minas
Kart Driver
|
Post by minas on Nov 11, 2022 23:43:38 GMT 2
Καλησπέρα σας φίλοι μου, στην πρώτη δημοσίευση μου στο Forum σας παρουσιάζω την Lotus Esprit S1 1/24 της Fujimi αλλά σε παραλλαγή της επετειακής Lotus για το πρωτάθλημα της ομάδας της F1 το 1978.
Τώρα σαν παρατηρήσεις/σχόλια/πληροφορίες: 1) Τα σήματα δυστυχώς τα περίμενα καλύτερα, δεν είχαν αρκετή ελαστικότητα και δεν κολλούσαν αρκετά καλά καθώς δεν είχαν αρκετή κόλλα, όποιος θέλει να ασχοληθεί ας έχει καβάτζα κάμποσο Setter και Softer 2) Το μαύρο χρώμα είναι LOTUS F1 BLACK της Zero 3) Μετά από τρία περάσματα βερνίκι ακολούθησε τρίψιμο με 3000,6000,8000 και μετά τα τρία steps της Meguiars
Το αποτέλεσμα είναι το παρακάτω:
|
|
|
Post by alex78 on Nov 12, 2022 0:05:50 GMT 2
Καλωσήρθες και επίσημα στο φόρουμ Μηνά και χρόνια πολλά για την γιορτή σου.
Δυναμικό και ελπιδοφόρο ξεκίνημα πάνω σ' ένα ωραίο θέμα με προσεγμένο βάψιμο και γυάλισμα!
Επίσης η εφαρμογή των decals δείχνει μια χαρά, αλλά ο δημιουργός ξέρει καλύτερα....
Καλή συνέχεια στο πρότζεκτ και περιμένουμε κάποια στιγμή και το ''Miami Vice'' στα completed διοράματα....
|
|
minas
Kart Driver
|
Post by minas on Nov 12, 2022 1:15:51 GMT 2
Καλωσήρθες και επίσημα στο φόρουμ Μηνά και χρόνια πολλά για την γιορτή σου.
Δυναμικό και ελπιδοφόρο ξεκίνημα πάνω σ' ένα ωραίο θέμα με προσεγμένο βάψιμο και γυάλισμα!
Επίσης η εφαρμογή των decals δείχνει μια χαρά, αλλά ο δημιουργός ξέρει καλύτερα....
Καλή συνέχεια στο πρότζεκτ και περιμένουμε κάποια στιγμή και το ''Miami Vice'' στα completed διοράματα.... Σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές. Συνεχίζω το σασί τώρα και όσο για το Miami Vice ευελπιστώ να ανεβεί μία από αυτές τις μέρες
|
|
|
Post by Φάνης on Nov 12, 2022 7:22:33 GMT 2
Καλημέρα Μηνά, Καλώς ήρθες στην παρέα μας! Πράγματι, όπως ανέφερε και ο Αλεξ πολύ όμορφο τα βάψιμο-γυάλισμα σου. Τα γυαλιστικά της Meguiar’s είναι πολύ καλά, τα χρησιμοποιώ και εγώ, τα είχα πρωτοδεί να τα χρησιμοποεί ο Γιώργος σε μια κατασκευή του. Έχοντας ολοκληρώσει το αμάξωμα, και βλέποντας ότι το κιτ είναι curbside, προβλέπω μια γρήγορη ολοκλήρωση. Παρεμπίπτοντος, ως καλοπροαίρετη συμβουλή, σε μελλοντικές κατασκευές, θα μπορούσες να εμβαθύνεις τα pnel lines και τα σιριτια με ένα scriber 0.2mm. Καλή διαμονή, καλές κατασκευές και καλό Σ/Κ! PS. Ανέβασε και μια φωτό στο avatar σου να μην δείχνει άδειο!
