|
Post by gtziaf on Jul 13, 2021 15:54:51 GMT 2
Άνθρακας ο θησαυρός και μάλιστα ακριβός... Εξηγώ. Πριν λίγο καιρό εμφανίστηκε στα νέα της Revell, ένα ολοκαίνουργιο GT40 που θα αναπαριστούσε την έκδοση που κέρδισε στο Le Mans του '68 και '69 . Τελικά βλέποντας τις φώτο απ΄το site της Revell, αναγνώρισα το κιτ της Fujimi, που είχα φτιάξει πριν λίγα χρόνια. Τελικά, όντως πρόκειται για rebox. Μέχρι εδώ καλά, αλλά το κιτ τιμάται 3 φορές παραπάνω από το αντίστοιχο της fujimi, που πρόσφατα επανακυκλοφόρησε! Βέβαια το "Γερμανικό" κιτ περιέχει χαλκομανίες και για τις 2 χρονιές, ενώ η fujimi κυκλοφορεί 2 διαφορετικά κιτ. Από την άλλη στην τιμή του Revell, αγοράζεις 3 fujimi (ένα του '68, ένα '69 κι ένα '66) Θυμίζω ότι το fujimi, δεν είναι ακριβής αναπαράσταση του πραγματικού, αφού είναι αρκετό πιο στενό πίσω, με πιο μικρά ελαστικά και άλλες μικροδιαφορές εδώ κι εκεί.
|
|
|
Post by gtziaf on Jul 14, 2021 7:24:00 GMT 2
Μετά τη φλόμπα του gt40, πάμε στα θετικά της Revell η οποία θα κυκλοφορήσει τελικά τη σειρά G της 911 από τον Νοέμβριο. Πρόκειται για νέο καλούπι με κινητήρα και πλήρη μηχανικά μέρη, ενώ αναμένονται και αρκετές εκδόσεις. Η αρχή γίνεται με την coupe, αλλά σύντομα θα υπάρξει και μια cabrio, ενώ βρίσκω απίθανο να μην κυκλοφορήσουν και οι turbo εκδόσεις.
|
|
|
Post by Φάνης on Jul 14, 2021 9:13:12 GMT 2
Μια ενδιαφέρουσα κυκλοφορία, για τους φίλους των Porsche, και όχι μόνο! Καλημέρα!
|
|
|
Post by konstantinf on Jul 16, 2021 7:15:45 GMT 2
Η μία με την οποία έχω μπλέξει μου υπεραρκεί...
|
|
|
Post by alex78 on Aug 17, 2021 12:43:16 GMT 2
|
|
Antonis
F3 Driver
Αντώνης
|
Post by Antonis on Aug 21, 2021 0:40:44 GMT 2
Σήμερα διαπίστωσα δυστυχώς πως αυτά τα δύο κιτ είναι ακριβώς ολόιδια. Όποιος επιλέξει το Shelby 289 που κυκλοφορεί η Revell ας γνωρίζει πως πρόκειται για το προβληματικό και ζόρικο, 36 ετών καλούπι της Sunny Tri-S και της Academy.
|
|
|
Post by Φάνης on Aug 21, 2021 7:56:11 GMT 2
Καλημέρα Αντώνη, ναι δυστυχώς. Όπως με όλα τα κιτ, ειδικά με τις εταιρείες Revell, Italeri κτλ, που κάνουν πολλές επανεκδόσεις, είναι καλό να το ψάχνουμε λίγο στο διαδύκτιο πριν προβούμε σε κάποια αγορά (π.χ. www.scalemates.com/kits/revell-07669-62-shelby-cobra-289--1304350), αφού στις πλείστες των περιπτώσεων μπορούμε να δούμε την προϊστορία του κιτ και πολλές φορές υπάρχουν και χρήσιμα reviews. Καλό Σ/Κ!
|
|
|
Post by gtziaf on Aug 21, 2021 8:40:49 GMT 2
Αντώνη, καλημέρα. Ναι αυτό συμβαίνει συχνά, όπως είπε και ο Φάνης. Μάλιστα στην ίδια σελίδα, λίγο πιο πάνω γράφω για κάτι ανάλογο με το (νέο) GT40 της Revell, το οποίο μάλιστα στοιχίζει 3 φορές παραπάνω από το πρωτότυπο. Γενικά στο φόρουμ και ειδικότερα στο συγκεκριμένο section θα βρεις πολλές πληροφορίες, για εκδόσεις, επανεκδόσεις, rebox κλπ. Αν αυτό δεν είναι εφικτό, μια σχετική ερώτηση μπορεί να βοηθήσει ένα ή περισσότερα μέλη. Κλείνοντας, πάντα πιστεύω ότι η συνδυασμένη γνώση όλων μας, είναι πιο αξιόπιστη και "ανθρώπινη", απ΄ το όποιο scalemates, το οποίο παρεμπίπτοντος ενσωματώνει και αρκετές λανθασμένες πληροφορίες.
