amyntas
Kart Driver
Αμύντας
|
Post by amyntas on Jul 29, 2019 23:19:11 GMT 2
Καλησπέρα σε όλους. Μετά από πολλά χρόνια μάλλον ήρθε η ώρα να φτιάξω το νέο μου εργαστήριο αλλά όπως είναι φυσικό θα χρειαστώ και κάποια βιτρίνα ώστε να τοποθετώ τα έτοιμα (θεού θέλοντος) μοντέλα. Έχετε κάτι να προτείνετε, έτοιμες ή καποιος να φτιάχνει κατι καλό; Εάν έχετε και καμιά φωτό θα βοηθούσε πολύ. Σας ευχαριστώ όλους.
|
|
|
Post by gtziaf on Jul 31, 2019 17:53:00 GMT 2
Αμύντα, η πιο καλή λύση να πας σε κάποιο γνωστό ξυλουργό σου και να του ζητήσεις αυτή που ταιριάζει στο χώρο σου (διαστάσεις, ποιότητα ξύλου - προφανώς άλλη ποιότητα θα επιλέξεις αν την βάλεις στο σαλόνι κι άλλη στο εργαστήριο) και τα μοντέλα που θες να τοποθετήσεις μέσα. Κάποια tips... Τώρα δεν χρειάζεται να έχει γύρω - γύρω τζάμια (ανεβάζουν το κόστος και την πιθανότητα έκθεσης σε σκόνη), αλλά πάλι εξαρτάται από που θα την τοποθετήσεις. Ζήτησε να μπει "λάστιχο" στην πόρτα για να μην μπαίνει, όσο το δυνατόν, σκόνη. Προέβλεψε θέσεις για περισσότερα ράφια, αφού θα τα χρειαστείς στο μέλλον. Όσο καλή βιτρίνα και να έχεις, κάποια σκόνη θα μπαίνει μέσα. (Προσωπική εμπειρία από πολύ ακριβό έπιπλο που έχουμε στη Θεσσαλονίκη, με μηδενικές ανοχές, ειδικά φτιαγμένη για αυτή τη χρήση, η οποία 1-2 φορές το χρόνο χρειάζεται ελαφρύ ξεσκόνισμα).
Εναλλακτικά, ιδίως αν θες να την τοποθετήσεις στο εργαστήριο, παίρνεις μια απλή από το ΙΚΕΑ ή ανάλογο μαγαζί, αλλά τα μοντέλα τα τοποθετείς πρώτα σε display cases, που δεν βάζουν σκόνη και μετά στη βιτρίνα. Έτσι θα χρειάζεται να καθαρίζεις μόνο τα cases κι όχι τα μοντέλα. Εγώ, όπως και να έχει, ιδίως τα καλύτερα μοντέλα μου, τα τοποθετώ πρώτα σε case και μετά στη βιτρίνα. Σε κάθε άλλη περίπτωση κάπως θα σκονιστούν.
Κάποια παραδείγματα display cases, απλά για ενημέρωση του τι εννοώ:
|
|
|
Post by Βαγγέλης on Jul 31, 2019 21:59:51 GMT 2
Αμύντα, η πιο καλή λύση να πας σε κάποιο γνωστό ξυλουργό σου και να του ζητήσεις αυτή που ταιριάζει στο χώρο σου (διαστάσεις, ποιότητα ξύλου - προφανώς άλλη ποιότητα θα επιλέξεις αν την βάλεις στο σαλόνι κι άλλη στο εργαστήριο) και τα μοντέλα που θες να τοποθετήσεις μέσα. Κάποια tips... Τώρα δεν χρειάζεται να έχει γύρω - γύρω τζάμια (ανεβάζουν το κόστος και την πιθανότητα έκθεσης σε σκόνη), αλλά πάλι εξαρτάται από που θα την τοποθετήσεις. Ζήτησε να μπει "λάστιχο" στην πόρτα για να μην μπαίνει, όσο το δυνατόν, σκόνη. Προέβλεψε θέσεις για περισσότερα ράφια, αφού θα τα χρειαστείς στο μέλλον. Όσο καλή βιτρίνα και να έχεις, κάποια σκόνη θα μπαίνει μέσα. (Προσωπική εμπειρία από πολύ ακριβό έπιπλο που έχουμε στη Θεσσαλονίκη, με μηδενικές ανοχές, ειδικά φτιαγμένη για αυτή τη χρήση, η οποία 1-2 φορές το χρόνο χρειάζεται ελαφρύ ξεσκόνισμα).
