|
Post by ViL27 on Jan 25, 2021 11:08:15 GMT 2
Η BMW gr.5 ειναι σιγουρα το αμαξι που περιμενω εγω,με την 500 SLC να ειναι μια ακομα ευχαριστη προσθηκη!Καλημερα
|
|
|
Post by Φάνης on Jan 25, 2021 13:42:45 GMT 2
Κρίμα που δεν βγάζει και την Bugatti σε 1:12! Η MP4/2C τι έλεγε σαν κιτ της Protar Γιώργο; Η Cagiva θα πάει καλά πιστεύω!
|
|
|
Post by czt on Jan 25, 2021 18:32:49 GMT 2
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 25, 2021 22:54:34 GMT 2
Η MP4/2C τι έλεγε σαν κιτ της Protar Γιώργο; Φάνη δεν ξέρω από πρώτο χέρι. Ενώ όλα τα υπόλοιπα προτάρ F1 στην κλίμακα πέρασαν από τα χέρια μου κάποια στιγμή (είστε στον πάγκο είτε στο στοκ), αυτό όχι. Θεωρώ πως είναι εξαιρετική βάση για βελτιώσεις, καθώς είναι το πιο πολύπλοκο ως μονοθέσιο, από τα υπόλοιπα. Είμαι σε σκέψεις, για την απόκτηση του. Θα χρειαστούν πολύ περισσότερα από αφτερμαρκετ, από μια 312Τ3 ή την 179 π.χ. και το κόστος + χρόνος με προβληματίζει. Θα το δούμε όμως.
|
|
|
Post by Φάνης on Jan 26, 2021 7:52:51 GMT 2
Ευχαριστώ Γιώργο! Θα το δούμε και από τα sprues όταν κυκλοφορήσει. Μακάρι να υπάρξει επανέκδοση και της T3 (αν θα πάρει την άδεια από Ferrari)! Θα ήταν επίσης πολύ καλά νέα! Παρεμπιπτόντως, θυμάμαι παλιά που είχα δει μια κατασκευή της Τ3 από το κιτ της Protar, σε συνδυασμό αρκετών κομματιών από τις T και T4 της Τamiya (το γνωστό kitbashing). Καλημέρα!
|
|
|
Post by alex78 on Jan 26, 2021 14:10:18 GMT 2
Δύο - τρία σημεία που μου κέντρισαν το ενδιαφέρον...
* Ο κατάλογος της εταιρείας δέκα χρόνια πριν (2011), που έχω και στην διάθεση μου, περιείχε....148 σελίδες με κάθε λογής προιόντα και υπηρεσίες !!
* Μπράβο σε όλες τις φορτηγατζίδικες εταιρείες (Scania, Iveco, Daf, Volvo, Man, Peterbild, Mercedes, Freightliner) που έχουν συνάψει (κατά καιρούς) συμφωνία με την Italeri και μπορούμε όλοι εμείς να τα αποκτήσουμε υπο κλίμακα.
* Εκτός της MP4/2C και των ρετρώ ''9αριών'', θα ήθελα να δώ και την ''190Ε'' που αποτέλεσε για πολλά χρόνια οικογενειακό αμάξι και το έχω ακόμα στην καρδιά μου.
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 30, 2021 12:32:20 GMT 2
|
|
|
Post by Φάνης on Jan 31, 2021 8:39:38 GMT 2
Σχετικά με την προηγούμενη συζήτηση για την επερχόμενη επανέκδοση της MP4/2C από την Italeri, το παρακάτω το διάβασα (το παραθέτω σε αγγλική μετάφραση), σε συζήτηση σε Ιταλικό μοντελιστικό forum, για κάποια κιτ της Protar (άρα και για τις επανεκδόσεις της Italeri), και μου φάνηκε ενδιαφέρον - δεν το γνώριζα - οπότε το μοιράζομαι μαζί σας: «..... The engineering of the Alfa Romeo 179 is excellent, at the Tamiya level, as this kit, together with the Ferrari 126 C2 and the McLaren MP4/2, were handled by the former head designer of Tamiya, Mr. Okabi who, having decided to come and live in Italy, he worked for several years at Protar....... It is curious that when he arrived in Italy and went to Protar to get hired, Provini believed he was facing a "spy" sent by Tamiya to check on him and, only after several insistences from Okabi, did he decide to hire him as a designer. According to an article by the British journalist Adam Cooper, which appeared in Autosport magazine on November 18, 1993, he remained working for Protar for 10 years!» Καλημέρα!
|
|
|
Post by alex78 on Jan 31, 2021 12:45:03 GMT 2
Ενδιαφέρον Φάνη. Ίσως έτσι να λύνονται και κάποιες απορίες μας σχετικά με την κατά καιρούς συνεργασία των 2 εταιρειών, αφού δείχνει να τους συνδέουν μακροχρόνιοι δεσμοί.
|
|
|
Post by alex78 on Mar 7, 2021 14:56:36 GMT 2
Cagiva Elephant 850 Paris-Dakar 1987 1/9
|
|
|
Post by alex78 on Apr 8, 2021 16:15:02 GMT 2
Land Cruiser με μαλακή και σκληρή οροφή από την Italeri στην 1/24 φυσικά.
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 9, 2021 19:49:29 GMT 2
|
|
|
Post by konstantinf on Apr 10, 2021 5:57:51 GMT 2
Άντε, με το καλό στα ράφια μας και μετά στους πάγκους μας!
|
|
|
Post by mikys2019 on Apr 10, 2021 9:36:50 GMT 2
Καλημερα πολυ ευχαριστα νεα ....μπραβο . Γιωργο απο οτι βλεπω στην πρωτη κ εβδομη φωτο που ανεβασες μονο καπω κ πορτ παγκαζ ανοιγουν μονο .
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 11, 2021 9:03:39 GMT 2
Γιωργο απο οτι βλεπω στην πρωτη κ εβδομη φωτο που ανεβασες μονο καπω κ πορτ παγκαζ ανοιγουν μονο . Ακριβώς Μιχάλη, για αυτό έθεσα το θέμα, αφού στο CAD δεν μας δείχνουν τις πόρτες ανοιχτές ή ανοιγόμενες. Πιθανόν να το κάνουν στο μέλλον ή απλά οι πόρτες να μην ανοίγουν. Αυτό που παρατήρησα είναι η διαφορά πάχους στο panel line της εμπρός πόρτας (στο σχέδιο μπορείς να δεις τη σύγκρισή μεταξύ εμπρός - κόκκινα βέλη και πίσω - κίτρινα βέλη). Το τι σημαίνει αυτό, δεν μπορούμε να το ξέρουμε. Μπορεί απλά να δίνεται σε ξεχωριστό κομμάτι χωρίς τον μηχανισμό. Όπως και να έχει το νερό μπήκε στο αυλάκι. Τα υπόλοιπα θα τα μάθουμε στην πορεία... Καλημέρα
|
|
|
Post by Φάνης on Apr 11, 2021 9:43:10 GMT 2
Πράγματι πολύ όμορφη η λεπτομέρεια. Σίγουρα ένα κιτ το οποίο θα ξεπουλήσει πιστεύω! Εικάζω ότι οι πόρτες θα είναι κλειστές (δεν θα έχουν μηχανισμό) αλλιώς δεν νομίζω να μην τις έδειχνε ανοικτές όπως μας έδειξε με καπό και πορτμπαγκάζ! Μακάρι να κάνω λάθος! Καλημέρα!
|
|