|
Post by alex78 on Oct 31, 2021 15:22:39 GMT 2
Εντυπωσιάζει πραγματικά Κωνσταντίνε, ήδη μετράω αντίστροφα. άντε 364 και σήμερα έμειναν για να το θαυμάσω και από κοντά.
|
|
|
Post by konstantinf on Oct 31, 2021 16:46:09 GMT 2
362 και μία Αλέξη, Παρασκευή ανοίγει η έκθεση!!! Καλά να 'μαστε, να βρεθούμε εκεί!
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 31, 2021 20:19:04 GMT 2
Σημαντική πρόοδος. 'Άρχισε να παίρνει μορφή Κωνσταντίνε! Από τις φωτό δεν μπορώ να έχω ξεκάθαρη άποψη για την ποιότητα των χρωμιωμένων φτερών του κιτ (φαίνονται να γυαλίζουν αρκετά και έχουν κάποιο όγκο), αλλά ξέρω ότι εσένα σε ικανοποιούν τα χρωμιωμένα μέρη που δίνει το κιτ, όποτε περί ορέξεως ... κολοκυθόπιτα που λένε! Καλό βράδυ και καλή εβδομάδα!
|
|
|
Post by konstantinf on Nov 1, 2021 6:46:04 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια Φάνη! Από τις φωτό δεν μπορώ να έχω ξεκάθαρη άποψη για την ποιότητα των χρωμιωμένων φτερών του κιτ (φαίνονται να γυαλίζουν αρκετά και έχουν κάποιο όγκο), αλλά ξέρω ότι εσένα σε ικανοποιούν τα χρωμιωμένα μέρη που δίνει το κιτ, όποτε περί ορέξεως ... κολοκυθόπιτα που λένε! Ας το θέσουμε έτσι: Τα χρώμια στο γοριλάκι της Τamiya ήταν ανώτερα. Όπου εδώ υπήρχαν δυνατότητες για κομμάτια με ματ χρώμιο, τα αποχρωμίωσα και τα έβαψα με Chrome Silver Humbrol. Δυστυχώς, το μοντέλο της μηχανής στην 1/1 φτιάχτηκε με προδιαγραφές ΗΠΑ και το χρώμιο είναι πανταχού παρόν και σε ποσότητα. Δυστυχώς επίσης δεν έχω και δεν δουλεύω με αερογράφο για να δοκιμάσω βαφή με Alclad και τα παρόμοια. Μέχρι στιγμής καλά πορεύομαι, αλλά η μεγάλη πρόκληση είναι οι εξατμίσεις. Περί αυτών αναλυτικότερα σε 2-3 update από τώρα.
|
|
|
Post by nektarios on Nov 4, 2021 23:49:28 GMT 2
Είχα αρκετό καιρό να παρακολουθήσω τις εξελίξεις, οι οποίες είναι πολλές και εντυπωσιακές! Και όσο αποκτά μορφή, γίνεται ακόμη πιο ενδιαφέρον, ειδικά με τα διαφανή μέρη που αποκαλύπτουν τις εσωτερικές λεπτομέρειες! Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by konstantinf on Nov 5, 2021 18:54:57 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Νεκτάριε, να 'σαι καλά!
|
|
|
Post by konstantinf on Nov 6, 2021 19:52:15 GMT 2
Καλησπέρα φίλοι μου! Το περασμένο επταήμερο ξεκίνησε με την ετοιμασία των ποδίσκων με τα πεντάλ αλλαγής ταχυτήτων αριστερά και το ποδόφρενο δεξιά:
Στη συνέχεια επιστρέψαμε στον κινητήρα, ο οποίος διαλύθηκε στα εξ ων συνετέθη, προκειμένου να βαφτούν και οριστικοποιηθούν τα διάφορα κομμάτια που είχαν συναρμολογηθεί για το dry fit. Έτσι ετοιμάστηκε η μίζα με τα εντόσθιά της...
... το φίλτρο λαδιού που βρίσκεται στο εσωτερικό του κάρτερ...
