|
Post by nikostheo on Sept 15, 2023 15:58:43 GMT 2
Ευχαριστώ Νίκο! Πίεση στα 12 psi,απόσταση κατά προσέγγιση 8 με 10 εκατοστά,ενα mist και 3 συνήθως wet χέρια. Όταν χρησιμοποιώ Mr.Hobby 513 όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση,είναι decanted και έχει ένα 10 με 20% levelling thinner στο τελευταίο χέρι. Όταν χρησιμοποιώ 2k έχω αναλογίες 2/1/1 βερνίκι/hardener/levelling thinner. Τείνω στο να χρησιμοποιώ 2k στα αγωνιστικά και 513 στα πολιτικα Το γυάλισμα το κάνω στο χερι αλλά θέλω να δοκιμάσω και κάποιο dremmel στο μέλλον γιατι κάνει πιο γρηγορη τη διαδικασία(αλλά θέλει προσοχή μην περάσουμε το βερνίκι) Ευχαριστώ πολύ! Προηγείται και wet sanding ή περνάς κατευθείαν στις αλοιφές;
|
|
|
Post by ViL27 on Sept 15, 2023 17:03:19 GMT 2
Ναι Νίκο προηγήθηκε wet sanding,χωρίς wet sanding δεν έχουν νόημα οι αλοιφές. Χρησιμοποίησα 4k,6k και 12k micromesh.Οταν έχουμε ανομοιομορφίες η τρεξίματα στο βερνίκι ξεκινάμε από χαμηλοτερα
|
|
|
Post by ViL27 on Sept 18, 2023 12:15:32 GMT 2
|
|
|
Post by gtziaf on Sept 18, 2023 19:20:09 GMT 2
Ton Φάνη, πρέπει να ευχαριστείς. Αυτός τα ανακάλυψε και μου τα προμήθευσε. Εγώ απλά έκανα τον κομιστή. Είμαι πολύ περήφανος που έχεις αξιοποιήσει τις κατά καιρούς συμβουλές μου για τεχνικές όπως το βερνίκωμα (π.χ. μίξη με levelling στο τελευταίο χέρι) για το γυάλισμα (προϊόντα meguiar's) κλπ., για ένα άρτιο αποτέλεσμα. Καλά και απροβλημάτιστα κλεισίματα. ΥΓ. Πολύ ωραίες οι texture με το αλεύρι επιφάνειες. Με ποία τεχνική το εφάρμοσες; Καλό βράδυ
|
|
|
Post by Φάνης on Sept 18, 2023 20:37:29 GMT 2
Πολύ όμορφο το εσωτερικό Σπύρο! Αν έχεις χρόνο και θέληση, θα μπορούσες να καθαρίσεις από την πίσω μεριά λίγο τα ανοίγματα στα headrests των καθισμάτων (φαίνονται κάποια υπολείμματα μπογιάς (?)) πριν το καπακώσεις. Χαίρομαι που αυτές οι αυτοκόλλητες μοκέτες είναι χρήσιμες σε αρκετούς από εμάς - αν και θέλει προσοχή στην τοποθέτηση τους, ειδικά σε δύσκολα σημεία, δείχνουν μια χαρά σε κλίμακα (ακόμη και σε 1:24) σίγουρα πολύ καλύτερες από τον φλόκο! Καλό βράδυ, καλή εβδομάδα και καλή ολοκλήρωση!
|
|
|
Post by ViL27 on Sept 18, 2023 23:14:50 GMT 2
Φανη ευχαριστώ και σένα για τις μοκετες είναι όντως πολύ χρήσιμες! Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια,τα καθάρισα λίγο και τα σημεία που λες στα καθίσματα. Κομιστή Γιώργο είσαι ο μοντελιστικος πατέρας μου πάρα πολλές συμβουλές σου μου έχουν φανεί χρήσιμες και χρησιμοποιώ και σε ευχαριστώ για αυτό! Για το texture των μοκετών ακολούθησα την τεχνική σου με τα microbaloons,δηλαδή έβαψα με x18,έλουσα το κομμάτι με αλευρι,το τίναξα και ξαναεβαψα με x18 από πάνω.Το texture των καθισμάτων και των υφασμάτων στις πόρτες είναι το αγαπημένο charcoal texture paint της ZP. Καλό βράδυ σε όλους και καλή βδομαδα
|
|
|
Post by ViL27 on Sept 21, 2023 23:01:07 GMT 2
Η κατασκευή έφτασε στην τελική ευθεία και ευελπιστώ να τελειώσω και να φωτογραφίσω αύριο! Γενικά είμαι εκστασιασμένος με το τελικό αποτέλεσμα που ερχεται Το αμάξι είναι πανέμορφο,το Κιτ βγάζει εξαιρετικό αποτέλεσμα και το χρώμα μου αρέσει πάρα πολύ στο μάτι σε συνδυασμό με τα μαύρα πλαστικά του αυτοκινήτου. Κάποιες επισημάνσεις του Γιώργου ως προς την τελική συναρμολόγηση μου φανηκαν χρήσιμες καθώς το Κιτ έχει τα περίεργα του.Συγκεκριμενα αφορούν την πίσω βίδα που είναι μεγαλύτερη απ' ότι πρέπει και βγαίνει στο χώρο της βάσης της αεροτομής,καθώς και την δυσκολία του να μπει το εσωτερικό μέσα στο αμάξωμα καθώς βρίσκει πίσω η εταζερα. Τα clear parts αυτή τη στιγμή έχουν πάρει θέση και περιμένω να στεγνώσει η λευκή κόλλα για να βγάλω τις ταινίες οπότε δεν περιμένω απρόοπτα ούτε από εκει. Οι ζώνες ασφαλείας τοποθετούνται μετά την ένωση εσωτερικου-αμαξωματος οπότε θέλουν προσοχή στην τοποθέτησή τους.Η συναρμολόγηση της αεροτομής παρότι δείχνει πολύ δύσκολη τελικά δεν μου δημιούργησε κάποιο πρόβλημα η προκάλεσε κάποιο λαθος.Προβλημα δεν είχα ούτε στις Ρόδες που τις έφερα εκεί που ήθελα. Ραντεβού άμεσα ευελπιστώ στα finished. Καλό βραδυ
|
|
|
Post by Φάνης on Sept 22, 2023 5:49:07 GMT 2
Πολύ όμορφη κατασκευή Σπύρο! Αναμένουμε φωτό στα ολοκληρωμένα! Καλημέρα!
|
|
|
Post by ViL27 on Sept 22, 2023 10:15:23 GMT 2
911 GT3 RS finished. Περισσότερες φωτογραφίες στο GB gallery και στα finished civil cars. Ευχαριστώ για την προσοχή σας
|
|