|
Post by alex78 on Jan 23, 2020 9:56:13 GMT 2
Να που μας προέκυψαν όλοι καραβοκύρηδες! Κωστή ωραίος φίλε, άμεσο και συμπαθητικό! Νέκ που μας ταξιδεύεις συνεχώς πίσω στα νοσταλγικά '80s & '90s, δικαιωματικά πλέον θα είσαι ο master σε μελλοντικό movies gp φίλε, (αν δλδ έχει μείνει τπτ στο στόκ σου μέχρι τότε )!!
|
|
|
Post by iliasbass on Jan 23, 2020 9:57:33 GMT 2
ελπιζω να ποσταρω το κατιτις μου και εγω... Θεου θελοντως και Παναγιωτακη επιτρεποντως!!!!
|
|
|
Post by nektarios on Jan 23, 2020 10:34:38 GMT 2
Αλέξη, ειδικά εσένα φαντάζομαι οτι τα ναυτικά θέματα δεν θα σε χαλάνε καθόλου... Το movies GB είναι ένα από τα πράγματα που θα ήθελα πολύ να δω να υλοποιείται στο φόρουμ, αλλά δεν βλέπω να έχει πιθανότητες... Ας γίνει όμως, και τότε όχι μόνο θα βρω κατάλληλο κιτ αλλά θα διαλέξετε κιόλας! Ηλία, περιμένουμε τη συμμετοχή σου με ανυπομονησία!
|
|
|
Post by czt on Jan 23, 2020 20:16:39 GMT 2
Να που μας προέκυψαν όλοι καραβοκύρηδες! Κωστή ωραίος φίλε, άμεσο και συμπαθητικό! Νέκ που μας ταξιδεύεις συνεχώς πίσω στα νοσταλγικά '80s & '90s, δικαιωματικά πλέον θα είσαι ο master σε μελλοντικό movies gp φίλε, (αν δλδ έχει μείνει τπτ στο στόκ σου μέχρι τότε )!! Αλεξ θα με επιτρέψεις να γίνω λίγο καράβοκυρης ε; Αγαπώ τη θάλασσα τρέλα έχω κάνει ένα κιτ σε 144 ρεβελ πλοίο σύντομα θα γίνουν και αλλά σε φάση τέτοια πιστεύω να βρεις κάτι που σε αρέσει και να δούμε κάτι και από τα χεράκια σου που δημιουργούν ωραία πράγματα!
|
|
|
Post by nektarios on Jan 23, 2020 21:50:25 GMT 2
Αλέξη, συγγνώμη που δεν σε "προσκάλεσα" στην τρελοπαρέα τού GB.. Εννοείται οτι θα θέλαμε να σε δούμε οπωσδήποτε και ως συμμετέχοντα! Βρες κάτι... φευγάτο κι έλα!
|
|
|
Post by czt on Jan 23, 2020 23:20:45 GMT 2
ελπιζω να ποσταρω το κατιτις μου και εγω... Θεου θελοντως και Παναγιωτακη επιτρεποντως!!!! θα μπορεσεις παρτον για παρεα εσυ παναγιωτακη εγω 2 θυριακι αρα θα βρεις τη λυση !
