|
Post by konstantinf on Jul 20, 2021 8:59:52 GMT 2
Να 'σαι καλά Νίκο, ευχαριστώ πολύ!
|
|
|
Post by konstantinf on Jul 25, 2021 9:28:18 GMT 2
Καλημέρα φίλοι μου! Με τούτα και με τ' άλλα πέρασε ο καιρός και ήρθε η ώρα να περάσω στα του αμαξώματος, αρχίζοντας από το εσωτερικό. Εδώ ερρίφθη και ο κύβος σε σχέση με τα χρώματα, οπότε αποφασίστηκε ο συνδυασμός κόκκινο μεταλλικό έξω, μαύρο (με πινελιές) μέσα. Σε πρώτη φάση ταπετσαρίστηκαν οι επιφάνειες της μπανιέρας. Το κιτ δίνει αυτοκόλλητο βυσσινί βελούδο με κομμένα τα αναγκαία σχήματα. Αυτά ξεκολλήθηκαν από το φύλλο τους και κολλήθηκαν στην πίσω μεριά αυτοκόλλητου μαύρου βελούδου. Καθώς τα σχήματα είναι συμμετρικά ή συμμετρικά ζεύγη (εκτός από το χαλάκι του συνοδηγού) δεν υπήρξε πρόβλημα. Ευχάριστη έκπληξη μετά τις ατέλειες του κινητήρα η τέλεια εφαρμογή πάνω στο μεταλλικό υπόβαθρο: Στη συνέχεια ασχολήθηκα με τα καθίσματα που δίνονται σε μαλακό βινύλιο χρώματος κοκκινο-φούξια. Αφού αφαιρέθηκαν οι ραφές του καλουπιού, τρίφτηκαν οι επιφάνειες με σφουγγαράκι Superfine της 3Μ για να "αγριέψουν" και να δέσει καλά το χρώμα, ώστε να αποφευχθούν τα φαινόμενα που βίωσα με τα καθίσματα της Citroen. Στη συνέχεια ασταρώθηκαν με Black Matt της Humbrol, βάφτηκαν με TS-29, τονίστηκαν οι ραφές με γκρι Panel Line της Tamiya και στό τέλος έπεσε ένα ελαφρύ χέρι B-501. Ιδού το αποτέλεσμα (στην πρώτη εικόνα η σύγκριση του τελειωμένου με αυτό πριν το wash και το βερνίκωμα, στην δεύτερη τα υποτυπώδη πίσω καθίσματα στη θέση τους. Εδώ φαίνονται και οι πίσω ζώνες που φτιάχτηκαν από το transkit της Tremonia):
Στα μπροστινά καθίσματα, τα λεβιεδάκια ανάκλισης που δίνονται μονοκόμματα με το κάθισμα κόπηκαν και αντικαταστάθηκαν από κάπως ρεαλιστικότερα που φτιάχτηκαν από λιμαρισμένες φέτες μαύρου sprue και πίρους από ατσαλόβεργα 0,4 χιλ.:
Τέλος ετοιμάστηκε η κονσόλα, όπου οι διακόπτες εμπλουτίστηκαν (στα κουτουρού) με χαλκομανίες της Huracan από το sparebox για να μην δείχνουν εντελώς άδειοι...
Αυτά για σήμερα, να έχετε μια καλή Κυριακή!
|
|
|
Post by Φάνης on Jul 25, 2021 9:47:10 GMT 2
Πολύ όμορφη πρόοδος Κωνσταντίνε. Ωραία η αντίθεση στο εσωτερικό και super τα λεβγεδάκια ανάκλησης. Το ελαφρύ χέρι Β503 το εφάρμοσες και στα πίσω καθίσματα; Ο λόγος που το χρησιμοποίησες είναι για να υπάρχει κάποια satin υφή ή για κάποιο άλλο λόγο; Καλημέρα!
|
|
|
Post by konstantinf on Jul 25, 2021 10:51:16 GMT 2
Καλημέρα Φάνη κι ευχαριστώ για τα σχόλια! Το βερνίκωμα έγινε και στα πίσω "καθίσματα". Η χρήση του Β501 (gloss, όχι Β503) έγινε, γιατί στις φωτό αναφοράς...
... το δέρμα δείχνει αρκετά πιο γυαλιστερό απ' ό,τι έδωσε αυτή τη φορά το TS-29. Συνήθως αυτό αρκεί για να αποδώσει μια πειστική επιφάνεια (βλέπε, π.χ. τα καθίσματα της Alfa Romeo), αλλά εδώ, ίσως λόγω της φύσης του υποστρώματος (βινύλιο), το TS-29 βγήκε πιο ματ απ' ό,τι ήθελα. Ένα ευχάριστο side effect του βερνικώματος είναι ότι κάλυψε την τριχοειδή διάχυση του Panel Line πάνω sto semi-gloss black κατά μήκος των εγκοπών που υπέστησαν το wash.
|
|
|
Post by alex78 on Jul 26, 2021 19:15:46 GMT 2
Σοβαρή και πολυεπίπεδη εργασία στο εσωτερικό Κωνσταντίνε. Ένα εσωτερικό που νομίζω τελικά μάλλον ''αδικείται'' στην απόχρωση του μαύρου...
