|
Post by konstantinf on Jan 15, 2023 13:37:44 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Κυριάκο! Όντως αρκετή δουλειά, αλλά τη δεύτερη φορά το χέρι πάει μόνο του...
|
|
|
Post by nektarios on Jan 16, 2023 0:22:49 GMT 2
Όμορφες οι μέχρι στιγμής προσθήκες στον κινητήρα, περιμένουμε με ενδιαφέρον την καλωδίωση!
|
|
|
Post by konstantinf on Jan 16, 2023 10:17:32 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Νεκτάριε! Η καλωδίωση είναι δεδομένη από το κιτ...
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 16, 2023 19:50:54 GMT 2
Πολύ καλύτερο το master cylinder. That's what I am talking about Και για συνεχίσουμε το talking about, αν έχεις το tamiya weathering set D πέρασε τις εξατμίσεις. Θα δείξουν... ΥΓ. Βλέπω και το washaki και χαίρομαι Καλή συνέχεια
|
|
|
Post by konstantinf on Jan 17, 2023 7:08:46 GMT 2
Καλημέρα κι ευχαριστώ για τα καλά λόγια και την ενθάρρυνση Γιώργο! αν έχεις το tamiya weathering set D πέρασε τις εξατμίσεις. Θα δείξουν... Δεν το έχω το σετάκι, αλλά θα το πάρω για τις επόμενες μηχανές. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ωστόσο, το "καψιμο" θα έπρεπε να φανεί στις γυμνές εξαγωγές, όπως εδώ: Το κίτ όμως δίνει την καλυμμένη εκδοχή: Η οποία, στην "καμμένη" κατάσταση είναι έτσι: Κατά τη γνώμη μου, αν θελήσουμε να μη μείνουμε στην εργοστασιακή "φρέσκια" κατάσταση, η μόνη λύση θα ήταν βάψιμο με κάποιο copper. Περισσότερο με ενοχλεί ωστόσο η έλλειψη της ανάγλυφης επιφάνειας...
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 17, 2023 20:11:30 GMT 2
Κώστα, η εργοστασιακή φρέσκια κατάσταση δεν μπορεί να αναπαρασταθεί με βάση μια φώτο render που σχεδιάστηκε για τα δελτία τύπου και της μπροσούρες των εταιρειών. H πραγματικότητα διαφέρει λίγο, όπως μπορείς να δεις στις φώτο από τη γραμμή παραγωγής, ακόμη και όταν ο κινητήρας είναι ακόμη σε φάση τοποθέτησης. Πόσο μάλλον όταν το αυτοκίνητο, αμέσως και πριν βγει για την πρώτη δοκιμή εκτός εργοστασίου, θα μπει σε λειτουργία για να ελεγχθούν τα μηχανικά μέρη, οι ρύποι, τα ηλεκτρονικά, όπως μπορείς να δεις και στο ακόλουθο σύνδεσμο από το εργοστάσιο, που παρεμπίπτοντος περιέχει χρήσιμες φώτο για την κατασκευή σου. www.lambocars.com/a-sneak-peak-at-the-huracan-production-line-image-gallery/Εγώ θα ξεκινούσα με την χρήση διαφορετική απόχρωσης στην εξάτμιση σε σχέση με το μπλοκ του μοτέρ και wash - στεγνό με το σετάκι στον καταλύτη και τις "ραφές", αν ήθελα για brand new κατάσταση. Τέλος, η ανάγλυφη επιφάνεια μπορεί να αναπαρασταθεί με το αυτοκόλλητο αντιπυρικό της MFH. Καλή συνέχεια
|
|
|
Post by Sakis on Jan 18, 2023 9:45:24 GMT 2
Καλό ξεκίνημα (που το έχασα αλλά έκανα φρεσκάρισμα και είμαι up to date). Όμορφα μέχρι εδώ αλλά θα συμφωνήσω με τον Γιώργο στο θέμα του κινητήρα. Δεν μπορεί να είναι χρωματικά σαν Playmobil και ειδικά στην 1/8. Παίξε λίγο με αποχρώσεις, φωτισμούς, μικρο-φθορές χρήσης. Και θα το ευχαριστηθείς και θα αναδειχθεί πολύ περισσότερο ο κινητήρας.
|
|
Antonis
F3 Driver
Αντώνης
|
Post by Antonis on Jan 18, 2023 11:07:25 GMT 2
Καλό ξεκίνημα και από εμένα Κωνσταντίνε. Θα παρακολουθώ την πρόοδο της κατασκευής. Από πόσα κομμάτια αποτελείται το κιτ; Γύρω στα χίλια είναι; Καλημέρα
|
|
|
Post by konstantinf on Jan 18, 2023 20:02:24 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Αντώνη, να 'σαι καλά (και με την ευκαιρία και χρόνια πολλά για χτες!). Τα κομμάτια είναι (σύμφωνα με το κουτί) 958, αλλά αν αφαιρέσεις τις βίδες είναι γύρω στα 800.
