|
Post by kyriakos on Jan 6, 2022 17:16:55 GMT 2
Πάντοτε ταιριαστή και διαχρονική η επιλογή του κίτρινου χρώματος για τις Lamborghini Κυριάκο και το βάψιμό σου πραγματικά βελούδινο και κορυφαίο. Καλή συνέχεια! Ευχαριστώ πολύ Άλεξ να είσαι καλά όντως έκατσε πολύ ωραία είμαι πολύ ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα
|
|
|
Post by Φάνης on Jan 6, 2022 18:02:30 GMT 2
Όμορφο χρώμα, έστρωσε πολύ ωραία Κυριάκο! Καλή χρονιά!
|
|
|
Post by nasosampa on Jan 6, 2022 18:19:05 GMT 2
Κυριάκο άξιζε φουλ ο κόπος σου για την επιδιόρθωση του ταύρου! Το κιτρινάκι του πάει μούρλια!
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 6, 2022 18:36:08 GMT 2
Πολύ ωραία η απόχρωση κι εξαιρετικό βάψιμο. Μπράβο.
|
|
|
Post by kyriakos on Jan 6, 2022 20:59:33 GMT 2
Όμορφο χρώμα, έστρωσε πολύ ωραία Κυριάκο! Καλή χρονιά! Όντως έκατσε πολύ ωραία ευχαριστώ πολύ φίλε μου
|
|
|
Post by kyriakos on Jan 6, 2022 21:01:43 GMT 2
Κυριάκο άξιζε φουλ ο κόπος σου για την επιδιόρθωση του ταύρου! Το κιτρινάκι του πάει μούρλια! Όντως χαλάλι του τα τριψιματα εδώ κ μια εβδομάδα ευχαριστώ πολύ!
|
|
|
Post by kyriakos on Jan 6, 2022 21:02:09 GMT 2
Πολύ ωραία η απόχρωση κι εξαιρετικό βάψιμο. Μπράβο. Ευχαριστώ πολύ Γιώργο να είσαι καλά!
|
|
|
Post by kyriakos on Jan 8, 2022 9:37:48 GMT 2
|
|
|
Post by konstantinf on Jan 8, 2022 11:30:41 GMT 2
Δυστυχώς, στην προηγούμενη ανάρτησή σου (με το χρώμα πριν το βερνίκι) δεν έχεις φωτογραφία της σκεπής υπό την ίδια οπτική γωνία και με τον ίδιο φωτισμό για να μπορέσει να ελεγχθεί η ποιότητα της επιφάνειας στο σημείο των βαθουλωμάτων πριν το βερνίκωμα. Μια υπόθεση είναι ότι μπορεί να υπήρχαν εκεί περιοχές του χρώματος με πορώδη υφή, που "ρούφηξαν" το βερνίκι. Για την θεραπεία, θα μιλήσουν σίγουρα οι πιο πεπειραμένοι επί του βερνικώματος... Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by kyriakos on Jan 8, 2022 12:35:29 GMT 2
Δυστυχώς, στην προηγούμενη ανάρτησή σου (με το χρώμα πριν το βερνίκι) δεν έχεις φωτογραφία της σκεπής υπό την ίδια οπτική γωνία και με τον ίδιο φωτισμό για να μπορέσει να ελεγχθεί η ποιότητα της επιφάνειας στο σημείο των βαθουλωμάτων πριν το βερνίκωμα. Μια υπόθεση είναι ότι μπορεί να υπήρχαν εκεί περιοχές του χρώματος με πορώδη υφή, που "ρούφηξαν" το βερνίκι. Για την θεραπεία, θα μιλήσουν σίγουρα οι πιο πεπειραμένοι επί του βερνικώματος... Καλή συνέχεια! Ευχαριστώ Κωσταντίνε για το σχολείο για να δούμε τι θα πουν κ οι άλλοι...
|
|
|
Post by nasosampa on Jan 8, 2022 14:53:12 GMT 2
Καλησπέρα Κυριάκο,
χωρίς να το έχω δοκιμάσει, εγώ θα μασκαρα τοπικά για να μην μου απλώσει (Θα δημιουργούσα ένα μικρό σκαλί με χαρτοταινία γύρω από τη επιφάνεια που θα έχει το βαθούλωμα), και θα έριχνα προσεκτικά βερνίκι μέχρι να καλυφθεί η ατέλεια. Θα το άφηνα για αρκετές εβδομάδες μέχρι να στεγνώσι εντελώς (λόγω πάχους) και μετά θα το κατέβαζα να έρθει "πρόσωπο" με το υπόλοιπο βερνίκι και να γίνουν όλες οι στρώσεις ένα σώμα. Λογικά μετά από το τρίψιμο με τα ντουκόχαρτα, micromesh και τις αλοιφές, δεν θα φαίνεται τίποτα.