... και η μπαταρία (παρατίθεται ενδεικτικά για τη δουλειά εξαφάνισης των pin marks και sink marks που γίνεται πάνω σχεδόν σε κάθε κομμάτι, το στοκάρισμα των 6 καπακιών της μπαταρίας):
Κατόπιν βάφτηκε το αριστερό μισό των κομματιών του κινητήρα με TS-17. Στην φωτογραφία από τα αριστερά: Το κιβώτιο ταχυτήτων, το σώμα του κινητήρα, το κάλυμμα του κιβωτίου χρονισμού, το μπροστινό κάλυμμα και ο πάτος του κάρτερ:
Και τέλος τα κομμάτια αυτά ξανασυναρμολογήθηκαν (χωρίς να χαθεί η λειτουργικότητα) και ιδού το αποτέλεσμα:
Από βδομάδα μπαίνει ο κινητήρας στο πλαίσιο και συμπληρώνεται η καλωδίωση. Να έχετε όλοι μια καλή Κυριακή και προσοχή στους συνωστισμούς (ιδίως οι Βόρειοι)!
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 7, 2021 13:25:13 GMT 2
Εντυπωσιακή πρόοδος και πολύ γρήγορη. Εγώ θα χρειαζόμουν τον τριπλάσιο ή και τετραπλάσιο χρόνο. Θα ήθελα λίγο καλύτερο καθάρισμα σε κάποια κομμάτια (π.χ. αμορτισέρ), αλλά σίγουρα βλέπω πιο προσεκτική αντιμετώπιση σε σχέση με άλλες κατασκευές σου, οπότε μπράβο. Λίγο προσεκτικό wash στα χρώμια θα βοηθούσε να χάσουν τονικότητα. Και μια και μιλάμε για χρώμια, αν ήμουν στην θέση σου χωρίς αερογράφο θα δοκίμαζα αρχικά τα διάφορα σπρέι χρωμίου. Επίσης, αυτό που θα έκανα σίγουρα είναι να μειώνω τη χρήση των χρωμίων, ιδίως σε πολιτικά οχήματα, που οι δυνατότητες καστομιάς είναι απεριόριστες. Για παράδειγμα τις ζάντες στο Guzzi, που η ποιότητα τους δεν είναι αντάξια του κιτ, θα τις έβαφα μαύρες, ώστε να έχω καλύτερη μοντελιστική αναπαράσταση κι ας θυσίαζα λίγο την εργοστασιακή εμφάνιση. Καλή συνέχεια
|
|
|
Post by konstantinf on Nov 7, 2021 17:29:04 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ για την ενθάρρυνση και τα εποικοδομητικά σχόλια Γιώργο! Εγώ θα χρειαζόμουν τον τριπλάσιο ή και τετραπλάσιο χρόνο. Αλλά το αποτέλεσμα θα ήταν και σκάλες ανώτερο από το δικό μου! Είναι αυτό που λέμε "γηράσκω αεί διδασκόμενος και προσπαθών". Είναι γεγονός πως κάτι έχω μάθει να προσέχω σ' αυτόν τον τομέα, δεδομένου κιόλας ότι σ' αυτήν την κατασκευή έχω τόσο απορροφηθεί από το μηχανολογικό κομμάτι και το θέμα της λειτουργικότητας, ώστε ό,τι καθάρισμα έχει γίνει μάλλον έχει συμβεί ενστικτωδώς... Θα γίνει, ιδίως στα καλύμματα των φρένων στην αριστερή πλευρά. Εκτός από το Chrome Silver (#191) της Humbrol που χρησιμοποιώ συχνά. που δίνει όμως μια ματ (στην καλύτερη περίπτωση σατινέ) επιφάνεια, έχω δοκιμάσει και το Chrome Dupli-Color Effect που επίσης δίνει ματ επιφάνεια και είναι επιπλέον και μη μου άπτου. Έχω ακόμα στο στοκ μου μια φιάλη του γερμανικού Chromglanzspray της Stanger - ίσως πρέπει να το δοκιμάσω κι αυτό... Κατά την γνώμη σου, αξίζει τον κόπο να περάσω gloss βερνίκι πάνω από το Chrome Silver της Humbrol; Όπως ανέφερα και στην εισαγωγή, ελάχιστες φωτογραφίες αναφοράς υπάρχουν γι' αυτό το μοντέλο και δεν βρήκα καμιά custom. Εκτός αυτού, το χαρακτηριστικό αυτού του μοντέλου είναι ότι σχεδιάστηκε βάσει προδιαγραφών ΗΠΑ και έχει επομένως τα χρώμια στα γονίδιά του - γι' αυτό και διατηρήθηκαν και στην πολιτική εκδοχή.
