|
Post by gtziaf on Jun 6, 2023 22:02:24 GMT 2
Tίτλος Group Build: Porsche 75 years
Το Group Build αφορά όλα τα αυτοκίνητα (πολιτικά ή αγωνιστικά) που έχουν κατασκευαστεί από την εταιρεία που εδρεύει στο προάστιο Τσούφενχαουζεν της Στουτγκάρδης. Στο group build συμμετέχουν όλες οι Porsche παραγωγής, τα μονοθέσια της F1 με κινητήρα Tag Porsche, τα αγωνιστικά πρωτότυπα ή GT, αυτοκίνητα ράλλυ καθώς και κάθε άλλου είδους όχημα κατασκευασμένο από την Porsche.
Group Build Synopsis - Υπεύθυνοι του Group Build: Alex78 - Κλίμακες: Όλες - Οχήματα: Παραγωγής, αγωνιστικά ή πολιτικά πρωτότυπα, F1 με κινητήρα Porsche, Rally ή GT - Προϋποθέσεις Συμμετοχής : Μπορεί να συμμετάσχει οποιοδήποτε μοντέλο ικανοποιεί τα παραπάνω κριτήρια. - Συμμετοχή κιτ : Ημιέτοιμα, μισοτελειωμένα λαμβάνουν μέρος αρκεί αυτή τη στιγμή να είναι τουλάχιστον άβαφα ή απλά ασταρωμένα. - Χρονική περίοδος θεματολογίας : 1948-2023 - Κατασκευαστική διάρκεια : 8/6/23 - 31/12/23
Εδώ βάζουμε γενικά σχόλια και θέματα για το Group Build, εκφράζουμε απορίες για τη συμμετοχή μας, ανεβάζουμε φώτο για έμπνευση, δημοσιεύουμε κατάλληλα κιτ και φυσικά... ανακοινώνουμε τη συμμετοχή μας.
|
|
|
Post by ViL27 on Jun 7, 2023 12:33:45 GMT 2
Γουστάρω κάργα🥰 Εύγε Γιώργο! Δεν ξέρω ποιο Porsche να πρωτοφτιαξω! Καλά φταξιματα σε όλους
|
|
|
Post by ViL27 on Jun 7, 2023 17:30:48 GMT 2
Ας παρουσιάσω και την συμμετοχή μου,που μάλιστα εντελώς τυχαία αγοράστηκε σήμερα το πρωί μετά τον καφέ που ήπιαμε με τον φίλο Miky και την καθιερωμένη μας βόλτα στο τοπικό μας μοντελιστικο κατάστημα :
|
|
|
Post by gtziaf on Jun 8, 2023 8:39:19 GMT 2
Για να γιορτάσουμε τα 75 χρόνια της Porsche, εξασφάλισα επίσης μέσω της Alpha Model, μία θέση Πρεσβευτή της εταιρείας (KOL) για το 2023 - 2024 για αυτόν που θα φτιάξει την καλύτερη Porsche της Alpha Model μέσα στο Group Build. Αυτό με λίγα λόγια σημαίνει ο νικητής θα πάρει τουλάχιστον 2 μοντέλα της Alpha Model δωρεάν, τα οποία πρέπει να φτιάξει και να ανεβάσει εδώ και στα κοινωνικά δίκτυα για την επόμενη μοντελιστική σεζόν Το WIP θα πρέπει να ανεβεί εδώ και στο Alpha Model Greece Official Group στο FB www.facebook.com/groups/alphamodelgreeceofficialgroup
|
|
|
Post by ViL27 on Jun 9, 2023 9:38:16 GMT 2
Μπράβο Γιώργο για τη συμφωνία σου με την Alpha Προσωπικα θα συμμετεχω,αφού πρώτα έρθει το ανάλογο κιτ στα χέρια μου.