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 12, 2022 10:11:47 GMT 2
Μηνά, καλημέρα και καλώς όρισες στο φόρουμ. Θα χαρώ για την ενεργή και συχνή συμμετοχή σου, στην κοινότητα μας. Πολύ ωραία δουλειά στη Λότους. Καλά μοντελαρίσματα.
|
|
pnspanas
GP3 Driver
Παναγιωτης
|
Post by pnspanas on Nov 12, 2022 10:58:14 GMT 2
Καλως ηρθες Μηνα !
καλη περιηγηση στο φορουμ, και καλα μοντελαρισματα !
|
|
minas
Kart Driver
|
Post by minas on Nov 12, 2022 11:43:36 GMT 2
Καλημέρα Μηνά, Καλώς ήρθες στην παρέα μας! Πράγματι, όπως ανέφερε και ο Αλεξ πολύ όμορφο τα βάψιμο-γυάλισμα σου. Τα γυαλιστικά της Meguiar’s είναι πολύ καλά, τα χρησιμοποιώ και εγώ, τα είχα πρωτοδεί να τα χρησιμοποεί ο Γιώργος σε μια κατασκευή του. Έχοντας ολοκληρώσει το αμάξωμα, και βλέποντας ότι το κιτ είναι curbside, προβλέπω μια γρήγορη ολοκλήρωση. Παρεμπίπτοντος, ως καλοπροαίρετη συμβουλή, σε μελλοντικές κατασκευές, θα μπορούσες να εμβαθύνεις τα pnel lines και τα σιριτια με ένα scriber 0.2mm. Καλή διαμονή, καλές κατασκευές και καλό Σ/Κ! PS. Ανέβασε και μια φωτό στο avatar σου να μην δείχνει άδειο! Σε ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο Φάνη. Όντως τα Meguiar ειδικά σε σκούρα χρώματα βοηθάνε πολύ. Στις εσοχές χρησιμοποίησα scriber ( νομίζω λίγο πιο "χοντρό" ) αλλά το τελευταίο πέρασμα βερνίκι ήταν βαρύ πέρασμα και ίσως γέμισε σε κάποια σημεία. Πάντως η συμβουλή σου σίγουρα δεν θα πάει χαμένη, θα κοιτάξω στο επόμενο να τις βαθύνω περισσότερο.
Καλό Σ/Κ
|
|
minas
Kart Driver
|
Post by minas on Nov 12, 2022 11:44:16 GMT 2
Καλως ηρθες Μηνα ! καλη περιηγηση στο φορουμ, και καλα μοντελαρισματα ! Ευχαριστώ πολύ !!!!
|
|
minas
Kart Driver
|
Post by minas on Nov 12, 2022 11:49:22 GMT 2
Μηνά, καλημέρα και καλώς όρισες στο φόρουμ. Θα χαρώ για την ενεργή και συχνή συμμετοχή σου, στην κοινότητα μας. Πολύ ωραία δουλειά στη Λότους. Καλά μοντελαρίσματα. Ευχαριστώ πολύ για το καλωσόρισμα και το σχόλιο για την Lotus
Καλώς σας βρήκα
Καλό Σ/Κ
|
|
|
Post by konstantinf on Nov 12, 2022 12:30:26 GMT 2
Με ελαφρά καθυστέρηση καλώς όρισες κι από μένα! Η πρώτη σου συμμετοχή πολλά υποσχόμενη, οπότε περιμένουμε με έντονο ενδιαφέρον τα επόμενα. Καλή συνέχεια!
|
|
minas
Kart Driver
|
Post by minas on Nov 12, 2022 14:34:16 GMT 2
Με ελαφρά καθυστέρηση καλώς όρισες κι από μένα! Η πρώτη σου συμμετοχή πολλά υποσχόμενη, οπότε περιμένουμε με έντονο ενδιαφέρον τα επόμενα. Καλή συνέχεια!
