|
Post by nektarios on Aug 2, 2020 12:39:19 GMT 2
Αγαπητέ Φάνη, είναι αλήθεια οτι δεν παρακολούθησα καθόλου την πρόοδο της κατασκευής, καθώς όλο αυτό (και όχι μόνο...) το χρονικό διάστημα ήμουν σχεδόν εξαφανισμένος από το φόρουμ... Σήμερα κάθισα και χάζεψα ολόκληρη τη διαδικασία, και ομολογουμένως έχεις κάνει πολύ συστηματική, λεπτομερειακή και προσεκτική δουλειά! Μου άρεσε επίσης πολύ και η ιδέα για φλόκινγκ με αερογράφο, που για να πω την αλήθεια αγνοούσα πλήρως οτι υπήρχαν ειδικά υλικά "ψεκάστε-τελειώσατε"!... Καλά τελειώματα!
|
|
|
Post by Φάνης on Aug 2, 2020 21:59:07 GMT 2
Άλεξ, Νεκ, σας ευχαριστώ πολύ. Έχει τραβήξει πολύ για καλοκαιρινή κατασκευή (για κάποιο λόγο προχωράω αργά), λογικά μέσα στην εβδομάδα θα ολοκληρωθεί. Με τρομάζει λίγο το κούμπωμα της Hasegawa στο συγκεκριμμένο γιατί είναι στυλ .... Fujimi.... Ελπίζω να μην έχουμε δράματα!
|
|
|
Post by czt on Aug 6, 2020 14:45:34 GMT 2
παρα πολυ ωραια δουλεια και συνεχεια της προσπαθειας που κανεις με προσοχη Φανη! Το εχω σε μαυρο το πρωτο πουκαλακι ειχα θεματα δεν ανακατευοταν με τιποτα και εχει πολυ ωραια αποδοση οπως βλεπω!!!!
|
|
|
Post by Φάνης on Aug 8, 2020 20:19:47 GMT 2
παρα πολυ ωραια δουλεια και συνεχεια της προσπαθειας που κανεις με προσοχη Φανη! Το εχω σε μαυρο το πρωτο πουκαλακι ειχα θεματα δεν ανακατευοταν με τιποτα και εχει πολυ ωραια αποδοση οπως βλεπω!!!! Ευχαριστώ φίλε! Το charcoal στα καθίσματα ψεκαζόταν πολύ εύκολα σε σχέση με το μπλε. Τα αλλά χρώματα δεν τα έχω δοκιμάσει ακόμη!
|
|
|
Post by Φάνης on Aug 8, 2020 20:56:37 GMT 2
Βαδίζουμε σιγά-σιγά στην ολοκλήρωση του μοντέλου, ελπίζω δηλαδή! Φτιάξαμε τα μπρος-πίσω φωτα. Τα μπροστινά χωριστήκαν γιατί είχαν κάποια pin marks, και από φωτό είναι ξεχωριστά κομμάτια. Από πίσω τους κολλήθηκε ένα κομμάτι bare metal foil. Στα πίσω φωτα κόλλησα κομμάτι από mirror finish. Τοποθετήθηκαν και οι πινακίδες. Το εσωτερικό του αμαξώματος βάφτηκε με μαύρο χρώμα της Vallejo, με το πινέλο. Επίσης τοποθέτησαν στο εσωτερικό του αμαξώματος τα απαραίτητα κομμάτια Στη συνέχεις έκοψα με πριονακι τα πλαϊνά τζάμια και έτριψα-γυάλισα το παρμπρίζ, γιατί είχε προβληματάκια. Θα προτιμούσα να το αλλάξω, αφού είναι χοντρό (δοκίμασα με acetate αλλά δεν καθόταν καλά-και αφού λεμε OOB κατασκευή το παράτησα και δεν συνέχισα!) Μετά το τοποθέτησα με τις γνωστές μαύρες λεπτές-ταινίες διπλής όψεως, 2mm, και με την ίδια ταινία εφάρμοσα τα πλαϊνά παράθυρα, στο χαρακτηριστικό άνοιγμα της Lancia Stratos, που είχα φτιαξει με acetate. Στην συνέχεια τοποθέτησα το dashboard-τιμόνι-εσωτερικό καθρέπτη. Είχα