|
Post by gtziaf on Jul 29, 2020 18:21:43 GMT 2
Με αφορμή των πρόσφατων κυκλοφοριών, όπου ενδιαφέροντα μοντέλα που δεν έχουν αναπαρασταθεί υπό κλίμακα, φαίνεται ότι θα βρουν το δρόμο για τα καλούπια, νομίζω μια σχετική συζήτηση είναι πάντα διασκεδαστική. Ιδίως τώρα που οι ζέστες, εμποδίζουν τους περισσότερους από εμάς να περνάμε όσες ώρες θα θέλαμε στον πάγκο μας. Έτσι πιο μοντέλο που δεν έχει κυκλοφορήσει σε κιτ θα θέλατε να το δείτε στα ράφια των καταστημάτων, από ποια εταιρεία, τι κλίμακα και φυσικά γιατί; Για να μοιραστούμε τα υπό κλίμακα όνειρα μας, λοιπόν. ΥΓ. Μια φώτο του τροχοφόρου της επιθυμίας, πάντα βοηθάει στην τεκμηρίωση
|
|
|
Post by gtziaf on Jul 29, 2020 18:30:37 GMT 2
Και κάνω την αρχή... Για μένα πρώτη θέση στη λίστα των επιθυμιών μου, έχει πάντα η Alfa Romeo 33 stadale. Ένα από τα ομορφότερα τετράτροχα που έχουν πατήσει τις ρόδες τους στη γη και δεν έχει τύχει της περιποίησης που της αξίζει από τις μοντελιστικές εταιρείες. Ως κιτ υπάρχουν το 24άρι της χίρο, το οποίο έχει πολλές ελλείψεις και λάθη. Ακόμη περισσότερα προβλήματα έχει το παλιό 16άρι της fujimi. Με αυτά ως δεδομένα θα ήθελα η stradale να κυκλοφορήσει στην 1/12, από οποιαδήποτε (Ιαπωνική ) εταιρεία. Το πιθανότερο βέβαια είναι κάποια στιγμή η MFH να ασχοληθεί μαζί της, στην 1/12, αλλά μέχρι τότε θα είναι το Νο1 βασανάκι του διαχειριστή σας.
|
|
|
Post by ViL27 on Jul 29, 2020 19:25:56 GMT 2
|
|
|
Post by konstantinf on Jul 29, 2020 20:17:47 GMT 2
Δεν είναι ένα, είναι πολλά...
Στην 1/8, θα ήθελα να δω την Citroen DS 21, τον περίφημο "βάτραχο", ένα από τα πιο καινοτόμα αυτοκίνητα όλων των εποχών, τόσο στην εμφάνιση όσο και στην τεχνολογία - πιθανώς από την Heller που την έβγαζε ήδη στην 1/16. Από σύγχρονα super cars την Bugatti Chiron πιθανώς από την Pocher.
Στην 1/12, θα ήθελα να δω ένα από τα "τετράγωνα" αυτοκίνητα που χαρακτήρισαν την δεκαετία του 1960. Μιλάω για τα Peugeot 404, Fiat 1800, Ford Zephyr/Zodiac, Austin Cambridge - μια τομή από τις στρογγυλάδες των 50's και η ανακάλυψη των αιχμών και ακμών - πιθανώς από την Italeri.
Στην 1/24 τέλος (μην εκπλήσσεστε, πρόκειται για ένα ιδιαίτερο πρότζεκτ) θα ήθελα την Alfa Romeo 2300 8C του 1930-32 (αυτήν που έχει βγάλει η Pocher στην 1/8, η Italeri στην 1/12 και η Bburago στην 1/18...
|
|
|
Post by alex78 on Jul 31, 2020 13:08:06 GMT 2
Τις είχα απωθημένο από πιτσιρικάς που τις χαλβάδιαζα μέσω των παρουσιάσεων/συγκριτικών των τότε περιοδικών ειδικού τύπου και τις καβαλούσα με πόθο και ευλάβεια από κοντά στις ετήσιες εκθέσεις/σαλόνια μοτοσυκλετών.... Πρόκειται για τα πρό 25ετίας 2 δικύλινδρα ''γυμνά'' (Naked) 1000άρια που άφησαν εποχή και χάραξαν συνειδήσεις.....Suzuki TL-1000S & Honda VTR-1000 Firestorm.....!!! Ελπίζω να τις φτιάξω κάποια στιγμή υπό κλίμακα από οποιαδήποτε εταιρεία....
|
|
|
Post by Φάνης on Jul 31, 2020 13:38:46 GMT 2
|
|
|
Post by gtziaf on Jul 31, 2020 16:56:42 GMT 2
Αν και τις έχω δει σε 43αρια, με λίγα κομμάτια-χωρίς λεπτομέρεια, νομίζω δεν τις έχω δει σε άλλες κλίμακες, σε οποιαδήποτε εταιρεία! Κι όμως η SMP24 την είχε κυκλοφορήσει στην 1/24. Είναι η ίδια εταιρεία, της οποίας είχα φτιάξει την jarama, παλιότερα. Αλλά, φυσικά είναι ζόρικο να βρεθεί. Αν θες μπορείς να ρωτήσεις στο www.keystone-models.com που είναι ο μοναδικός πωλητής της SMP24, από όσο γνωρίζω.
