|
Post by Sakis on May 15, 2024 13:41:04 GMT 2
Αρχικός στόχος ήταν η αγορά της 499 που κέρδισε το Le Mans του 2023 όμως η ημερομηνία διαθεσιμότητας μετακινήθηκε στις 30 Μαΐου οπότε κατέστη απαγορευτική η αγορά αν συμπεριληφθεί και ο χρόνος αποστολής. Κρίμα, και θα χαιρόταν και ο admin... Οπότε επιστρέφουμε στο κιτ που ήταν να συμμετάσχει πέρυσι και δεν είναι άλλο από το Toyota GT One TS020. Πανέμορφος Ιάπωνας, iconic συμμετοχή και πολυαγαπημένο όχημα στο Gran Turismo από τις απαρχές του. Συμμετείχε το 1999, ξεκίνησε στις 2 πρώτες θέσεις, πρωτοστάτησε στο πλάνο της επικής κωλοτούμπας (κυριολεκτικής και όχι πολιτικής) της Mercedes που έμεινε στην ιστορία. Στις 22:30 το ένα έσκασε στις μπαριέρες με τον Martin Brundle στο τιμόνι, στις 03:10 το δεύτερο είχε επίσης έξοδο και τρομακτικό ατύχημα στην προσπάθεια προσπέρασης μιας Porsche με τον Thierry Boutsen στο τιμόνι, ο οποίος τραυματίστηκε στη μέση, τερματίζοντας την αγωνιστική καριέρα του, ενώ το τρίτο έπαθε λάστιχο κοντά στη λήξη, κυνηγώντας τη νίκη από τη BMW με τον Ukyo Katayama στο τιμόνι. Ας ελπίσουμε ότι οι ατυχίες θα παραμείνουν στο 1:1 και δεν θα περάσουν στο 1:24. Καλό μοντελάρισμα σε όλους!
|
|
|
Post by kadettoulas on May 17, 2024 13:04:22 GMT 2
Καλησπερα σας και απο εμένα. Θα συμμετεχω κι εγω στο group build ενα απο τα αγαπημένα μου οχήματα LeMans, το Toyota GT-One TS020 Θα κανω μια πιο εκτενη παρουσιαση τις επομενες ημέρες. Καλα build σε όλους!
|
|
nicnz
Kart Driver
|
Post by nicnz on May 18, 2024 22:46:24 GMT 2
First time posting!. This will be my build for competition
|
|
|
Post by gtziaf on May 20, 2024 9:08:48 GMT 2
Ωραίες επιλογές. Καλή αρχή σε όλους. Καλημέρα
|
|
|
Post by ViL27 on May 20, 2024 17:49:02 GMT 2
Η Toyota 88c ήταν το όχημα που χρησιμοποίησε η Toyota για το 1988 στο WSPC και κατ επέκταση στο Le Mans,στο ένδοξο Group C που μεσουρανούσε στα 80s μέχρι η ομοσπονδία αποφασίσει να το καταστρέψει στα 90s για χάρη της F1. Η 87c της προηγούμενης χρονιάς ήταν ένα βήμα μπροστά για την Toyota,η οποία σταδιακά γινόταν ανταγωνιστική μετά την είσοδο της στο θεσμό το 1985. Η 88c της κατασκευής μου,δυστυχώς για την Toyota,ήταν ένα πισογυρισμα για τους Ιάπωνες κάνοντας μια κακή χρονιά.Αυτο επιστεγαστηκε με το Le Mans,στο οποίο τα 2 οχήματα της Toyota τερμάτισαν στην 12η(Minolta) και 24η(Taca-Q) θέση. Παραμένει όμως ένα πολύ όμορφο αγωνιστικό,για αυτό και την επελεξα για την κατασκευή του. Ο κινητήρας της 88c ήταν ένας 2,1lt υπερτροφοδοτούμενος 4κυλινδρος που είχε αναπτυχθεί για να αντικαταστήσει έναν παρόμοιας αρχιτεκτονικής που χρησιμοποιούταν από την Toyota στα rally.Το σασί ήταν αλουμινένιο μονοκοκ. Οδηγοί της Minolta version που τερμάτισε στην 12η θέση ήταν οι Sekiya,Hoshino και ο Βρετανός Lees. Το Κιτ είναι επανέκδοση της Hasegawa με φρέσκα decals από την κορυφαία του χώρου Cartograf.Η αρχικη της έκδοση είναι 30+ χρόνων.Οπως καταλαβαίνετε είναι ένα απλό Κιτ,και απλή θα είναι και η κατασκευαστική προσέγγιση από μεριάς μου. Τα περιεχόμενα του κιτ:
|
|
|
Post by alex78 on May 20, 2024 21:02:18 GMT 2
Καλησπέρα σε όλους. Σήμερα το πρωί άνοιξε και επίσημα το 11ο LMGB εμπεριέχοντας την τριλογία αγώνων. Να περάσουμε ένα όμορφα και ευχάριστο 40ήμερο με πολλές συμμετοχές και σχολιασμούς και βέβαια μακάρι να δούμε όλοι καρό σημαία.