βάψει ήδη τα window trims με μαρκαδορακι Edding 3000. Δεν είναι τέλεια, αλλά ήθελα να αποφύγω το μασκαρισμα όχι μόνο από έξω αλλά και από μέσα, με το πίσω άνοιγμα. Εδώ σίγουρα δεν είμαι πολύ ικανοποιημενος. Κάποια σημεία θα διορθωθούν. Επίσης πέρασα μαύρο wash στα panel lines με το panel line accent της Tamiya. Οπότε είμαστε έτοιμοι για το καπάκωμα, πριν τοποθετηθούν και τα τελευταία μικροκομματάκια πάνω στο αμάξωμα. Όπως βλέπετε το καπάκωμα είναι στυλ ... Ford GT40 Fujimi, πρέπει να περάσει το σασί (αφού αναποδογυριστεί ) στο αμάξωμα, πρώτα στην μούρη, μετά να ανοιχτούν τα 2 πλαϊνά που είναι πολύ δύσκαμπτα για να χωθεί το αμάξωμα, και φυσικά να περάσει στη τρίχα από πίσω, χωρίς να ξεκολλήσουν διαφορά κομμάτια, τόσο στο σασί-όσο και εσωτερικά στο αμάξωμα! Οψόμεθα! Περισσότερα αύριο αν βρω χρόνο ή από εβδομάδα! Καλό βράδυ.
|
|
|
Post by Φάνης on Aug 9, 2020 11:11:54 GMT 2
Η Lancia Stratos Stradale ολοκληρώθηηκε σήμερα το πρωί. Σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος, προσπάθησα να έχω μια ευχάριστη και χαλαρωτική κατασκευή πάρα τις διάφορες μικρό-εργασίες που αποφάσισα να κάνω πάνω στο μοντέλο. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί ολοκληρώθηκε στο Summer 2020 GB, και ελπίζω αυτό το GB να καθιερωθεί, να γίνει αναπόσπαστο μέρος του ScW και να μας κρατάει συντροφιά τα καλοκαιράκια! Οι προβολείς έχουν τοποθετηθεί προσωρινά, μέχρι να αποφασίσω αν θα τους αφήσω ώστε να τους κουμπώσω. Λείπουν τα hood pins, για τα οποία πρέπει να βρω κάποια κατάλληλα PE, αυτά που έχω σε στοκ (της Scale Priduction) δεν ταιριάζουν στο συγκεκριμμένο. Αν κάποιος έχει υπόψιν κάτι για αυτό ας με ενημερώσει! Περισσότερες φωτό κάποια στιγμή στο gallery! Καλό απόγευμα!
|
|
|
Post by konstantinf on Aug 9, 2020 16:10:10 GMT 2
Πολύ προσεγμένη δουλειά και όμορφο αποτέλεσμα Φάνη! Το χρώμα μου μοιάζει λίγο μουντό και αδικεί την επιθετικότητα του αυτοκινήτου, αλλά ως γνωστόν de gustibus et coloribus non est disputandum. Τα φανάρια θα τα προτιμούσα κλειστά, μου φαίνονται σχετικά χοντροκομμένα. Και στην πάνω δεξιά γωνία του πίσω καπό το panel line μοιάζει να έχει ξεφύγει μιαν ιδέα... Και στο επόμενο με το καλό!
|
|
|
Post by alex78 on Aug 9, 2020 16:34:09 GMT 2
Φάνη πολύ καλή δουλειά! Όντως το χρώμα δείχνει λίγο μουντό, ίσως βέβαια να ξεγελά ο φωτισμός.... Επίσης τα μαύρα σιρίτια των παραθύρων θα τα προτιμούσα matt όπως τα επιμέρους μαύρα του αμαξώματος. Ο υαλοκαθαριστήρας επιδέχεται διόρθωση...? Υ.Γ. το ''Summer GB'' δείχνει να καθιερώνεται αφού πηγαίνει αρκετά καλά και έχει απήχηση...
