|
Post by nektarios on Oct 17, 2024 18:21:31 GMT 2
Χαίρετε, άπαντες! Πρώτη εργασία στη νέα κατασκευή ήταν η τροποποίηση των πρόσθιων φαναριών, καθώς η «κανονική» Daytona είχε στρογγυλά και pop up φώτα, ενώ η ρεπλίκα τής σειράς είχε παραλληλόγραμμα και σταθερά. Ευτυχώς το κιτ έδινε 2 σετ φώτων, εκ των οποίων το ένα ήταν σταθερά (αλλά στρογγυλά), οπότε χρησιμοποιήθηκαν ως βάση. Μετά φυσικά ανέλαβε το κοπίδι… Η τοποθέτηση των φώτων (που θα είναι ιδιοκατασκευασμένα, αφού αυτά που βλέπετε στη φωτογραφία είναι μόνο 2…) θα γίνει κατά την ολοκλήρωση της κατασκευής. Στη συνέχεια έγιναν μερικές μικρές βελτιώσεις στο καπώ (που εφάρμοζε άψογα), και συγκεκριμένα : α) προστέθηκαν 2 μαγνητάκια και αντίστοιχες μεταλλικές επιφάνειες ώστε να ασφαλίζει όταν είναι κλειστό, και β) αντικαταστάθηκαν οι υποδομές συγκράτησης των μεντεσέδων του καπώ με μεταλλικές λωρίδες, επειδή η στήριξή τους στο σκάφος είχε επηρεαστεί από την τροποποίηση των φώτων. Και μετά έγιναν μερικές εργασίες στο εσωτερικό: Κατασκευάστηκαν σκιάδια, καθώς αυτά που έδινε το κιτ - ενσωματωμένα στο παρμπρίζ - ήταν στην πραγματικότητα ανύπαρκτα. Ήταν η μοναδική ουσιαστική έλλειψη του κιτ, που κατά τα άλλα είναι εξαιρετικό. Βελτιώθηκε η στήριξη της κουκούλας (από ελαστικό πλαστικό εξαιρετικής ποιότητας, άλλο ένα θετικό στοιχείο τού κιτ) στο σκάφος, όταν αυτή είναι μαζεμένη. Ένα μέρος τού εσωτερικού θα επενδυθεί με μοκέτα. Για τον λόγο αυτό δημιουργήθηκε «μοκέτα» από βαμμένο με αερογράφο - με το ίδιο χρώμα τού πατώματος - βελουτέ χαρτί, που θα κολληθεί με κόλλα. Δημιουργήθηκε ένα τηλέφωνο, που υπήρχε στο όχημα της σειράς. Τέλος, έγιναν σχεδόν όλα τα βαψίματα του εσωτερικού. Ευχαριστώ πολύ όλους για τον χρόνο και την προσοχή σας!
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 17, 2024 20:36:15 GMT 2
Δυνατή ενημέρωση, ναι. Όλα οργανωμένα με σχέδιο. Καλή συνέχεια
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Oct 17, 2024 22:47:59 GMT 2
Nek σε φουλ δράση. Πολύ μας αρέσει.
Καλή συνέχεια φίλε
|
|
vagelis207
GP3 Driver
Βαγγελης Κοντοδημος
|
Post by vagelis207 on Oct 18, 2024 14:24:18 GMT 2
Μπήκες πολύ δυνατά στο θέμα Νεκτάριε! Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by ViL27 on Oct 18, 2024 18:50:37 GMT 2
Μετά το Simba,όλα τα άλλα είναι παιχνιδάκι😁Ωραίες δουλειτσες Νεκτάριε!
|
|
|
Post by nektarios on Oct 18, 2024 23:27:24 GMT 2
Αγαπητοί μου Γιώργο, Αγάπιε, Βαγγέλη και Σπύρο, σας ευχαριστώ πολύ για τα θετικά σχόλια! Σπύρο, άστα, έχω γίνει σαν το ανέκδοτο με τους φυλακισμένους! Ό,τι είναι λιγότερο απαιτητικό από το Simba, φαντάζει εύκολο, αν και συνήθως δεν είναι...
