|
Post by gtziaf on Feb 24, 2012 19:15:29 GMT 2
Μετά την ολοκλήρωση της Καλιφορνία, ήρθε η ώρα να ανακοινήσω ένα παλίο θέμα και να σας παρουσιάσω το αποτέλεσμα. Λίγα λόγια για την επιλογή του θέματος…Πολλές φορές, με το δίκαιο σας φυσικά, με έχετε κατηγορήσει για την περιορισμένου εύρους θεματολογία μου... Επίσης σε διάφορες συζητήσεις μας, με έχετε παρακινήσει να ξεκινήσω ένα αυτοκίνητο Ράλλυ. Οπότε είπα να συνδυάσω και τα δύο… Αλλά γίνεται κάτι τέτοιο; To 1976 o Daniel Marin, sales manager του Γάλλου αντιπροσώπου της Ferrari Charles Pozzi πήγε στο Γέρο και του ζήτησε την άδεια να τρέξει την 308 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ. Ο Ένζο απάντησε ότι ήδη οι ομάδες του Groupo εμπλέκονται εργοστασιακά στο πρωτάθλημα, στο κάτω-κάτω «κ. Marin είστε ελεύθερος άνθρωπος»! Το ‘78 με τη συνεργασία του οίκου Michelotto παρουσιάστηκε το πρωτότυπο αγωνιστικό και το όραμα του Pozzi έγινε πραγματικότητα . Η πρώτη νίκη ήρθε το 1979 στο Rally del Monza και ακολούθησαν πολλές ακόμη. Περισσότερα μπορείτε να βρείτε στο πολύ αναλυτικό site για την 308 GTB Gr.4 Rally: www.rallyferrari.com/history.htmlΠροσωπικά είχα παρακολουθήσει (από την τηλεόραση) την 308 στην υπερειδική της Αναβύσσου και μου είχε κάνει εντύπωση ότι, μια Ferrari, έτρεχε σε χωμάτινους αγώνες. Οπότε πέρσι το καλοκαίρι μου καρφώθηκε η ιδέα να φτιάξω αυτή την ασυνήθιστη Ferrari στην 1/24… Από τις διάφορες 308 που έτρεξαν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, επέλεξα αυτή που με τους J. C. Andruet – Biche στα πηδάλια, κέρδισε το Tour de France που διεξήχθη στις 6 με 8 Μαΐου το 1982 (τυχαία ημερομηνία... δεν νομίζω ). Αναπαλαιωμένες εκδόσεις, αγωνίζονται σήμερα σε διάφορα ιστορικά ράλλυ, αποτελώντας καλή πηγή πληροφόρησης για το μοντελιστή, μιας και οι αναφορές στις original είναι σχετικά λίγες. Μια ιδέα για το αυτοκίνητο μπορείτε να πάρετε στα ακόλουθα βίντεο. Το δεύτερο, μπήκε καθαρά για την ακουστική σας αγαλλίαση… www.youtube.com/watch?v=InKWSP8n7vEwww.youtube.com/watch?v=OnQc4lGdZkg&feature=relatedΕπιλογή του κιτ και εύρεση χαλκομανιών…Τα κιτ της 308 είναι αρκετά στην αγορά με πιο συνηθισμένο αυτό της Revell (πρώην Monogram) και τα εξ Ιαπωνίας Motorized κιτ της Marui και της Gunze. Το Revell έχει το πιο σωστό σχήμα αλλά το Gunze έχει λίγο καλύτερη λεπτομέρεια και δυνατότητα για ανοιγόμενες πόρτες. Το Marui έχει μέτρια λεπτομέρεια και φουσκωμένα φτερά εμπρός-πίσω και μπορεί να αποτελέσει καλή βάση για μια πρωτότυπη έκδοση πίστας. Στις σχετικές κατασκευές που έχω δει (2-3), οι συνάδελφοι μοντελιστές ξεκίνησαν από το κιτ της Revell, που είναι και το πιο απλό. Εγώ θέλοντας να το πάω λίγο παραπάνω