|
|
|
Post by konstantinf on Jul 27, 2021 6:15:00 GMT 2
Ευχαριστώ για τα σχόλια Αλέξη! Το μαύρο - πέρα από το γεγονός ότι στα μάτια μου ταιριάζει περισσότερο στο κόκκινο εξωτερικό - για μερικούς φανατικούς Porschistas είναι το μόνο χρώμα που αρμόζει σε μια Carrera, αν κρίνω από σχόλια που διάβασα στο διαδίκτυο όταν έψαχνα για χρωματικούς συνδυασμούς. Να 'σαι καλά!
|
|
|
Post by alex78 on Jul 27, 2021 13:37:29 GMT 2
Είναι αυτό που λένε....''περι ορέξεως''....όπως και να 'χει κούκλα θα βγεί, καλή συνέχεια.
|
|
|
Post by konstantinf on Jul 27, 2021 18:14:34 GMT 2
Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά Αλέξη... Δεν έχω καν ξεκινήσει ακόμα με το αμάξωμα που είναι το αδύνατο σημείο μου... Οι ευχές ωστόσο ευπρόσδεκτες!
|
|
|
Post by nektarios on Jul 30, 2021 19:55:57 GMT 2
Όλα πολύ όμορφα μέχρι στιγμής, εύχομαι ανάλογη συνέχεια και στο αμάξωμα! Εγώ πάντως, επειδή έχω το ίδιο άγχος, έχω αποφασίσει να ξεκινάω από το αμάξωμα, ώστε, αν τελικά αυτό δεν γίνει ούτε καν μέτριο, να μην πάει χαμένη μια τυχόν καλύτερη δουλειά που θα έχει ήδη γίνει στο εσωτερικό... 😉 Εννοείται όμως ότι ο καθένας εφαρμόζει ό,τι τον βολεύει καλύτερα!
|
|
|
Post by gtziaf on Jul 30, 2021 21:49:53 GMT 2
Εξαιρετικές οι ταπετσαρίες. Και το κόψιμο και η εφαρμογή. Εγώ θα χρησιμοποιούσα τις μπορντό, με το μαύρο σαλόνι, ιδίως αφού το αμάξωμα θα γίνει κόκκινο μεταλλικό και θα υπήρχε αναφορά ταιριάσματος. Αλλά γούστα είναι αυτά. Καλό βράδυ
|
|
|
Post by konstantinf on Jul 31, 2021 6:03:35 GMT 2
Νεκτάριε και Γιώργο ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια!
#Νεκτάριε, όπως είπες, ό,τι βολεύει τον καθένα... Προσωπικά, αν μου αποτύχει το αμάξωμα, αλλά έχει πετύχει το σασί με τα μηχανικά μέρη, το αφήνω και ακάλυπτο!!!
#Γιώργο, το σκέφτηκα κι εγώ ν' αφήσω τις μπορντό ταπετσαρίες, αλλά στο διαδίκτυο βρήκα μόνο all black φωτογραφίες. Επιπλέον έτσι μου φαίνεται και πιο ταιριαστό με την γερμανική "αυστηρότητα".
|
|
|
Post by gtziaf on Jul 31, 2021 7:34:36 GMT 2
Επιπλέον έτσι μου φαίνεται και πιο ταιριαστό με την γερμανική "αυστηρότητα". Στερεότυπα Κώστα... Έτσι για να ευθυμήσουμε 2 φώτο, από επίσημους (καταλόγου) της 959. Ο πρώτος μάλιστα ήταν και αυτός που χρησιμοποιήθηκε στην επίσημη παρουσίαση του αυτοκινήτου. Καλημέρα
|
|
|
Post by konstantinf on Jul 31, 2021 9:07:16 GMT 2
Ευχαριστώ για την υπόδειξη Γιώργο! Όταν έλεγα all black, εννοούσα ότι δεν βρήκα συνδυασμό μαύρων καθισμάτων με άλλο χρώμα μοκέτα (αυτό δεν σημαίνει ότι έψαξα άπειρες ώρες, ούτε ότι δεν θα βρεις εσύ ...) Καλή σου μέρα επίσης!
|
|
|
Post by gtziaf on Jul 31, 2021 9:33:49 GMT 2
Κώστα, το κατάλαβα τι εννοείς με το all black. Απλά είπα να κάνω λίγο χιούμορ με την "Γερμανική αυστηρότητα" , δεν έκανα υπόδειξη.
|
|
|
Post by konstantinf on Jul 31, 2021 9:56:23 GMT 2
Το κατάλαβα το χιούμορ Γιώργο, δεν είμαι παρεξηγιάρης, μην ανησυχείς!!!
|
|
|
Post by Φάνης on Jul 31, 2021 11:01:05 GMT 2
Πάντως η διχρωμία μπορντό-άσπρο στα καθίσματα δεν μου αρέσει ιδιαίτερα! Γούστα όμως είναι αυτά! Περιμένουμε την συνέχεια με το αμάξωμα Κωνσταντίνε!
|
|