amyntas
Kart Driver
Αμύντας
|
Post by amyntas on Apr 24, 2020 18:40:33 GMT 2
Καλησπέρα παιδιά. Τώρα που ετοιμάζομαι να ξεκινήσω θα χρειαστω σίγουρα και μια μάσκα για το βάψιμο. Έχετε να μου προτείνετε καμιά καλή; ευχαριστώ πολύ
|
|
|
Post by konstantinf on Apr 25, 2020 8:53:31 GMT 2
Χε, χε, δυσεύρετο προϊόν αυτές τις μέρες... Πιο εύκολα θα βρεις μάσκα για καταδύσεις...
|
|
|
Post by Φάνης on Apr 25, 2020 13:32:17 GMT 2
Αυτή χρησιμοποιώ εγώ:
3M Reusable Half-Mask.
1. Half-Mask 7502 (M) 2. Filters 6055 A2 3. Pre-Filters 5295 4. Filter Retainers 501
Εναλλακτικά (για το 2.): Filters 6059 ABEK1
|
|
|
Post by mikys2019 on Apr 25, 2020 13:38:20 GMT 2
ΣΩΣΤΟΣ Ο ΦΑΝΗΣ ....
|
|
|
Post by mikys2019 on Apr 25, 2020 13:40:36 GMT 2
ψαξε σε μαγαζια χρωματοπωλεια αυτοκινητων που εχουν eshop
|
|
|
Post by alex78 on Apr 25, 2020 18:30:15 GMT 2
Γειά σου φίλε Αμύντα! Χαίρομαι που δεν παίρνεις το θέμα της υγείας σου αψήφιστα. Κάθε μοντελιστής που σέβεται τον εαυτό του και αυτό που κάνει θα πρέπει να παίρνει απαραιτήτως και τα μέτρα προφύλαξης του. Θεωρώ την αγορά και χρήση μιας μάσκας με ένα ή δύο προσθαφαιρούμενα φίλτρα ως την καταλληλότερη επιλογή. Τα φίλτρα αυτά τοποθετούνται και αντικαθίστανται σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Η αντικατάσταση ορίζεται από την ημερομηνία λήξης που αναγράφεται πάνω τους και θα πρέπει να αλλάζονται ταυτόχρονα και πάντοτε με το ίδιο τύπο φίλτρου. Λάβε υπόψη ότι από την στιγμή που ξεσφραγιστούν και φορεθούν πάνω στην μάσκα, ανεξαρτήτως την χρηση που θα ακολουθείς στο εξάμηνο πάνω (και σε κάθε εξάμηνο) θα πρέπει να αλλάζονται. Το κόστος τους δεν είναι αμελητέο, σε πολλές περιπτώσεις υπερκαλύπτει την αξία της μισής μάσκας !!! Στην αγορά θα βρείς προιόντα για όλα τις χρήσεις, βαλάντια και γούστα. Ενδεικτικά κάποιες εταιρείες με αξιόλογες προτάσεις που μπορείς να αναζητήσεις είναι οι: 3M. Climax, Drager, Scott, Portwest κ.α. Προσωπικά έχω επιλέξει να χρησιμοποιώ την Profile 2 της Scott με φίλτρα ABEK/1P3 και είμαι ικανοποιημένος για την χρήση που κάνω, ψεκάζοντας αποκλειστικά sprays σε εξωτερικούς χώρους. Καλή επιτυχία σε ότι και αν επιλέξεις.
|
|
|
Post by czt on Apr 26, 2020 23:41:22 GMT 2
Θα προσθέσω στο πολύ ωραίο ποστ του αλεξ οπτι μπορεί να παραταθεί η διάρκεια ζωής των φίλτρων αν μετά τη χρήση τη βάζουμε σε σακούλα που αν κλείνει και αεροστεγος είναι ότι καλυτερο γτ δεν λειτουργούν τα φίλτρα άρα παρατήσεις όσο μπορείς την αλλαγή. Η αλλαγή μπορεί να έρθει και πιο νωρίς γιατί έγινε εκτενείς χρήση και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μη λειτουργεί σωστά και να μυρίζουμε τις οσμές ενώ φοράμε μασκα.
