pnspanas
GP3 Driver
Παναγιωτης
|
Post by pnspanas on Nov 8, 2022 12:05:19 GMT 2
Ρε φιλε παλευεις με τα θηρια! Μπραβο στο κουραγιο σου!!
Συνεχισε ετσι!
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 8, 2022 20:21:22 GMT 2
Κώστα, Αντώνη και Παναγιώτη, ευχαριστώ για τον σχολιασμό. Τα 'παν όλα οι άλλοι, τι μένει να πω εγώ; Κοιτάζω και μαθαίνω και χαίρομαι που άρχισα να ασχολούμαι με Χίρο νέας γενιάς, που, όπως φαίνεται, έχουν λιγότερα προβλήματα... Καλά βαψίματα! Κώστα, δεν έχει να κάνει με νέας γενιάς ή παλιάς. Η 33ΤΤ12 είναι σχετικά νέο κιτ. Απλά, όσο περισσότερες πόρτες, πάνελ, σωληνωτά πλαίσια, κοκ έχει ένα κιτ, αυξάνεται η πολυπλοκότητα. Η 33 έχω συμπεράνει ότι είναι λίγο βιαστική κυκλοφορία αλλά επ' ουδενί δεν θα τη χαρακτήριζα δύσκολη. Με τα δεδομένα που έχω μέχρι τώρα, φυσικά. Αυτό που έχω παρατηρήσει, για να επιβεβαιώσω αυτά που λες, ότι η 300sl για παράδειγμα, δείχνει πολύ πιο προσεκτική και μελετημένη κυκλοφορία. Από την άλλη η χύτευση των μετάλλων δεν βελτιώνεται και τα turned aluminium κομμάτια είναι όλο και λιγότερα. Στις πόρτες θα υπάρχει η δυνατότητα στο να ανοίγουν; Αν θυμάμαι καλά ανοίγουν προς τα εμπρός στο πραγματικό. Δίνει κάποιο μηχανισμό το κιτ ή θα πρέπει να κατασκευαστούν από το μηδέν αν τελικά το αποφασίσεις το εγχείρημα αυτό; Ναι, Αντώνη ακριβώς. Σε κάποιες φώτο φαίνονται οι μικροσκοπικοί μεντεσέδες που έβαλα στις πόρτες (δίνονται στο κιτ ενώ στα κομμάτια ρητίνης ήταν ήδη ενσωματωμένοι). Δεν έχουν κάποιο μηχανισμό ή αμορτισέρ, για λόγους βάρους, όπως άλλωστε όλα τα πρωτότυπα της εποχής. Αλλά, τώρα που το λες, δεν δίνεται κάποιος μηχανισμός ασφάλισης τους, κάτι που πρέπει να ελέγξω. Οπότε ευχαριστώ για την υπενθύμιση. Ρε φιλε παλευεις με τα θηρια! Δεν είναι τόσο θηρίο, Παναγιώτη. Καμία σχέση συγκρινόμενη με 155 ή F1 GTR, ή και με τη beta ακόμη. Αλλά θέλει προσοχή, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Καλό βράδυ και Χρόνια Πολλά σε όσους γιορτάζουν
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 11, 2022 22:11:46 GMT 2
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 11, 2022 22:23:17 GMT 2
Έχοντας έτοιμο το κύριο τμήμα του σασί το οποίο θα αποτελέσει τη βάση πάνω στην οποία θα στηθεί το αυτοκίνητο, ξεκίνησα το "στόλισμα" του με τις λεπτομέρειες. Αρχικά, ασχολήθηκε με την πεταλιέρα όπου βελτιώθηκε δραματικά με την τρύπημα της, την προσθήκη βιδών, παξιμαδιών, φούσκες επαναφοράς και φυσικά την αναμονή για τη ντίζα του γκαζιού. Στα πάνελ αλουμινίου του σασί κολλήθηκαν ρίβετ είτε από το κιτ είτε από ένα σετ με 3D της KMP. Για τους παρατηρητικούς, επάνω στις δεξαμενές καυσίμου (εκατέρωθεν του κόκπιτ), άφησα