ΜΕ ΚΑΘΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ.... ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ!!!
|
|
|
Post by alex78 on Jan 8, 2022 15:03:51 GMT 2
Κυριάκο μήπως εξ'αρχής υπήρχε κάποιο σημάδι βαθούλωμα στην οροφή, δεν το πρόσεξες εγκαίρως και απλώς το αστάρι/χρώμα/βερνίκι που ακολούθησε, κάλυψε ανεπιτυχώς το χνάρι αυτό?
|
|
|
Post by kyriakos on Jan 8, 2022 18:46:22 GMT 2
Αν δείτε κ αυτήν την φωτό υπάρχει το ίδιο κ σε άλλα σημεία όχι μόνο στην οροφή, πιστεύω είναι καθαρά θέμα του βερνικιου κ όχι από κάτι που υπήρχε πριν κ το επηρέασε . σκέφτομαι να το τρίψω όλο με 3000 να δω πως θα φαίνεται κ αν χρειαστεί να το ξαναπεράσω βερνίκι
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 8, 2022 19:27:16 GMT 2
Κυριάκο, καλησπέρα. Οι κρατήρες είναι πολύ συνηθισμένο πρόβλημα στα 2Κ βερνίκια και προκαλείται από πολλές αιτίες που έχουν να κάνουν με υπολείμματα στο πλαστικό, σκονίτσα πάνω στο χρώμα, υπολείμματα από δαχτυλιές, άλατα από το πλύσιμο και πολλά άλλα. Δηλαδή με λίγα λόγια το 2Κ αντιδρά με οτιδήποτε grease υπάρχει στην βαμμένη επιφάνεια ή και κάτω από αυτή και δημιουργεί τον κρατήρα. Υπάρχουν deagreaser με τα οποίο καθαρίζεις της επιφάνεια πριν βάψεις, αλλά δεν είναι μια λύση στο 100%. Το φαινόμενο μπορεί να γίνει πιο έντονο αν το μοντέλο έχει χαλκομανίες ή αν είναι ρητίνης, 3D εκτυπωμένο, μέταλλο κλπ. Δεν σημαίνει ότι εμφανίζεται πάντα, αλλά όσο και ευλαβική δουλειά κι αν έχει γίνει στο καθάρισμα, μπορεί το φαινόμενο να εμφανιστεί πάλι (το έχω πάθει) κι ήταν ένας από τους 2 λόγους που κατάργησα την χρήση 2Κ, στο 90% των περιπτώσεων. Δεν μου αρέσει η τυχαιότητα.
Αρχικά, στο 2Κ της zero paints, αχρήστευσε το διαλυτικό του και αντικατέστησε το με το levelling thinner. Επίσης, μην κάνεις την ανάμειξη με σύριγγα, γιατί το λαστιχένιο εσωτερικό περίβλημα, αντιδράει με το 2Κ, και προκαλεί μεταξύ άλλων και κρατήρες. Τέλος, εννοείτε ότι το hardener πρέπει να είναι πάντα φρέσκο.
Κατά το ψέκασμα, όταν δεις κρατήρες, μπορείς να περάσεις με ελαφρύ χέρι λίγο σκέτο διαλυτικό (levelling thinner) το οποίο έχει την τάση να τους ομογενοποιεί. Πολύ προσοχή στα τρεξίματα, σε αυτήν την περίπτωση. Επίσης, πολλά ελαφρύτερα χέρια πάντα βοηθάνε, στο να αποφευχθούν ατυχίες και να στρώσει πιο φυσιολογικά το 2Κ, που έχει την τάση να "γεμίζει" αφύσικα τις ακμές και να χαλάει την ομαλότητα του βαψίματος (ο 2ος λόγος που το κατήργησα)
Σε αυτή τη φάση, το μόνο που μπορεί να κάνεις είναι να τρίψεις προσεκτικά, να ρίξεις ένα - δύο χέρια (μέτρια), να ξανατρίψεις και τα επανέλθεις με ένα τελικό wet χέρι στο τέλος. Εναλλακτικά, τρίβεις - γυαλίζεις κανονικά και τα ξεχνάς, αλλά αυτό εξαρτάται από σένα, και τι θέλεις από τη συγκεκριμένη κατασκευή.