|
|
|
Post by czt on Jun 11, 2023 0:52:23 GMT 2
Πολύ ωραία νέα! Θα συμμετέχω σύντομα με ένα ιδιαίτερο θέμα από πλευράς μου!
|
|
|
Post by gtziaf on Jun 14, 2023 8:22:03 GMT 2
Η εναρκτήρια συμμετοχή μου στο Porsche GB είναι η 996 GT3 από το γνωστό κιτ της Tamiya. Ελπίζω να προλάβω άλλη μια. Καλημέρα
|
|
Antonis
F3 Driver
Αντώνης
|
Post by Antonis on Jun 14, 2023 21:14:08 GMT 2
Η δική μου συμμετοχή για το επετειακό GB για τα 75 χρόνια της Porsche θα είναι ένα από τα βαριά χαρτιά της συλλογής μου. Το Porsche 908 της Heller στην 1/24, κιτ του 1972 από την προσωπική συλλογή του πατέρα μου, ένα όχημα με ιστορία στους αγώνες την δεκαετία του '60. Οσονούπω λεπτομέρειες του μοντέλου και σύντομη ιστορία, αφού τελειώσει η BMW M1 που εκκρεμεί. Καλή αρχή σε όλους.
|
|
|
Post by gtziaf on Jun 15, 2023 7:47:54 GMT 2
Η δική μου συμμετοχή για το επετειακό GB για τα 75 χρόνια της Porsche θα είναι ένα από τα βαριά χαρτιά της συλλογής μου. Το Porsche 908 της Heller στην 1/24, κιτ του 1972 από την προσωπική συλλογή του πατέρα μου, ένα όχημα με ιστορία στους αγώνες την δεκαετία του '60. ΟΟΟ εντυπωσιακή επιλογή και πολύ ζόρικο κιτ. Κρίμα που δεν υπάρχει μια σύγχρονη αναπαράσταση του, πέρα από κιτ ρητίνης. Καλημέρα
|
|
|
Post by czt on Jun 16, 2023 0:48:16 GMT 2
Η δική μου συμμετοχή είναι με το ενλόγω κιτ της Ιταλερι. Το ενλόγω όχημα κυκλοφορούσε για αρκετά χρόνια στους δρόμους Θεσσαλονίκης με μία ειδική αποστολή να μπορέσει να πιάσει τους παραβάτες οι οποίοι έτρεχαν με μεγάλη ταχύτητα και όχι μόνο. Όσοι είστε γεννημένοι στις αρχές της δεκαετίας του 80 και πίσω Θα θυμάστε όλη την λεγόμενη ομάδα Σ που είχε η ελληνική αστυνομία. Το πιο δύσκολο κομμάτι εκτός από το να φτιάξεις το αυτοκίνητο να βρούμε χαλκομανίες ελπίζω Νεκτάριος να μας βρει τη λύση. Πριν κλείσω αυτή την παρουσίαση θα σας ανεβάσω μερικές φωτογραφίες της συγκεκριμένης ομάδας που είχε αυτοκίνητα ιδιαίτερα με ιδιαίτερες επιδόσεις.
|
|
Antonis
F3 Driver
Αντώνης
|
Post by Antonis on Jun 16, 2023 14:22:01 GMT 2
Πολύ ιδιαίτερη επιλογή Κωστή. Μπράβο για την ιδέα.
**** Ένα όχημα της ίδιας ομάδας (ένα Audi Station) με πλεύρισε, πίσω στο 1999 στην παραλιακή στο ύψος του παλιού αεροδρομίου, όντας ορίτζιναλ Ελληνάρας κάγκουρας είχα ξοδέψει όλα τα χρήματα από τα πρώτα μου ταξίδια στην αγορά ενός Mitsubishi Evo V. Σε πληροφορώ τσιμπησα στην κόντρα, το σήμα στην πόρτα δεν το πρόσεξα και μου τα πήραν όλα....... Συμμετοχή σε κόντρες, επικίνδυνοι ελιγμοί, χωρίς ζώνη, ηχορύπανση από την εξάτμιση, φιμέ πινακίδες, πινακίδες κτλ, κτλ..... Αγνές ωραίες εποχές.
