minas
Kart Driver
|
Post by minas on Nov 18, 2022 22:00:52 GMT 2
Ένα μοντέλο όπου κάθε φορά που το βλέπω μου θυμίζει πως ήταν το τελευταίο kit που αγόρασα από τον Kalfaki στο κέντρο της Αθήνας πριν ακολουθήσει το θλιβερό κλείσιμο του.
Μετά την απόσυρση της Daytona από την διάσημη σειρά λόγω της μήνυσης που έκανε ο Enzo στην Universal Studio για τα ψεύτικα αυτοκίνητα έγινε διακανονισμός και παραχωρήθηκαν από την Ferrari 2 μαύρες Testarossa όπου για λόγους διευκόλυνσης στα νυχτερινά γυρίσματα βαφτήκαν άσπρες.
Όσο για το μοντέλο καιρό είχα να μην αντιμετωπίσω πρόβλημα σε kit. Το σασί με το αμάξωμα κούμπωσαν τέλεια και κινητήρας με ωραίες λεπτομέρειες με μοναδική εξαίρεση το καπό το οποίο δεν κλείνει σωστά αλλά δεν μπορώ να καταλάβω αν το λάθος είναι δικό μου ή της εταιρείας.
Σχόλια/Παρατηρήσεις/Λεπτομέρειες: 1. Χρώμα αμαξώματος, Bianco Avus 100 της Ζero 2. Χρώμα σαλονιού, Ferrari Leather-Sabbia της Zero & Semi Gloss Black, Tamiya 3. Το logo Ferrari στο πίσω μέρος είναι aftermerket από Ebay 4. Δύο από τις φώτο παρακάτω είναι από την 41η Έκθεση της IPMS HELLAS
Φωτογραφίες από την κατασκευή:
Όπως καταλάβατε η ιδέα για το project αυτό είναι εμπνευσμένη από την αγαπημένη μου σειρά Miami Vice (1984-1989)
Σχόλια και ερωτήσεις ευπρόσδεκτα.
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 19, 2022 9:49:52 GMT 2
Όμορφο αποτέλεσμα κι εδώ, Μήνα. Μπράβο. Δώσε βάση στο να κάνεις λίγο πιο καθαρή δουλειά και θα ανέβει επίπεδο το αποτέλεσμα αμέσως. Προσωπική αισθητική γνώμη επίσης είναι ότι το wash στα πάνελ ανοιχτόχρωμων αμαξωμάτων δεν είναι ούτε όμορφο, ούτε ρεαλιστικό. Εγώ το αποφεύγω εντελώς στα λευκά και κίτρινα πολιτικά αυτοκίνητα. Επίσης, μπορείς να δοκιμάσεις κάτι πιο ανοιχτό, από το πολύ έντονο μαύρο, όπως καφέ, γκρι κλπ, ανάλογα φυσικά με την απόχρωση που έχεις βάψει. Καλημέρα και πάλι
|
|
|
Post by alex78 on Nov 19, 2022 11:31:40 GMT 2
Αξιόλογη προσπάθεια και εδώ Μηνά, ωστόσο όπως σου έγραψε και ο Αντμίν πρέπει σιγά σιγά να αρχίσεις να βάφεις τις ζάντες, όσο καλές και να δείχνουν εργοστασιακά το βάψιμο τις αναδεικνύει καλύτερα και μας δίνει σαφώς ένα πολύ πιό ρεαλιστικό αποτέλεσμα. Βέβαια είναι μέχρι να πέσει στα χέρια σου κιτ της Revell, εκεί θα καταλάβεις....