Σόρρυ για το μακροσκελές της απάντησης, αλλά ελπίζω να σου κερδίσω χρόνο σε επόμενες κατασκευές, αποφεύγοντας λάθη που εγώ έκανα, παθαίνοντας και μαθαίνοντας, με τον σκληρό τρόπο.
|
|
|
Post by kyriakos on Jan 8, 2022 20:41:58 GMT 2
Κυριάκο, καλησπέρα. Οι κρατήρες είναι πολύ συνηθισμένο πρόβλημα στα 2Κ βερνίκια και προκαλείται από πολλές αιτίες που έχουν να κάνουν με υπολείμματα στο πλαστικό, σκονίτσα πάνω στο χρώμα, υπολείμματα από δαχτυλιές, άλατα από το πλύσιμο και πολλά άλλα. Δηλαδή με λίγα λόγια το 2Κ αντιδρά με οτιδήποτε grease υπάρχει στην βαμμένη επιφάνεια ή και κάτω από αυτή και δημιουργεί τον κρατήρα. Υπάρχουν deagreaser με τα οποίο καθαρίζεις της επιφάνεια πριν βάψεις, αλλά δεν είναι μια λύση στο 100%. Το φαινόμενο μπορεί να γίνει πιο έντονο αν το μοντέλο έχει χαλκομανίες ή αν είναι ρητίνης, 3D εκτυπωμένο, μέταλλο κλπ. Δεν σημαίνει ότι εμφανίζεται πάντα, αλλά όσο και ευλαβική δουλειά κι αν έχει γίνει στο καθάρισμα, μπορεί το φαινόμενο να εμφανιστεί πάλι (το έχω πάθει) κι ήταν ένας από τους 2 λόγους που κατάργησα την χρήση 2Κ, στο 90% των περιπτώσεων. Δεν μου αρέσει η τυχαιότητα. Αρχικά, στο 2Κ της zero paints, αχρήστευσε το διαλυτικό του και αντικατέστησε το με το levelling thinner. Επίσης, μην κάνεις την ανάμειξη με σύριγγα, γιατί το λαστιχένιο εσωτερικό περίβλημα, αντιδράει με το 2Κ, και προκαλεί μεταξύ άλλων και κρατήρες. Τέλος, εννοείτε ότι το hardener πρέπει να είναι πάντα φρέσκο. Κατά το ψέκασμα, όταν δεις κρατήρες, μπορείς να περάσεις με ελαφρύ χέρι λίγο σκέτο διαλυτικό (levelling thinner) το οποίο έχει την τάση να τους ομογενοποιεί. Πολύ προσοχή στα τρεξίματα, σε αυτήν την περίπτωση. Επίσης, πολλά ελαφρύτερα χέρια πάντα βοηθάνε, στο να αποφευχθούν ατυχίες και να στρώσει πιο φυσιολογικά το 2Κ, που έχει την τάση να "γεμίζει" αφύσικα τις ακμές και να χαλάει την ομαλότητα του βαψίματος (ο 2ος λόγος που το κατήργησα) Σε αυτή τη φάση, το μόνο που μπορεί να κάνεις είναι να τρίψεις προσεκτικά, να ρίξεις ένα - δύο χέρια (μέτρια), να ξανατρίψεις και τα επανέλθεις με ένα τελικό wet χέρι στο τέλος. Εναλλακτικά, τρίβεις - γυαλίζεις κανονικά και τα ξεχνάς, αλλά αυτό εξαρτάται από σένα, και τι θέλεις από τη συγκεκριμένη κατασκευή. Σόρρυ για το μακροσκελές της απάντησης, αλλά ελπίζω να σου κερδίσω χρόνο σε επόμενες κατασκευές, αποφεύγοντας λάθη που εγώ έκανα, παθαίνοντας και μαθαίνοντας, με τον σκληρό τρόπο. Ευχαριστώ πολύ Γιώργο δεν θα μπορούσες να ήσουν πιο κατατοπιστικος κ αναλυτικός στο κείμενο σου.καταρχας κ εγώ το έχω κατάργηση το διαλυτικό του κ χρησιμοποιω το levelling thinner έχοντας δει ποστ δικά σας που το έχετε πει , λογικά από τα λεγόμενα σου το λάθος είναι επειδή ψεκασα με τον αερογραφο δυνατά για να φύγουν οι σκόνες κ είχε μείνει μέσα καθαριστικό από την προηγούμενη φορά που τον καθάρισα αν κ το σκούπισα φαίνεται δεν ήταν αρκετό
|
|
|
Post by kyriakos on Jan 15, 2022 14:57:41 GMT 2
|
|