|
Post by gtziaf on Aug 2, 2023 8:36:34 GMT 2
Αν έχετε καμία συμβουλή σίγουρα θα την χρειαστώ! Αυτά για την ώρα σας ευχαριστώ και καλό βράδυ! Νικολή, καλημέρα. Προσωπικά θα κρατούσα τους θόλους του κιτ και θα έκοβα το 3D εκτυπωμένο, το οποίο μπορείς να αναπαράγεις ξανά, εφόσον γίνει λάθος. Ευκαιρία να ξεχωρίσεις και καθαρίσεις καλύτερα τα κουτιά στα αριστερά, της εκτύπωσης. Επίσης, το ρολ μπαρ του θόλου, θα ήταν καλύτερα να γίνει με μήκη πλαστικού σε σχέση με την ποιότητα της εκτύπωσης που βλέπω. Καλή συνέχεια
|
|
|
Post by nikostheo on Aug 11, 2023 19:22:41 GMT 2
Αν έχετε καμία συμβουλή σίγουρα θα την χρειαστώ! Αυτά για την ώρα σας ευχαριστώ και καλό βράδυ! Νικολή, καλημέρα. Προσωπικά θα κρατούσα τους θόλους του κιτ και θα έκοβα το 3D εκτυπωμένο, το οποίο μπορείς να αναπαράγεις ξανά, εφόσον γίνει λάθος. Ευκαιρία να ξεχωρίσεις και καθαρίσεις καλύτερα τα κουτιά στα αριστερά, της εκτύπωσης. Επίσης, το ρολ μπαρ του θόλου, θα ήταν καλύτερα να γίνει με μήκη πλαστικού σε σχέση με την ποιότητα της εκτύπωσης που βλέπω. Καλή συνέχεια Καλησπέρα Τζορτζ το αποτέλεσμα της εκτύπωσης είναι κάτω του μετρίου αλλά το έκανα βιαστικά απλά και μόνο για να μπορέσω να έχω κάτι απτό στα χέρια μου για να γίνουν τα κατάλληλα "κοψίματα" θα επανεκτυπωθει όσες φορές χρειαστεί! Βρήκα μερικές φωτογραφίες από ξένο φίλο μοντελιστη και έχω μια εικόνα του τι πρέπει να κάνω. Τις παραθέτω από κάτω.
!!Ξανά λέω δεν είναι το δικό μου μοντέλο αυτό !!
Επίσης θέλω την βοήθεια σας για να πετύχω την απόχρωση του κίτρινου που τελικά αποφασίστηκε να βαφτεί το μοντέλο! Ανάλογη φωτογραφία πάλι από κάτω.
Καλό δεκαπενταύγουστο σε όλους!
|
|
|
Post by alex78 on Aug 13, 2023 20:10:32 GMT 2
Καλησπέρα Νίκο. Δίχως να γνωρίζω ποιας εταιρείας (και σύστασης) χρώματα χρησιμοποιείς, θα σου πρότεινα, ως αποκλειστικός χρήστης χρωμάτων (λακερ) της Tamiya (τα γνωστά της σπρέι), το Chrome Yellow (Ts-47). Άν πάλι επιθυμείς κάτι σε πιο παστελ και ολίγον πιο ''μουσταρδίζον'' , το Ts-34 Camel Yellow. Προσωπικά για το ''6άρι'' θα επέλεγα το πρώτο. Καλή επιτυχία σε ότι και αν επιλέξεις και καλό Δεκαπενταύγουστο.
|
|
|
Post by nikostheo on Sept 8, 2023 17:54:30 GMT 2
Καλησπέρα Νίκο. Δίχως να γνωρίζω ποιας εταιρείας (και σύστασης) χρώματα χρησιμοποιείς, θα σου πρότεινα, ως αποκλειστικός χρήστης χρωμάτων (λακερ) της Tamiya (τα γνωστά της σπρέι), το Chrome Yellow (Ts-47). Άν πάλι επιθυμείς κάτι σε πιο παστελ και ολίγον πιο ''μουσταρδίζον'' , το Ts-34 Camel Yellow. Προσωπικά για το ''6άρι'' θα επέλεγα το πρώτο. Καλή επιτυχία σε ότι και αν επιλέξεις και καλό Δεκαπενταύγουστο. Καλησπέρα @alex76 και συγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση, μελέτησα τα χρώματα που μου είπες και νομίζω ότι εφόσον έχω χρησιμοποιήσει το ts-47 στο evo III ίσως να πήγαινα σε αυτό (στο εξι) με το ts 34 έτσι για τη διαφορά. Δεν ξέρω ακόμα διότι προσπαθώ να πετύχω και την απόχρωση που βλέπουμε στο προηγούμενο ποστ μου. Θα ανεβάσω παρακάτω ξανά το evo III για να τα συγκρίνουμε να μου πεις και εσύ. ΥΓ Τώρα που τα βλέπω δίπλα δίπλα νομίζω ότι έχεις δίκιο απλώς θέλει να βγει ένα τόνο πιο σκούρο απ ότι μου είχε βγει στο τρία. Το πως θα το πετύχω αυτό δεν ξέρω ακριβώς ακόμα.