Εναλλακτικά, ιδίως αν θες να την τοποθετήσεις στο εργαστήριο, παίρνεις μια απλή από το ΙΚΕΑ ή ανάλογο μαγαζί, αλλά τα μοντέλα τα τοποθετείς πρώτα σε display cases, που δεν βάζουν σκόνη και μετά στη βιτρίνα. Έτσι θα χρειάζεται να καθαρίζεις μόνο τα cases κι όχι τα μοντέλα. Εγώ, όπως και να έχει, ιδίως τα καλύτερα μοντέλα μου, τα τοποθετώ πρώτα σε case και μετά στη βιτρίνα. Σε κάθε άλλη περίπτωση κάπως θα σκονιστούν.
Κάποια παραδείγματα display cases, απλά για ενημέρωση του τι εννοώ:
Γιώργο καλησπέρα.Το εννοεις αυτό με τον ξυλουργό που έγραψες.Δεν ξέρω για τη Θεσ/νίκη αλλά εδώ Αθήνα σε όσους ζήτησα να μου φτιάξουν κάτι δεν βρήκα ανταπόκριση.Ψάχνω μια μικρή Βιτρινούλα να φτιάξω (20Χ20) για να βάλω μέσα μπάλλες subbuteo δηλ.κάτι πολύ απλό, πήγα σε καμιά δεκαριά και δεν μπορούν να τη φτιάξουν(γιατί φαίνεται οτι κονομήσανε την προηγούμενη δεκαετία) και ξέρεις γιατί:γιατί παίρνουν δουλειές επιλεκτικά και κοιτάνε που μπορούν να βγάλουν τα περισσότερα.Αλλά εδώ σε αυτό το διαλυμένο κράτος γιατί να ειναι εντάξει οι ξυλουργοί/μαραγκοί ?Ας ηταν σε άλλη χώρα(USA πχ.) και θα δεις τι πρόστιμο και κλείσιμο θα τρώγανε μετά από καταγγελίες.Και πάλι τονίζω για την Αθήνα δεν ξέρω τι γίνεται στη Θεσ/νίκη. Συγνώμη για το σπάμ αλλά και για το ύφος του ποστ αλλά πρέπει κάποτε σε αυτη τη χώρα να μάθουμε να λέμε τα πράγματα με το ονομά τους. Καλή επιτυχία με τη βτρίνα σου Αμύντα.Σε αυτά που σου έγραψε ο Γιώργος συνφωνώ απόλυτα.
|
|
|
Post by gtziaf on Jul 31, 2019 22:37:03 GMT 2
Σε όλα τα επαγγέλματα υπάρχουν καλοί και κακοί. Καλό είναι να μην τσουβαλιάζουμε και χαρακτηρίζουμε, πόσο μάλλον όταν στην παρέα μας υπάρχουν παιδιά που ασκούν το επάγγελμα που αναφέρεις. Οπότε ας είμαστε προσεκτικοί. Παρακαλώ να μείνει εδώ και να μην το επεκτείνουμε.
|
|
|
Post by Βαγγέλης on Aug 1, 2019 8:00:31 GMT 2
Σε όλα τα επαγγέλματα υπάρχουν καλοί και κακοί. Καλό είναι να μην τσουβαλιάζουμε και χαρακτηρίζουμε, πόσο μάλλον όταν στην παρέα μας υπάρχουν παιδιά που ασκούν το επάγγελμα που αναφέρεις. Οπότε ας είμαστε προσεκτικοί. Παρακαλώ να μείνει εδώ και να μην το επεκτείνουμε. Μια διόρθωση.Δεν τους τσουβάλιασα διότι δεν έγραψα πουθενά τη λέξη ΟΛΟΙ.Θα διαφωνήσω με τους καλούς και κακούς διότι αν υπήρχε έλεγχος παντού θα ήταν όλοι καλοί. Διαγράφω τους χαρακτηρισμούς διότι δεν θέλω να φέρω εσένα σε δύσκολή θέση.
|
|
amyntas
Kart Driver
Αμύντας
|
Post by amyntas on Aug 12, 2019 11:03:34 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Γιώργο για την απάντηση σου. Το μεγάλο μου θέμα είναι όντως η σκόνη και ενώ η λύση με τα display cases ακούγεται ιδανική για τα αυτοκίνητα με τα αεροπλάνα ειδικά μεγάλα 1/32 υπάρχει θέμα...Θα δω πως θα το χειριστώ. Σε ευχαριστώ και πάλι
|
|