|
Post by Φάνης on Mar 24, 2020 22:23:12 GMT 2
Τo paint stripper της AK είναι νομίζω καλό για μικρές επιφάνειες και για ακρυλικά χρώματα κατά βάση. Διαφορετικά γίνετε σαν τσίχλα και δύσκολα φεύγει. Για οτιδήποτε άλλο, νομίζω όπως είπε και Γιώργος, IPA ο καλύτερος μας φίλος. Επίσης, Dot 3 Brake Fluid, διώχνουν και το 2Κ βερνίκι. Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by nektarios on Mar 24, 2020 22:53:00 GMT 2
Αγαπητέ Αντώνη, με μια... μικρή καθυστέρηση 10 μηνών, σε καλωσορίζω κι εγώ στην παρέα! Εύχομαι να τα πούμε σύντομα και από κοντά, σε κάποια μελλοντική μεζεδοσύναξη, όταν βεβαίως με το καλό αποκατασταθεί η... κυκλοφορία! Για το Έσκορτ, είναι πολύ κρίμα που έγινε αυτή η στραβή ενώ το μοντέλο είχε σχεδόν τελειώσει, αλλά δεν κατάλαβα γιατί ξήλωσες όλο το σκάφος, αφού το πρόβλημα ήταν μόνον στον ουρανό. Δεν θα μπορούσες να τρίψεις - ή ό,τι άλλο χρειαζόταν - μόνον τον ουρανό, να μασκάρεις το υπόλοιπο και να ξαναβάψεις τοπικά; Εύχομαι καλή συνέχεια σε ό,τι αποφασίσεις!
|
|
|
Post by andouan on Mar 24, 2020 23:15:37 GMT 2
Αγαπητέ Αντώνη, με μια... μικρή καθυστέρηση 10 μηνών, σε καλωσορίζω κι εγώ στην παρέα! Εύχομαι να τα πούμε σύντομα και από κοντά, σε κάποια μελλοντική μεζεδοσύναξη, όταν βεβαίως με το καλό αποκατασταθεί η... κυκλοφορία! Για το Έσκορτ, είναι πολύ κρίμα που έγινε αυτή η στραβή ενώ το μοντέλο είχε σχεδόν τελειώσει, αλλά δεν κατάλαβα γιατί ξήλωσες όλο το σκάφος, αφού το πρόβλημα ήταν μόνον στον ουρανό. Δεν θα μπορούσες να τρίψεις - ή ό,τι άλλο χρειαζόταν - μόνον τον ουρανό, να μασκάρεις το υπόλοιπο και να ξαναβάψεις τοπικά; Εύχομαι καλή συνέχεια σε ό,τι αποφασίσεις! Καλος σε βρήκα! Θα προσπαθήσω πολυ να ειμαι παρών στις επόμενες κρεατοεπαλξεις εεε συγνώμη συναντήσεις ηθελα να γράψω😄😄😄 Η στραβή εγινε με το dremel καθώς το γυαλιζα επέμεινα λιγο παραπάνω στον ουρανό και βρήκα ασταρι... Εκανα μια προσπάθεια να το μασκαρω και να το βάψω τοπικά αλα το αποτέλεσμα δεν μου άρεσε καθόλου... Πιο πολυ λυπήθηκα τις χαλκομανιες. Δεν πειράζει όμως αν δεν πάθεις δεν θα μάθεις!
|
|
|
Post by pkout on Mar 27, 2020 21:20:20 GMT 2
Καλησπέρα Αντώνη Σε νιώθω με τη στραβή στο χρώμα, έχω φτιάξει λίγα μοντέλα και έχω ξεναγεί άπειρες φορές. Ισοπροπυλική αλκοόλη είναι το καλύτερο φάρμακο
|
|
|
Post by mikys2019 on Mar 27, 2020 21:33:23 GMT 2
ΑΝΤΩΝΗ πιστευω οτι δεν φταις εσυ αλλα το dremel που ειναι βαρυ ...οι ποιο πολυ που γιαλυζουν χρησιμοποιουν 12v με ροοστατη που εχει το 1/4 του βαρους του dremel
|
|
|
Post by andouan on Mar 28, 2020 16:29:36 GMT 2
ΑΝΤΩΝΗ πιστευω οτι δεν φταις εσυ αλλα το dremel που ειναι βαρυ ...οι ποιο πολυ που γιαλυζουν χρησιμοποιουν 12v με ροοστατη που εχει το 1/4 του βαρους του dremel Σίγουρα οι στροφές ήταν αρκετές και ας το είχα στο 1 μετά κάπου διάβασα ότι κάποιοι βάζουν μειωτηρα στο Dremel... Τώρα έμαθα .... τρίψιμο στο χέρι και ότι καταφέρω....
|
|
|
Post by andouan on Mar 28, 2020 16:32:37 GMT 2
Καλησπέρα Αντώνη Σε νιώθω με τη στραβή στο χρώμα, έχω φτιάξει λίγα μοντέλα και έχω ξεναγεί άπειρες φορές. Ισοπροπυλική αλκοόλη είναι το καλύτερο φάρμακο Η αλήθεια είναι ότι χαλαστηκα πολύ γιατί έγινε το κακό ενώ το είχα τελειώσει... τέλος πάντων θα δω τι θα κάνω... ισοπροπυλική αλκοόλη νομίζω δύσκολα θα βρώ τώρα στα φαρμακεία... Στο μαγαζί έχω υγρά φρένων, λέω να το δοκιμάσω...!!!!