το όλο θέμα και να μεγαλώσω τους μπελάδες μου, επέλεξα το κιτ Gunze. Επειδή το συγκεκριμένο κιτ είναι αρκετά σπάνιο, βρήκα ένα στο ebay το οποίο είχε βαμμένο αμάξωμα, το οποίο ξεβάφηκε αμέσως και έγιναν κάποιες δοκιμές εφαρμογών και κάποιες εργασίες στις πόρτες. Το κιτ περιέχει τα ακόλουθα, αλλά πραγματικά πολύ λίγα από τα κομμάτια του θα χρησιμοποιηθούν. Κάποια κομμάτια θα παρθούν από την Stratos της Italeri (αγοράστηκε από ebay για 5$!) και τη Celica της Tamiya (προσφορά του Παναγιώτη (natna) – Πάνο σε ευχαριστώ πολύ!), ενώ τα υπόλοιπα θα γίνουν scratch. Η εύρεση των χαλκομανιών , όμως ήταν μια πολύ πιο χρονοβόρα διαδικασία. Τελικά μέσω Ρωσίας, βρήκα ένα mail για έναν Ισπανό (πιάσε το αυγό και... ), ο οποίος έτυχε να έχει ένα τελευταίο σετ, το όποιο και τσίμπησα χωρίς δεύτερη σκέψη. Οι χαλκομανίες δεν είναι τέλειες, σίγουρα υπολείπονται σε ποιότητα των σημερινών, αλλά δεν φαίνονται και για πέταμα. Όλα τα κομμάτια του πάζλ ολοκληρώθηκαν το περασμένο φθινόπωρο (του '10!!!! ) και από τότε η 308 έκανε guest εμφανίσεις στο πάγκο εργασίας μου. Ελπίζω να σας αρέσει το θέμα… Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας. Να είστε όλοι καλά… Με φιλικούς-συναδελφικούς χαιρετισμούς…
|
|
|
Post by gtziaf on Feb 24, 2012 19:18:04 GMT 2
Η πιο σημαντική και χρονοβόρα εργασία για την μετατροπή, είναι η δημιουργία των φουσκωμένων φτερών για τους πίσω τροχούς… Αυτοί έχουν αρκετά περίεργο και πρωτότυπο σχήμα και κανένα από τα κιτ της αγοράς που διαθέτουν φουσκωμένα φτερά (να έψαξα όσο περισσότερα κιτ μπορούσα), δεν ταίριαζε οπότε έπρεπε να… ανασχηματίσω τους πίσω θόλους, από το μηδέν. Βασικός σύμμαχος o, ο εποξικός στόκος της Tamiya, με τον οποίο δημιουργήθηκαν δύο ισομήκη και ισόπαχα (όσο αυτό είναι δυνατό) τμήματα τα οποία εφαρμόστηκαν στους θόλους και στη συνέχεια διαμορφώθηκε το σχήμα των φτερών. Όταν έμεινα… ικανοποιημένος από το σχήμα τους τα άφησα να στεγνώσουν… Αλλά, εξαιτίας δικού μου λάθους στη μίξη των δύο συστατικών του στόκου (μάλλον - αν έχετε άλλη εξήγηση θα χαρώ να τη μάθω), το επιθυμητό στέγνωμα δεν έγινε ουσιαστικά ποτέ (ούτε μετά από περίπου 1-1,5 μήνα!!!). Πάνω στην απόγνωση μου, μου ήρθε η ιδέα να τα περιλούσω με κυανοακρυλική κόλλα για να πετρώσουν, πράγμα που έκανα. Ακόμη ένα μήνα μετά, βρήκα το θάρρος (ένας εγώ και ένας ο Τέλος Άγρας !) να ξεκινήσω το τρίψιμο. Το αποτέλεσμα ελέγχτηκε με το τοπικό αστάρωμα και στη συνέχεια στοκαρίστηκε και τρίφτηκε, διαδικασία που επαναλήφθηκε πολλές φορές. Τέλος δημιουργήθηκε το κόψιμο στα φτερά, στο ύψος του πλαϊνού σιριτιού του αμαξώματος και ομαλοποιήθηκε με το απαραίτητο τρίψιμο. Όταν έφτασα σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο (πάντα με την προσωπική μου αίσθηση) κόλλησα το κάλυμμα του κινητήρα. Ο ίδιος ο κινητήρας δίνεται μισός (το πάνω μέρος), οπότε δεν υπήρχε λόγος να μείνει ανοικτό το καπό. Στόχος είναι να ανοιχτούν οι γρίλιες του κινητήρα και να γίνουν εργασίες πάνω σε αυτόν, ώστε να φαίνεται μέρος του μέσα από τις γρίλιες (το ξέρω ότι ο Σταύρος δεν θα μείνει ικανοποιημένος, αλλά από το ολότελα…). Το κάλυμμα τώρα, μιλούσε άλλη γλώσσα με το αμάξωμα και δεν υπήρχε σύγκλιση απόψεων. Μετά από πολύ στοκάρισμα και επαναχάραξη της γράμμωσης στα σημεία που αυτό ανοίγει, έφτασα σε ένα αποδεκτό επίπεδο. Επίσης το κάλυμμα της αγωνιστικής, στο πάνω μέρος του, διαφέρει από αυτό της πολιτικής, οπότε έγιναν οι κατάλληλες μετατροπές. Δυστυχώς ξέχασα να βγάλω φώτο, μιας και τότε στην ουσία δεν ήξερα τι θα βγει στο τέλος. Παράλληλα ανοιχτήκαν οι τρύπες στις πλαϊνές εισαγωγές αέρα, που δινόταν κλειστές. Το σύνολο κάθισε πάνω στους τροχούς της Stratos, ώστε να πάρω(ουμε) μάτι για το τι θα βγει… Ουσιαστικά μέσα σε λίγες φώτο, είδατε εργασίες που κράτησαν, στην κυριολεξία, πολλούς μήνες, αλλά αυτή είναι η ομορφιά του μοντελισμού. Ελπίζω να σας αρέσει… Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας. Να είστε όλοι καλά… Με φιλικούς-συναδελφικούς χαιρετισμούς…
|
|
|
Post by gtziaf on Feb 24, 2012 19:20:10 GMT 2
Συνεχίζοντας την παρουσίαση των εργασιών που έχουν γίνει πάνω στο αμάξωμα, ώστε αυτό να μοιάσει με την αγωνιστική Gr.4. Για να είμαι ειλικρινής, δεν ξέρω πόσο ενδιαφέρουσες είναι οι φωτογραφίες ασταρωμένων μοντέλων, αλλά τα βήματα που ακολουθούν είναι απαραίτητα για να πάρετε μια ιδέα των εργασιών που απαιτούνται για αυτή τη μετατροπή. Θα προσπαθήσω να είμαι ολιγόλογος, ώστε να μην βαρεθείτε και θα αφήσω τις φωτογραφίες να σας πουν την ιστορία. Ένα σημαντικό λάθος του κιτ είναι το «τετράγωνο» εμπρός μέρος, το οποίο προσπάθησα να διορθώσω τρίβοντας (ξεκίνησα από ντουκόχαρτο 200 βαθμών). Επίσης ανοίχτηκε μια ακόμη οπή πίσω, για τις διπλές απολήξεις των εξατμίσεων. Η μέτρηση έγινε με την εξάτμιση από μια πολιτική Stratos, τα τελικά της οποίας θα φτιαχτούν από το μηδέν. Μπροστά αφαιρέθηκαν οι κούρμπες για τους υαλοκαθαριστήρες και ομαλοποιήθηκε το καπό (το οποίο στη αγωνιστική είναι ένα απλό φύλλο αλουμινίου και διαφέρει από την πολιτική). Σε αυτό το στάδιο ανοιχτήκαν τρύπες για τις ασφάλειες των καπό και την κεραία. Τέλος τροποποιήθηκε το κάτω μέρος του αμαξώματος, ώστε να μοιάζει με αυτό της αγωνιστικής. Το αστάρωμα, ανέδειξε αρκετά προβληματάκια στα στοκαρισμένα μέρη, τα οποία έπρεπε να διορθωθούν. Η κατάσταση στις πόρτες μετά τις απαραίτητες επεμβάσεις, είναι πολύ καλύτερη Το μοντέλο ξανατρίφτηκε και ξανα-ασταρώθηκε. Υπάρχουν ακόμη προβλήματα, αλλά σιγά-σιγά έχουμε μια καλή βάση ώστε να περαστεί το λευκό αστάρι και να ετοιμαστεί το αμάξωμα για βάψιμο. Ελπίζω να μην σας κούρασα… Στο επόμενο θα σας δείξω το βάψιμο και πλέον θα περάσουμε στις εργασίες που γίνονται το τώρα στο μοντέλο. Αυτές αφορούν τα σήματα και την μετατροπή του εσωτερικού. Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας. Να είστε όλοι καλά… Με φιλικούς-συναδελφικούς χαιρετισμούς…
|
|
|
Post by gtziaf on Feb 24, 2012 19:21:41 GMT 2
|
|
|
Post by gtziaf on Feb 24, 2012 19:23:27 GMT 2
|
|
|
Post by gtziaf on Feb 24, 2012 19:24:56 GMT 2
Η ώρα της τοποθέτησης των σημάτων στην 308 έφτασε. Η ίδια η διαδικασία έγινε πολύ – πολύ προσεκτικά καθώς τα σήματα ήταν – είναι πολύ ευαίσθητα. Χαρακτηριστικό είναι ότι η τοποθέτηση του χάρακα, επάνω τους… τα έγδαρε! Επίσης το φιλμ ήταν ενιαίο, οπότε έπρεπε να γίνει πολύ ακριβές κόψιμο, από το φύλλο της χαλκομανίας (το λογότυπο της pioneer ήταν πραγματικός εφιάλτης). Αρκετά σήματα μπήκαν και στις πόρτες. Κάποια από αυτά έπρεπε να μοιραστούν μεταξύ πόρτας και πλαϊνού αμαξώματος. Όπου χρειάστηκε κάτι τέτοιο, έγινε με προσεκτικό μέτρημα και κόψιμο. Τέλος κόπηκαν και κολλήθηκαν λωρίδες κόκκινης χαλκομανίες για το σιρίτι στο πλάι του αυτοκινήτου. Κάποια λαθάκια-αλλοιώσεις στα σήματα διορθώθηκαν με πινελάκι. Το αυτοκίνητο, πλέον, έχει πάρει μορφή αγωνιστικού… Το σχήμα του, σε συνδυασμό με τα αυτοκόλλητα των χορηγών, δίνει μια επιθετική εμφάνιση που συνδυάζεται με τις εμπνευσμένες γραμμές, του σχεδίου του Pininfarina και ανταμείβει για του 8 περίπου μήνες που χρειάστηκε για να φτάσει σε αυτό το σημείο. Ελπίζω να σας αρέσει… Θα ακολουθήσει το σφράγισμα των χαλκομανιών με 2-3 χέρια βερνίκι… Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας. Να είστε όλοι καλά… Με φιλικούς-συναδελφικούς χαιρετισμούς…
|
|
|
Post by gtziaf on Feb 24, 2012 19:26:52 GMT 2
Το καλοκαίρι φτάνει στο τέλος του και εκτός απροόπτου, κάθε κατεργάρης θα επιστρέψει στο πάγκο του… Ο δικός μου, εκτός των άλλων περιλαμβάνει και την, ξεχασμένη?, 308… Για να σας ζεστάνω λίγο, ορίστε δυο δουλίτσες – όχι τίποτα σοβαρό, που έκανα πάνω της, με κάποιες φώτο και χωρίς την γνωστή πολυλογία μου, που την έχω βαρεθεί και εγώ… Πρώτα ο καθρέπτης, που έγινε με βάση τους άθλιους του κιτ και απέκτησε βάση, από PE σετ για f16 της Eduard! To καθρεφτάκι του, δεν έχω αποφασίσει ακόμη πως θα το φτιάξω. Στη συνέχεια έπαιξα λίγο με τους έξτρα προβολείς. Η βάση τους είναι το κιτ της stratos (italeri), αλλά τα φωτιστικά αντικαταστάθηκαν με αυτά από το κιτ της celica του Πάνου, επειδή ήταν flat και