κάποια κενά. Σε αυτά πάνω κάθονται τα πάνελ του αμαξώματος, οπότε δεν ήθελα να διαταράξω την εφαρμογή τους. Στη συνέχεια η πεταλιέρα κολλήθηκε στη θέση της, μαζί με το κύριο τμήμα της κρεμαγιέρας, ενώ ταυτόχρονα ξεκίνησε η προσθήκη σωληνώσεων, ξεκινώντας από τη σύνδεση των φρένων με τα master cylinder. Επίσης, τοποθετήθηκαν το firewall και η βάση τους καθίσματος του οδηγού. Αρχικά η πρόθεση μου ήταν να αφήσω το firewall εκτός, για να φαίνεται το εμπρός τμήμα του μοτέρ, αλλά τελικά ήταν απαραίτητο για τη σταθερότητα της σύνδεση του κινητήρα με το σασί, αφού δεν προτίθεμαι να χρησιμοποιήσω το στυλ die-cast κομμάτι που δίνει η hiro, για να συγκρατεί τα δύο τμήματα και δεν έχει καμιά σχέση με αληθοφάνεια. Δεν πειράζει, θα γίνει σε επόμενη, ανάλογης φύσεως κατασκευή. Αυτά για σήμερα. Να έχετε ένα όμορφο ΣΚ.
|
|
|
Post by Φάνης on Nov 12, 2022 7:35:08 GMT 2
Πολύ όμορφη η πεταλιέρα Γιώργο, αναδείχθηκε πάρα πολύ με την έξτρα δουλειά. Και οι σκιάσεις πολύ πετυχημένες, τα λαδάκια της abteilung 502 τα έχω χρησιμοποιώ και εγώ, και μου αρέσουν. Τα rivets της KMP τι χρώμα τα έβαψες? Απ´ ό,τι ότι βλέπω στις φωτό (αν δεν απατώμαι) νομίζω δεν έχει πέσει κάποιο wash ακόμη σε αυτά. Θα τους κάνεις κάποιο μαύρο? Καλημέρα και καλό Σ/Κ!
|
|
|
Post by konstantinf on Nov 12, 2022 7:42:29 GMT 2
Πότε κάνεις εγκαίνια στο κοσμηματοπωλείο αρχηγέ; Η πεταλιέρα αξίζει όσο ολόκληρο μοντέλο... Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 12, 2022 10:26:52 GMT 2
Φάνη - Κώστα ευχαριστώ για τον σχολιασμό. Φάνη, τα ρίβετ είναι βαμμένα με το αλουμίνιο της AK. Ο λόγος που δεν τα κόλλησα πριν το βάψιμο είναι για να έχω διαφορετική απόχρωση στα ρίβετ από το πάνελ. Επίσης, πολύ σπάνια κάνω wash πριν τοποθετήσω ένα κομμάτι στη θέση του (τα συγκεκριμένα πλαϊνά πάνελ εφαρμόζουν δύσκολα) για να μην μουτζουρωθούν. Μετά έγινε wash, νομίζω στην 3η από το τέλος φώτο φαίνονται, ακολουθώντας την αισθητική λογική που έχω φανταστεί για το συγκεκριμένο πρότζεκτ όπου οι σκιάσεις μειώνονται από έξω προς το μέσα. Κώστα, ασχολήθηκα την πεταλιέρα λίγο παραπάνω, γιατί θα φαίνεται με το εύκολα ανοιγόμενο μικρό καπό συντήρησης, εμπρός από το κόκπιτ. Καλημέρα
|
|
|
Post by thierry on Nov 14, 2022 15:54:38 GMT 2
Je suis sans voix, heureusement c’est écrit. Huiles il sèche lentement, avez-vous une astuce pour accélérer le processus
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 15, 2022 9:29:19 GMT 2
Thanks, thierry. Huiles il sèche lentement, avez-vous une astuce pour accélérer le processus Yes, I use odorless thinner to speed up the process. This thinner also gives a matt - semi matt finish to the oils.