|
|
|
Post by czt on Jan 23, 2020 23:55:44 GMT 2
Επειδη ο νεκταριος με τσιγκλαει ηρθε η ωρα του χαχαχα εχει και στοιχεια ιδιαιτερα. Λιγα λογια για το θα δειτε και θα φτιαξω. Το VK 45.01 (P) ήταν ο επίσημος χαρακτηρισμός για ένα ανεπιτυχές πρωτότυπο βαρύ αρμα που παρήχθη από τη Porsche στη Γερμανία το 1942. Δεν επιλέχθηκε για παραγωγή και το σχέδιο Henschel με την ίδια προδιαγραφή παρήχθη με τον Tiger I. Τα περισσότερα από τα ήδη παραγόμενα τα σασί ανοικοδομήθηκαν ως αντιτορπιλείς δεξαμενών Elefant. Στις 21 Μαΐου 1942 ζητήθηκε από τους Henschel και Porsche να υποβάλουν σχέδια για βαριά δεξαμενή 45 τόνων ικανή να τοποθετήσει το πιστόλι 8,8 cm Kwk 36 L / 56 υψηλής ταχύτητας που προήλθε από το γερμανικό αντιαεροπορικό όπλο 88 mm Flak 37. Τόσο τα αρματα των Henschel όσο και η Porsche έπρεπε να είναι εφοδιασμένες με τον ίδιο πυργίσκο που παρέχεται από την Krupp. Η εταιρεία Porsche εργάστηκε για την ενημέρωση του δοχείου μέσου VK 30.01 (P), του πρωτοτύπου της μεσαίας δεξαμενής της Porsche και προσαρμοσμένων εξαρτημάτων που χρησιμοποιήθηκαν για τη νέα δεξαμενή. Το νέο αρμα της Porsche, που ονομάστηκε VK 45.01 (P), έπρεπε να τροφοδοτηθεί με διπλούς V-10 αερόψυκτους βενζινοκινητήρες τύπου Porsche τύπου 101 οι οποίοι τοποθετήθηκαν στο πίσω μέρος της δεξαμενής. Καθένας από τους δίδυμους κινητήρες θα οδηγούσε στη συνέχεια μια ξεχωριστή γεννήτρια, μία για κάθε πλευρά της δεξαμενής, η οποία θα τροφοδοτούσε στη συνέχεια καθένα από δύο ηλεκτρικούς κινητήρες, το ένα τροφοδοτώντας κάθε τροχιά από τον πίσω οδοντωτό τροχό. Όμως, οι μηχανές και η μηχανή κίνησης ήταν εν γένει νέα και ανορθόδοξα σχέδια για μια δεξαμενή (εκτός από μερικά σύντομα πειράματα στα πολύ πρώτα χρόνια) και λόγω της ύπαρξης υποανάπτυξης ήταν επιρρεπείς σε καταστροφή ή σε συχνή συντήρηση. Ήταν επίσης δύσκολο για το Τρίτο Ράιχ να αποκτήσει πρόσθετες ποσότητες χαλκού ποιότητας για να κατασκευάσει ολοκαίνουργιοι στόλο οχημάτων με ηλεκτρικούς οδηγούς, επιπλέον των αυξανόμενων απαιτήσεων του στόλου U-boat (που χρησιμοποίησε πολύ παρόμοιες ντιζελο-ηλεκτρικές μεταδόσεις, οι οποίες λειτουργούσαν τέλεια Καλά); ενώ ήταν αρκετά εύκολο να ληφθεί ποιοτικός χαλκός για να κατασκευαστεί ένα ενιαίο πρωτότυπο, άρχισε η παραγωγή μιας σειράς, αυτό έγινε δυσκολότερο. Αυτά τα προβλήματα και το γεγονός ότι οι δοκιμές απέδειξαν ότι η δεξαμενή είναι λιγότερο ελιγμό από τον ανταγωνιστή της, ήταν ο λόγος για τον οποίο το πρωτότυπο V6 45.01 (H) H1 του Henschel, το οποίο έγινε το Tiger I, υιοθετήθηκε για παραγωγή. Το πλαίσιο VK 45.01 (P) επιλέχθηκε αργότερα ως βάση ενός νέου βαρέως τύπου Jagdpanzer (αν και ονομαζόταν