|
|
|
Post by nasosampa on Oct 20, 2024 6:52:45 GMT 2
Νεκτάριε δυνατή και γεμάτη ιδέες ενημέρωση! Μου άρεσε πολύ αυτή με το βελουτέ χαρτί και το βάψιμο!
|
|
|
Post by nektarios on Oct 20, 2024 17:18:10 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ, φίλε! Η "ορθόδοξη" διαδικασία για τη μοκέτα θα ήταν ή φλόκινγκ ή αυτοκόλλητη μοντελιστική μοκέτα, αλλά πότε εγώ χρησιμοποίησα μια νορμάλ διαδικασία για ο,τιδήποτε;
|
|
|
Post by nikostheo on Oct 28, 2024 20:00:00 GMT 2
Καλή συνέχεια Νεκτάριε και χρονιά πολλά ενδιαφέρον build και ανυπομονώ να το δω τελειωμένο, να πω ότι όσην ώρα διάβαζα το wip στα αυτιά μου ηχούσε η εισαγωγή του in the air tonight και άκουγα τον Philip Michael Thomas να τσεκάρει το κοντόκανο!
|
|
Antonis
F3 Driver
Αντώνης
|
Post by Antonis on Oct 29, 2024 9:22:32 GMT 2
Οι βελτιώσεις - προσθήκες είναι τρομερές! Νεκτάριε δεν παίζεσαι! Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by alex78 on Oct 29, 2024 20:16:32 GMT 2
Άν είχες μια δύσκολη μέρα και ψάχνεις κάτι καταπραυντικό για να επανέλθεις στα συγκαλά σου, μπές ScW και μελέτησε ένα update του Νεκτάριου, επανέρχεσαι κατευθείαν σε επίπεδα ''φρεσκαδούρας''. μιλάμε για το ελιξήριο της ζωής ένα πράγμα.....
Όλα σοφά μελετημένα με χειρουργική ακρίβεια καμωμένα, καλή συνέχεια φίλε.
|
|
|
Post by nektarios on Oct 30, 2024 9:14:40 GMT 2
Αγαπητοί φίλοι, σας ευχαριστώ πολύ όλου για τα τόσο επαινετικά σχόλιά σας!
Νίκο, πραγματικά ήταν μια εμβληματική σειρά, πολύ προχωρημένη για την εποχή της, που ανέδειξε ηθοποιούς, μουσικά συγκροτήματα και αυτοκίνητα, επηρέασε την ενδυματολογική μόδα, έκανε γνωστή στον πολύ κόσμο την ηλεκτρονική μουσική, και πολλά άλλα...
Αντώνη, χαίρομαι που σου άρεσαν οι πατέντες μου, αν και θεωρώ οτι δεν έφτιαξα κάτι περίπλοκο ή παράξενο.
Αλέξη, μόλις έλυσες ένα μυστήριο: για ποιο λόγο κάθε φορά που με βλέπει ο Αγάπιος λέει οτι του φαίνομαι όλο και νεότερος! 😄 Τελικά οφείλεται στα χαλαρωτικά updates μου, που αποτελούν ένα πρωτότυπο μείγμα από παράξενη θεματολογία, ανορθόδοξες πρακτικές και άφθονη φλυαρία. 😉
Να είστε όλοι καλά! Στην επόμενη ενημέρωση θα αρχίσει η συναρμολόγηση των 134 κομματιών.
|
|
minas
Kart Driver
|
Post by minas on Oct 30, 2024 20:58:08 GMT 2
Καλησπέρα Νεκτάριε και καλή επιτυχία στο project σου, ήδη είδα ότι άρχισαν οι αλλαγές και οι προσθήκες καθώς αυτό το kit με αυτήν την θεματολογία είχα κάνει κι εγώ πριν 2-3 χρόνια (αν ανατρέξεις σε προηγούμενες δημοσιεύσεις μου) και ξέρω πως είναι λίγο εως πολύ προβληματικό στις εφαρμογές του.