|
|
|
Post by Φάνης on Sept 8, 2023 18:38:11 GMT 2
Νίκο, εάν είχες χρησιμοποιήσει άσπρο αστάρι στο Evo III ίσως να δοκιμάσεις ένα τεστ με γκρι αστάρι τώρα να δεις αν παίρνεις τον πιο σκούρο τόνο που θέλεις. Καλό βράδυ!
|
|
|
Post by nikostheo on Sept 8, 2023 18:44:37 GMT 2
Καλό (θα δείξει δηλαδή) φθινόπωρο σε όλους! Αφού τελειώσανε τα πανυγήρια τα γλέντια και οι διακοπές. Ήρθε η ώρα να δούμε τι πρόοδος έχει γίνει με το Evo. Μου πήρε μερικές μέρες για να πάρω απόφαση ότι δεν θα κάνω δουλειά με τον τρόπο που πρότεινε ο αγαπητός admin. Οπότε πήρα το dremel μου και ξεκίνησε η σφαγή! Αργά αλλά σταθερά αφαιρούσα ότι ήταν στην μέση και εμπόδιζε μέχρι που κατάφερα και έβαλα το μηχανοστάσιο εκεί που προδίδει το σχέδιο του ότι πάει. Εκτύπωσα και μια καθαρότερη έκδοση του μηχανοστασίου χωρίς σφάλματα (πέραν της μια αριστερής πάνω γωνίας) και το ασταρωσα.
Αφού είδα ότι κάθεται εκεί που πρέπει η εκτύπωση ξεκίνησα να επισκευάσω - γεμίσω τις τρύπες στους θόλους ώστε να δείχνει σαν να μην έχει γίνει κάποια μετατροπή, και για να έχω μια βάση που θα κάτσει το κάθε αμορτισέρ. Έτσι σκέφτηκα ότι ίσως ο στόκος δύο συστατικών της tamiya να είναι αρκετός για να γεμίσει τις τρύπες. Πάντα φυσικά με βάση το νέο σχέδιο που περιλαμβάνει ότι προεξέχει προς τα κάτω από το εκτυπωμένο. Εφόσον έβαλα λοιπόν ανάμεσα στο μηχανοστάσιο και το πάτωμα ένα κομμάτι νάιλον ώστε να μην κολλήσει στην εκτύπωση ο στόκος των θόλων. Ξεκίνησα να τον πλάθω με βάση τις άκρες του απειραχτου πατώματος. Του έδωσα 2-3 μέρες για να σκληρύνει και να μπορεί να τριφτει. Όμως δεν τα κατάφερα ο στόκος ήταν πολύ μαλακός και "λίγος" σε κάποια σημεία με αποτέλεσμα να τον ξηλωσω και να πάσχω να βρω μια άλλη λύση. Θα μπορούσα να το αφήσω ως έχει, έτσι κι αλλιώς δεν φαίνεται κάτι από πουθενά. Αλλά δεν ξέρω θα ήθελα να επιχειρήσω την επισκευή του. Ίσως με κάποιο καλύτερο στόκο; Σκέφτηκα μέχρι και άχρηστα sprues να διαλύσω ή να λιώσω κάπως και να τα χρησιμοποιήσω ως filler όπως κάνουν σε συγκεκριμένες συγκολλησεις μετάλλων αλλά πώς θα το καταφέρω αυτό; Να προσθέσω επίσης ότι ο δημιουργός του εκτυπωμένου έχει σχεδιάσει στο σημείο που θα υπήρχε η ανάρτηση από την κάτω πλευρά τα σημείο που θα καθόταν κανονικά το αμορτισέρ οπότε αν αφαιρέσουμε τα δύο "εξογκώματα" που έχει η ανάρτηση της tamiya πάει και κάθεται εκεί που πρέπει. Οπότε ίσως το όλο σχέδιο είναι να μείνουν έτσι οι θόλοι ανοιχτοί ώστε να κάθεται η ανάρτηση σωστά, εκεί. Εφόσον δεν μπόρεσα να κάνω κάτι εκεί προχώρησα με το να κολλήσω το πάνω μέρος της εκτύπωσης του ψυγείου στο απλό ψυγείο της tamiya ώστε να δείχνει πιο αληθοφανή (θα προστεθεί λογικά και κάποιο λάστιχο, τι διάσταση να παραγγείλω; ) Έβαλα και τις ζάντες στα εργοστασιακά λάστιχα για να δω πως κάθεται στο αυτοκίνητο και βρήκα και μια εξάτμιση που περίσσευε και έκανα ένα μικρό mock up. Αυτά για την ώρα θα ήθελα και την δική σας γνώμη για το πώς να προχωρήσω από εδώ και πέρα. Όπως και την σωστή απόχρωση για το κίτρινο με βάση ότι θα κατευθυνθούμε σε κάποιο σπρέι της tamiya.