Καλώς σας βρήκα. Θα ακολουθήσουν πολύ σύντομα και τα υπόλοιπα στάδια (αν όλα πάνε καλά βάση σχεδίου).
|
|
minas
Kart Driver
|
Post by minas on Nov 20, 2022 0:32:54 GMT 2
Ένα μικρό update για την Lotus αφού μετά το αμάξωμα ακολούθησε το σασί με δυστυχώς κάμποσα λάθη καθώς ήταν η πρώτη φορά που έφτιαχνα σασί και κινητήρα ενωμένα με αποτέλεσμα το masking να μην ήταν τόσο καλό όσο θα έπρεπε:
Ακολούθησαν οι ζάντες βαμμένες με Gold Acrylic της Revell:
Το σαλόνι με Semi Gloss της Tamiya, Light Sand της Pactra, Matt Black της Vallejo, γκρι flocking, χρυσά αυτοκόλλητα από το σετ των σημάτων και home made ζώνες και κλιπς:
Τέλος το παρμπρίζ με Semi Gloss της Tamiya & Light Sand της Pactra η οροφή:
Αυτά για σήμερα Καλό Βράδυ & Καλή Κυριακή
Υ.Γ. Σε κάποιες παλαιές δημοσιεύσεις δεν μου εμφανίζει τις φωτογραφίες αυτών που τις έχουν ανεβάσει λέγοντας πως η εφαρμογή εμφάνισης δεν είναι διαθέσιμη. Έχει κανείς το ίδιο θέμα ή ξέρει τον λόγο που γίνεται αυτό ή το θέμα είναι δικό μου ?
|
|
|
Post by konstantinf on Nov 20, 2022 8:29:05 GMT 2
Πολύ καθαρή δουλειά Μηνά! Όταν τις ατέλειες τις βλέπει μόνο ο κατασκευαστής, είναι πολύ καλή ένδειξη! Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 20, 2022 11:53:25 GMT 2
Καλά προχωράει, Μηνά. Στο επόμενο βάψε (κάψε) τις εξατμίσεις με 2-3 αποχρώσεις για να είναι πιο ρεαλιστικές και όμορφες. Υ.Γ. Σε κάποιες παλαιές δημοσιεύσεις δεν μου εμφανίζει τις φωτογραφίες αυτών που τις έχουν ανεβάσει λέγοντας πως η εφαρμογή εμφάνισης δεν είναι διαθέσιμη. Έχει κανείς το ίδιο θέμα ή ξέρει τον λόγο που γίνεται αυτό ή το θέμα είναι δικό μου ? Συμβαίνει γιατί κάποια στιγμή ο server της postimage που χρησιμοποιούσαμε τότε κατέρρευσε με συνέπεια να χαθεί υλικό. Δεν είναι κάτι που συμβαίνει μόνο σε σένα. Αν σε ενδιαφέρει κα΄ποια συγκεκριμένη κατασκευή από αυτές που δεν βλέπεις, στείλε μου ένα πμ, μήπως μπορέσω να σε βοηθήσω. Καλημέρα
|
|
|
Post by Φάνης on Nov 20, 2022 13:10:07 GMT 2
Ωραία προχωράει Μηνά. Ίσως ένα ελαφρύ αραιωμένο καφέ wash στις εσοχές θα ομαλοποιούμε το πολύ κίτρινο χρώμα (ιδιαίτερα στα καθίσματα). Πιστεύω ότι aftermarket αγκράφες για τις ζώνες είναι κάτι που μπορείς να προμηθευτείς σχετικά φθηνά (ΚΑ models, Goffer Racing, Hobby Design, κτλ) - ο λόγος είναι ότι οι hand made αγκράφες, σπάνια βγαίνουν ομοιόμορφες. Θα σε παρότρυνα να στοκάρεις και να τρίβεις τα sink marks στον ουρανό. Ξέρω, σε ευθεία θέση δεν φαίνονται, και πολλοί το αμελούν, αλλά νομίζω είναι κάτι που εύκολα μπορεί να γίνει. Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by kyriakos on Nov 20, 2022 14:28:19 GMT 2
Γεια σου φίλε Μηνα κ από εμένα καλως ηρθες στην παρέα μας!μια χαρα το εργαλείο προχωραει πολύ ωραίο πρότζεκτ διαλεξες
|
|