|
|
|
Post by Φάνης on Jul 31, 2020 21:16:28 GMT 2
Ευχαριστώ Γιώργο! Αν και γνωρίζω κάποια κομμάτια της SMP24, δεν μου είχε εμφανιστεί η Ghibli σε αναζήτηση που είχα κάνει στο διαδύκτιο. Θα το κοιτάξω. Εκτός από ζόρικο θα είναι και πανάκριβο αν βρεθεί οπότε.....Ας ελπίσουμε κάποια στιγμή να βγει και σε πλαστικό, όπως και η Spyder!
|
|
|
Post by mikys2019 on Jul 31, 2020 21:44:20 GMT 2
Αχχχχχχ γιατι με βασανιζεις Γιωργο .....ειναι τοσα πολλα ... Πρωτο και μακρια ALFA ROMEO SPIDER DUETO .... Δευτερο la ferrari η FXXK σε 1/8 Τριτο MAZDA MX5 10 anniversiti edition se 1/8 Το ωραιοτερο αυτοκινητο που ειχα στην ζωη μου που μου εκανε ολα τα χατηρια .....go kart με ροδες .... γιαυτο το πηρα δυο φορες κ τωρα ετοιμαζομαι και για τριτη φορα ...χαχαχαχα
|
|
|
Post by mikys2019 on Jul 31, 2020 21:48:01 GMT 2
Γιωργο η Alfa Romeo 33 stadale βγηκε γραμμη παραγωγης κ ποτε ? δεν την εχω δει ποτε ξανα στην ζωη μου οριστε και η απαντηση ....απο το drive .gr Ταχύτατη, πανάκριβη και εκτός τόπου και χρόνου (με την καλή έννοια, καθότι πρώιμο σούπερκαρ), η Stradale συγκαταλέγεται ανάμεσα στα τρία πιο όμορφα αυτοκίνητα του κόσμου, αν όχι το πιο όμορφο. Η προφανής σχεδιαστική ομοιότητα με τη σύγχρονη 8C Competizione παραγωγής επανέφερε το 2007 αυτό το υπέροχο αυτοκίνητο από τη λήθη στο προσκήνιο. Φτιαχτηκαν 8 επιβεβαιωμενα αυτοκινητα απο το 1967-69 ...ο πυραυλος τις εποχης του www.drive.gr/news/alfa-romeo-tipo-33-stradale-1967-1969
|
|
|
Post by Φάνης on Jul 31, 2020 22:19:00 GMT 2
Καλησπέρα Μιχάλη, Κοιτά την ανάρτηση που είχα κάνει πριν 1 χρόνο περίπου στο Facebook για την 33 Stradale και το βιντεάκι!
|
|
|
Post by Φάνης on Jul 31, 2020 22:38:28 GMT 2
Επίσης ένα άλλο αυτοκίνητο που θα ήθελα να υπάρχει εύκολα προσβάσιμο σε 1/24 ή 1/12 (είχα δει παλιά σε 1/43 αλλά νομίζω και σε δυσεύρετο resin 1/24, δεν θυμάμαι την εταιρία), είναι η πανέμορφη Alfa Romeo Montreal! Ερωτεύσιμη!
|
|
|
Post by gtziaf on Aug 1, 2020 8:42:11 GMT 2
Η SMP24 είναι πάλι, Φάνη. Την Montreal θα την έβαζα κι εγώ στη λίστα μου, για 1/24 σε πλαστικό κιτ. Υπέροχο αυτοκίνητο.
|
|
|
Post by gtziaf on Aug 1, 2020 11:10:29 GMT 2
Η ιδέα για το παρόν θέμα,δημιουργήθηκε από την ελπίδα (με βάση το αρχικό teaser) ότι η κυκλοφορία του Αυγούστου της MFH θα ήταν η πανέμορφη XJR-14. Η πρωταθλήτρια αντοχής του 1991, εκτός από Jaguar εμφανίστηκε στους αγώνες ως Mazda (MXR-01) και κέρδισε το Le Mans ως TWR Porsche (μετά την μετατροπή της σε ανοιχτή). Επίσης, πρόλαβε και φόρεσε 3 διαφορετικά μοτέρ (Cosworth της Benetton, Judd και Porsche ). Τι να ζητήσει άλλο κανείς, από ένα αγωνιστικό, πέρα από την κυκλοφορία του στην 1/12, από τους Ιαπώνες της MFH. Πιστεύω ότι αυτό θα γίνει soon or later, και αν είμαστε καλά, θα μπει άμεσα στον πάγκο. Μακάρι...
|
|
|
Post by freddieslotcars on Aug 1, 2020 11:55:13 GMT 2
|
|
|
Post by Φάνης on Aug 1, 2020 13:51:03 GMT 2
Η SMP24 είναι πάλι, Φάνη. Την Montreal θα την έβαζα κι εγώ στη λίστα μου, για 1/24 σε πλαστικό κιτ. Υπέροχο αυτοκίνητο. Αχ αυτή η SMP24 τι μας έχει κάνει Γιώργο! Ωραία, αλλά πανάκριβα τα resin μοντέλα τους. Μακάρι να δούμε κάποτε την Ghibli και την Montreal σε πλαστικό!
|
|