|
Post by Φάνης on Apr 23, 2022 15:29:06 GMT 2
Μετά την αποχρωμίωση των χρωμιωμένων κομματιών (με το γνωστό μπανάκι σε χλωρίνη) εμφανίζεται μια κίτρινη κρούστα (η οποία είναι κατά βάση lacquer gloss για να ομαλοποιηθεί η επιφάνεια που θα χρωμιωθεί) η οποία «συνήθως» φεύγει μετά από ένα επιπλέον μπανάκι σε ισοπροπυλική αλκοόλη (ΙΠΑ) και τρίψιμο με μια παλιά οδοντόβουρτσα, αν χρειαστεί στα δύσκολα σημεία. Κάποιες φορές, έχω προσέξει ότι ακόμη και μετά από αρκετές ημέρες μέσα στην ΙΠΑ, η κίτρινη επικάλυψη δεν βγαίνει, και αναγκάζομαι να το αφαιρέσω χρησιμοποιώντας την κεραμική μου λεπίδα. Πρόσφατα είδα σε κάποιο site να προτείνουν μπανάκι σε hydrogen peroxide (H2O2) το οποίο έχει πολλές χρήσεις ως καθαριστικό, λευκαντικό κτλ, το οποίο το βρίσκει κανείς πολύ εύκολα ως διάλυμα σε νερό σε αναλογία 3%, το γνωστό μας (για τους γηραιότερους τουλάχιστον) οξυζενέ! Δε το έχω χρησιμοποιήσει αλλά προτίθεμαι να το δοκιμάσω σε κάποια έξτρα sprues από υπολλείματα να δω αν δουλεύει και αν κάνει δουλειά χωρίς να αλλοιώνει το πλαστικό! Το αναφέρω εδώ αν κάποιος άλλος θελήσει να το δοκιμάσει κάποια στιγμή. Η φωτό είναι ενδεικτική και δεν αποτελεί διαφήμιση του προϊόντος!
|
|
|
Post by alex78 on Apr 23, 2022 15:51:43 GMT 2
Μένει να το δούμε και στην πράξη Φάνη, πρός το παρόν φαίνεται ενδιαφέρον και πρακτικό. Ερώτηση: Κατά την αποχρωμίωση έτσι και παραμείνει αυτή η κιτρινωπή ''κρούστα'', επηρεάζει σε κάτι το μετέπειτα χρώμιο που θα ψεκάσουμε...?
Αφού φυσικά πρώτα πέσει και το ανάλογο μαύρο υπόστρωμα....
|
|
|
Post by Φάνης on Apr 23, 2022 15:59:12 GMT 2
Ερώτηση: Κατά την αποχρωμίωση έτσι και παραμείνει αυτή η κιτρινωπή ''κρούστα'', επηρεάζει σε κάτι το μετέπειτα χρώμιο που θα ψεκάσουμε...? Αφού φυσικά πρώτα πέσει και το ανάλογο μαύρο υπόστρωμα.... Όχι, δεν το επηρεάζει Άλεξ. Η αφαίρεση του κίτρινου υποστρώματος έχει να κάνει με την λέπτυνση των κομματιών ώστε να είναι πιο κοντά σε κλίμακα.
|
|
|
Post by thierry on Apr 24, 2022 18:58:54 GMT 2
interesting, i folow the experience
|
|