|
|
|
Post by alex78 on Mar 28, 2020 16:53:21 GMT 2
ισοπροπυλική αλκοόλη νομίζω δύσκολα θα βρώ τώρα στα φαρμακεία... Αντώνη επειδή έψαχνα και εγώ πρόσφατα, προμηθεύτηκα πανεύκολα και οικονομικά από το φαρμακείο της γειτονιάς μου σε συσκευασία 1 LT στα 8 ευρώ. Edit: Τώρα μόλις διαπίστωσα ότι είναι ληγμένη , ελπίζω να μην επηρεάζει για την ιδιότητα που την χρησιμοποιούμε....
|
|
|
Post by mikys2019 on Mar 28, 2020 17:51:40 GMT 2
αλεξ την ισοπροπυλικη αλκοολη την βαζουμε με ενα μπωλ μετα οτι θελουμε να ξεβαψουμε κ μετα την χρηση το υγρο το πεταμε ?
|
|
|
Post by alex78 on Mar 28, 2020 17:58:30 GMT 2
αλεξ την ισοπροπυλικη αλκοολη την βαζουμε με ενα μπωλ μετα οτι θελουμε να ξεβαψουμε κ μετα την χρηση το υγρο το πεταμε ? Ναι Μιχάλη, εγώ την πετάω γιατί βρωμίζει από το ξέβαμα, Απλά θέλει μεγάλη προσοχή γιατί λιώνει το πλαστικό για πλάκα. Την έχω πατήσει ήδη δύο φορές αφού μου έκανε το αμάξωμα τσίχλα....
|
|
|
Post by mikys2019 on Mar 28, 2020 18:44:52 GMT 2
οταν λες προσοχη εννοεις λιγο χρονο παραμονεις του πλαστικου στο υγρο ?
|
|
|
Post by alex78 on Mar 28, 2020 20:17:34 GMT 2
οταν λες προσοχη εννοεις λιγο χρονο παραμονεις του πλαστικου στο υγρο ? Ακριβώς αυτό, αν εφυσηχαστείς την πάτησες, θέλει να είσαι από πάνω και να το τσεκάρεις τακτικά.
|
|
|
Post by andouan on Mar 28, 2020 20:47:22 GMT 2
ισοπροπυλική αλκοόλη νομίζω δύσκολα θα βρώ τώρα στα φαρμακεία... Αντώνη επειδή έψαχνα και εγώ πρόσφατα, προμηθεύτηκα πανεύκολα και οικονομικά από το φαρμακείο της γειτονιάς μου σε συσκευασία 1 LT στα 8 ευρώ. Edit: Τώρα μόλις διαπίστωσα ότι είναι ληγμένη , ελπίζω να μην επηρεάζει για την ιδιότητα που την χρησιμοποιούμε.... Αααα τα ληγμένα πάντα ειναι καλυτερα!!!!😆😆😆
|
|
|
Post by andouan on Mar 28, 2020 20:50:09 GMT 2
οταν λες προσοχη εννοεις λιγο χρονο παραμονεις του πλαστικου στο υγρο ? Ακριβώς αυτό, αν εφυσηχαστείς την πάτησες, θέλει να είσαι από πάνω και να το τσεκάρεις τακτικά. Στο περίπου για τρία χέρια χρώματος και δυο βερνίκι μπορείς να μας πεις χρόνο ?
|
|
|
Post by mikys2019 on Mar 28, 2020 21:08:07 GMT 2
αλεξ για τα χερια ειναι καυστικο ?
|
|
|
Post by pkout on Mar 28, 2020 22:44:59 GMT 2
Καλησπέρα Μετά από πολλά ξεβαμματα σε μοντέλα, η εμπειρία μου αναφορικά με την ισοπροπυλική είναι η ακόλουθη: - με υπομονή σηκώνει τα πάντα (μπορείς να βοηθήσεις τη διαδικασία ξύνοντας σε μερικά σημεία το χρώμα προκειμένου να εισχωρήσει ευκολότερα) - δεν υπάρχει στάνταρ χρόνος καθώς τα χρώματα δεν έχουν την ίδια σύσταση - όσο μικρότερο είναι το χρονικό διάστημα μεταξύ βαψιματος και μπανιαρισματος, τόσο πιο γρήγορα θα γίνει η δουλειά - μπορεί να χρησιμοποιηθεί περισσότερες από μία φορές, αρκεί το ξύσιμο του χρώματος να μην γίνεται μέσα στο δοχείο με το υγρό. Αφού γίνει η δουλειά, σουρωνεις με βαμβάκι και είσαι έτοιμος για το επόμενο μοντέλο (μακριά από εμάς ) - όσο περισσότερους βαθμούς "αλκοόλης"(?) έχει, τόσο πιο γρήγορα δουλεύει. Ως τώρα δεν μου έχει λιώσει κανένα μοντέλα και μερικά έχουν μείνει μήνες Καλό είναι να φοράμε γαντακια όταν δουλεύουμε οτιδήποτε χημικό Τα παραπάνω είναι προσωπικές διαπιστώσεις και εμπειρίεςΑντώνη sorry για το spam, αλλά φαντάζομαι είναι χρήσιμες πληροφορίες.
|
|