|
|
|
Post by Φάνης on Aug 9, 2020 16:48:48 GMT 2
Κωνσταντίνε, Άλεξ σας ευχαριστώ, 1) Το χρώμα δείχνει λίγο μουντό λόγω φωτισμού. Η απόχρωση του φαίνεται κάπως καλύτερα στο προηγούμενο update. Από κοντά πάντως που βλέπω την απόχρωση του μου αρέσει αρκετά, και είναι όπως στο box art του κιτ! 2) Τα μαύρα σιρίτια, τα πέρασα με το μαρκαδορακι Edding που είχα, οπότε δεν μπορούσα να έχω ματ αποτέλεσμα. 3) Ως γνωστό οι πλαστικοί αλοκαθαριστήρες σπάνια εφαρμόζουν καλά στο παρμπρίζ, παρόλα αυτά δεν έχει κολληθεί, είναι ελεύθερος μέχρι να αποφασίσω που θα τον στερεώσω. 4) ‘Εχω βάψει-γυαλίσει και τα καπάκια, οπότε έχω και αυτή την επιλογή, αν θέλω να αφαιρέσω τους προβολείς στην πορεία. Καλό βράδυ!
|
|
|
Post by ViL27 on Aug 9, 2020 18:51:20 GMT 2
Όμορφη δουλειά Φανή μπράβο! Και εγώ δεν ανήκω στους φαν του χρώματος πάντως, θα το ήθελα πιο γαλάζιο στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο!
|
|
|
Post by Φάνης on Aug 9, 2020 19:53:04 GMT 2
Ευχαριστώ Σπύρο! Όπως ανέφερα, η απόχρωση του μοντέλου, αν το δεις από κοντά, είναι γαλάζιο, όπως το box art! Στο προηγούμενο ποστ η απόχρωση, αν και όχι η πραγματική, είναι πολύ καλύτερη. Βάζω ακόμη μια με το ολοκληρωμένο μοντέλο, όπου η απόχρωση φαίνεται καλύτερα, αλλά όχι όπως φαίνεται από κοντά! Καλό βράδυ και καλή εβδομάδα!
|
|
|
Post by gtziaf on Aug 9, 2020 22:38:19 GMT 2
Φάνη, εξαιρετική δουλειά πραγματική, όπου η προσοχή στη λεπτομέρεια και η υπομονή στην ολοκλήρωση είναι εύκολα διακριτή. Πολλά συγχαρητήρια. Η απόχρωση, βλέποντας το πόσο σκούρο βγήκε το λευκό του background, καταλαβαίνεις ότι δεν είναι αντιπροσωπευτική σε εκείνες τις φώτο. Η απόχρωση στη νέα φώτο δείχνει εξαιρετική. Το μαρκαδοράκι της Edding για τα πλαίσια δεν είναι καλή ιδέα. Είναι εύκολο στη χρήση, αλλά μέχρι εκεί. Εξάλλου στο καλά και προσεκτικά σκριμπαρισμένο αμάξωμα, όπως τα προσέχεις εσύ, το μασκάρισμα είναι πολύ πιο εύκολο. Μπράβο και πάλι. Καλό βράδυ
|
|
|
Post by Φάνης on Aug 9, 2020 23:22:43 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Γιώργο, Συμφωνώ και εγώ για το μαρκαδοάκι, όπως έγραψα δεν μου άρεσε ιδιαίτερα το αποτέλεσμα. Ακόμη και πινέλο να είχα χρησιμοποιήσει με ματ μαύρο, θα είχα καλύτερο αποτέλεσμα! Καλό βράδυ και καλή εβδομάδα!
|
|