|
Post by konstantinf on Nov 11, 2020 17:54:50 GMT 2
Πολύ όμορφα γίνονται Σπύρο... Για τις φουσκαλίτσες στις χαλκομανίες, χωρίς να είμαι ειδήμων, σκέφτομαι μήπως σου προκαλέσουν προβήματα κατά το γυάλισμα. Είναι αισθητές στην αφή; Αν ναι, πιθανότατα να σκάσουν γυαλίζοντας... Καλή συνέχεια - cross the fingers!
|
|
|
Post by ViL27 on Nov 11, 2020 19:09:30 GMT 2
Δεν μπορώ να βάλω χέρι ακόμα Κωνσταντίνε, σε 2-3 μέρες θα δούμε!Πιστεύω θα είναι αισθητές στην αφή αλλά δεν έχω ιδέα πως θα αντιδράσουν στο τρίψιμο. Καιρό έχω να ρίξω φορνε, μου ελειψε
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 11, 2020 22:24:56 GMT 2
Σπύρο, δεν χρειάζεται φορνέτ, μην βιάζεσαι Ούτε είναι κάτι τόσο τραγικό. Αρχικά, όταν δεν έχουμε να κάνουμε με χαλκομανίες carograf ή αντίστοιχής ποιότητας, τότε ναι τα mist χέρια πρέπει να είναι ευλαβικά. Επίσης, άφηνε τις χαλκομανίες να κάτσουν 2-3 μέρες πριν ρίξεις βερνίκι γιατί τα ζουμιά ενεργούν ακόμη και πολλές ώρες μετά την εφαρμογή τους. Γενικά, η βιασύνη μόνο στο LE MAMNS GB βοηθάει Επί του πρακτέου τώρα. Τρίβεις με σφουγκαράκι ή 3200-3600 micromesh ή 1500 ντουκόχαρτο προσεκτικά να μην φας το χρώμα, σαν να γυαλίζεις αλλά με λίγο πιο χοντρό. Αν χρειαστεί και ξεφτίσει το χρώμα σε κάποια φουσκάλα, διορθώνεις με πινελάκι. Ρίχνεις άλλα 2 χέρια βερνίκι και πιθανόν είσαι ΟΚ. Αν νομίζεις ότι θέλει κι άλλο επαναλαμβάνεις το τρίψιμο ξεκινώντας με κάτι λεπτότερο (π.χ. 4000 micromesh) και ρίχνεις άλλα λίγο βερνίκι. Καλή επιτυχία
|
|
|
Post by ViL27 on Nov 11, 2020 23:45:02 GMT 2
Thanks Γιώργο, κατατοπιστικος όπως πάντα!Γενικά αυτό που έγινε ήταν μια προειδοποίηση να 'σέβομαι' πιο πολύ τις χαλκομανιες. Αυτο με το Le Mans GB ήταν θεϊκό ρε φίλε, πως την παλευατε μέσα σε 2 μέρες και ολοκληρωνατε μοντέλα Κρίμα πάντως που δεν έγινε Le Mans GB φέτος, ψηνόμουν ασχημα
|
|
|
Post by Φάνης on Nov 12, 2020 6:30:52 GMT 2
Καλημέρα Σπύρο, Συμβαίνουν αυτά, ειδικά με το Β513, αν οι χαλκομανίες δεν είναι καλές και εαν πέσουν πολύ βαριά χέρια. Επίσης, εαν δεν στεγνώσουν καλά, και σίγουρα ο Γιώργος το τόνισε, το σημαντικότερο, η βιασύνη. Εγώ προτιμώ να αφηνω το μοντέλο, τουλαχιστον 2-3 ημέρες να στεγνώσει καλά πριν βερνικώσω, και μάλιστα όταν δεν χρησιμοποω 2Κ, αλλά 1Κ (όπως το ΕΧ-03 the Gaia, το οποίο προσωπικά το θεωρώ πάρα πολύ καλύτερο από το Β513, αλλά δύσκολο να το βρεις) ψεκάζω πολλά ελαφρά χέρια στην αρχή (3-4) με ελαφρύ τρίψιμο μεταξύ τους και μετά 2-3 πιο γεμάτα, επίσης τρίψιμο μεταξύ τους. Ο λόγος, επειδή είναι 1Κ, το βερνίκι δεν έχει πάχος (θέλει