|
Post by gtziaf on Mar 13, 2020 21:42:43 GMT 2
Κύριοι, καλησπέρα... Πριν λίγο καιρό σύναψα μια συμφωνία, για έναν ακόμη σπόνσορα στη σελίδα μου MFH Builds, στο Facebook. Στο πλαίσιο αυτής μου έστειλε δύο 24άρες cases για δοκιμή, ενώ αναμένεται άλλη μία στην 1/12. Οι προθήκες είναι αρκετά ποιοτικές και όμορφες, ενώ σίγουρα ξεχωρίζουν σε σχέση με τις κλασσικές μαύρες. Νομίζω είναι χειροποίητες, το υλικό τους είναι δερματίνη και τα ραψίματα είναι άψογα. Πουθενά επίσης δεν φαίνονται κολλήσεις. Το πλέξιγκλας της θήκης είναι επίσης καθαρό, ευκρινές και χωρίς γρατζουνιές και χτυπήματα. Το αρνητικό είναι ότι είναι σχετικά χαμηλές, πράγμα που δεν επιτρέπει μοντέλα με μεγάλα καπό (π.χ. 312, 512, 917) να εκτεθούν ανοιχτά. Τέλος, οι τιμές τους είναι στα 25 € περίπου. Για την ιστορία μια κλασσική πλαστική θήκη κοστίζει 10 με 15 €. Περισσότερες Πληροφορίες : www.atlantic-case.com/en/?fbclid=IwAR1ZwHWR4YUY6Gs9YBo8kMd_7VUm6Xqb-CCBS7g-Isu_2uoCF7BdPZmFVk8
|
|
|
Post by czt on Mar 13, 2020 22:09:10 GMT 2
οντως ιδιαιτερες και η οικονομικη διαφορα που εχουν εστω και μσω φωτο δειχνει οτι αξιζει τωρα αν ειναι και ευρωπαικη εταιρεια ακομα καλυτερα για αποφυγη εξτρα εξοδων. θα εχουμε και τιμη για το φορουμ?
|
|
|
Post by mikys2019 on Mar 13, 2020 22:19:32 GMT 2
πολυ ομορφη κ φοβερη δουλεια ...τωρα 25 για καθε μοντελο πολλα μου φαινονται
|
|
|
Post by gtziaf on Mar 13, 2020 22:23:22 GMT 2
οντως ιδιαιτερες και η οικονομικη διαφορα που εχουν εστω και μσω φωτο δειχνει οτι αξιζει τωρα αν ειναι και ευρωπαικη εταιρεια ακομα καλυτερα για αποφυγη εξτρα εξοδων. θα εχουμε και τιμη για το φορουμ? Ούτε για το FB υπάρχει ειδική τιμή. Και στο ScW δεν έχουμε χορηγούς. Είμαστε ανεξάρτητοι. Για το τελωνείο, τον παρακάλεσα να βάλει συνολικό κόστος, με μεταφορικά, 20 € και δεν πλήρωσα τίποτα έξτρα.
|
|
|
Post by gtziaf on Mar 13, 2020 22:26:48 GMT 2
πολυ ομορφη κ φοβερη δουλεια ...τωρα 25 για καθε μοντελο πολλα μου φαινονται Εξαρτάται. Μια δουλειά 6-7 μηνών ή ένα μοντέλο ιδιαίτερης συναισθηματικής - κατασκευαστικής αξίας, νομίζω ότι αξίζει 10 γιούρια περισσότερα για τη θήκη της. Στα κιτ που φτιάχνουμε στο πόδι, προφανώς δεν έχει νόημα.
|
|
|
Post by mikys2019 on Mar 14, 2020 0:18:14 GMT 2
εγω θα χρειαστω 1 το χρονο εσυ 12-24 το χρονο ...χιχιχι
|
|
|
Post by mikys2019 on Mar 14, 2020 0:22:42 GMT 2
Παντος για να μιλησουμε κ λιγο σοβαρα ...πολυ ωραια θηκη αλλα εγω θα ηθελα θηκη η οποια να μπορει να σχηματισει ενα πυργο κ προς το υψος κ προς τα πλαγια ..για ποιο πολυ ευσταθεια κ λιγοτερο χωρο .. αλλα δεν εχω δει πουθενα ...κοινος να δενει η μια με την αλλη σε ολες τις πλευρες ..
|
|
|
Post by alex78 on Mar 14, 2020 1:55:14 GMT 2
Δείχνουν όμορφες με την δερματίνη και τις ραφές να τις κάνουν πιο ιδιαίτερες, επίσης αξιοπρόσεκτη και η μπορντώ δερματίνη.
