|
Post by czt on Sept 15, 2019 10:51:14 GMT 2
Ενω εχει ξεκινησει για τα καλα το φανταστικο gb εχει δημιουργηθει ο εξης προβληματισμος τη αποχρωση να εχει το ασταρι για να βαψω απο πανω το χρωμα που επιθυμω. Επειδη η θεματολογια εχει να κανει με φερραρι και ειδικα Φ1 αρα παμε σε αποχρωση του μονοθεσιου που ειναι κοκκινο τη αποχρωση πρεπει να εχει το ασταρι μου και ταυτοχρονα να μη κανει αντιδραση στα ρωματα της zero paints που θα βαψω?
|
|
|
Post by gtziaf on Sept 15, 2019 11:08:33 GMT 2
Λευκό ή ροζ...
Για συμβατότητα με τα χρώματα της zero, οποιαδήποτε λάκερ - μοντελιστικό ή εμπορίου είναι μια χαρά. Για παράδειγμά τα alclad, τα zero, τα σπρέι της tamiya - gunze, τα mrp κ.α. Είναι όλα ΟΚ και δοκιμασμένα.
Προσωπικά δεν χρησιμοποιώ πότε το λευκό ή ροζ αστάρι απευθείας. Πρώτα ασταρώνω με γκρι και όταν η επιφάνεια μου είναι έτοιμη, τα ψεκάζω ως υπόστρωμα πριν το βάψιμο. Ιδίως το λευκό αστάρι της Zero, δεν έχει καθόλου πρόσφυση και μπορεί να ξεφλουδίσει σε πιθανόν μασκάρισμα.
|
|
|
Post by Sakis on Sept 15, 2019 11:20:25 GMT 2
Σωστός ο Γιώργος. Κι εγώ ασταρώνω κανονικά με γκρι και μετά λευκό χρώμα. Από εκεί και πέρα εξαρτάται το πως ψεκάζεις, το ροζ δίνει έντονο και ζωντανό κόκκινο. Εγώ που βάφω πολύ ελαφριά χέρια μπορώ να παρακάμψω το ροζ μιας και τα πρώτα χέρια κόκκινου δίνουν μια ροζ απόχρωση (όπως σωστά παρατήρησε ο Αγάπιος σε μια επίσκεψη σπίτι).
Επίσης είναι καλό να βάψεις το σασί μαύρο από μέσα (ή ιδανικότερα ασημί και μετά μαύρο) πινελάτο ή ψεκαστό. Σφραγίζει κάθε see through φώτισμα που μπορεί να έχει το πλαστικό και δίνει μια πιο opaque αίσθηση αντί για πλαστικούρα.
|
|
|
Post by czt on Sept 15, 2019 12:17:46 GMT 2
Λευκό ή ροζ... Για συμβατότητα με τα χρώματα της zero, οποιαδήποτε λάκερ - μοντελιστικό ή εμπορίου είναι μια χαρά. Για παράδειγμά τα alclad, τα zero, τα σπρέι της tamiya - gunze, τα mrp κ.α. Είναι όλα ΟΚ και δοκιμασμένα. Προσωπικά δεν χρησιμοποιώ πότε το λευκό ή ροζ αστάρι απευθείας. Πρώτα ασταρώνω με γκρι και όταν η επιφάνεια μου είναι έτοιμη, τα ψεκάζω ως υπόστρωμα πριν το βάψιμο. Ιδίως το λευκό αστάρι της Zero, δεν έχει καθόλου πρόσφυση και μπορεί να ξεφλουδίσει σε πιθανόν μασκάρισμα. Σωστός ο Γιώργος. Κι εγώ ασταρώνω κανονικά με γκρι και μετά λευκό χρώμα. Από εκεί και πέρα εξαρτάται το πως ψεκάζεις, το ροζ δίνει έντονο και ζωντανό κόκκινο. Εγώ που βάφω πολύ ελαφριά χέρια μπορώ να παρακάμψω το ροζ μιας και τα πρώτα χέρια κόκκινου δίνουν μια ροζ απόχρωση (όπως σωστά παρατήρησε ο Αγάπιος σε μια επίσκεψη σπίτι). Επίσης είναι καλό να βάψεις το σασί μαύρο από μέσα (ή ιδανικότερα ασημί και μετά μαύρο) πινελάτο ή ψεκαστό. Σφραγίζει κάθε see through φώτισμα που μπορεί να έχει το πλαστικό και δίνει μια πιο opaque αίσθηση αντί για πλαστικούρα. Κυριοι σας ευχαριστω πολυ για τις ιδεες σας και για τη γνωση σας. Οι πληροφοριες σημαντικες διοτι ελεγα με τη μια να παω σε ζερο αλλα το γλιτωασαμε το λαθος αλλα και για αποφυγη σιθρου καταστασης και πιο καλο αποτελεσμα θα κανω και αυτο με το ασημι αλλα μετα σκεφτομαι για ανθρακι απο ρεβελ η μαυρο που εχει για τα καθισματα η ζερο.
|
|
|
Post by Φάνης on Sept 15, 2019 13:06:37 GMT 2
Πινελάκι για το μαύρο ή ανθρακί Κωνσταντίνε είναι μια χαρά, γλυτνσεις και τα μαρκαρίσματα. Εγώ προσωπικά θα χρησιμοποιούσα enamel ή ακρυλικά για αυτή την δουλειά, στο τέλος όταν έχει βερνικωθεί ήδη το μοντέλο και πριν την τελική συναρμολόγηση (για ευνόητους λόγους και για εύκολο καθάρισμα αν σου ξεφύγει καμία πινελιά) και όχι lacquer όπως της Zero.....
|
|