Εάν θελήσεις οποιαδήποτε συμβουλή σχετικά με το kit ή με λεπτομέρειες για το αυτοκίνητο της σειράς μπορείς να με ρωτήσεις (ειδικά στην σειρά και σε αυτό το αυτοκίνητο έχω εντρυφήσει αρκετά μπορώ να πω )
Τώρα για το Miami Vice τί να πούμε, όταν μιλάμε για 80s σε όλους μας έρχεται στο μυαλό παστέλ μπλουζάκια με Armani σακάκια, τους Don Johnson & Philip Michael Thomas να κινούνται στο νυχτερινό Miami με την Daytona και στο background η κομματάρα του Phil Collins, "In the Air Tonight"......
Καλό βράδυ και καλή επιτυχία στο project σου
|
|
|
Post by nektarios on Oct 30, 2024 23:42:15 GMT 2
Και φυσικά από την αναπόληση στο "Miami Vice" δεν μπορεί να απουσιάζει ο Elvis, το πιο... ιδιαίτερο ζώο συντροφιάς τής κινηματογραφικής Ιστορίας! (Για όσους τυχόν δεν το γνωρίζουν, ο Elvis ήταν αλιγάτορας...). Ευχαριστώ πολύ φίλε για την προθυμία σου να βοηθήσεις! Η αλήθεια είναι οτι έχω κάνει κι εγώ αρκετή έρευνα σχετικά με την Daytona, και στα "ευρήματα" συμπεριλαμβάνονται και αρκετές δεκάδες print screens από τη σειρά. Σχετικά τέλος με τις μετατροπές, αποφάσισα να κάνω έναν συμβιβασμό μεταξύ της πραγματικής Daytona και της ρεπλίκας. Από την Daytona διατηρείται αυτούσιο το εσωτερικό (το οποίο ούτως ή άλλως δεν φαίνεται σχεδόν σε κανένα σημείο της σειράς, σίγουρα όμως δεν είχε σχέση με το πραγματικό, ούτε στα εσωτερικά των θυρών ούτε στην κεντρική κονσόλα ούτε στο ταμπλώ, που μάλλον όλα διατηρήθηκαν από την Corvette που μετασκευάστηκε), τα τρίγωνα παράθυρα εκατέρωθεν του παρμπρίζ, το πρόσθιο σήμα παραμένει ανάμεσα στα φώτα (ενώ στη ρεπλίκα είχε μετακινηθεί πιο πάνω, στη λωρίδα μεταξύ φώτων και καπώ), το νίκελ περίγραμμα του παρμπρίζ, και ίσως και τα ταμπελάκια με το λογότυπο του Pininfarina. Από την ρεπλίκα θα προέρχονται τα τροποποιημένα πρόσθια φώτα (την προεργασία την είδατε ήδη), οι εξωτερικοί καθρέπτες (τετράγωνοι αντί των αρχικών στρόγγυλων) και τα εξωτερικά χερούλια των θυρών. Επιπλέον, θα προστεθεί και το τηλέφωνο, που επίσης είδατε.
|
|
|
Post by konstantinf on Nov 2, 2024 11:01:11 GMT 2
Αχ, αυτέ οι πατέντες Νεκτάριε... Πάντα θα υπάρχει και μια έκπληξη... Ωστόσο, δεν μου κολλάει πολύ το σπιράλ καλώδια σε σχέση με το τηλέφωνο (μεγαλύτερη διάμετρος απ' όσο πρέπει). Δοκίμασε αν έχεις ελατηριάκι 1 χιλιοστού διαμέτρου, που θα το λασκάρεις λίγο και θα το βάψεις μαύρο. Κατά τα άλλα, πολλές ωραίες ιδέες. Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by nektarios on Nov 5, 2024 23:21:46 GMT 2
Κωνσταντίνε, ευχαριστώ για το σχόλιο! Το καλώδιο ούτε εμένα μου άρεσε, οπότε ήδη κατασκευάστηκε άλλο, μικρότερης διαμέτρου. Καλό βράδυ!
|
|