Αλήθεια, με ποιόν τρόπο ''κολλάς'' το έκθεμα μέσα στην προθήκη?
|
|
|
Post by gtziaf on Mar 14, 2020 8:47:08 GMT 2
Παντος για να μιλησουμε κ λιγο σοβαρα ...πολυ ωραια θηκη αλλα εγω θα ηθελα θηκη η οποια να μπορει να σχηματισει ενα πυργο κ προς το υψος κ προς τα πλαγια ..για ποιο πολυ ευσταθεια κ λιγοτερο χωρο .. αλλα δεν εχω δει πουθενα ...κοινος να δενει η μια με την αλλη σε ολες τις πλευρες .. Αυτό που λες είναι διαφορετικό κόνσεπτ. Οι συγκεκριμένες βάσεις δεν είναι για να κερδίζεις χώρο, αλλά για να αναδεικνύουν το μοντέλο σε μια έκθεση ή σε μια βιτρίνα. Υπάρχουν πολλές επιλογές γενικά άμα ψαχτείς, αλλά οι περισσότερες αφορούν την Αμερική, με συνέπεια τα μεταφορικά να είναι απλησίαστα. Δες 2-3 παραδείγματα, περίπου σε αυτό που ψάχνεις: link1link2link3
|
|
|
Post by gtziaf on Mar 14, 2020 8:53:38 GMT 2
Άλεξ, όπως και στις πλαστικές. Ανοίγεις τρύπα και βιδώνεις το μοντέλο. Έχω δείξει τη διαδικασία στην άλφα 155 και την Aston martin της tamiya. Αλλά, δεν θα το ρίσκαρα στις συγκεκριμένες, κρίμα δεν είναι;
|
|
|
Post by alex78 on Mar 14, 2020 10:00:44 GMT 2
Άλεξ, όπως και στις πλαστικές. Ανοίγεις τρύπα και βιδώνεις το μοντέλο. Έχω δείξει τη διαδικασία στην άλφα 155 και την Aston martin της tamiya. Αλλά, δεν θα το ρίσκαρα στις συγκεκριμένες, κρίμα δεν είναι; Μα γι' αυτό το λέω, και βέβαια είναι κρίμα. Οπότε μόνη αξιόπιστη λύση που μπορώ να σκεφτώ είναι κάποιο patafix σε τυφλά σημεία στους τροχούς....
|
|
|
Post by Φάνης on Mar 14, 2020 10:17:24 GMT 2
Και η διαφορετική φωνή στο συγκεκριμμένο προϊόν Προσωπικά, δεν με ενθουσιάζουν ιδιαίτερα, και θεωρώ το κόστος τους μεγάλο, συγκρίνοντας με το μέγεθος τους. Ναι υπάρχει και η δερμάτινη, αλλά από εμπειρία με άλλες δερμάτινες εδώ με τις μεγάλες ζέστες σε πολύ γρήγορο διάστημα θα αρχίζουν να σπάνε και να ξεφλουδίζουν όταν αρχίζει να ανεβαίνει η θερμοκρασία. Φυσικά σε όχι πολύ ζεστά μέρη αυτό ισως να μην είναι πρόβλημα. Προτιμώ όμως τις οι απλές plexiglass, για παράδειγμα αυτές της Trumpeter (μεγάλη γκάμα και πολύ καλές τιμές, με τα ίδια χρήματα για παράδειγμα παίρνω 2 στο ίδιο μέγεθος). Φυσικά περί ορέξεως κολοκυθόπιτα!