|
|
minas
Kart Driver
|
Post by minas on Nov 19, 2022 19:05:19 GMT 2
Όμορφο αποτέλεσμα κι εδώ, Μήνα. Μπράβο. Δώσε βάση στο να κάνεις λίγο πιο καθαρή δουλειά και θα ανέβει επίπεδο το αποτέλεσμα αμέσως. Προσωπική αισθητική γνώμη επίσης είναι ότι το wash στα πάνελ ανοιχτόχρωμων αμαξωμάτων δεν είναι ούτε όμορφο, ούτε ρεαλιστικό. Εγώ το αποφεύγω εντελώς στα λευκά και κίτρινα πολιτικά αυτοκίνητα. Επίσης, μπορείς να δοκιμάσεις κάτι πιο ανοιχτό, από το πολύ έντονο μαύρο, όπως καφέ, γκρι κλπ, ανάλογα φυσικά με την απόχρωση που έχεις βάψει. Καλημέρα και πάλι Εδώ δεν θα διαφωνήσω αλλά δυστυχώς είχα θέματα στα panels καθώς παρα το πολύ υπομονετικό scribing λόγω των πολλών στρωμάτων άσπρου ( 6-8 στρώματα ) κάποιες γραμμές μπούκωσανε αποτέλεσμα όπου δεν ''έτρεχε'' το Dark grey panel line της tamiya χρησιμοποίησα έναν μαρκαδόρο Pigma Micron 02 black.
Ευχαριστώ και πάλι για τις πολύ εύστοχες παρατηρήσεις και συμβουλές.
|
|
minas
Kart Driver
|
Post by minas on Nov 19, 2022 19:13:26 GMT 2
Αξιόλογη προσπάθεια και εδώ Μηνά, ωστόσο όπως σου έγραψε και ο Αντμίν πρέπει σιγά σιγά να αρχίσεις να βάφεις τις ζάντες, όσο καλές και να δείχνουν εργοστασιακά το βάψιμο τις αναδεικνύει καλύτερα και μας δίνει σαφώς ένα πολύ πιό ρεαλιστικό αποτέλεσμα. Βέβαια είναι μέχρι να πέσει στα χέρια σου κιτ της Revell, εκεί θα καταλάβεις....
Παίζει να είμαι από τους λίγους που προτιμάει τον έναν πάνω καθρέφτη από ότι τους δύο κάτω
Όσο για τις ζάντες πιστεύω πως σε αυτό ειδικά το μοντέλο οι ζάντες ήταν ακριβώς το ίδιο χρώμα με αυτό του αληθινού, γι αυτό και δεν τις πείραξα.
Ευχαριστώ και πάλι για τις συμβουλές και για πληροφορίες από την εμπειρία σας που σίγουρα είναι πιο μεγάλη από την δική μου.
|
|
|
Post by Φάνης on Nov 20, 2022 12:55:36 GMT 2
Ωραίο το συνολικό αποτέλεσμα. Μηνά. Όπως είπε και ο Γιώργος, με περισσότερη προσοχή στην λεπτομέρεια και στα βαψίματα (πχ κινητήρας και παρελκόμενα), οι κατασκευές σου θα ανέβουν επίπεδο! Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Nov 20, 2022 13:05:34 GMT 2
Καλησπέρα Μηνά,
όμορφο το αποτέλεσμα σε πολύ ωραίο θέμα. Καλή συνέχεια και στα επόμενα.
Αγάπιος
|
|
pnspanas
GP3 Driver
Παναγιωτης
|
Post by pnspanas on Nov 20, 2022 13:51:16 GMT 2
Καλημερα Μηνα
Μολις ειδα την φωτογραφια απο την πισω οψη της τεσταροσα αμεσως θυμηθηκα και την δικια μου, πριν τριανταπεντε χρονια και βαλε, που την ειχα φτιαξει και ειχα ακριβως το ιδιο προβλημα, δεν καθοταν καλα το καπο απο τον κινητηρα και σηκωνοταν ακριβως στο ιδιο σημειο!! Εντελει φταιει το καλουπαρισμα και οχι κατι στο δικο μου μοντελο!!! Ενταξει ησυχασα τωρα!!!!! χαχαχαχχαχα!!!!!
