|
Post by alex78 on Sept 19, 2021 13:00:03 GMT 2
Καταρχάς άπειρα συγχαρητήρια που ολοκλήρωσες επιτυχώς όλη την γκάμα της εταιρείας!
Το να φτιάχνεις συνολικά 10-15 μοντέλα, τέτοιου είδους κλίμακας και κόστους κιτ, σε 7,5 χρόνια δείχνει αξιοθαύμαστη αφοσίωση και παραγωγικότητα.
Επίσης σ' ευχαριστούμε που μοιράστηκες απλόχερα όλες τις φάσεις των κατασκευών σου στο φόρουμ, δεν έχουμε όλοι την πολυτέλεια να βλέπουμε καθημερινά τόσο ιδιαίτερα και σπάνια κιτ.
Αλήθεια, πόσα απ' αυτά άραγε θα είχαμε την τύχη να θαυμάσουμε από κοντά στην έκθεση του Οκτωβρίου....?
|
|
|
Post by Φάνης on Sept 19, 2021 14:13:32 GMT 2
Καλησπέρα Κωνσταντίνε, Συγχαρητήρια για την ολοκλήρωση ενός ακόμη Pocher, για όλη την γκάμα που έχεις φτιάξει μέχρι τώρα, και φυσικά που την έχεις μοιραστεί μαζί μας εδώ στο ScW. Παρακολουθώντας όλη την κατασκευή και βλέποντας τα κομμάτια, πράγματι το κιτ είναι πολύ κακής ποιότητας, χωρίς ιδιαίτερες λεπτομέρειες, και με πολύ χοντροκομμένα κομμάτια. Σίγουρα τα βελτιωτικά και η έξτρα δουλειά σου το βελτίωσαν πάρα πολύ. Όπως ανέφερε και ο Γιώργος δεν είναι εύκολο να γυαλίζεις αυτοκίνητο/κιτ αυτών των διαστάσεων (εδώ σε 24αρι και μας βγαινει η πίστη/άγχος) για να πετύχεις ένα τέλειο γυάλισμα/φινιρισμα, αλλά σίγουρα ήθελε περισσότερη δουλειά, και λογικά μετά τα πρώτα τριψίματα/ματ επιφάνεια θα μπορούσε να είχε βερνικωθεί ξανά και μετά να συνεχιστεί η διαδικασία με υψηλότερα grades, μέχρι το τελικό γυάλισμα. Παρόλα αυτά στα μάτια μου, όπως είναι, δείχνει όμορφο. Αυτό που χτυπάει λίγο άσχημα είναι το κενά στις ενώσεις στα πλαϊνά του dashboard, που φαίνονται με ανοιχτές πόρτες. Επίσης, δεν ξέρω αν βλέπω σωστά, αλλά το λογότυπο της Porsche στο καπό φαίνεται λίγο στραβό; Εσύ μπορείς να το δεις καλύτερα. (Αυτές οι παρατηρήσεις είναι από τις φωτό στα ολοκληρωμένα). Καλό απόγευμα!
|
|
|
Post by konstantinf on Sept 19, 2021 16:20:16 GMT 2
Αλέξη και Φάνη ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια!
#Αλέξη, έχω φτιάξει συνολικά 11 Pocher συμπεριλαμβανομένων των 2 εκδοχών της Alfa Romeo και του έξτρα κινητήρα του Volvo. Το θέμα του κόστους είναι σχετικό, καθώς δεν έφτιαχνα 5 τον χρόνο, αλλά 1-2. Έτσι δεν μου ήρθε συνολικά πολύ ακριβότερα, από το να έφτιαχνα από τα "καλά" της Tamiya, για να μην αναφερθώ καν στα Hiro. Στην έκθεση, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα φέρω τα 3 της τελευταίας διετίας, δηλ. το Volvo, την Alfa Romeo και την Porsche.
#Φάνη, το θέμα του βαψίματος ενός κομματιού μήκους 50+ εκ. είναι ένα θέμα, όχι μόνο σε ότι αφορά στην ομοιογένεια του χρώματος, αλλά και στον κίνδυνο να "τρέξει" το χρώμα. Στο βερνίκι πάλι, αν και ακολούθησα τις συμβουλές του Γιώργου για ένα παραπανίσιο χέρι, δεν απέφυγα τις ατέλειες ιδίως στην οροφή και το μπροστινό καπό. Τι να κάνουμε; Με αποζημιώνει η γαλή γυαλάδα πάνω στις κυρτές επιφάνειες. Τα κενά στα πλαϊνά του ταμπλό δεν τα είχα προσέξει, είναι μια από τις ατέλειες του κιτ - θα μπορούσαν ίσως να είχαν καλυφθεί με φύλλο πλαστικού. Πάλι καλά που το εσωτερικό είναι μαύρο και δεν πολυφαίνονται, αν είχα κρατήσει το αρχικό κόκκινο εσωτερικό θα χτύπαγαν ακόμα περισσότερο στο μάτι. Όσο για το σηματάκι της Porsche στο καπό, μπαίνει σε ένα βαθούλωμα ίσου μεγέθους στο πλαστικό, οπότε δεν υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης αν αυτό είναι στραβό - που στο δικό μου μάτι δεν φαίνεται...
|
|