|
Post by gtziaf on Oct 6, 2024 13:37:22 GMT 2
Λόγω του μικρού περιθωρίου εκεί που πρέπει να τρυπήσω στο ψευτοκάπακο, χρειάζομαι πρώτα μικρότερο τρυπάνι από 0,5mm ώστε να κάνω μια τρύπα μεγέθους 0,2mm με 0,3mm για οδηγό που θα μου κρατήσει το κέντρο. Είδα πως υπάρχουν στο εξωτερικό τρυπάνια tungsten μέχρι και 0,1mm. Τα έχει εντοπίσει μήπως κάποιος στην Ελλάδα, έχετε να προτείνετε κάποιο μαγαζί; Μπορείς απλά να χρησιμοποιήσεις μια καρφίτσα ή ακόμη καλύτερα βελόνα, καρφωμένη στον X-Acto για να κάνεις την πονταρισιά για το τρύπημα. Επίσης, οι βελόνες από σύριγγα είναι πολύ καλές για αυτή την δουλειά.
|
|
|
Post by konstantinf on Oct 6, 2024 16:56:19 GMT 2
Στην ερώτησή σου για τρυπανάκια Νάσο, δες στο Super Hobby, εδώ: www.super-hobby.gr/products/Precision-HSS-Drill-Bits-0-3-mm-10-pcs.html. Κατά τα άλλα, ωραίο φαίνεται το αποτέλεσμα, ΑΛΛΑ οι βίδες στο 1:1 δείχνουν χωστές. Οπότε κάνεις μια διαμπερή τρύπα 0.3 mm για τον μίσχο, "ξυρίζεις" σύρριζα την χυτευτή κεφαλή και σκάβεις το μισό του πάχους του πλαστικού στην διάμετρο της κεφαλής της βίδας +0,2 mm. Αυτά επειδή είπες για βίτσιο... Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by nasosampa on Oct 7, 2024 16:36:30 GMT 2
gtziaf Με καρφίτσα προσπάθησα με γυμνό χέρι, βέβαια με το x-acto νομίζω θα γίνει δουλίτσα, ευχαριστώ για τη συμβουλή! konstantinf Για την 1/24 μίλαγα έτσι... χαχα Αυτό που σχολίασες με το ύψος στις βίδες, θα το ψάξω και σε άλλες φωτογραφίες αναφοράς και θα κινηθώ αντίστοιχα. Σ' ευχαριστώ για την παρέμβαση! Υ.Σ. Τρυπανάκια βρήκα τελικά.
|
|
|
Post by nikostheo on Oct 28, 2024 19:39:07 GMT 2
Σήμερα αξιώθηκα να ανοίξω τα κουτιά που τόσο καιρό είχα παραμελήσει και να κάνω τις πρώτες μου δοκιμές με ρητίνη. Για αρχή, μου φάνηκε μια ιδιαίτερα άβολη διαδικασία, ειδικά η μυρωδιά και το καθάρισμα στο τέλος. Βλέπω σχετικά σύντομα να δημιουργώ 3d printing booth για να αποφύγω τις μυρωδιές και τον κίνδυνο. Επί του αποτελέσματος τώρα... Έγινε εκτύπωση για βίδες allen σε διάφορα μεγέθη από 0,35mm έως 1,00mm για να δω την πιστότητα μεταφοράς διαστάσεων μεταξύ slicer και 3d printer. Τελικά δε πήγε τόσο άσχημα όσο θα περίμενα για πρώτη φορά: Προβληματισμοί-Συμβουλές: i. Τελικά, επειδή είναι αρκετά μικρό το μέγεθος της εκτύπωσης, υπάρχει σοβαρή απόκλιση στο τελικό μέγεθος σε σχέση με αυτό που έχω επιλέξει στο slicer και φοβάμαι μήπως αυτό σημαίνει και ανομοιόμορφο αποτέλεσμα στα τεμάχια της μαζικής