Η ομάδα αυτή διαλύθηκε πάντως διότι το κόστος συντήρησης των αυτοκινήτων ήταν τεράστιο.
Καλή αρχή, θα σε παρακολουθώ με ενδιαφέρον.
|
|
|
Post by nektarios on Jun 16, 2023 23:33:27 GMT 2
Πραγματικά ιδιαίτερη η επιλογή σου Κωστή, ελπίζω να βγάλουμε κάποια άκρη με τις χαλκομανίες...
|
|
|
Post by czt on Jun 16, 2023 23:47:11 GMT 2
Πολύ ιδιαίτερη επιλογή Κωστή. Μπράβο για την ιδέα. **** Ένα όχημα της ίδιας ομάδας (ένα Audi Station) με πλεύρισε, πίσω στο 1999 στην παραλιακή στο ύψος του παλιού αεροδρομίου, όντας ορίτζιναλ Ελληνάρας κάγκουρας είχα ξοδέψει όλα τα χρήματα από τα πρώτα μου ταξίδια στην αγορά ενός Mitsubishi Evo V. Σε πληροφορώ τσιμπησα στην κόντρα, το σήμα στην πόρτα δεν το πρόσεξα και μου τα πήραν όλα....... Συμμετοχή σε κόντρες, επικίνδυνοι ελιγμοί, χωρίς ζώνη, ηχορύπανση από την εξάτμιση, φιμέ πινακίδες, πινακίδες κτλ, κτλ..... Αγνές ωραίες εποχές. Η ομάδα αυτή διαλύθηκε πάντως διότι το κόστος συντήρησης των αυτοκινήτων ήταν τεράστιο. Καλή αρχή, θα σε παρακολουθώ με ενδιαφέρον. Αντώνη με βάζεις σε ιδέες να κανεις το αυτοκίνητο που ειχες ένα διοραμα μαζί με το πορσε πιστεύω θα ήταν σούπερ υλοποίηση. Σίγουρα σαν εμπειρία όχι ωραία . Τους είδα το 2000- 2001 στην Αθήνα κάτι θρύλους να έχουν από 190Ε , Rs6, 155 κλπ θα ήθελα να κάνω αρκετά γτ είναι κάτι ιδιαίτερο σαν θέμα. Τώρα στα του κιτ ελπιζω να βγει ωραίο και αξιοπρεπές για πολλούς λόγους! Πραγματικά ιδιαίτερη η επιλογή σου Κωστή, ελπίζω να βγάλουμε κάποια άκρη με τις χαλκομανίες... Νεκ εφόσον έχω εσένα δε φοβάμαι τίποτα!
|
|
|
Post by ViL27 on Jun 17, 2023 8:35:42 GMT 2
Κώστα και Αντώνη πολύ ιδιαίτερες επιλογές!Καλες κατασκευές! Αντώνη πολύ θαρραλέα επιλογή Κιτ φίλε,μακάρι να σου πάει καλά!
|
|
|
Post by czt on Jun 18, 2023 6:59:24 GMT 2
Καλημέρα! Αν και θα γίνει λίγο ανάποδα ξεκινάω με μια ερώτηση . αυτο είναι το φτερό με το καπο της 944 πιστεύετε ότι πρέπει να κάνω κάτι για να μικραίνει το κενό η όχι η κάτι άλλο να κάνω ευχαριστώ πολύ!
|
|
|
Post by nektarios on Jun 18, 2023 9:38:54 GMT 2
Καλημέρα! Εγώ, αν δεν σκόπευα να κάνω το καπώ ανοιγόμενο, θα έβαζα από μέσα περιμετρικά μια λωρίδα λεπτού φύλλου πλαστικού, και τέλος. 😉
|
|