|
|
|
Post by Φάνης on Apr 27, 2020 7:14:18 GMT 2
Θα προσθέσω στο πολύ ωραίο ποστ του αλεξ οπτι μπορεί να παραταθεί η διάρκεια ζωής των φίλτρων αν μετά τη χρήση τη βάζουμε σε σακούλα που αν κλείνει και αεροστεγος είναι ότι καλυτερο γτ δεν λειτουργούν τα φίλτρα άρα παρατήσεις όσο μπορείς την αλλαγή. Η αλλαγή μπορεί να έρθει και πιο νωρίς γιατί έγινε εκτενείς χρήση και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μη λειτουργεί σωστά και να μυρίζουμε τις οσμές ενώ φοράμε μασκα. Σωστός ο Κωνσταντινος! Εγώ αμέσως μετά το βάψιμο, τοποθετώ την μάσκα σε ενα πλαστικό κουτί που κλείνει αεροστεγώς. Ούτως η άλλως καταλαβαίνεις αμέσως πότε πρέπει να αλλάξεις τα φίλτρα γιατί θα μυρίσεις τις οσμές. Αυτό που παρατείνει ακόμη περισσότερο την ζωή των φίλτρων στην μάσκα που χρησιμοποιώ είναι η συχνή αλλαγή των pro-filters που είναι και πολύ φθηνά σε σχέση με τα φίλτρα του άνθρακα! Επίσης, και η ίδια η μάσκα, μετά από μερικά χρόνια χρήσης, θέλει αλλαγή γιατί χαλαρώνει η εφαρμογή της στο πρόσωπο!
|
|
|
Post by mikys2019 on Apr 27, 2020 8:28:30 GMT 2
Καλημερα παιδια ...υπεροχος ο Αλεξ κατατοπιστικος ο Φανης Μια παρατηρηση μονο ....ο καθε κωδικος φιλτρου ειναι για να φιλτραρει συγκεκριμενους ατμους κ μπορει το φιλτρο να ειναι καινουργιο κ μεις να μυριζουμε οτι βαφουμε διοτι δεν κανει για τους συγκεκριμενες αναθυμιασεις Η ημερομηνια ληξεως ειναι και με χρηση κ χωρις χρηση οποτε πολυ καλα κανετε κ την βαζετε σε κουτι αλλα η ημερομηνια ληξεως δεν μεταβαλεται .
|
|
|
Post by alex78 on Apr 27, 2020 10:45:50 GMT 2
Πολύ σωστές οι επισημάνσεις σας παιδιά! Κώστή, Μιχάλη ποιές χρησιμοποιείτε αυτόν τον καιρό?
|
|
|
Post by mikys2019 on Apr 27, 2020 10:59:19 GMT 2
Εγω χρησιμοποιω 3μ σειρα 6000 (ειναι η παλια 6502 )με 6051 φιλτρα + φιλτρα ανθρακα .
|
|
|
Post by mikys2019 on Apr 27, 2020 11:04:20 GMT 2
Μια πολυ καλη μασκα κ σε καλη τιμη ειναι η 3Μ 4251 που εχει κ τα διπλα φιλτρα ενσωματωμενα με την μασκα κ οταν τα φιλτρα βρωμισουν την πεταμε .
|
|
|
Post by alex78 on Apr 27, 2020 11:12:27 GMT 2
Εγω χρησιμοποιω 3μ σειρα 6000 (ειναι η παλια 6502 )με 6051 φιλτρα + φιλτρα ανθρακα . Ωραίο πακέτο επιλογής Μιχάλη. Δεν σου κρύβω πως μετά από 8 χρόνια συμβίωσης με την Scott μου ψάχνω κάτι ανατομικά καλύτερο, λόγω ότι δεν βολεύει και πολύ στην εφαρμογή εμάς τους μύωπες που δεν αποχωριζόμαστε ποτέ τα γυαλιά μας.
|
|
|
Post by mikys2019 on Apr 27, 2020 11:19:06 GMT 2
Χαχαχαχα ασε εγω εχω τρια ζευγαρια κ οταν θελω παρα πολυ κοντα τα πεταω ολα για να δω ... Αλεξ scott η scotch γιατι η scotch ειναι τις 3μ δες αυτο www.3mhellas.gr/3M/el_GR/company-gr/
|
|
|
Post by alex78 on Apr 27, 2020 11:28:30 GMT 2
Scott Μιχάλη, φιλανδική εταιρεία γνωστή εδώ και χρόνια για τον αλπικό και μοτοσυκλετιστικό της εξοπλισμό.
|
|
|
Post by mikys2019 on Apr 27, 2020 12:51:58 GMT 2
απο τις φωτο που βλεπω ιδιο στυλ με τις 3μ ...ωραια ειναι κ ποικιλια φιλτρων
|
|