|
Post by kyriakos on Nov 10, 2023 20:34:27 GMT 2
Να είσαι καλά, Κυριάκο, ευχαριστώ. Να περιμένουμε την επιστροφή σου στον πάγκο; Καλό βράδυ Δυστυχώς με βλέπω να πιάνω δουλειά τα Χριστούγεννα με το καλό στις γιορτές που θα εχω άδεια...
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 10, 2023 20:39:24 GMT 2
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 10, 2023 20:43:08 GMT 2
|
|
|
Post by ViL27 on Nov 10, 2023 20:50:48 GMT 2
Perfection Γιώργο,αψογο
|
|
|
Post by nikostheo on Nov 11, 2023 0:21:09 GMT 2
Δεν χορταίνω να βλέπω φωτογραφίες και πρόοδο σε αυτό το έργο τέχνης! Περαστικά και καλή δύναμη εύχομαι !
|
|
|
Post by Φάνης on Nov 11, 2023 18:46:54 GMT 2
Πολύ όμορφα ξεκίνησε ο κινητήρας Γιώργο. Μου αρέσει πάρα πολύ οπτικά φίλε! 1. Το μαύρο braided line είναι 0.6? 2. Τις πλαστικές βίδες της Meng, όταν βαφτούν, τις κολλάς με CA πάνω στο white metal? 3. Τα κόκκινα κολάρα είναι θερμοσυστελόμμενα? Καλό βράδυ!
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 12, 2023 10:10:40 GMT 2
Σπύρο, Νίκο, Φάνη ευχαριστώ για τον σχολιασμό. Κυριάκο, μεγάλος χρόνος αναμονής. Καλό κουράγιο, φίλε και καλή επιστροφή στους πάγκους. Φάνη, είναι ναι σε όλα. Τα θερμσυστελλόμενα τα δίνει το κιτ, αν και προτείνει να μπει μόνο στο κεντρικό τμήμα του τούρμπο. Επίσης, είναι πολύ φαρδιά, και θέλουν πολύ κάψιμο , κάτι που δυσκολεύει την εφαρμογή τους. Καλημέρα
|
|
celkay
Kart Driver
Χρήστος
|
Post by celkay on Nov 14, 2023 20:55:27 GMT 2
Γιώργο, οι κινητήρες σου ειδικά είναι βγαλμένοι από μουσείο... Συγχαρητήρια!
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 15, 2023 9:56:40 GMT 2
Καλημέρα, Χρήστο κι ευχαριστώ για τα καλά λόγια.
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 17, 2023 20:48:46 GMT 2
Αγαπητοί καλησπέρα, η προηγούμενη εβδομάδα δεν τελείωσε καλά, με μια φαρυγγίτιδα να μου στερεί τη συμμετοχή στην έκθεση της Θεσσαλονίκης. Η παρούσα εκτυλίχθηκε σε μια από τα ίδια, αφού η φαρυγγίτιδα εξελίχθηκε σε ιγμορίτιδα, που με ταλαιπωρεί ακόμη, ενώ το κερασάκι στην τούρτα είναι ότι κόλλησε και ο πιτσιρικάς. Αλλά, πριν το update μετατραπεί σε ιατρικό ανακοινωθέν, πρέπει να σας δείξω, τι μοντελιστικό έκανα. Δεν είναι πολλά, αλλά στην ουσία ολοκληρώθηκε το μοτέρ, ενώ χρειάστηκε εκτεταμένη μελέτη του υλικού αναφοράς, αφού κάποια πράγματα έλειπαν από το κιτ, ενώ η διευθέτηση των σωληνώσεων - καλωδιώσεων, πάντα απαιτεί διάβασμα. Έτσι αρχικά ασχολήθηκα με το starter και το δυναμό όπου με προστέθηκαν βίδες και καλωδίωση. Στη συνέχεια ασχολήθηκα με τον μηχανισμό του συμπλέκτη, τον οποίο δίνει το κιτ αλλά βελτιώθηκε με διάφορα παξιμάδια στις αρθρώσεις. Επίσης, το ανάγλυφο banjo fitting του κιτ αντικαταστάθηκε με αντίστοιχο της top studio, ενώ και το αμορτισέρ ενεργοποίησης, αλλάχτηκε με μεταλλικό rod. Τέλος, από