χωρίς λεπτομέρεια. Τα φώτα της celica διαχωρίστηκαν μεταξύ τους, τριφτήκαν, βάφτηκαν με Polished aluminum και προσαρμόστηκαν στη προβολίερα της stratos. Η βάση τους έγινε από περισσεύματα από το pe set της jaguar LM (τι μου θυμίζεις τώρα ) και μπήκε ασφάλεια pe, η οποία θα αντικατασταθεί αν βρω μικρότερη. Αυτά τα ολίγα προς το παρόν, έτσι για να μην ξεχνάμε και το κύριο αυτοκινητιστικό κομμάτι του φόρουμ μας. Η συνέχεια, ελπίζω σύντομα… Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας. Να είστε όλοι καλά… Με φιλικούς-συναδελφικούς χαιρετισμούς…
|
|
|
Post by gtziaf on Feb 24, 2012 19:33:45 GMT 2
Επόμενη εργασία στο προσωπικό γεφύρι της Άρτας, που λέγεται 308, αφορά το γυάλισμα του παρμπρίζ…. Δεν είχα σκοπό να το δείξω, αλλά μιας και μου ζητήθηκε, σας το παρουσιάζω. Το διαφανές κομμάτι του κιτ, λόγω κακής συσκευασίας, είχε αρκετές γρατζουνιές και χαρακιές. Οπότε εφάρμοσα την τεχνική γυαλίσματος με τα micromesh και τα compound της Tamiya… Την τεχνική αυτή την χρησιμοποιούν κυρίως οι αεροπλανάδες για τον καθαρισμό των καλυπτρών, από την κεντρική γραμμή του καλουπιού αλλά είναι πολύ χρήσιμη γιατί πολλές φορές εμφανίζονται τζάμια, στα αυτοκίνητα με ανάλογα σημάδια, που θέλουν οπωσδήποτε καθάρισμα… Τα υλικά που χρησιμοποίησα φαίνονται στην πρώτη φώτο. Στη συνέχεια ξεκίνησα με Micromesh από 2400 βαθμούς (3η φώτο) και κατέληξα στους 12000 (4η φώτο). Εδώ δεν πρέπει να αγχωθείτε αν δείτε το τζάμι σας να θολώνει… Απλά συνεχίστε ακάθεκτοι την διαδικασία. Το αποτέλεσμα μετά το σχετικό γυάλισμα με τα compound (από coarse στο fine) φαίνεται στη τελευταία φώτο. Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας. Να είστε όλοι καλά… Με φιλικούς-συναδελφικούς χαιρετισμούς…
|
|
|
Post by gtziaf on Feb 24, 2012 19:35:39 GMT 2
Επιστρέφουμε με ένα αδιάφορο (βαρετό θα έλεγα ::glossa: update, για το πάτωμα της Ferrari μου. Το κιτ είναι όσο χρέπι χρειάζεται ;D, ώστε να έχει θήκη για μπαταρίες, διακόπτη για το μοτεράκι, τρύπα για το γρανάζι κίνησης, εγκοπή για να ανοιγοκλείνεις τα εμπρός φώτα και άλλα που δεν θυμάμαι πια!!!! Τα κενά καλύφτηκαν με φύλλα πλαστικού, ενώ κόπηκε και το πίσω μέρος για να αντικατασταθεί η ανάγλυφη εξάτμιση με κάτι πιο ρεαλιστικό… Τέλος, το πάτωμα ψεκάστηκε με jet black της Zero… Έχει πολύ δουλειά ακόμη, αλλά κάναμε μια αρχή με την πάρτι του..
Ελπίζω να μην σας ξενέρωσα με τις εργασίες του πατώματος, αλλά αφού τράβηξα τα πάνδεινα, είπα να το δείξω…, έτσι για να συμπάσχετε μαζί μου. Η συνέχεια αφορά το εσωτερικό, που περιλαμβάνει πολύυυυυ σφάξιμο. Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας. Να είστε όλοι καλά… Με φιλικούς-συναδελφικούς χαιρετισμούς...