|
|
|
Post by gtziaf on May 20, 2024 21:50:03 GMT 2
Με τα πολλά, ήρθε η ώρα να δηλώσω και τη δική μου συμμετοχή στο φετινό LM GB. Είναι αλήθεια ότι αμφιταλαντεύτηκα ανάμεσα σε διαφορά θέματα, αλλά το πολύ πιεσμένο πρόγραμμα για όλο το επόμενο χρονικό διάστημα, με οδήγησε να επιλέξω την 935Κ3 της NuNu. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για την Porsche 935Κ3 της Kremer που το 1979 κέρδισε τη γενική, όταν τα λιγοστά gr.6 πρωτότυπα (η 935 ήταν gr.5) εκείνης της χρονιάς είχαν προβλήματα ή εγκατέλειψαν. Ο πολύς Klaus Ludwig και οι περιβόητοι, πρώην πιλότοι στον Β΄Παγκόσμιο και νυν ντίλερς ναρκωτικών, αδελφοί, Don και Bill Whittington, μετά από έναν δραματικό αγώνα πέρασαν πρώτοι την γραμμή τερματισμού. Κατά την προετοιμασία του αγώνα, ο Manfred Kremer απαίτησε να ξεκινήσει τον αγώνα ο πιο γρήγορος των 3, Klaus Ludwig, οπότε οι Whittington αγόρασαν το αμάξι από τον Kremer για 290 χιλιάδες δολάρια (πληρωμένα σε βαλίτσα με χαρτονομίσματα), για να επιλέγουν αυτοί την σειρά οδήγησης. Όταν όλες οι 936 εγκατέλειψαν, το αυτοκίνητο με το νούμερο 41 κέρδισε τον αγώνα, ακολουθούμενο από άλλη μια 935, με οδηγό τον Paul Newman, ο οποίος πιθανόν να κέρδιζε αν δεν έχανε 6 γύρους λόγω μιας κατεστραμμένης πλήμνη. Αλλά με τα αν δεν γράφετε ιστορία, οπότε η #41 κέρδισε, ο Klaus Ludwig έκανε την καριέρα που όλοι ξέρουμε με άλλες 2 νίκες στο le mans, 3 πρωταθλήματα DTM και 1 FIA GT, ενώ οι Whittington's κατέληξαν στη φυλακή... Τα λέμε αύριο, ελπίζω με την παρουσίαση των πλαισίων του κιτ.
|
|
Antonis
F3 Driver
Αντώνης
|
Post by Antonis on May 21, 2024 6:56:09 GMT 2
Καλημέρες. Συμπληρώσαμε δεκάδα συμμετοχών; Καλή αρχή σε όλους! 🙂🙂🙂
|
|
|
Post by gtziaf on May 21, 2024 8:20:10 GMT 2
Καλημέρες. Συμπληρώσαμε δεκάδα συμμετοχών; Ναι - Ναι. 1. Σπύρος - Minolta Toyota 88c 2. Βαγγέλης - Nissan R390 GT1 3. Φρέντυ - ΒΜW M1 lauda 4. Αντώνης - BMW 3.5CSL 5. Αλέξιος - Porsche 962 6. Thierry - Porsche 911 RSR 7. Σάκης - Toyota GT One TS020 8. Αλέξανδρος - Toyota GT One TS020 9. Nic - Sauber C9 10.Γιώργος - Porsche 935Κ3 Let's go
|
|
celkay
Kart Driver
Χρήστος
|
Post by celkay on May 21, 2024 16:21:12 GMT 2
Καλησπέρα σε όλους!
Αν προλαβαίνω θα δηλώσω και εγώ συμμετοχή με κιτ που έχει ήδη ξεκινήσει η κατασκευή του!
|
|
Antonis
F3 Driver
Αντώνης
|
Post by Antonis on May 21, 2024 21:00:27 GMT 2
Ήρθε και ο Χρήστος και κλείσαμε ενδεκάδα.
Τον Νεκτάριο δεν βλέπω και ανησυχώ!!! Λες να καταπιάστηκε με το χρεπι της Airfix ήδη; 😂😂😂
|
|
Antonis
F3 Driver
Αντώνης
|
Post by Antonis on May 21, 2024 23:49:10 GMT 2
Αν ρωτήσεις τους λάτρεις της BMW ποιο είναι το απόλυτο μηχάνημα της φίρμας, θα σου πουν μονολεκτικά "The Batmobile". Δεν μιλούν φυσικά για το φανταστικό αυτοκίνητο αλλά εννοούν την BMW 3.0 CSL του 1972. Βασισμένο στη γενιά E9 2800 CS, το 3.0 CSL παρουσιάστηκε ως ειδική έκδοση της BMW για να αγωνιστεί στο Group 2 του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Αυτοκινήτων Τουρισμού. Το 1974, το 3,5 CSL (το όχημα που θα με απασχολήσει) εμφανίστηκε για να λάβει μέρος σε αγώνες στην κατηγορία IMSA GTO.