Panzerjäger) που τελικά θα ονομαζόταν Ferdinand και θα τοποθετούσε το καινούργιο, μεγαλύτερο, 88 χιλιοστά Pak 43/2. Μόνο μία δεξαμενή τέθηκε σε λειτουργία ως δεξαμενή διοίκησης στη μονάδα Ferdinand (Elefant) και σερβίρεται στο Panzerjäger Abteilung 653. [4] Χρησιμοποιήθηκε τον Απρίλιο του 1944 και έχασε τον επόμενο Ιούλιο. Το πλαίσιο VK 45.01 (P) και πολλά από τα συστατικά του Elefant χρησιμοποιήθηκαν στη συνέχεια για την ανάπτυξη του βαρέως τύπου αρμα VK 45.02 (P). ως προς το σχεδιασμο Ο Ferdinand Porsche ανέπτυξε το φορείο του ελατηριωτού κυλίνδρου. υπήρχαν 6 οδοστρώματα, κάθε τροχός οδοστρώματος διαμορφωμένος από έναν εσωτερικό και εξωτερικό ζευγαρωμένο τροχό ανά άξονα. Οι έξι ζευγαρωμένοι τροχοί χωρίστηκαν σε τρία 2-άξονες τροχών ανά πλευρά, για συνολικά 12 επιμέρους τροχούς, 6 οδικούς τροχούς / άξονες, σε 3 τροχούς. Οι τροχοί δεν ήταν «παρεμβαλλόμενοι» όπως αυτοί του Τίγρηρα Ι. Το βάρος κατά 57 έως 59 τόνων σε συνδυασμό με πλάκες 640 mm (KGS 62/640/130) που δεν χρησιμοποιούν κυλίνδρους επιστροφής, παρήγαγαν πίεση εδάφους περίπου 1,06 kg / cm2. Η βενζινοκίνητη κίνηση που αναπτύχθηκε ειδικά από τον Ferdinand Porsche εισήλθε σε "άγνωστο έδαφος" για οδικά οχήματα. αυτό οδήγησε σε πολλά αναπτυξιακά προβλήματα με το σύστημα κίνησης. Οι δύο αερόψυκτοι κινητήρες V-10 με ονομασία Porsche Type 101, οι οποίοι συγχωνεύθηκαν αντίστοιχα με μια γεννήτρια Siemens-Schuckert 500 kVA, δημιούργησαν την απαραίτητη ηλεκτρική ισχύ για να λειτουργήσουν καθέναν από τους δύο ηλεκτροκινητήρες Siemens 230 kW (312,7 PS) . Σε αυτό το σύστημα μετάδοσης κίνησης, θα μπορούσε να παραλειφθεί ένα μηχανικό κιβώτιο μετάδοσης ισχύος και ένα κιβώτιο ταχυτήτων, δεδομένου ότι τώρα ο χειριστής ταχύτητας 3 βημάτων ανέλαβε τη δουλειά. Οι ηλεκτρικοί κινητήρες μεταβίβασαν την ισχύ τους σε τελική μετάδοση με αναλογία 15: 1 απευθείας στους κινητήριους τροχούς που βρίσκονται στο πίσω μέρος. Οι δεξαμενές καυσίμων έφεραν 520 λίτρα βενζίνης και επέτρεψαν την οδήγηση 105 χιλιομέτρων. Δύο δεξαμενές πεπιεσμένου αέρα στην περιοχή του εμπρόσθιου θαλάμου πληρώματος βοήθησαν τον οδηγό κατά τους ελιγμούς πέδησης. Σε αντίθεση με τη συναρμολόγηση του μεσαίου κύτους σχεδιασμού Henschel για τον πυργίσκο, το VK 45.01 (P) είχε τον πυργίσκο του Krupp σχεδιασμένο μπροστά. Ο πυργίσκος, ο οποίος τοποθετήθηκε στο 8,8 cm KwK 36 και 7,82 mm ομοαξονικό πολυβόλο MG 34, ήταν ουσιαστικά ο ίδιος σχεδιασμός Krupp που χρησιμοποιήθηκε και για τον πρωτότυπο σχεδιασμό VK45.01 (H) που κέρδισε το Henschel. Οι πρώτοι οκτώ πυργίσκοι που παρήχθησαν είχαν χαμηλότερες πλευρές και επίπεδη οροφή με ανυψωμένο κεντρικό τμήμα για να επιτρέπουν στο όπλο να πιέζεται μέσω ενός μεγαλύτερου τόξου. ελπιω να μη σας κουρασα συντομα θα εχετε νεα μου