|
|
|
Post by nikostheo on Sept 12, 2023 17:56:00 GMT 2
Νίκο, εάν είχες χρησιμοποιήσει άσπρο αστάρι στο Evo III ίσως να δοκιμάσεις ένα τεστ με γκρι αστάρι τώρα να δεις αν παίρνεις τον πιο σκούρο τόνο που θέλεις. Καλό βράδυ! Φανή καλησπέρα και τότε γκρι ήταν το ασταρι, ίσως αν ρίξω ένα χέρι πιο σκούρο γκρι χρώμα σαν βάση και από πάνω ρίξω το ίδιο κίτρινο να πάρω το αποτέλεσμα που θέλω. Διότι όπως παρατήρησα στο πάτωμα του Evo III (που ήταν πιο σκούρο γκρι το χρώμα του πλαστικού ) που δεν έριξα ασταρι και έβαψα κατευθείαν φαίνεται πολύ πιο κοντά σε αυτό που ψάχνω, τι λες και εσύ ;
|
|
|
Post by Φάνης on Sept 13, 2023 5:25:39 GMT 2
Καλημέρα Νίκο, σίγουρα αξίζει η δοκιμή με πιο σκούρο γκρι χρώμα πριν το κίτρινο. Δοκίμασε το σε κάποιο πλαστικό κουτάλι ή κάποιο τεστ κομμάτι και βλέπεις πως θα προχωρήσεις! Χαιρετώ!
|
|
|
Post by nikostheo on Sept 17, 2023 20:03:34 GMT 2
Καλό (θα δείξει δηλαδή) φθινόπωρο σε όλους! Αφού τελειώσανε τα πανυγήρια τα γλέντια και οι διακοπές. Ήρθε η ώρα να δούμε τι πρόοδος έχει γίνει με το Evo. Μου πήρε μερικές μέρες για να πάρω απόφαση ότι δεν θα κάνω δουλειά με τον τρόπο που πρότεινε ο αγαπητός admin. Οπότε πήρα το dremel μου και ξεκίνησε η σφαγή! Αργά αλλά σταθερά αφαιρούσα ότι ήταν στην μέση και εμπόδιζε μέχρι που κατάφερα και έβαλα το μηχανοστάσιο εκεί που προδίδει το σχέδιο του ότι πάει. Εκτύπωσα και μια καθαρότερη έκδοση του μηχανοστασίου χωρίς σφάλματα (πέραν της μια αριστερής πάνω γωνίας) και το ασταρωσα.
