|
Post by LUNATIC on Mar 7, 2019 15:43:48 GMT 2
Εχω παίδες 2 αερογραφους για εργασια. Έναν αναρρόφησης της badger και ένα βαρύτητας της iwata. Ο iwata είναι πιο χειρουργικός αλλα ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ στον χειρισμό. Όπως και να έχει δεν τον απορρίπτω απλα επιμένω να δουλεύω με τον badger. Έτσι και αλλιως εμείς οι διτροχο modelers δεν χρειαζόμαστε παρά πολυ λεπτές γραμμές κλπ. Αυτος λοιπον έχει ένα αξεσουάρ που πάει στο πλαϊ για να βάζεις το χρωμα. Που αμα το γυρίσεις λίγο στο πλαϊ οσο βάφεις... Πάει το χρωμα. (Δεν διαθέτει καπάκι) Υπάρχει όμως ένα βαζάκι (aftermarket) με μεταλλικό τσουτσουνακι παλι. Αλλα το θέμα είναι ότι με τις κατασκευές που κάνω θελω πολυ λίγο χρωμα και κάνω μαντάρα μεγάλο βαζάκι. Έκατσα και έλυσα την μεταλλική βαλβίδα... Στην τελευταία έκθεση είχα αγοράσει 5 μικρα γυάλινα βαζάκια. Πηρα το καπάκι μέτρημα και τρύπημα σύμφωνα με την βαλβίδα και την μικρή αερισμού αναρροφησης. Λίγο κόψε και στο μικρό τσιμουχακι του καμακιού. Και το καπάκι έτοιμο. Και το σύνολο... Στην δουλειά μου χρησιμοποιώ ένα ελαστικό ρελι που το κόβω οσο το θελω (για σωλήνα αναρροφησης μεσα στο βάζο) και μετα την χρήση το πετάω. Και το αποτέλεσμα είναι ότι χρησιμοποιείς λίγο χρωμα χωρίς να πλένεις για ωρες. Και εύχρηστο και μικρό και δεν χύνετε. Και με τα κοινά κομμάτια φτιάχνεις άλλο ένα δοχείο άλλης χωρητικοτας. (Τωρα εαν μου πείτε ότι υπάρχει ετοιμο τόσο μικρό δοχείο,δεν το ήξερα και μικρό το κακό) Καλή σας συνεχεια
|
|
|
Post by gtziaf on Mar 7, 2019 18:57:43 GMT 2
Αυτό το πρόβλημα με το μεταλλικό δοχείο των badger το είχα κι εγώ όταν χρησιμοποιούσα (μια φορά κι ένα καιρό δηλαδή) τον crescendo 175. Η πατέντα που ακολουθούσα τότε, ήταν να προσαρμόζω στο καπάκι αναρρόφησης ένα γυάλινο μπουκαλάκι από χρώμα της gunze, το οποίο ταίριαζε ακριβώς. Μετά ήρθε ο iwata κι ο 175 μου έμοιαζε σαν φιάτακι ενάντια σε φερράρι και τον παράτησα. Εναλλακτικά δες και αυτή τη σελίδα με επιλογές για καπάκια: sites.google.com/site/donsairbrushtips/paint-cupsΥΓ. Πραγματικά όμως τι περίεργο έχει ο iwata σου
|
|
|
Post by jvolume on Mar 7, 2019 20:10:16 GMT 2
Ρε συ Αντρίκο θα μας τρελλάνεις!! Ο Iwata είναι εργαλειαρα. Τι εννοείς πολύ περίεργος? Είναι διπλής λειτουργίας. Φέρε τον μια μέρα από το γραφείο να του ρίξουμε καμιά ματιά μήπως κατ ιδεν πάει καλα.
|
|