πολλά χέρια να αποκτήσει αντοχή για το τελικό φινιρισμα), στο τρίψιμο-γυαλισμα υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να φας όχι μόνο την χαλκομανία αλλά και το χρώμα (σε περίπτωση που πρέπει να τρίψεις με μικρότερο από 6000). Ελπίζω να πάνε όλα καλά με το τρίψιμο. Σίγουρα χρειάζεται προσεκτικό τρίψιμο, πολύ απαλό, αρκετό χρόνο και υπομονή χωρίς βιασύνη για να τελειώσεις όλα αυτά τα σημεία, και να φυσικά να ελέγχεις συχνά το τρίψιμο σου. Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 12, 2020 9:03:39 GMT 2
Καλημέρα, Σπύρο. Επανέρχομαι για το τρίψιμο για μια διευκρίνηση. Όταν λέω 1500 ή 3200 δεν το εννοώ ως ευαγγέλιο για να το ακολουθήσεις. Δεν υπάρχουν τέτοια πράγματα. Είναι εκτίμηση και κατεύθυνση να πας σε κάτι, ένα βήμα, λίγο πιο δραστικό από εκεί που ξεκινάει συνήθως το γυάλισμα. Αλλά ο καθένας μας έχει διαφορετικό "χέρι" οπότε αν δεις ότι είναι επικίνδυνο για τις ακμές ή το χρώμα, πηγαίνεις σε υψηλότερους βαθμούς. Το Λε Μανς GB θα επιστρέψει, ας είμαστε καλά πρώτα μέχρι τότε. Φάνη, το Gaia είναι πολύ καλό πράγματι αλλά δεν το βρίσκεις πια πουθενά. Το BNA δεν το στέλνει και το HobbyEassy έχει να στοκάρει από το πρώτο λοκντάουν.
|
|
|
Post by Φάνης on Nov 12, 2020 11:20:27 GMT 2
Φάνη, το Gaia είναι πολύ καλό πράγματι αλλά δεν το βρίσκεις πια πουθενά. Το BNA δεν το στέλνει και το HobbyEassy έχει να στοκάρει από το πρώτο λοκντάουν. Ναι, έχεις δίκιο Γιώργο. Εγώ το αγόραζα μέσω eBay, από έναν συγκεκριμμένο Κινέζο πωλητή. Είχα αγοράσει 3 μπουκαλάκια (3 παραγγελίες το 2019). Επειδή ακόμη έχω 1.5 μπουκαλάκι (έχουν πολύ ποσότητα, συν ότι τα αραιώνεις αρκετά, κρατάνε για αρκετά μοντέλα) δεν το έχω ψάξει να δω αν συνεχίζει να στέλνει Ευρώπη. Θα κοιτάξω κάποια στιγμή και θα ενημερώσω.
|
|
|
Post by ViL27 on Nov 12, 2020 19:16:39 GMT 2
Κάθε κατασκευή είναι ένα μάθημα παιδιά όπως και να έχει, σημασία έχει μπαίνοντας στην επόμενη να έχουμε μάθει 1-2 πράγματα παραπάνω και να βελτιωνομαστε. Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές και τον χρόνο σας
|
|
|
Post by czt on Nov 14, 2020 16:40:57 GMT 2
Σπυρο προσωπικα μετα τις χαλκομανιες επειδη τη πατησα και εγω στη μποξτερ και με χρωμα και χαλκομαιες αν θυμασαι χαλκομανιες τις αφηνω τουαχιστων 2 μερες ασχετα να θα βαλω πιστολακια κλπ να φυγουν ολα τα ζουμια και να ειμαι οκ εγω μια χαρα τα βλεπω ολα καλα πανε τα κιτ.
|
|
|
Post by ViL27 on Nov 15, 2020 12:35:13 GMT 2
Ναι φίλε θέλει περισσότερη προσοχή από αυτή που έδειξα ειναι η αληθεια. Ότι έγινε έγινε παίρνουμε μαθήματα και προχωράμε!