|
|
|
Post by Φάνης on Nov 7, 2021 18:00:45 GMT 2
Όμορφη πρόοδος Κωνσταντίνε! Μου έκαναν εντυπωση οι χαλκομανίες στα καπάκια της μπαταρίας. Αναμένουμε την ολοκλήρωση του κινητήρα! Καλό βράδυ!
|
|
|
Post by konstantinf on Nov 7, 2021 20:50:26 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Φάνη, να 'σαι καλά! Οι χαλκομανίες στα καπάκια θα μπορούσαν να είναι κατά 20% μικρότερες, αλλά τουλάχιστον είναι καλής ποιότητας...
|
|
|
Post by Φάνης on Nov 8, 2021 6:57:47 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Φάνη, να 'σαι καλά! Οι χαλκομανίες στα καπάκια θα μπορούσαν να είναι κατά 20% μικρότερες, αλλά τουλάχιστον είναι καλής ποιότητας... Σίγουρα δείχνουν λίγο μεγάλες Κωνσταντίνε, αλλά δεν φαίνονται άσχημα! Καλή εβδομάδα!
|
|
|
Post by nektarios on Nov 13, 2021 22:15:34 GMT 2
Πανέμορφος και ιδιαίτερα εντυπωσιακός ο κινητήρας! Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by konstantinf on Nov 14, 2021 7:17:07 GMT 2
Να 'σαι καλά Νεκτάριε, ευχαριστώ πολύ!
|
|
|
Post by konstantinf on Nov 14, 2021 9:56:24 GMT 2
Καλημέρα και καλή Κυριακή! Μικρό σε έκταση update, με χρονοβόρο ωστόσο περιεχόμενο... Σε πρώτη φάση τοποθετήθηκε (χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία) ο κινητήρας στο πλαίσιο και συνδέθηκαν οι ηλεκτρικές καλωδιώσεις, συμπεριλαμβανομένων των μπουζί:
Σειρά πήρε κατόπιν το τιμόνι όπου προστέθηκαν οι λαβές, οι μανέτες και οι διακόπτες και τα λειτουργικά καλώδια που ξεκινούν από εκεί. Τα λειτουργικά καλώδια (μπροστινά φρένα, γκάζια και συμπλέκτης) αποτελούνται από μεταλλική ντίζα στο εσωτερικό της οποίας κινείται νάιλον πετονιά. Στα άκρα της πετονιάς στερεώνονται θηλές, που εμποδίζονται να φύγουν από την θέση τους φτιάχνοντας στο νάιλον μια μπαλίτσα με την επίδραση φλόγας και άμεση ψύξη σε νερό. Κατανοητό;
Στην περίπτωση των γκαζιών η πετονιά τυλίγεται γύρω από έναν κύλινδρο που στρέφεται με την βοήθεια της δεξιάς χειρολαβής.
Και ιδού το τελειωμένο τιμόνι αμοντάριστο και μονταρισμένο:
Αυτά για σήμερα, να είστε όλοι καλά!
|
|
|
Post by Φάνης on Nov 15, 2021 13:58:55 GMT 2
Άρχισε να παίρνει μορφή Κωνσταντίνε! Ωραίες οι μπαλίτσες! Καλή συνέχεια!
|
|