|
Post by konstantinf on Jan 13, 2024 11:23:02 GMT 2
Καλημέρα φίλοι μου! Μια γριππούλα με κράτησε σπίτι όλη τη βδομάδα, οπότε τι να κάνω; Για να ξελαμπικάρω, μοντέλισα...
Η εν λόγω κατασκευή θα μπορούσε να έχει ονομαστεί "Οι 50 αποχρώσεις του μαύρου" , "Σονάτα σε μαύρο και χρώμιο" ή "Pocher the Japanese Way". Οι συνδυασμοί του μαύρου - flat, semi-gloss και gloss - με τα άριστης ποιότητας χρώμια του κιτ δίνουν ένα αισθητικά αρτιότατο αποτέλεσμα και παράλληλα ευκολύνουν αφάνταστα την κατασκευή,μιας και δεν παλεύουμε με 15 αποχρώσεις, μασκαρίσματα κλπ. Η δε αναφορά στην Pocher έχει να κάνει με τον έξυπνο συνδυασμό κόλλας και βιδώματος - αλλά οι ομοιότητες σταματούν εκεί, μιας και οι οδηγίες κι η συναρμογή είναι Tamiya κι όχι ο εφιάλτης των Pocher Classic!
Μετά απ' αυτή την εισαγωγή προχωρώ στα πραχθέντα: Συναρμολογήθηκε το σύμπλεγμα σώμα κινητήρα-κιβώτιο με τις αναμονές για τους κυλίνδρους,...
... συναρμολογήθηκε το κυρίως πλαίσιο,...
... κι εκεί που χαιρόμουν ότι μια ΟΟΒ κατασκευή έχει τόση λεπτομέρεια, ανακάλυψα ότι η μπαταρία σύμφωνα με την Tamiya δίνει ρεύμα με τηλεπάθεια, τουτέστιν άνευ καλωδίων. Οπότε έφτιαξα ακροδέκτες και τη γείωση και ιδού το αποτέλεσμα:
Συνέχεια παίρνει από βδομάδα η πίσω ανάρτηση. Να είστε όλοι καλά και να περάσετε ένα ωραίο ΣΚ!
|
|
|
Post by alex78 on Jan 13, 2024 16:16:44 GMT 2
Συνεπώς είναι από τα κιτ που λένε ''κουνάς το κουτί και φτιάχνεται μόνο του''? Περαστικά Κωνσταντίνε και καλή συνέχεια.
|
|
|
Post by konstantinf on Jan 13, 2024 23:18:02 GMT 2
Δεν αρκεί το κούνημα... Χρειάζεται να πεις 3 φορές abracadabra! Ευχαριστώ πολύ για τα περαστικά!
|
|
|
Post by Φάνης on Jan 14, 2024 11:02:55 GMT 2
Καλή επιτυχία και από εμένα Κωνσταντίνε!
|
|
|
Post by konstantinf on Jan 14, 2024 18:20:16 GMT 2
Να 'σαι καλά Φάνη, ευχαριστώ πολύ! Και με μεγάλη καθυστέρηση, χρόνια πολλά για τη γιορτή σου, αλλά ήμουν γριππιασμένος και μου διέφυγε!
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 14, 2024 18:38:22 GMT 2
Δηλαδή η Tamiya τα μαύρα στη Fat Boy, τα δίνει έτοιμα βαμμένα! Άλλοι καιροί, άλλα ήθη... Περαστικά, Κώστα. Καλή εβδομάδα
|
|
|
Post by konstantinf on Jan 14, 2024 22:29:09 GMT 2
Δηλαδή η Tamiya τα μαύρα στη Fat Boy, τα δίνει έτοιμα βαμμένα! Όχι βέβαια! Απλά, κομματάκι-κομματάκι υποδεικνύει τα χρώματα στις οδηγίες. Εννοούσα ότι δεν χρειάζεται να έχω πάνω στον πάγκο παρά μόνο τέσσερις φιάλες σπρέι... Τα περαστικά σου πιάσανε! Ευχαριστώ!
|
|
|
Post by konstantinf on Jan 20, 2024 12:13:38 GMT 2
Καλημέρα φίλοι μου! Η εβδομάδα που πέρασε αφιερώθηκε στην πίσω ανάρτηση συν λίγα ακόμα... Συναρμολογήθηκε το ψαλίδι...
... φτιάχτηκαν τα αμορτισέρ και οι δαγκάνες του δισκόφρενου...