Η μεγαλύτερη αλλαγή από το αυτοκίνητο προδιαγραφών Group 2 επισημαίνεται ακριβώς στο όνομα του 3,5 CSL (Competition Sport Lightweight). Το μπλοκ από χυτοσίδηρο, DOHC I-6 ενισχύθηκε από 3,0 σε 3,5 λίτρα ώστε να αποδίδει ισχύ 440 ίππων στις 8.600 σ.α.λ. ενώ το αμάξωμα ελάφρυνε σημαντικά. Ένα όχημα "πρησμένο" παντού, με τεράστια φτερά και αεροτομή. Το μπροστινό μέρος είναι πιο βαθύ, τα πίσω φτερά είναι πολύ μεγαλύτερα και το ίδιο το αμάξωμα, αν και δεν είναι πιο φαρδύ, έχει διαφορετική σχεδίαση στο πίσω μέρος. 57 αυτοκίνητα βγήκαν από το εργοστάσιο ώστε να πάρει τη έγκριση η εταιρία. Έξι από αυτά ήταν τα αμιγώς αγωνιστικά. Το αγωνιστικό τους ντεμπούτο ήταν στον εξάωρο αγώνα του Silverstone τον Μαΐο του 1976. Τον επόμενο μήνα, στο Le Mans, τέσσερα BMW 3.5 CSL πήραν μέρος στον 24ωρο αγώνα. Αυτή ήταν η μια και μοναδική εμφάνιση τους στο Le Mans. Ένα μόνο κατάφερε να τερματίσει στην δέκατη θέση, το δεύτερο εγκατέλειψε από διαρροή λαδιού ενώ τα άλλα δύο τυλίχθηκαν στις φλόγες κάπου στα μισά του αγώνα. Ένα από τα δύο τελευταία θα είναι το αυτοκίνητο που θα παρουσιάσω για εφέτος. Το #45 της Hermetite που έτρεξαν οι Βρετανοί Tom Walkinshaw & John Fitzpatrick. Ο τρίτος της παρέας, Les Blackburn, αρρώστησε πριν τον αγώνα και δεν αγωνίστηκε.
Όπως ανέφερα στην αρχική δήλωση συμμετοχής το κιτ είναι της Arii (αρχικά κυκλοφόρησε από την Otaki). Περιλαμβάνει 90 κομμάτια περίπου ενώ έχει ικανοποιητική λεπτομέρεια. Δυστυχώς δεν περιλαμβάνει μηχανικά μέρη, ενώ το αμάξωμα θέλει αρκετό καθάρισμα. Έξτρα θα χρησιμοποιηθούν οι custom χαλκομανίες, ένα σετ ζώνες για το κάθισμα, ίσως και κάποιες λεπτομέρειες στο εσωτερικό του.
Αρχικά έχουν κοπεί τα κομμάτια από τα πλαίσια και θα γίνει καθαρισμός τους τις επόμενες μέρες.
Επίσημα ξεκίνησε το φετινό Group Build και για εμένα λοιπόν. Καλή αρχή σε όλους και τερματισμό στους περισσότερους. Καλημέρα. 🙂🙂🙂
|
|
|
Post by nektarios on May 22, 2024 0:16:54 GMT 2
Εμένα φίλε δεν θα με δεις, γιατί πέρσι που συμμετείχα - για πρώτη φορά -, η συμμετοχή μου οφειλόταν σε 2 μοναδικότητες: στο οτι ήταν η 100ή διοργάνωση του αγώνα, και στο οτι συμμετείχα με το μοναδικό Honda που έλαβε μέρος στον αγώνα! Επίσης, το μοναδικό χρέπι με λεμανίτικο livery που κατάφερα να βρω (και να μου αρέσει και οπτικά) ήταν η RSR της Italeri [της Fujimi απορρίφθηκε, γιατί δεν ήταν χρέπι!] την οποία όμως έφτιαξα στο πλαίσιο του Porsche GB. Επιπλέον, πάντα με άγχωνε το να πρέπει να ολοκληρώσω κάτι εντός συγκεκριμένης προθεσμίας, εξάλλου δεν το έχω καταφέρει ποτέ... Άρα λοιπόν, το καλύτερο για την περίπτωσή μου είναι να ασχοληθώ - και ήδη ασχολούμαι, όπως γνωρίζετε - με χρέπια άλλης θεματολογίας! Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους τους συμμετέχοντες! Να δούμε πολύ όμορφες κατασκευές (όπως αναμένεται!) και να το χαρείτε!
|
|
|
Post by gtziaf on May 22, 2024 8:22:05 GMT 2
Καλησπέρα σε όλους! Αν προλαβαίνω θα δηλώσω και εγώ συμμετοχή με κιτ που έχει ήδη ξεκινήσει η κατασκευή του! Φυσικά Χρήστο, περιμένουμε και το δικό σου μοντέλο. Καλή επιτυχία και καλημέρα
|
|
|
Post by thierry on May 22, 2024 14:19:37 GMT 2
here is the first work on the car bodywork, spoiler, front bumper. dashboard. first wheel fitted (5 pieces)
|
|
|
Post by gtziaf on May 22, 2024 19:25:00 GMT 2
|
|