το μηδέν φτιάχτηκε, το ελατήριο πάνω στο κιβώτιο, που δεν δίνεται. Αφού, τα προαναφερθέντα περιφερειακά κολλήθηκαν στο σώμα του κινητήρα, μπόρεσα να συνεχίσω με την ολοκλήρωση του. Η διαδικασία περιελάμβανε την προσθήκη των τροχαλιών και των ιμάντων, μαζί με κάποιες σωληνώσεις στο εμπρός μέρος του. Ακολούθησε το σύστημα τροφοδοσίας καυσίμου, τα μπουζοκαλώδια και το σύστημα ενεργοποίησης του γκαζιού, που βελτιώθηκε σημαντικά, αφού στο κιτ δίνεται ελλιπές. Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν με τις τελικές προσθήκες διαφόρων μικρο-λεπτομερειών, παξιμαδιών, banjo fittings, καλωδιώσεις κ.α Αυτά για σήμερα. Την επόμενη εβδομάδα θα το τοποθετηθεί στο πίσω χωροδικτύωμα, για να ξεκινήσω να στήνω το πίσω μέρος της 037. Να έχετε ένα όμορφο ΣΚ. Καλό βράδυ
|
|
|
Post by ViL27 on Nov 17, 2023 22:18:06 GMT 2
Σούπερ Γιώργο,εύκολα περνιέται για τον κανονικό κινητήρα με ένα ανάλογο φόντο. Είναι λιγάκι πιο καθαρός από ότι συνήθως η είναι ιδέα μου?
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 18, 2023 10:27:13 GMT 2
Σούπερ Γιώργο,εύκολα περνιέται για τον κανονικό κινητήρα με ένα ανάλογο φόντο. Είναι λιγάκι πιο καθαρός από ότι συνήθως η είναι ιδέα μου? Να είσαι καλά φιλαράκι. Ευχαριστώ για τον σχολιασμό και τη στήριξη. Το weathering είναι στα καθιερωμένα πλαίσια, αλλά ακόμη είμαστε στην αρχή. Όσο ενσωματώνονται στοιχεία θα εφαρμόζονται οι ομογενοποιήσεις και τα επιπλέον επίπεδα θα διαμορφώσουν την τελική εικόνα. Καλημέρα
|
|
|
Post by Sakis on Nov 18, 2023 15:50:15 GMT 2
Μαγικός... Το μέταλλο είναι άκρως πειστικό και οι καλωδιώσεις super. Τι να μας πει κι ο Suber δηλαδή... Δεν σε γονατίζει ούτε η φαρυγγίτιδα εσένα τελικά!
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 18, 2023 17:15:05 GMT 2
Μαγικός... Το μέταλλο είναι άκρως πειστικό και οι καλωδιώσεις super. Τι να μας πει κι ο Suber δηλαδή... Δεν σε γονατίζει ούτε η φαρυγγίτιδα εσένα τελικά! Ευχαριστώ, Σάκη. Ο Suber δουλεύει πάνω στο άβαφο μέταλλο της hiro, γυαλίζοντας το με επαγγελματικό επιτραπέζιο τροχό. Επειδή το γυάλισμα του μετάλλου είναι πολύ βρώμικη "δουλειά", εμείς που δουλεύουμε σε δωμάτιο πρέπει βασιστούμε στο βάψιμο. Δεν ξέρω τι μου αρέσει περισσότερο, σίγουρα το γυμνό μέταλλο έχει την χάρη του, αλλά σπάνια είναι ρεαλιστικό στις πραγματικές αποχρώσεις ενός μοτέρ για παράδειγμα. Καλλιτεχνικά όμως δείχνει ανώτερο από το βάψιμο. Σίγουρα, κάποιο καλοκαίρι, που θα μπορώ να δουλεύω έξω, θα δοκιμάσω την φιλοσοφία suber.
|
|
|
Post by konstantinf on Nov 18, 2023 18:38:30 GMT 2
Προφανώς λόγω απουσίας έχασα μερικά επεισόδια, αλλά δεν πειράζει χόρτασα άμα τη επιστροφή! Τι να πώ; εντυπωσιακή αληθοφάνεια... καλή συνέχεια και περαστικούλια!
|
|
|
Post by czt on Nov 18, 2023 19:07:56 GMT 2
Πολυ ομορφη δουλεια Γιωργο σε ολα τα επιπεδα!
|
|