|
|
|
Post by gtziaf on Feb 24, 2012 19:38:27 GMT 2
|
|
|
Post by gtziaf on Feb 24, 2012 20:11:34 GMT 2
|
|
|
Post by gtziaf on Feb 24, 2012 23:43:49 GMT 2
Στοίχειωνε το πάγκο μου για πάνω από ενάμιση χρόνο... Εξάντλησε την υπομονή πολλάκις... Με έφτυσε κατάμουτρα, όταν o Roman αποφάσισε να κάνει transkit για την πάρτι της, ενώ τη δούλευα ήδη ένα χρόνο... Τέσταρε τα νεύρα μου, με τα σήματα και το βερνίκι να διαλύονται εναλλάξ. Αποτελούσε δηλαδή, την μοντελιστική μου Νέμεση για πολύ καιρό... Αλλά δεν είμαι από αυτούς που τα παρατάνε..., και με εξπρές διαδικασίες, αποφάσισα να την ολοκληρώσω (σε αυτό το σημείο, πρέπει να επισημάνω ότι δεν έδωσα σημασία σε κάποιες λεπτομέρειες, που συνήθως προσέχω, καθώς η ψυχική μου υγεία δεν επέτρεπε κάτι παραπάνω ), αμέσως μετά την Καλιφόρνια... Το έπραξα και σας την παρουσιάζω : Επειδή ήθελα να το τραβήξω και άλλο το σκοινί και γιατί το είχα υποσχεθεί, πιωμένος , στον Γιάννη από την Κρήτη, αποφάσισα να τη λερώσω... Εντάξει δεν είναι το φόρτε μου, το αντίθετο θα έλεγα , αλλά το προσπάθησα... Η βάση ανήκει στο ίδιο κόνσεπτ Για μένα, όπως ίσως καταλάβατε, δεν είναι ένα ακόμη μοντέλο άπω τα αρκετά που έχω ολοκληρώσει τα τελευταία δύο χρόνια. Σημαίνει διάφορα πράγματα και προπαντός μου θυμίζει τα πολλά μαθήματα που πήρα από την κατασκευή της. Εδώ θέλω να ευχαριστήσω τον Σταύρο, τον Χρήστο και τον Νάκη για τους λασπωτήρες, τον Παναγιώτη (natna) για το κιτ της celica και όλους εσάς, που με έχετε ανεχτεί να γκρινιάζω για την πορεία της κατασκευής της.... σε κάποια συνομιλίας μας Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας. Να είστε όλοι καλά… Με φιλικούς-συναδελφικούς χαιρετισμούς…
|
|
dmoshid
Kart Driver
Δημητρης
|
Post by dmoshid on Feb 25, 2012 0:34:33 GMT 2
Φερραρι λασπωμένη!!! Αυτό και αν είναι ενδιαφέρον!!!! Παρόλα αυτά το λέρωμα νομιζω οτι ήθελε το κάτι τις του ακόμα!!! : :
|
|
georgenc
GP3 Driver
Γιώργος
|
Post by georgenc on Feb 25, 2012 14:46:20 GMT 2
Απίστευτη κατασκευή!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! : : : : : : : : : : : : Εγω αν ήμουν στην θέση σου δεν θα την λέρωνα....Μ'αρεσε πιο πολύ γυαλισμένη. Αλλά περι ορέξεως... Μια μικρή επισύμανση...(αν γίνεται τώρα) το παμπρίζ να το κάνεις σαν να έχουν δουλέψει οι γυαλοκαθαριστήρες και να έχουν διώξει την λασπη-σκόνη για να φαίνεται πιο ρεαλιστικό....
|
|
|
Post by nektarios on Feb 26, 2012 12:31:19 GMT 2
Εξαιρετική δουλειά!!! : : : : : : Το οτι είσαι επιμελής και υπομονετικός άνθρωπος το ξέρουμε, ωστόσο με κάθε νέα δουλειά σου επεκτείνεις όλο και περισσότερο τα όρια!! Από όλες τις ομορφιές που θαυμάσαμε, μου άρεσε πιο πολύ το - ουσιαστικά εκ του μηδενός - ταμπλώ! Επίσης, η παρουσίαση της επιπονης διαδικασίας για την κατασκευή των "φουσκωμένων" φτερών ήταν αρκούντως πειστική ώστε να διαλύσει τις αβάσιμες σκέψεις μου περί αντίστοιχης τροποποίησης στο αγωνιστικό Accord...
|
|
|
Post by Chris Fragkoulis on Feb 26, 2012 18:23:46 GMT 2
Γιωργο χαιρομαι πολυ που βλεπω τελειωμενη αυτη τη Ferrari!! Σε βασανισε αρκετα αλλα σε δικαιωνει σε καθε λεπτομερια της!! Η υπομονη κ η επιμονη σου ειναι υποδειγματικη κ αξια συγχαρητηριων : : : :
|
|