|
|
Antonis
F3 Driver
Αντώνης
|
Post by Antonis on Jan 19, 2023 0:07:07 GMT 2
Σε ευχαριστώ πολύ Κωνσταντίνε! 🙂
|
|
|
Post by konstantinf on Jan 22, 2023 19:04:47 GMT 2
Καλησπέρα φίλοι μου. Συνέχεια με τον κινητήρα. Αφού κατασκευάστηκαν τα καλώδια των αισθητήρων οξυγόνου... ... προστέθηκαν στα καλώδια που δίνει το κιτ και το σύνολο μονταρίστηκε στον κινητήρα. Ετοιμάστηκαν οι σωληνώσεις λαδιού και προστέθηκε ένας σωλήνας επιπλέον στο ψυγείο λαδιού (ο κατακόρυφος δεξιά):
Το πίσω πλαίσιο συναρμολογήθηκε (μετά από πολλές δοκιμές και διορθώσεις) με την καμπίνα... ... και αφού αποσυναρμολογήθηκε, βάφτηκε πρόχειρα και μονταρίστηκε επάνω του ο κινητήρας. Προς τούτο διορθώθηκε η θέση της βάσης στήριξης του κινητήρα πάνω στην πίσω τραβέρσα, καθώς βάσει των οδηγιών προκύπτει χάσμα μεταξύ κιβωτίου και βάσης.
Και ιδού η τωρινή κατάσταση του συνόλου:
Αυτά για σήμερα. Να έχετε όλοι μια καλή βδομάδα!
|
|
minas
Kart Driver
|
Post by minas on Jan 23, 2023 14:06:49 GMT 2
Πολύ ωραίες εργασίες Κωνσταντίνε, ειδικά οι μικροφθορές στα καλύμματα των εξατμίσεων.
Καλή συνέχεια στην κατασκευή σου !!!!
|
|
|
Post by konstantinf on Jan 23, 2023 23:37:29 GMT 2
Να 'σαι καλά Μηνά, ευχαριστώ πολύ!
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 24, 2023 9:10:28 GMT 2
Ωραία δουλειά στην καλωδίωση, Κώστα. Γιατί δημιουργήθηκε τέτοιο κενό, στην ένωση του σασί με το μοτέρ; Κατασκευαστικό λάθος; Πώς το έλυσες; Μου έκανε εντύπωση το στο χρώμα του αμαξώματος χωροδικτυώμα του μοτέρ. Ενδιαφέρουσα διαφοροποίηση από τα συνήθη, μαύρα, αλουμίνια κλπ. Καλημέρα
|
|
|
Post by konstantinf on Jan 24, 2023 12:04:47 GMT 2
Καλημέρα Γιώργο. Το λάθος στην θέση κινητήρα-πλαισίου είναι κατασκευαστικό. Στο πλαίσιο υπάρχουν δύο pins...
... τα οποία χώνονται σε οπές στο κάτω μέρος της βάσης. Κανονικά οι οπές θα έπρεπε να είναι εδώ, αλλά στην πραγματικότητα είναι εδώ. Θα μπορούσα για να το διορθώσω, να ανοίξω τρύπες στο σωστό μέρος. Ωστόσο, καθώς η βάση βιδώνεται πάνω στο κιβώτιο, προτίμησα να ανοίξω τρύπες διαμέτρου 1,7 mm στις προβλεπόμενες θέσεις του κιβωτίου:
Εκεί βίδωσα μήκη σπειρώματος Μ2 που πέρασαν σε αντίστοιχες οπές της βάσης και βιδώθηκαν με παξιμάδια Μ2 από τα κλασσικά της Pocher (έχουν μικρότερες εξωτερικές διαστάσεις από τα Μ2 DIN). Και τα pins του πλαισίου έμειναν απ' έξω (θα μπορούσα και να τα κόψω, αλλά βοηθούν στο κεντράρισμα. Το βάψιμο του πλαισίου στο χρώμα του αμαξώματος αντιστοιχεί στην πραγματικότητα. Όπως φαίνεται σε εργοστασιακές φωτογραφίες, η καμπίνα και το καπό βάφονται με το μπρος και πίσω πλαίσιο μονταρισμένα:
Το βάψιμο γίνεται πιο πρόχειρα απ' ότι το αμάξωμα και μόνο από πάνω/πλάι. Στην περίπτωση της δικής μου κατασκευής που τα μηχανικά μέρη θα μείνουν ξεσκέπαστα, νομίζω ότι το κοντράστ με το κίτρινο είναι και αισθητικά ενδιαφέρον (και κατά τύχη, το TS-34 ταιριάζει πολύ με το Midas Yellow του κιτ).
|
|
|
Post by czt on Jan 27, 2023 14:50:49 GMT 2
Πολυ ωραια μεχρι τωρα αλλα δεν περιμενα μια εταιρεια με προιοντα τετοιου μεγεθους και τετοιας τιμης να εχει τετοιο λάθος. Παντως πηγαινει ομαλα και ωραια η κατασκευη.
|
|