|
|
|
Post by mikys2019 on Mar 14, 2020 10:55:00 GMT 2
Παιδια η κουβεντα μπορει να φτασει στο απειρο, αναλογα το χωρο κ τα χρηματα του καθενος . Εγω προσωπικα θα ηθελα μαζεμενες θηκες για 1/24 και μια θηκη σαν του κωνσταντινου για τα 1/8 . Στο σπιτι εχω ενα συγκεκριμενο χωρο διπλα στο γραφειο που θελω να κανω βιτρινα ..(πολυ ευκολα να φτιαχτει απο οτι υλικο θελετε) ..απλος ενα μεγαλο θεμα υπαρχει ...η σκονη ...οταν μπορεσω να το λυσω ..θα την φτιαξω .. ΠΑΙΔΙΑ γιατι πρεπει να κολλησουμε το μοντελο στην βιτρινα ? ΕΧΩ στο μυαλο μου μια βιτρινα απο plexiglass κ οταν μαθω τιμες κ πλαστικους μεντεσεδες θα σας πω .... ΑΑΑΑΑ..υπαρχει ενα φανταστικο υλικο που δεν ξερω πως το λενε κ ειναι φανταστειται δυο φυλλα αλουμινιο παχος 1 εως 3 χιλιοστα κ στην μεση εχουν μαυρο λαστιχο ...σαν σαντουιτς ..παρα πολυ ελαφρυ κ πολυ γερο υλικο ..με αυτο φτιαχνουν τα τροχοσπιτα .. πωλειται σε φυλο κ το κοβεις οσο θες .. Εχω στο μυαλο μου κ βιτρινα απο υλικα μακετας ...
|
|
|
Post by mikys2019 on Mar 14, 2020 10:56:50 GMT 2
Παντος για να μιλησουμε κ λιγο σοβαρα ...πολυ ωραια θηκη αλλα εγω θα ηθελα θηκη η οποια να μπορει να σχηματισει ενα πυργο κ προς το υψος κ προς τα πλαγια ..για ποιο πολυ ευσταθεια κ λιγοτερο χωρο .. αλλα δεν εχω δει πουθενα ...κοινος να δενει η μια με την αλλη σε ολες τις πλευρες .. Αυτό που λες είναι διαφορετικό κόνσεπτ. Οι συγκεκριμένες βάσεις δεν είναι για να κερδίζεις χώρο, αλλά για να αναδεικνύουν το μοντέλο σε μια έκθεση ή σε μια βιτρίνα. Υπάρχουν πολλές επιλογές γενικά άμα ψαχτείς, αλλά οι περισσότερες αφορούν την Αμερική, με συνέπεια τα μεταφορικά να είναι απλησίαστα. Δες 2-3 παραδείγματα, περίπου σε αυτό που ψάχνεις: link1link2link3Σε ευχαριστω πολυ ...πολυ ωραιες ιδεες .. Φαντασου τον παγκο του φανη με τις βιτρινες σου ...ΤΕΛΕΙΑ
|
|
|
Post by alex78 on Mar 14, 2020 11:09:49 GMT 2
ΠΑΙΔΙΑ γιατι πρεπει να κολλησουμε το μοντελο στην βιτρινα ? Για περισσότερη σταθερότητα σε περίπτωση μεταφοράς π.χ. έκθεση, μετακόμιση κλπ. , όμως σίγουρα δεν είναι κάτι υποχρεωτικό.
|
|
|
Post by Φάνης on Mar 14, 2020 12:01:16 GMT 2
ΠΑΙΔΙΑ γιατι πρεπει να κολλησουμε το μοντελο στην βιτρινα ? Σε περίπτωση μεταφοράς π.χ. έκθεση, μετακόμιση κλπ. , όμως σίγουρα δεν είναι υποχρεωτικό. Εγώ δει ένα γιαπωνεζο στο YouTube ο οποίος βιδώνει όλες τις κατασκευές του και κάποιες φορές μπορώ να πω ότι στεναχωριέμαι Προσωπικά πάντα, εγώ δεν το κάνω, με τόση δουλειά που κάνουμε κάποιες φορές στο σασί το να τα βιδώνουμε στην βάση αναιρεί την όλη δουλειά μας. Αν χρειαστεί να μεταφερθούν για κάποιο λόγο, με λίγο patafix στα ελαστικά και σφουγγαράκια στα πλαϊνά μέρη και στην οροφή είναι μια χαρά πιστεύω.
|
|