|
|
|
Post by alex78 on Jan 24, 2020 11:24:31 GMT 2
|
|
|
Post by czt on Jan 24, 2020 13:06:27 GMT 2
παρα πολυ ωραιο το διοραμα ολα φιανονται σαν 1/1 οι σκουριες μοναδικες το χρυσο το βλεπω χαλαρα σε εκθεση (οπως καταλαβες δεν μου αρεσουν να διαγωνιζομαι) τωρα μμια ερωτηση το κουτι απο το κιτ φωτο θελω για να το κανω και εγω! φυγαμε για δευτερο κιτακι μη σταματας αλεξ πρεπει να σπασει η μονοτονια των τροχων μου χαχαχα το βλεπω το μπαν ερχεται
|
|
|
Post by alex78 on Jan 24, 2020 16:42:22 GMT 2
Κωστή ασφαλώς θα έχεις υποψιαστεί ότι λίιιιιιγο τρολλάρω φίλε! Η αλήθεια είναι ότι το στόκ μου αποτελείται πλέον εδώ και καιρό αμιγώς από την θεματολογία μας. Οπότε θα πρέπει να γίνει κάποια αγορά και να σου πώ δεν πολυψήνομαι. Ας κάνω πρώτα αυτά που έχω στο μυαλό μου προγραμματίσει για φέτος και μετά βλέπουμε.....
|
|
|
Post by konstantinf on Jan 24, 2020 18:34:03 GMT 2
Ιδίως αυτό το "μέσα σε ένα απόγευμα" μου άρεσε Αλέξη!
|
|
|
Post by alex78 on Jan 24, 2020 18:55:57 GMT 2
Ιδίως αυτό το "μέσα σε ένα απόγευμα" μου άρεσε Αλέξη!
Έδωσα έμφαση στον χρόνο για να δικαιολογήσω την ποιότητα!
|
|
|
Post by czt on Jan 24, 2020 22:32:17 GMT 2
Κωστή ασφαλώς θα έχεις υποψιαστεί ότι λίιιιιιγο τρολλάρω φίλε! Η αλήθεια είναι ότι το στόκ μου αποτελείται πλέον εδώ και καιρό αμιγώς από την θεματολογία μας. Οπότε θα πρέπει να γίνει κάποια αγορά και να σου πώ δεν πολυψήνομαι. Ας κάνω πρώτα αυτά που έχω στο μυαλό μου προγραμματίσει για φέτος και μετά βλέπουμε..... εννοειτε δεν πρεπει ομως να το κανω λιγο σαπορτ θελεις ενα φου 14? ενα πετουμενο ενα πλοιο πες και ολα θα γινουν δια μαγειας!!!!
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 25, 2020 9:44:15 GMT 2
Το δικό μου καλαμομόντελο, δεν έχει καθόλου καλαμάκια (πυραύλους, κανόνια κλπ) αλλά το κιτ προέρχεται από την Ελληνική Gaspatch, που ήταν και ο λόγος της επιλογής μου. Από την άλλη, τα διπλανά είναι ένα νοσταλγικό και ιδιαίτερο θέμα, οπότε γιατί όχι... Όπως καταλάβατε το κιτ υπέπεσε στην αντίληψη του πιτσιρικά, που δημοκρατικά αποφάσισε ότι θα το φτιάξουμε μαζί... ΥΓ. Όποιος ξέρει που θα βρω και τι διαμέτρου ελαστικό νήμα χρειάζεται, θα του ήμουν υπόχρεος. Καλημέρα
|
|
|
Post by czt on Jan 25, 2020 12:03:50 GMT 2
επειδη δοθεκε αντιπολεμικο συνθημα για να μη σας κουραζω θα κανω ολη τη σειρα τοον που ειναι πολεμικη! θα σας βγαλω μια γενικη φωτο τα κουτια συντομα και καθε φορα που θα τελειωνει ενα θα το αναρτω. Αντμιν βαλε λιγο πολεμο μεσα σου (χαχαχαχ)
|
|
|
Post by czt on Jan 25, 2020 15:12:51 GMT 2
|
|