εκτύπωσης. Μήπως αφορά το υλικό που απομακρύνετε στο wash; Έχει μήπως κάποιος άποψη σχετικά; ii. Λόγω του μικρού περιθωρίου εκεί που πρέπει να τρυπήσω στο ψευτοκάπακο, χρειάζομαι πρώτα μικρότερο τρυπάνι από 0,5mm ώστε να κάνω μια τρύπα μεγέθους 0,2mm με 0,3mm για οδηγό που θα μου κρατήσει το κέντρο. Είδα πως υπάρχουν στο εξωτερικό τρυπάνια tungsten μέχρι και 0,1mm. Τα έχει εντοπίσει μήπως κάποιος στην Ελλάδα, έχετε να προτείνετε κάποιο μαγαζί; Νάσο καλησπέρα και χρόνια πολλά! Ασχολούμαι αρκετά ενεργά με το 3D printing γύρω στα 2 χρόνια. Θα προσπαθήσω να σε βοηθήσω όπως μπορώ, πριν ξεκινήσεις να εκτυπώνεις τα πράγματα που θες πρέπει να ρυθμίσεις το μηχάνημα να βγάζει το αποτέλεσμα που του ζητάς. Παρακάτω θα παραθέσω ένα πολύ εκτενή οδηγό όπου εξηγεί κάθε ρύθμιση και πώς θα βρεις τις δικές σου, το κάθε μηχάνημα αν και ίδιο είναι διαφορετικό, όπως επίσης το περιβάλλον, το υλικό, ο slicer, ακόμα και η version αυτού. Γενικά θέλει πολύ ψάξιμο αλλά όταν επιτέλους βρεις και κατασταλάξεις με τις ρυθμίσεις σου τότε τα πράγματα θα γίνουν πολύ απλά. Σχετικά τώρα με το θέμα της διαδικασίας μετά την εκτύπωση. Δώσε χρόνο, θα καταναλώσεις πολύ χαρτί κουζίνας και γάντια αλλά μόνο έτσι θα βρεις τα ¨πατήματα¨ σου. Πάρε ένα μπολ η ένα silicone mat οπού θα είναι ΜΟΝΟ για να αφαιρέσεις την εκτύπωση να καθαρίσεις τον εξοπλισμό σου κλπ, εγώ έχω ένα καπάκι από μακρόστενο μπολ το οποίο είναι αρκετά μεγάλο ώστε να χωράει το bed στο πλάι-όρθιο την εκτύπωση μου και την σπάτουλα αφαίρεσης, βάζω λίγο χαρτί από κάτω και θέλει ελάχιστο καθάρισμα. Επίσης το καλό της Ελλάδας είναι ότι έχουμε μπλε οινόπνευμα που κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά για το καθάρισμα εξοπλισμού, στο Wash and Cure θα βάλεις φυσικά IPA(ισοπροπυλική αλκοόλη). Αφού καθαρίσεις στο Wash and Cure θα ξεπλένεις με ζεστό νερό (από βρύση όχι βραστήρα). Το ζεστό νερό βοηθάει να αφαιρεθούν τα supports χωρίς να γεμίσει πληγές το κομμάτι που εκτυπώσαμε. Ύστερα αφήνεις να στεγνώσουν σε σκιερό μέρος (σημαντικό αυτό και εύκολα το παραλείπει κάνεις) ή στεγνωνουμε με -κρυο- αέρα. Αγόρασε ένα σκουιτζι απο το γνωστό παιχνιδομαγαζο που πλεον πουλάει τα πάντα μικρό ωστε να καθαριζεις το FEP και να μην το γρατζουνάς. Αυτό με το ξέπλυμα που λες και το υλικό δεν ισχύει αλλά έχουν σημασία οι ρυθμίσεις και θα το δεις στα τεστ σου. Δεν μου έρχεται κάτι άλλο αυτή την στιγμή αν σκεφτώ θα συμπληρώσω! Ελπίζω να σε βοήθησα!
|
|