|
|
|
Post by Φάνης on Aug 21, 2021 12:18:13 GMT 2
Ναι Γιώργο, το scalemates είναι μια καλή επιλογή αλλά σίγουρα δεν είναι πανάκεια, και εμπεριέχει λάθη/ανακρίβιες. Αυτό που ήθελα να επισημάνω στο (βιαστικό) σχόλιο μου είναι ότι δεν πρέπει επ'ουδενί να αγοράζουμε οτιδήποτε χωρίς ενδελεχή έρευνα και σίγουρα (κάτι που ξέχασα να αναφέρω και σωστά επισήμανες) μια ερώτηση εδώ στο φόρουμ μπορεί να μας γλυτώσει απο δυσάρεστες εκπλήξεις! Καλό Σ/Κ!
|
|
Antonis
F3 Driver
Αντώνης
|
Post by Antonis on Aug 21, 2021 15:31:44 GMT 2
Καλησπέρα. Η αλήθεια είναι Γιώργο και Φανή πως χρειάζεται έρευνα πριν από οποιαδήποτε αγορά μιας και εταιρίες αλλάζουν χέρια, άλλες συγχωνεύονται, άλλες δανείζονται καλούπια κτλ... Πάντως με είχε μπερδέψει και αναφορά στο φόρουμ παλαιότερα για το συγκεκριμένο κιτ. Το μόνο που χρήζει αναφοράς στην κυκλοφορία της Revell είναι η πανέμορφη καρτέλα σημάτων διότι στο Academy είναι ανύπαρκτη. Καλό Σαββατοκύριακο.
|
|
|
Post by alex78 on Sept 7, 2021 14:30:36 GMT 2
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 15, 2021 20:31:10 GMT 2
Επανακυκλοφορίες της Revell... - 1929 Ford Model A Roadster 1:25 - Peterbilt 359 1:25 - Ford Bronco Half Cab -Sandman II 1:25
|
|
|
Post by alex78 on Jan 7, 2022 18:46:19 GMT 2
Η Revell μετά τα ειδικού τύπου οχήματα (γερανοφόρα και άλλα) αποφάσισε να επανεκδώσει και την σειρά Mercedes-Benz 1625 TLF 24/50 που είχε πρωτοπαρουσιάσει το μακρινό 1989 και είχε κάνει rebox το 1996. Αναμένεται κάπου τον Απρίλιο στην 1/24 φυσικά.
|
|
|
Post by konstantinf on Jan 17, 2022 9:13:50 GMT 2
Ανακοινώνεται σε διάφορους ιστότοπους και φόρα (π.χ. εδώ: www.kitreviewsonline.de/revell-neuheiten-januar-bis-mai-2022/) η επανέκδοση της Pontiac Firebird Trans Am στην 1/8:
Αναμένεται τον Απρίλιο. Το κιτ ανάγεται στη Monogram από το 1980. Άγνωστο αν είναι απλό rebox ή θα περιέχει βελτιωτικά. Σε αγγλικό ιστότοπο η τιμή δίνεται γύρω στις 150 λίρες.
|
|
|
Post by Φάνης on Jan 17, 2022 9:36:18 GMT 2
Ενδιαφέρουσα (έπανα)κυκλοφορία Κωνσταντίνε! Το 1981, σε ηλικία 15 χρόνων, ο πατέρας μου (αφού τον είχα πρήξει) μου αγόρασε ένα εισιτήριο για Νέα Υόρκη, να επισκεφτώ κάποιους φίλους ομογενείς (στο Portland, Connecticut) που τα παιδιά τους (2 αγόρια, 2 και 3 χρόνια μεγαλύτερα μου) με είχαν καλέσει να με φιλοξενήσουν για 2 μήνες το καλοκαίρι (μας είχαν επισκεφτεί τα 2 προηγούμενα καλοκαίρια). Έτσι πραγματοποιήθηκε το 1ο μου υπερατλαντικό ταξίδι (με OA, Αθήνα-Νέα Υόρκη), μια ανεπανάληπτη εμπειρία (εκείνη την χρόνια είχε κάνει πρεμιέρα και ειδα το No1 Indiana Jones στο cinema, ανακάλυψα τα M&M’s, iced tea (άγνωστα στην Ελλάδα) κτλ…) Το σημαντικό ήταν ότι λίγους μήνες πριν την άφιξη μου, τα 2 αγόρια είχαν αγοράσει από 1 Firebird Trans AM ο κάθενας, και επι 2 μήνες δεν χόρταινα τις βόλτες που με πήγαιναν με αυτά! Πραγματικά όμορφες και αξέχαστες αναμνήσεις ….. Καλημέρα και καλή εβδομάδα!
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 17, 2022 9:38:41 GMT 2
Το σημαντικό ήταν ότι λίγους μήνες πριν την άφιξη μου, τα 2 αγόρια είχαν αγοράσει από 1 Firebird Trans AM ο κάθενας, και επι 2 μήνες δεν χόρταινα τις βόλτες που με πήγαιναν με αυτά! Πραγματικά όμορφες και αξέχαστες αναμνήσεις ….. Καλημέρα Φάνη, άρα ξέρουμε τι θα ψωνίσεις για το Πάσχα, και δεν χρειάστηκε καν Καζαμίας
|
|