Αφού είδα ότι κάθεται εκεί που πρέπει η εκτύπωση ξεκίνησα να επισκευάσω - γεμίσω τις τρύπες στους θόλους ώστε να δείχνει σαν να μην έχει γίνει κάποια μετατροπή, και για να έχω μια βάση που θα κάτσει το κάθε αμορτισέρ. Έτσι σκέφτηκα ότι ίσως ο στόκος δύο συστατικών της tamiya να είναι αρκετός για να γεμίσει τις τρύπες. Πάντα φυσικά με βάση το νέο σχέδιο που περιλαμβάνει ότι προεξέχει προς τα κάτω από το εκτυπωμένο. Εφόσον έβαλα λοιπόν ανάμεσα στο μηχανοστάσιο και το πάτωμα ένα κομμάτι νάιλον ώστε να μην κολλήσει στην εκτύπωση ο στόκος των θόλων. Ξεκίνησα να τον πλάθω με βάση τις άκρες του απειραχτου πατώματος. Του έδωσα 2-3 μέρες για να σκληρύνει και να μπορεί να τριφτει. Όμως δεν τα κατάφερα ο στόκος ήταν πολύ μαλακός και "λίγος" σε κάποια σημεία με αποτέλεσμα να τον ξηλωσω και να πάσχω να βρω μια άλλη λύση. Θα μπορούσα να το αφήσω ως έχει, έτσι κι αλλιώς δεν φαίνεται κάτι από πουθενά. Αλλά δεν ξέρω θα ήθελα να επιχειρήσω την επισκευή του. Ίσως με κάποιο καλύτερο στόκο; Σκέφτηκα μέχρι και άχρηστα sprues να διαλύσω ή να λιώσω κάπως και να τα χρησιμοποιήσω ως filler όπως κάνουν σε συγκεκριμένες συγκολλησεις μετάλλων αλλά πώς θα το καταφέρω αυτό; Να προσθέσω επίσης ότι ο δημιουργός του εκτυπωμένου έχει σχεδιάσει στο σημείο που θα υπήρχε η ανάρτηση από την κάτω πλευρά τα σημείο που θα καθόταν κανονικά το αμορτισέρ οπότε αν αφαιρέσουμε τα δύο "εξογκώματα" που έχει η ανάρτηση της tamiya πάει και κάθεται εκεί που πρέπει. Οπότε ίσως το όλο σχέδιο είναι να μείνουν έτσι οι θόλοι ανοιχτοί ώστε να κάθεται η ανάρτηση σωστά, εκεί. Εφόσον δεν μπόρεσα να κάνω κάτι εκεί προχώρησα με το να κολλήσω το πάνω μέρος της εκτύπωσης του ψυγείου στο απλό ψυγείο της tamiya ώστε να δείχνει πιο αληθοφανή (θα προστεθεί λογικά και κάποιο λάστιχο, τι διάσταση να παραγγείλω; ) Έβαλα και τις ζάντες στα εργοστασιακά λάστιχα για να δω πως κάθεται στο αυτοκίνητο και βρήκα και μια εξάτμιση που περίσσευε και έκανα ένα μικρό mock up. Αυτά για την ώρα θα ήθελα και την δική σας γνώμη για το πώς να προχωρήσω από εδώ και πέρα. Όπως και την σωστή απόχρωση για το κίτρινο με βάση ότι θα κατευθυνθούμε σε κάποιο σπρέι της tamiya. Κάνεις; Λίγο feedback ρε παιδιά, μια βοήθεια κάτι 😅
|
|
|
Post by ViL27 on Sept 18, 2023 22:58:48 GMT 2
Νίκο το Ts34(camel yellow) πιθανόν να σου κάνει τσεκαρε το.Σκεψου ότι είναι παρόμοιο με το χρώμα που χρησιμοποιώ στην 911,το οποίο είναι το Camel yellow της Zero Paints
|
|
|
Post by nikostheo on Nov 9, 2023 17:28:24 GMT 2
Νίκο το Ts34(camel yellow) πιθανόν να σου κάνει τσεκαρε το.Σκεψου ότι είναι παρόμοιο με το χρώμα που χρησιμοποιώ στην 911,το οποίο είναι το Camel yellow της Zero Paints Σε ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο το είχα σκεφτεί και εγώ το camel αλλά μου φαίνεται πολύ πορτοκαλί γενικά.