|
|
|
Post by ViL27 on Nov 25, 2020 17:41:07 GMT 2
|
|
|
Post by Φάνης on Nov 25, 2020 19:16:49 GMT 2
Πολύ όμορφη δουλειά Σπύρο! 1) Κάποια στιγμή προσπάθησε να αλλάζεις και τον ιμάντα στον κινητήρα. Από την στιγμή που κανείς όλη αυτή την έξτρα δουλειά στα πτερύγια, ο ιμάντας είναι πάρα πολύ χοντρός! Εγώ κάποιες φορές, αν και μαζοχιστικό, τον λειαίνω, μέχρι να λεπτύνει αρκετά. Πιο εύκολα, μπορείς να τον αλλάξεις με λωρίδα από masking tape της Tamiya, και μετά την βάφεις μαύρη (μπορείς, να δεις στο θέμα μου με την 348 TS για την λείανση (ελπίζω να την ξαναπιάσω σύντομα να την ολοκληρώσω) ή παλιές κατασκευές του Γιώργου για την αντικατάσταση με masking tape). 2) Οι ζώνες της scale production είναι κατά την γνώμη μου τελείως εκτός κλίμακας, το ύφασμα της, τις χρησιμοποίησα και εγώ σε αρκετές κατασκευές μου! Όταν τις βλέπω σε κάποιες παλιές κατασκευές μου δεν μου αρεσουν καθόλου! Υπάρχουν άλλες, καλύτερες, αυτοκόλλητες (μπορείς όμως να βάλεις έξτρα κόλλα για σιγουριά), από T2M, ή άλλες εταιρείες. Πρόσφατα τις χρησιμοποίησα στις τελευταίες μου κατασκευές και είναι σίγουρα πολύ καλύτερες. Αν σε ενδιαφέρει, κοίταξε το για το μέλλον! Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by mikys2019 on Nov 25, 2020 19:17:17 GMT 2
Σπυρακο πολυ μου αρεσει το μοτερ κ η βρωμα του ....η μονη παρατηρηση επειδη ειναι αμερικανια αυτοι οι τρελοι βαζουν τα καπακια του μοτερ παντα η νικελ η αλλο χρωμα (μπλε -μαυρο -κοκκινο) προχωρας φανταστικα μπραβο . Φυσικα εαν μπορεις βαλε κ καλωδια στην μπαταρια μια κ ειναι κ μεγαλη .
|
|
|
Post by konstantinf on Nov 25, 2020 20:14:29 GMT 2
Πολύ ωραίος ο κινητήρας σου Σπύρο! Κι επειδή έχεις ανεβάσει τον πήχη, αυξάνονται και οι παρατηρήσεις για λεπτομέρειες: Στην μεσαία φωτογραφία φαίνεται μια άσχημη ραφή στις εξαγωγές. Στα επόμενα, πρόσεχε τις... Απ' την άλλη σ' αυτόν τον κινητήρα τα μπουζοκαλώδια δείχνουν πολύ πιο εντός κλίμακας απ' ό,τι στην Mustang. Μπράβο! Και τελευταία παρατήρηση: Τα μπουζοκαλώδια φεύγουν από το ντιστριμπιτέρ στητά (προς τα πάνω). Μπορείς να το πετύχεις χρησιμοποιώντας πολύ λεπτό συρματάκι στην άκρη. Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by ViL27 on Nov 25, 2020 22:04:46 GMT 2
@Φανη ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές!Έχοντας αρκετό υλικό σε ζώνες δύσκολα θα πήγαινα σε αλλαγή, προσωπικά με ικανοποιούν κι ολας. Αν μελλοντικά βελτιωθώ και γίνω πιο απαιτητικός ίσως το δω με άλλο μάτι!
@Μιχαλη τα καπάκια στο συγκεκριμένο μοτέρ είναι στο ίδιο χρώμα με το μοτέρ και όχι νίκελ. Υπάρχουν νίκελωμένα καπάκια στο κιτ για άλλη έκδοση με άλλον κινητήρα του ίδιου αυτοκινήτου. Για την καλωδίωση της μπαταρίας μάλλον θα την κάνω όταν μπει το αμάξωμα στο σασί!
Κωνσταντίνε σωστός φίλε, ανεβαίνουν οι απαιτήσεις και οι δικές μου και οι δικές σας. Ραφές δυστυχώς που ξεφεύγουν πολλές φορες σε κομμάτια λόγω βιασύνης, πρέπει να έχω το νου μου.Στο θέμα των μπουζοκαλωδιων θα το κοιτάξω σε επόμενες κατασκευές.
|
|
|
Post by ViL27 on Nov 26, 2020 14:27:30 GMT 2
|
|