|
|
celkay
Kart Driver
Χρήστος
|
Post by celkay on Nov 16, 2022 20:43:54 GMT 2
Πολύ ωραίες οι αποχρώσεις Γιώργο! Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 17, 2022 12:49:20 GMT 2
Πολύ ωραίες οι αποχρώσεις Γιώργο! Καλή συνέχεια! Να είσαι καλά, Χρήστο. Όσο προστίθενται τα μηχανικά μέρη, τόσο ελπίζω να δένουν οι χρωματικές αποχρώσεις με τις διάφορες σκιάσεις εδώ κι εκεί.
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 19, 2022 12:04:53 GMT 2
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 19, 2022 12:13:54 GMT 2
Ακολούθησε η αντικατάσταση με rods των αξόνων του κιβωτίου και της κρεμαγιέρας. Στο κιβώτιο, επειδή όλα δινόταν σε ένα κομμάτι, τα τμήματα ξεχωρήστηκαν όπως στο πραγματικό, τροποποιήθηκαν και επανασυναρμολόγηθηκαν. Φυσικά, το προσεκτικό βάψιμο του ξύλινου λεβιε, με λάδια, ανέδειξε τις εργασίες. Στα αριστερά του κόκπιτ, βρίσκεται το dinoplex της magneti mareli, το οποίο ελέγχει την ανάφλεξη, οπότε η καλωδίωση του οδηγείτε προς τον κινητήρα αλλά και την ασφαλιοθήκη, που θα φτιαχτεί στο επόμενο. Όταν τοποθετήθηκαν, η καλωδίωση, από της αριστερής πλευράς, κατευθύνθηκε προς τα πίσω και ασφαλίστηκε προσωρινά, μέχρι να την διανείμω, όταν έρθει η ώρα. Σε όλα και για όλα τα παραπάνω προστέθηκαν βίδες, αναμονές, δέστρες κλπ, αλλά δεν επεκτείνομαι παραπάνω, γιατί θα ξεκινούσα μπεφαπ με τον Τολστόι για το ποιος γράφει περισσότερο και θα ήταν βαρετό.΄Εξάλλου τα περισσότερα διακρίνονται στις φώτο. Αυτά και για σήμερα. Καλο ΣΚ και τα λέμε σύντομα
|
|
|
Post by alex78 on Nov 19, 2022 12:38:59 GMT 2
Πραγματικά αριστουργηματική δουλειά Γιώργο. τα δοχεία με τι και πως συμπληρώθηκαν....?
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 20, 2022 11:58:16 GMT 2
Πραγματικά αριστουργηματική δουλειά Γιώργο. τα δοχεία με τι και πως συμπληρώθηκαν....? Καλημέρα, Άλεξ. Η συμπλήρωση στα δοχεία, είναι όπως οι φίλαθλοι των εθνικών ομάδων στο Κατάρ, είναι ηθοποιοί... Όπως έχω δείξει και σε άλλες κατασκευές, μασκάρεις μέχρι ένα σημείο το δοχείο και ψεκάζεις διαφανές χρώμα. Μετά η απόχρωση του δοχείου ομογενοποιήθηκε με 2 ελαφρά και αραιά χέρια διαφανές πορτοκαλί και smoke. Ευχαριστώ για τον σχολιασμό.
|
|
|
Post by Φάνης on Nov 20, 2022 12:37:28 GMT 2
Πανέμορφες εργασίες σε δοχεία, λεβιε και dinoplex! Όλα δένουν πολύ ωραία Γιώργο! Καλό μεσημέρι και καλή συνέχεια!
|
|