... βάφτηκαν (απ'ευθείας Mr. Finishing Surfacer 1500 πάνω στο εργοστασιακό σατινέ χρώμιο) οι εσωτερικοί δίσκοι των ζαντών με το κατάλληλο μασκάρισμα, βιδώθηκαν επάνω τους δεξιά ο δίσκος και αριστερά το γρανάζι του ιμάντα μετάδοσης και φορέθηκε (με λίγη προσπάθεια) το ελαστικό:
Στη συνέχεια προσαρμόστηκε ο τροχός και τα αμορτισέρ στο ψαλίδι και το σύνολο συναρμολογήθηκε με το κυρίως πλαίσιο:
Τέλος, περάστηκε ο ιμάντας στο γρανάζι του κιβωτίου και το σύνολο κρύφτηκε με το χρωμιωμένο κάλυμμα της αριστερής πλευράς του κινητήρα. Ας σημειώσω εδώ, ότι η τοποθέτηση της χαλκομανίας με το "103" (κυβικές ίντσες) με παίδεψε αρκετά μέχρι να στρώσει πάνω στο κυρτό καπάκι και παρουσίασε έντονο silvering, το οποίο όμως εξαφανίστηκε με ένα χέρι Β503:
Αυτά για σήμερα, έπονται οι κύλινδροι και τα συστήματα εισαγωγής-εξαγωγής. Να είστε όλοι καλά!
|
|
|
Post by alex78 on Jan 20, 2024 21:44:54 GMT 2
Ποιότητα με το καλημέρα σε κάθε σημείο του κιτ, συν βέβαια την εμπειρία και το μεράκι του δημιουργού, καλή συνέχεια Κωνσταντίνε.
|
|
|
Post by konstantinf on Jan 21, 2024 11:08:40 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Αλέξη! Είναι πράγματι σκέτη απόλαυση αυτή η κατασκευή... Τόσο αισθητικά, όσο και το να προχωράς βάσει των οδηγιών και να μην έχεις να σκεφτείς αν θα ταιριάξει ή όχι...
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 21, 2024 13:10:51 GMT 2
Πολύ ωραίο το βάψιμο των τροχών και γενικά οι μαύρες αποχρώσεις είναι σούπερ! Για την πρόοδο τι να πεις. Σίγουρα θα ολοκληρωθεί όχι μόνο πριν τελειώσω την 037, αλλά μάλλον πριν καν ξεκινήσω την τελική συναρμολόγηση, βλέποντας την τελευταία φωτογραφία. Καλημέρα
|
|
|
Post by konstantinf on Jan 21, 2024 17:52:50 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Γιώργο, να 'σαι καλά! Όσο για την ταχύτητα της κατασκευής, βοηθάει απ' τη μια η ποιότητα του κιτ κι απ' την άλλη ο διαθέσιμος χρόνος του συνταξιούχου κι η βιασύνη μου να κάνω όσα περισσότερα μπορώ όσο βαστούν τα χέρια και τα μάτια...
|
|
pnspanas
GP3 Driver
Παναγιωτης
|
Post by pnspanas on Jan 21, 2024 20:41:20 GMT 2
Χορταινεις με το μεγεθος του !!
πολυ καλη δουλεια Κωνσταντινε
|
|
|
Post by konstantinf on Jan 21, 2024 20:59:57 GMT 2
Να 'σαι καλά Παναγιώτη!
|
|
|
Post by konstantinf on Jan 27, 2024 12:43:28 GMT 2
Καλημέρα φίλοι μου - η ηδονή της τέλειας συναρμογής συνεχίζεται... Όπως είχα προαναγγείλει, η περασμένη εβδομάδα αφιερώθηκε στην αποπεράτωση του κινητήρα. Βάφτηκαν και τοποθετήθηκαν οι κύλινδροι, τα καπάκια των βαλβίδων, οι διωστήρες (οι οδηγίες δίνουν λάθος την θέση τους για τον πίσω κύλινδρο), οι σωληνώσεις του λαδιού και οι εξαγωγές ...
... και προστέθηκαν οι σιγαστήρες και τα μαύρα καλύμματα των εξατμίσεων:
Στη συνέχεια προστέθηκαν το ντεμπραγιάζ αριστερά και το ποδόφρενο δεξιά με τα αντίστοιχα μαρσπιέ τους...
... από την αριστερή πλευρά η κόρνα και τα μπουζοκαλώδια (το σωληνάκι του κιτ αντικαταστάθηκε με λεπτότερο από τα περισσευούμενα της Lotus)...
... κι από τα δεξιά οι εισαγωγές και το φίλτρο αέρα (χωρίς ακόμα την χαλκομανία του):
Αυτά τα λίγα για σήμερα, σειρά παίρνει η μπροστινή ανάρτηση και το ρεζερβουάρ. Να έχετε όλοι ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο!
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 29, 2024 9:00:13 GMT 2
Τα έλεγα εγώ, τα έλεγα... Ένα πιρουνάκι, 2 - 3 λεπτομέρειες και έτοιμο το θεριό. Μπράβο, Κώστα! Ερώτηση... Τα φιλέτα των κυλίνδρων δίνονται χρώμια και έβαψες το εσωτερικό τους τμήμα, μαύρο;
|
|