συνεχισε ετσι και με μεγαλυτερη προσοχη οπως λεει και ο Φανης θα ερθουν και καλυτερα αποτελεσματα!!
|
|
|
Post by kyriakos on Nov 20, 2022 15:12:33 GMT 2
Ωραίο το αποτέλεσμα Μηνα καλη συνέχεια κ στις επόμενες κατασκευές σου εύχομαι!
|
|
minas
Kart Driver
|
Post by minas on Nov 21, 2022 12:26:11 GMT 2
Ωραίο το συνολικό αποτέλεσμα. Μηνά. Όπως είπε και ο Γιώργος, με περισσότερη προσοχή στην λεπτομέρεια και στα βαψίματα (πχ κινητήρας και παρελκόμενα), οι κατασκευές σου θα ανέβουν επίπεδο! Καλή συνέχεια! Ευχαριστώ !!!
|
|
minas
Kart Driver
|
Post by minas on Nov 21, 2022 12:26:46 GMT 2
Καλησπέρα Μηνά, όμορφο το αποτέλεσμα σε πολύ ωραίο θέμα. Καλή συνέχεια και στα επόμενα. Αγάπιος Ευχαριστώ πολύ !!!
|
|
minas
Kart Driver
|
Post by minas on Nov 21, 2022 12:29:03 GMT 2
Καλημερα Μηνα Μολις ειδα την φωτογραφια απο την πισω οψη της τεσταροσα αμεσως θυμηθηκα και την δικια μου, πριν τριανταπεντε χρονια και βαλε, που την ειχα φτιαξει και ειχα ακριβως το ιδιο προβλημα, δεν καθοταν καλα το καπο απο τον κινητηρα και σηκωνοταν ακριβως στο ιδιο σημειο!! Εντελει φταιει το καλουπαρισμα και οχι κατι στο δικο μου μοντελο!!! Ενταξει ησυχασα τωρα!!!!! χαχαχαχχαχα!!!!! συνεχισε ετσι και με μεγαλυτερη προσοχη οπως λεει και ο Φανης θα ερθουν και καλυτερα αποτελεσματα!! Η αλήθεια είναι ότι ησύχασα και εγώ τώρα.
Ευχαριστώ για το σχόλιο !!!!
Καλή συνέχεια
|
|
minas
Kart Driver
|
Post by minas on Nov 21, 2022 12:31:39 GMT 2
Ωραίο το αποτέλεσμα Μηνα καλη συνέχεια κ στις επόμενες κατασκευές σου εύχομαι! Ευχαριστώ Πολύ !!!!
Επίσης Καλή Συνέχεια και στην δική σου κατασκευή !!!
|
|
|
Post by nektarios on Nov 21, 2022 23:45:42 GMT 2
Μηνά, καλώς ήρθες στην παρέα! Το αφιέρωμά σου στο Miami Vice ήταν ένα από τα θέματα που τράβηξαν αμέσως την προσοχή μου στο "φωτορεπορτάζ" της IPMS! Και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που ένας ακόμη φίλος των Movie Cars προστίθεται στην παρέα! Όσο για την Testarossa, όμορφη δουλειά σε ένα πολύ αγαπημένο αυτοκίνητο!
|
|
minas
Kart Driver
|
Post by minas on Nov 24, 2022 13:26:21 GMT 2
Μηνά, καλώς ήρθες στην παρέα! Το αφιέρωμά σου στο Miami Vice ήταν ένα από τα θέματα που τράβηξαν αμέσως την προσοχή μου στο "φωτορεπορτάζ" της IPMS! Και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που ένας ακόμη φίλος των Movie Cars προστίθεται στην παρέα! Όσο για την Testarossa, όμορφη δουλειά σε ένα πολύ αγαπημένο αυτοκίνητο! Ευχαριστώ πολύ για το καλωσόρισμα και το σχόλιο !!!
|
|