|
Post by gtziaf on Dec 21, 2018 18:12:02 GMT 2
Πολύ ωραίο, Αγάπιε. Οι δίσκοι σαν αληθινοί
|
|
|
Post by Kομνηνοs on Dec 26, 2018 21:11:02 GMT 2
Πολυ ωραία δουλειά φίλε όπως και οι άλλες σου! Καλές γιορτές.
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Dec 27, 2018 21:53:20 GMT 2
Καλησπέρα παιδιά, Σας ευχαριστώ για τα σχόλια. Το πάω λίγο σιγά στα τελευταία λόγω ημερών αλλά και λόγω φόβου μην χαλάσω τπτ τώρα στο 85. Τις τελευταίες ημέρες ασχολήθηκα με το fairing. Μετά τις δοκιμαστικές είδα ότι με λίιιιιγο ζόρι μπορεί να μππει ολόκληρο και έτσι στοκάρισα και έκλεισα την ένωση στην καρίνα μπροστά. Επαναχαράχτηκαν οι γραμμώσεις στα πλαινά αλλά και στην κόλληση, αφαιρέθηκαν οι αναγλυφες βίδες της Tamiya για να αντικατασταθούν με pe και ιδού: Τα ψέκασα όλα με το TS-50 και μπήκαν οι χαλκομανίες σε όλα εκτός του fairing το οποίο βάφτηκε σήμερα: Μόλις στεγνώσει καλά θα βαφτεί το κάτω μέρος με το TS-55 (Εδώ οι οδηγίες της Tamiya έχουν λάθος δίνουν την απόχρωση του κάτω μέρους της καρίνας TS-53, το γράφουν ebony, αλλά είναι ένα άλλο μπλέ εντελώς άσχετο. Θα μπορούσε να βαφτεί και με απλό μαύρο θα δώ τι θα κάνω εκείνη την ώρα) και θα μπουν οι χαλκομανίες ωστε να πάμε για βερνίκωμα. Τέλος προστέθηκαν πείροι σε όλες τις βάσεις των μαρσπιέ και στην βάση της εξάτμισης, για να αντικαταστήσουν τις γαιδουρόβιδες της tamiya: Αυτά για τώρα ελπίζω να επιστρέψω σύντομα με νέα. Να είστε όλοι καλά. Αγάπιος
|
|
|
Post by konstantinf on Dec 28, 2018 7:42:27 GMT 2
Πολύ ωραία όλα αυτά, αλλά το πώς γίναν οι "νυχιές" δεν μας το λες ακόμα... Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Dec 28, 2018 13:50:23 GMT 2
Αχ βρέ Κωνσταντίνε ΑΧ δε με παρακολουθείς τζάμπα τα λέω.... Δες εδώ: scalewheels-gr.com/post/37666/threadόπως φαίνεται στο post νούμερο 37 666, αυτό ντε το σατανικό, στην πρώτη σελίδα, σου έλυσα το μυστήριο. Αν ήμουν ο Reventon (AKA Sakis) θα μπορούσαν οι νυχιές να γίνουν με τον αγαπημένο του iwata highline, και με σκιάσεις freehand. Εγώ επειδή θέλω να το τελειώσω το μοντέλο είπα απλά να περάσω τις χαλκομανίες της Tamiya www.youtube.com/watch?v=KO3l6qNA2Q4Να είσαι καλά. Αγάπιος
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 28, 2018 17:46:20 GMT 2
Πολύ καλή η ιδέα να κλείσεις το φαίρινγκ από την αρχή, Καλά τελειώματα, Αγάπιε
|
|
|
Post by alex78 on Dec 29, 2018 15:21:08 GMT 2
Όντως ωραία κίνηση το κλείσιμο του φαίριγκ, το χρώμα πραγματικά έστρωσε καταπληκτικά!!
|
|
|
Post by konstantinf on Dec 30, 2018 12:36:45 GMT 2
Αχ βρέ Κωνσταντίνε ΑΧ δε με παρακολουθείς τζάμπα τα λέω.... Σορρυ, συγγνώμη, mea culpa! Γερνάω ο δόλιος και μου διαφεύγουν πράγματα...
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Jan 3, 2019 1:07:10 GMT 2
Καλησπέρα και καλή χρονιά φίλοι μου. Ελπίζω να είστε όλοι καλά και να περάσατε υπέροχες γιορτές. Μπαίνω με ένα πολύ πολύ γρήγορο update στην χοντρή. Για διάφορους λόγους, οι ρυθμοί στο μηχανάκι έπεσαν αισθητά και βασικότερος λόγος για αυτό είναι ότι στα στάδια αυτά που έχουν μείνει γίνονται πάντα οι ζημιές, κάτι το οποίο θα ήθελα να αποφύγω. Το λοιπόν. Αφού στέγνωσε μερικές ημέρες το βασικό χρώμα στο φαίρινγκ, μασκάρισα τις γραμμές τις οποίες φυσικά είχα εμβαθύνει στην προετοιμασία και ψέκασα το κάτω μέρος της καρίνας με το TS-55, ευγενική χορηγία του Γιώργου, καθώς χρειαζόμουν πολύ μικρή ποσότητα. Το κλείσιμο του φαίρινγκ πρόσφερε αληθοφάνεια, αλλά δυστυχώς δυσκόλεψε το μασκάρισμα και βάψιμο του δευτερεύοντος χρώματος, αλλά νομίζω καλά τα πήγα. Και με το πέρας 2 ημερών, πήρα νεράκι, βελτιωτικάκια και πήραν θέση οι πολυσυζητημένες νυχιές. Τώρα θα τις αφήσω να στεγνώσουν καλά για μερικές ημέρες πριν πάνε για βερνίκι 2Κ: Επίσης ετοίμασα τις μπουκάλες με προσθήκη πολλών pe βιδών και περιμένουν το φτερό για να δέσουν: Έβαψα τις βάσεις της μπαγκαζιέρας, θα χρωμιωθούν και θα προστεθούν βίδες σε κάποια φάση προς το τέλος: Και τέλος, έβαψα τα πίσω μαρσπιέ και ετοίμασα τον πείρο για την βάση της εξάτμισης: Δυστυχώς βλέποντας το πλάνο εργασιών που έχω κάνει έχει ακόμα αρκετές εργασίες να γίνουν στο μηχανάκι, με πιο τρομακτική για εμένα την αντικατάσταση των ανάγλυφων rivets στη ζελατίνα με μεταλλικά της Top Studio. Ελπίζω να είστε όλοι καλά και θα επιστρέψω σύντομα με καινούριο μοντέλο. Φιλικά, Αγάπιος
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 3, 2019 12:53:39 GMT 2
Πότε σου έδωσα TS55 ρε συ; Αλσχάιμερ ο θείος... Μου αρέσει που ενώ το πας τάπα, ξες πότε χρειάζεται να ελαττώσεις ρυθμό, για ένα άψογο κλείσιμο.
|
|
|
Post by konstantinf on Jan 9, 2019 10:19:38 GMT 2
Εξαιρετική δουλειά Αγάπιε... Συγχαρητήρια!
|
|
|
Post by alex78 on Jan 18, 2019 19:19:10 GMT 2
Κολλητέ που χάθηκες.....μη μας αφήνεις με τη γλύκα....
|
|
|
Post by czt on Mar 3, 2022 19:59:38 GMT 2
Αν και εχασα το ζωντανο ποστ περιμενω και εγω με τη σειρα μου τις τελευταίες πινελιες!!!
|
|