 2012 20:29:56 GMT 2
Καλό κουράγιο με τις ρητίνες Δημήτρη αν και πιστεύω σε σένα και τις δυνατότητες σου...
Εύχομαι καλή συνέχεια φίλε !
|
|
dmoshid
Kart Driver
Δημητρης
|
Post by dmoshid on Oct 8, 2012 22:23:14 GMT 2
Απόστολε, Αλέξη και Ανδρέα σας ευχαριστώ!! Αλέξη πραγματικά εχω αχρωματοψία φίλε μου!!! Μέτα από ένα μικρο διάλειμμα λόγω φόρτου εργασίας, δυο μέρες τα μάτια δεν άνοιγαν από ηλεκτροκολυση, τρέχαμε και από καζάνι σε καζάνι, έψησα και τα τσιπούρα μου εχθές! ;D ;D! Επιστροφή στην αμαρτωλή μοτοσυκλέτα και τους τροχούς που με παιδεύουν ..... Λοιπόν αφού για τρίτη φορά ακολουθώ την διαδικασία για να γίνουν στρογγυλοί, παραθέτω με φωτογραφίες και ντοκουμέντα μήπως και κάπου κάνω λάθος, γιατί μετά από δυο μέρες επανέρχονται στην αρχική θέση!!! Σημάδεψα τους τροχούς ώστε να ξέρω που θα πατήσω, βάπτισμα σε ημιβραστο νερό και τους αφήνω να μουλιάσουν καλά,σύσφιξη για να πάρουν το σχήμα που θέλω οπού και τους αφήνω εκεί για αρκετή ώρα ώσπου και να παγώσουν!!! Εξαγωγή!! Τους φτάνω στο 1/10 του χιλιοστού διάφορα στην διάμετρο!!! Τώρα αν επανέλθουν στην αρχική κατάσταση, ξανά, θα κόψω τον τροχό θα τον πατήσω και θα κολλήσω στην ακτίνα!! Σχόλια, προτάσεις, κρίσεις και επικρίσεις, όλα δεκτά προς συζήτηση!!! Θα επανέλθω Δημήτριος!!!! : :
|
|
dmoshid
Kart Driver
Δημητρης
|
Bimota?
Oct 10, 2012 22:02:49 GMT 2
Post by dmoshid on Oct 10, 2012 22:02:49 GMT 2
|
|
dmoshid
Kart Driver
Δημητρης
|
Bimota?
Oct 11, 2012 14:44:43 GMT 2
Post by dmoshid on Oct 11, 2012 14:44:43 GMT 2
Εδω και πάλι, μου αρέσει να παιδεύομαι μου φαίνεται!!!! Δοκιμάζω εποξική κόλλα σήμερα και είναι και η τελευταία προσπάθεια που κάνω με τους τροχούς!! Αν δεν πετύχω τίποτα θα το χρησιμοποιήσω σαν βάση για πειραματισμούς, και θα το χτίσω σιγά σιγά!!!!! Λυπάμαι να το πετάξω το ομολογώ!!! : :
|
|
|
Bimota?
Oct 12, 2012 10:32:47 GMT 2
Post by nektarios on Oct 12, 2012 10:32:47 GMT 2
Φίλε μου Δημήτρη, να πω κι εγώ τη γνώμη μου; Αν και η εμπειρία μου με ρητινένια κιτ αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών είναι ανύπαρκτη, και χωρίς φυσικά να θέλω να σε στεναχωρήσω, νομίζω οτι το ζήτημα με τους τροχούς είναι πολύ δύσκολα αντιμετωπίσιμο, για τον πρακτικό λόγο οτι τα ενσωματωμένα στις ζάντες ελαστικά δημιουργούν μια περιφέρεια πολύ χοντρή και συνεπώς πολύ δύσκαμπτη, δεδομένης και της σκληρότητας της ρητίνης ως υλικού. Εξάλλου, και αν είναι ένα χιλιοστό στραβές οι ζάντες, δε χάθηκε κι ο κόσμος! Εγώ νομίζω οτι πρέπει να συνεχίσεις την κατασκευή του μοντέλου, και όταν με το καλό ολοκληρωθεί δεν θα φαίνεται τίποτε, αφού μάλιστα ένα μεγάλο τμήμα των τροχών θα καλύπτεται από τα φτερά. Σε τελική ανάλυση, ο μοντελισμός είναι για να χαιρόμαστε και όχι για να βασανιζόμαστε! Όμως, αμπελοφιλοσοφία τέλος, σού εύχομαι καλή επιτυχία σε ό,τι αποφασίσεις! : : Υ.Γ.: Επίσης, νομίζω οτι μερικά ποτηράκια από την άλλη σου κατασκευή (τσίπουρα!) θα σε βοηθήσουν να κάνεις τις σωστότερες κινήσεις! ;D
|
|
RS2000
GP3 Driver
Απόστολος
|
Bimota?