|
|
|
Post by nikostheo on Nov 11, 2023 3:38:45 GMT 2
|
|
|
Post by ViL27 on Nov 11, 2023 11:12:05 GMT 2
Καλημέρα Νίκο! Τα φωτεινά χρώματα πάντα πάνω από άσπρο ασταρι η χρώμα φίλε,το ξαναθυμήθηκα για άλλη μια φορά και εγώ με τον πίσω προφυλακτήρα της Carina. Αφού έχεις αερογραφο καλό είναι να μεταγγίσεις όλο το χρώμα σου και να πηγαίνεις στον αερογραφο εξ'αρχης.Τα σπρέι είναι πολύ "σπάταλα". Όσο αναφορά τη ζάντα μπορείς να περάσεις ενα πολύ αχνό χέρι tamiya smoke για να την σκουρυνεις λίγο,με πολλή μεγάλη προσοχή όμως. Η κόκκινη ρίγα δεν μου πολυαρεσει προσωπικά.Αν θελήσεις να την κανεις,να ξέρεις ότι με τον αερογραφο θα σου βγει σκούρα λόγω της σκούρας βάσης και παλι,οπότε λίγο άσπρο πρώτα και μετά κόκκινο.Αλλιως πινέλο αλλά δεν θα είναι ιδανικό. Όσο αφορά το κάθισμα κάνε τη δοκιμή σου και βλέπεις.Σιγουρα το pattern των φωτογραφιών είναι απίθανο να επιτευχθεί με καλσόν,αλλά και πάλι μπορεί να πάρεις ωραίο αποτέλεσμα.
|
|
|
Post by alex78 on Nov 11, 2023 17:55:05 GMT 2
Γεια σου Νίκο. Κάθε εμπόδιο για καλό που λένε αφού όλες αυτές οι αβαρίες μας σφυρηλατούν με γνώσεις και μας διδάσκουν για την συνέχεια. Εμένα το βάψιμο παρόλαυτά μου αρέσει και ιδιαίτερα μου αρέσει το μαύρο που χρησιμοποίησες. Αλήθεια ποιό είναι? Οι ζάντες είναι μια χαρά, μην προσθέσεις κάτι περαιτέρω. Η συγκεκριμένη πλέξη των καθισμάτων δύσκολο να επιτευχθεί, όμως αν αισθάνεσαι έτοιμος δούλεψέ το.
Καλή συνέχεια.
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 12, 2023 10:05:15 GMT 2
Καλημέρα, Νικολή. Το βάψιμο, μια χαρά, και δείχνει ότι αρχίζεις να συνηθίζεις τον αερογράφο. Τα υπόλοιπα τα έχουμε πει. Για τις ζάντες, θα κοιτάξω αν έχω τίποτα αυτοκόλλητα volk, να σου στείλω. Κάτι θυμάμαι αλλά πρέπει να τα βρω. Για τα καθίσματα, το καλσόν, δεν μπορεί να πιάσει σωστά, στα μαξιλάρια (θα πιάσει μόνο την έξω πλευρά, αν με εννοείς), άσε που το πάττερν που βγάζουν είναι διαφορετικό. Αν είσαι τόσο καψούρης, με αυτό το, δοκίμασε με εύκαμπτο, πολύ λεπτής πλέξης mesh, που θα το κολλήσεις με χαρτοταινία στην επιφάνεια του καθίσματος για να ακολουθήσει την καμπύλη (θα σου πρότεινα τμηματικά και όχι όλο μαζί). Όπως και να έχει, η δοκιμή σε κουτάλι δεν θα σε βοηθήσει πολύ, οπότε έλεγξε το σε κάποιο spare κάθισμα. Καλή συνέχεια
|
|
|
Post by nikostheo on Nov 14, 2023 1:55:46 GMT 2
Σας ευχαριστώ για τα σχόλια! Σπύρο ναι δεν την ξανά πατάω ούτε με το ασταρι ούτε όμως και με το σπρέι, δεν υπάρχει λόγος δηλαδή πρέπει να γίνει νόμος για μένα. Όσο για το smoke το σκέφτηκα και εγώ ρε συ αλλά δεν ξέρω αν αξίζει να το ρισκάρω. Ίσως κάνω μια δοκιμή στο κουτάλι που έκανα τα τεστ και βλέποντας και κάνοντας. Alex το μαύρο είναι semi gloss black tamiya + lvling thinner σου ανεβάζω και φωτό ντυμένο Carbon να το δεις. Τζόρτζ τα έχω τα ανάλογα αυτοκόλλητα από τις γνωστές ζάντες της aoshima πόσο την αγαπώ αυτήν την εταιρεία που είναι χουβαρδου και δίνει με όλες τις σχεδόν τις ζάντες από δύο τρεις σειρές αυτοκόλλητα! Θα τα βάλω αύριο και θα τις ανεβάσω τελειωμένες! Αποφάσισα να μην κάνω το pattern στα καθίσματα ώστε να μην βάλω τον εαυτό μου σε περισσότερους μπελάδες. Θα πάμε με την απλή μέθοδο της διχρωμίας. Σας ευχαριστώ και πάλι ! Καλό ξημέρωμα
|
|