Oct 12, 2012 10:43:29 GMT 2
Post by RS2000 on Oct 12, 2012 10:43:29 GMT 2
Καλημέρα Δημήτρη, Συμφωνώ με τον Νεκτάριο, συνέχισε την κατασκευή, και ε'αν δεν κάτσουν οι τροχοί τέλεια δεν χάθηκε ο κόσμος... Είναι κρίμα να το πετάξεις, συνέχισέ το, και το αποτέλεσμα νομίζω ότι θα είναι καλό. Απόστολος : :
|
|
dmoshid
Kart Driver
Δημητρης
|
Bimota?
Oct 13, 2012 20:12:56 GMT 2
Post by dmoshid on Oct 13, 2012 20:12:56 GMT 2
Νεκτάριε και Απόστολε να είστε καλά, το μοντέλο θα το προχωρήσω ως έχει, πράγματι οι τροχοί είναι πέρα από τις δυνάμεις μου, με νίκησαν, επανήλθαν στην αρχική κατάσταση τους !!! Έχουν δυο χιλιοστά διάφορα στην διάμετρο, ελπίζω όταν θα μπουν τα δισκόφρενα και ο δίσκος και η αλυσίδα με το γρανάζι να μην κάνει τόσο μπαμ!!! Θα το συνεχίσω πειραματιζόμενος και ελπίζω να βγει ένα κάλο μοντέλο!!! : :
|
|
|
Bimota?
Oct 13, 2012 20:16:44 GMT 2
Post by gtziaf on Oct 13, 2012 20:16:44 GMT 2
Δημήτρη, σωστή απόφαση και καλό κουράγιο για τη συνέχεια. Για να έχω μια εικόνα μπορείς να μου πεις την διάμετρο τον τροχών?
|
|
|
Bimota?
Oct 13, 2012 21:19:32 GMT 2
Post by alex78 on Oct 13, 2012 21:19:32 GMT 2
Μια χαρά θα βγεί Δημήτρη, μην χολοσκάς φίλε και κοίτα να το ευχαριστηθείς, καλή συνέχεια......
|
|
dmoshid
Kart Driver
Δημητρης
|
Bimota?
Oct 13, 2012 21:33:15 GMT 2
Post by dmoshid on Oct 13, 2012 21:33:15 GMT 2
Γιώργο οι τροχοί είναι στα 73 χιλιοστά. ο μπροστινός μαζεύτηκε στο 0.5 διάφορα ο πίσω έχει 2 χιλιοστά διάφορα!! Αλέξη
|
|
dmoshid
Kart Driver
Δημητρης
|
Bimota?
Oct 16, 2012 22:39:46 GMT 2
Post by dmoshid on Oct 16, 2012 22:39:46 GMT 2
Τι ζητάει ένα παλιό ξυπνητήρι με την Κανου; Ο λόγος είναι τα εντόσθια του!!! Έτσι λοιπόν στην προσπάθεια να μαζοχιστο αποφάσισα να φτιάξω home made αλυσίδα με γρανάζια για να μην φαίνεται πολύ ο πίσω τρόχος!!! έτσι σφάχτηκε το ξυπνητήρι τρόχισα ένα ζουμπά, άλλα θέλει να τροχίσω έναν πιο μεγαλο γιατί μου βγήκε λίγο μικρός και ελπίζω να εχω την ίδια δύναμη και θέληση να τελειώσω το κομμάτι αυτό!!! Όχι τίποτα άλλο άλλα να μην νομίζετε ότι κάθομαι κιόλας!!! : :
|
|
georgenc
GP3 Driver
Γιώργος
|
Bimota?
Oct 17, 2012 10:52:22 GMT 2
Post by georgenc on Oct 17, 2012 10:52:22 GMT 2
Εγώ απο τις φωτογραφίες δεν κατάλαβα μεγάλη διαφορά στους τροχούς και θα συμφωνήσω με τα παιδιά στο να συνεχίσεις. Θα δείς οτι στο τέλος δεν θα φαίνεται τίποτα... 2 ερωτήσούλες: 1η: Μήπως και στην πραγματικότητα οι ρόδες είναι διαφορετικές? Η πίσω ρόδα να είναι πιο μεγάλη σε διάμετρο απο την μπροστινή? 2η: Δεν μπορείς να την τρίψεις με ντουκόχαρτο-γυαλόχαρτο για να την μικρύνεις ή να της δώσεις το σχήμα που θέλεις? (δεν γνωρίζω αν αυτο που λέω ισχύει, γιατί δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με ρητίνενια κιτ )
|
|
|
Bimota?
Oct 17, 2012 13:46:08 GMT 2
Post by rous74 on Oct 17, 2012 13:46:08 GMT 2
Τι να πώ Δημήτρη... την πλήρωσε το ξυπνητήρι τελικά... Εύχομαι να προχωρήσουν ομαλά οι εργασίες με την αλυσίδα !
Καλή συνέχεια φίλε !
|
|